Ergenlik mi acaba?

Diana

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2008
153
105
303
50
merhaba arkadaşlar konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama benim 12 yaşında bir oğlum var.akıllı ve çalışkan bir çocuk ama son zamanlarda hırçınlaşmaya,gereksiz tepkiler vermeye,basit şeyler için ağlamaya başladı.acaba ergenliğe mi giriyor diyorum ama 12 yaş erken değil mi?ve ben oğluma nasıl davranmalıyım?tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.(kardeşini de üzüyor bu arada)

Çocuklarda ergenlik,11 yaşa indi arkadaşım,yani
oğlunuz ergenlik döneminin hırçınlığını yaşıyor bence...
olabildiğince sakin olun siz,onunla konuşun,sıkıntısı var mı sorun,
ya da babasını yönlendirin,oğluyla erkek erkeğe konuşsun,
onu bu dönemde yalnız bırakmayın..benim de 12 yaşında bir kızım var,
evet hırçın oduğu yaşlar ama siz onun yanında olduğunuzu hissettiriseniz,
onun önemli olduğunu,sevdiğinizi hissettirirseniz,bu dönemi az hasarla atlatabilirsiniz...
bu dönemde arkadaşlarına ,alışkanlıklarına çok dikkat edin bence ve
baba müsait oldukca,birlikte çok vakit geçirsinler...
sevgiler...

teşekkür ederim arkadaşlar babasıyla vakit geçirse iyi olur tabi ama babasıyla pek bişey yapmak istemiyor babası her zaman der hadi oğlum beraber şuraya gidelim şunu yapalım diye ama cevap çoğu zaman olumsuz.

oğlum daha çok bana düşkün günde elli defa sarılır öper anneciğim seni çok seviyorum der ama bu hırçınlığı beni çok yoruyor sinirli halleriyle kardeşini de yıpratıyor sonra ben yapma oğlum kardeşinle niye uğraşıyosun diyince de iyice sinirleniyo of of büyütüp rahat edecem zannediyordum ben

ön ergenlik diye bir şey var yani kimileri ön ergenliğe 10 yaşında giriyormuş kimleri 11-12.yani yaşadıklarınız normal.ama çok zor bir durum Allah kolaylık versin.
ergenliğe özel çocuk eğitimi kitapları var onları alıp okuyun(aklıma gelirse isimlerini yazarım),
en azından nasıl davranacağınızı bilirsiniz.
geçici bir dönem diye düşünün,sabrınız daha çok olur böylelikle.
kendi ergenliğinizi düşünün böylece daha anlayışlı davranabilirsiniz.
bence bir spora yönlendirseniz,negatif enerjisini böylelikle üzerinden atabilir.çok faydasını görürüsünüz inşallah.

düşündüm ismi aklıma gelmemişti,ama övgüsünü çok duymuştum.şimdi biraz araştırdım ve buldum :) nesil yayınlarından çıkan bir kitap ismi ergenlik,yazarı ayten durmuş.fiatı da uygun.(bir sitede fiatı 3 tl )

teşekkür ederim önerileriniz için hepiniz çok sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…