Herkese iyi geceler. Kafamı kurcalayan birkaç şey var. Burdaki çoğu üye tecrübeli olduğu için sizlere danışmak istedim.
Konu şöyle ki üniversiteden arkadaşımla yıllar sonra konuşmaya başladık. Tabi o zamanlar aramızda bir şey yoktu arkadaştık yani. Sonrasında bunun ailesi iflas etti çok sıkıntılar yaşadılar. Bayağı kötü bir dönem geçirdiler. O süreçte arkadaşım tabiri caizse elini taşın altına koydu. Sıfırdan iş kurdu falan. Sonra biz mezun olunca iletişimimiz kesildi.
Birkaç ay öncesinde benle yıllar sonra iletişime geçti. Açık bir şekilde o zamanlar senden hoşlanıyordum ama biliyorsun zor bir dönemden geçiyordum. O yüzden bir ilişki yaşayamazdık minvalinde konuştu. Biz o zamandan beri konuşuyoruz bu haftasonu da görüşmek için benim olduğum şehire geldi. (Aramızda 2 saat var) gayet güzel vakit geçirdik. Önceden de kendisini çok severdim zaten. Yaşına göre çok olgundu tek düşüncesi işti ama
Şimdi iş konusunda durumu düzelttim dedi ki sahiden de kendi düzeltmiş. Babası çalışmıyor erkek kardeşi için de çok vurdumduymaz işle güçle alakası yok şimdi de tutturmuş beni görücü usulü evlendirin diyor dedi. Yani ailenin geçimini sağlayan benimki. Bu durum benim midemi bulandırdı. Yani yarın öbür gün ciddi bir yola girsek yine ailesinin geçimini o mu sağlayacak? Eli hep kardeşinin üstünde mi olacak diye düşünmeden edemedim. Ben çalışıyorum kendi mesleğim var derdim maddiyat değil ama benim istediğim ikimizin ailesine de her anlamda bir sınır olması.
Diğer şeyse biz görüştükten sonra annesi aramış benimki de yediğimiz yemeğe kadar her şeyi anlatmış
Ben de ailenin beni bilmesine çok mutlu oldum ama her şeyi böyle detaylı anlatmana gerek yok bir denge olmalı dedim. Yani biz kavga etsek böyle her şeyi annesine mi anlatacak?
Bana daha ilk görüşmeden bunları mı düşündün diyebilirsiniz ama ben sonu olmayan bir yola girmek istemiyorum. Ailesiyle ilişkisi çok önemli. Sizce takıldığım şeyler gereksiz mi boşuna mı evhamlanıyorum? Fikrinizi almak istiyorum.