• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşım ailesine ilişkimizi söylemiyor

Biz böyle bir karar vermiştik ilişkiye başlarken ve bu durum sizin alay konunuz asla olamaz bu 1 .
İkincisi ise benim yaşımda evlenen çok sayıda insan var kişileri yargılarken ince ve gerekli düşünmeye çalışın size faydası olur empati yeteneğiniz gelişir.
Canım benim emin ol senin yaşında evlenenlerin çoğu pişman.

Örneğin BEN

Yahu benden 2 yaş küçüksün ben bile erkek arkadaşımla evlilik düşünmüyorum :KK70: evliliği sevgililik evresi gibi kolay bir şey mi sanıyorsunuz siz anlamıyorum ki...
bunun işi var mesleği var birikimi var varda vaaarr....
Gezin, eğlenin yaşınızın tadını çıkartın hayırlısıyla zaten olacağı varsa olur çocuğa zorlama şeyler yaptırma ilişkinin tadını çıkar daha çok gençsiniz

Şuan kısa vadede evlilik düşünmüyordur. Aileler girince çünkü bu süreç çok uzatılmıyor. Eğer siz kısa vadede bir evlilik planınız varsa en sağlıklısı bence karşınıza alıp iki birey gibi gelecekten beklentilerinizi konuşun. Onu birşeye zorlamak yerine anlayın ne istiyoe ne hedefliyor. Konuşma sonunda bakın onun gelecek planıyla sizinki uyuşuyor mu eğer uyumuyorsa boşa zamanınızı harcamayın. Kısaca demek istediğim bir olay sonrası neden sonuçlara takılmayıp duygusal bakmadan akılcı yaklaşın. Karşınızdaki kişinin yaklaşımlarına bir bakın konuya.

Çocuk akıllı çocukmuş. 20 yaşında ne ailelerle tanışması, ne ciddiliği, ne evliliği?? Daha reşit olalı 2 yıl geçmiş, küçüksün. Başına dert mi almak istiyorsun? Sonra yeni konular açarsın burada sevgilimin annesi onu aramadığım için bana tripli, babası öyle dedi, annesi şunu yapmamı istedi diye. Siz ikiniz bi olgunlaşın önce. Şurada insanlara cevap verirken ki şeklin bile hala olgunlaşamadığını gösteriyor. Hemen bi celallenip sinirleniyorsun. Kimse sana bir şey dememiş ki.
Evliliği, ailelerle tanışmayı çok matah bir şey mi sanıyorsun? Bak aç birkaç evli kadınların açtığı konuları gör gerçekleri. Gününüzü gün edip gezip eğlenmek, kendini geliştirmek, kariyer yapmak varken neden ısrarla sorumluluk altına girip elin çocuğunun ailesiyle uğraşmak istersiniz anlamıyorum.

Valla benim kalbimi kırar ben tanıştırıp anlatıp karşı taraf çekinirse,

Sizin de kırılmış bence devam etmeyin.

Biz böyle bir karar vermiştik ilişkiye başlarken ve bu durum sizin alay konunuz asla olamaz bu 1 .
İkincisi ise benim yaşımda evlenen çok sayıda insan var kişileri yargılarken ince ve gerekli düşünmeye çalışın size faydası olur empati yeteneğiniz gelişir.
Empati yeteneği demişken kendinizi sevgilinizin yerine koyun. Biri sizi "ailene ilişkiyi söyle" diye zorlarsa nasıl hissedersiniz acaba. Şahsen ben direk soğurum.

Herkesin aile yapısı bir değildir. Babanız öğrendiğinde belki sessiz kalırken karşı taraf yaşların olgunlaştığı bi dönemde söylenmesini bekliyordur. Bazı aileler flörte açık değil.
Evlenene kadar da hiçbir ilişki ciddi değildir. Okulunuzu okuyacaksınız. Askere gidecek karşı taraf. İş bulacaksınız. Belki biraz birikim yapmanız gerekecek. Artık evlilikler böyle oluyor. Uzun yıllar var önünüzde hemen aileleri karıştırmanız doğru değil bence

Ben erkek arkadaşımla 22 yaşımda tanıştım. Benim ailem bilmiyordu onun ailesi biliyordu ilk günden itibaren. İlişkimize hiçbir faydası olmadı. Çocuklar artık evlenin hadi bakalım diyen de olmadı. Ailesine söylerse işler daha da ciddiye binmez ki. Ayrıldık der eve gelir ailesi de okkk der geçer

Yaş 20 ise ne bu acele? Hemen evlenmeyi düşünüyorsanız yanlış seçim. Daha çok gençsin. Hemen evlenmeyi düşünmüyorsanız aileleri erkenden bu ilişkiye dahil etmek çok çok yanlış seçim. Keyfinize bakın gezin tozun. Ne bu acele?

Offf.
Burada 20 yaşında olup söylenmeyen ne kadar az ergen var. Hergün birinden fırça yiyoruz.
Söylememesi hayrına, benimki 21 yaşında. Ailesine söyledi de ne oldu? Her olaya dahil oldular, aramız her kavgada daha da çok açıldı.

Merhabalar,
Erkek arkadaşımla aramda iyi giden bir ilişkim var ama ufak bir sorunumuz var.
Biz ciddi olarak ilişkiye başladık ve öyle düşüncemiz devam ediyor. Bugün babam şans eseri sevgilimi öğrendi bu durumu kendinisine önceden babam öğrenirse senin ailen de öğrenmeli ilişkimizi dedim. Malum unutmuş veya yalan söylüyor. Bu durumdan şüphe etmeli miyim yoksa ailesine söylemek için zaman mı bekliyor kendince ne yapmam lazım önerilerinizi okuyacağım.
Herkes kendi yorumunu yazmış, kırıcı olanların kendi geçmişinden yorum yeteneği öyle olmuştur teşekkürler akıl veren ve yazan kişilere.

Offf.
Burada 20 yaşında olup söylenmeyen ne kadar az ergen var. Hergün birinden fırça yiyoruz.
Söylememesi hayrına, benimki 21 yaşında. Ailesine söyledi de ne oldu? Her olaya dahil oldular, aramız her kavgada daha da çok açıldı.
Herkesin açısından bu farklı bir durum sizin açınızdan üzüldüm umarım düzelir. Ben 20 yaşındayım ve gayet düşüncelerim olgun her insanın yapısı farklıdır yaş fark etmez bu platformda bile atıfta bulunan çoğu kişi ergence tutum sergiliyor yazık ama buna çok bir yorum yapmak istemiyorum insanlara cevap yazarken kırıcı olmamaya çalışın faydanıza olur.

Herkesin açısından bu farklı bir durum sizin açınızdan üzüldüm umarım düzelir. Ben 20 yaşındayım ve gayet düşüncelerim olgun her insanın yapısı farklıdır yaş fark etmez bu platformda bile atıfta bulunan çoğu kişi ergence tutum sergiliyor yazık ama buna çok bir yorum yapmak istemiyorum insanlara cevap yazarken kırıcı olmamaya çalışın faydanıza olur.
Bazen bazı durumlarda insanın kırılması iyidir, kişiyi kendine getirir.
İstediğin şeyler pekte güzel şeyler değil, henüz 20-22 yaşında bir gençsiniz.
Ailesine şuan söylese, sizi gelin olarak görüp darlasalar mutlu mu olacaksınız?
Ciddi anlamda samimiyetimle söylüyorum; bırakın söylemesin.
Çünkü işin içine aileler girdiğinde hiçbirşey eskisi gibi olmuyor.

Peki Yaş faktörünü bir kenara bırakalım sevgilinize karşın benim dediğim olcak tavrınız hoş değil. Sizin babanızın öğrenmiş olması onun problemi değl. Sizin böyle bir kural koymanız da onun problemi değl. İstemeye istemeye ailesine söyşediğinde elinize ne geçmesini umuyorsunuz merak ettim? Kendinizi zorla gelinleri mi yaptıracaksınız babanız öğrendi diye? Biraz kenara çekilip onun sizi istemesine müsaade etmeniz lazım ciddi ilişki tek tarafın zorlaması ile olmaz. Belli ki beklentileriniz aynı değil. Umarım bir an önce hatanızı anlayıp işin sonunda kırılan taraf olmazsını

Bazen bazı durumlarda insanın kırılması iyidir, kişiyi kendine getirir.
İstediğin şeyler pekte güzel şeyler değil, henüz 20-22 yaşında bir gençsiniz.
Ailesine şuan söylese, sizi gelin olarak görüp darlasalar mutlu mu olacaksınız?
Ciddi anlamda samimiyetimle söylüyorum; bırakın söylemesin.
Çünkü işin içine aileler girdiğinde hiçbirşey eskisi gibi olmuyor.
Beni yanlış anlamışsınız ama düzelteyim ben kendimi. Ben kendi maddi özgürlügüme hakim olana kadar evlilik düşünmüyorum. Sadece ailelerin bilmesini kendimce samimi bulmuştum. Kaynaşmaları adına ikimizin ailesi de evlilik diye darlamıyor. Onlar da bizim gibi bekliyorlar. Haklısınız aileler girdiginde bazı şeyler aynı kalmaz. Ama bunu da zaman gösterir.

Peki Yaş faktörünü bir kenara bırakalım sevgilinize karşın benim dediğim olcak tavrınız hoş değil. Sizin babanızın öğrenmiş olması onun problemi değl. Sizin böyle bir kural koymanız da onun problemi değl. İstemeye istemeye ailesine söyşediğinde elinize ne geçmesini umuyorsunuz merak ettim? Kendinizi zorla gelinleri mi yaptıracaksınız babanız öğrendi diye? Biraz kenara çekilip onun sizi istemesine müsaade etmeniz lazım ciddi ilişki tek tarafın zorlaması ile olmaz. Belli ki beklentileriniz aynı değil. Umarım bir an önce hatanızı anlayıp işin sonunda kırılan taraf olmazsını
yine yanlış anlaşılmış bir durum üzücü yorumları tek tek okuyup yapıcı cevap verseniz olumlu konuşurdum sizinle. Ben sevgilimle birlikte öyle karar verdim birlikte alınmış bir kararı tek taraflı görmeniz yanlış. Ailelerimize söyleme konusunda asla da sevgilimi darlamıyorum kendini rahat hisssettiginde ifade eder sevgili oldugumuzu.

Back