- 12 Ocak 2021
- 4.577
- 18.679
- 158
- 30
Şu biçim bir anneyim,anlatayım;Asla yapmam dediğim şeyi bana yaptırıyorsunuz şu an: siz ne biçim annesiniz?
Bebekken de altına yapıyor, uyumuyor diye mi sevmiyordunuz? Hayır, çünkü bebeklik döneminin getirisi, sonucu buydu. Ergenlik döneminin de sonucu bu. Tolere etmelisiniz. Şiddete kadar başvuruyorsa bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz demektir, ne demek oğlumu sevmiyorum? Aklınız yerinde mi?
Ortaokuldayken kızımla kavga ettiğim gün bu sözü söylemiştim içim cız etti. Ders calismiyor beni dinlemiyor ve sürekli benimle kavga ediyordu. Seni babana vericem demiştim ben yapamıyorum seninle. Dilim kopsaydi. O an cidden çok bunalmistim ve sevgi hissedemiyorum diyordum. Benim hayatımda en çok en çok pişman olduğum şeydir. Aslında benim ihtiyacım varmış psikoloğa cocuguma düzgün yaklasamamisim. Şimdi ölüyorum bitiyorum evladıma. Dünyanın en tatli en komik en bitane en güzel en aşk evladı. Dün gece beraber film izlerken çaktırmadan baktım güzel yüzüne. Öyle olgun öyle tatlı biri oldu ki. Aradan 4 yıl geçmiş. Bak şu an bana dünyayı versinler etimden et kopwrsinlar saçının teline değişmem. Ama o an o dönem bende öyle dusundum. Biz iyi bir psikolog bulduk ama öğrendik ki çocuğun yardım çığlıkları imiş bu davran
Benim de öyle,her uyuduğunda yada işteyken aynı şeyi hissediyorum.Ortaokuldayken kızımla kavga ettiğim gün bu sözü söylemiştim içim cız etti. Ders calismiyor beni dinlemiyor ve sürekli benimle kavga ediyordu. Seni babana vericem demiştim ben yapamıyorum seninle. Dilim kopsaydi. O an cidden çok bunalmistim ve sevgi hissedemiyorum diyordum. Benim hayatımda en çok en çok pişman olduğum şeydir. Aslında benim ihtiyacım varmış psikoloğa cocuguma düzgün yaklasamamisim. Şimdi ölüyorum bitiyorum evladıma. Dünyanın en tatli en komik en bitane en güzel en aşk evladı. Dün gece beraber film izlerken çaktırmadan baktım güzel yüzüne. Öyle olgun öyle tatlı biri oldu ki. Aradan 4 yıl geçmiş. Bak şu an bana dünyayı versinler etimden et kopwrsinlar saçının teline değişmem. Ama o an o dönem bende öyle dusundum. Biz iyi bir psikolog bulduk ama öğrendik ki çocuğun yardım çığlıkları imiş bu davran
oğlum 13 yaşında.20 yaşında anne olmuştum.33 yaşındasınız oğlunuz liseye gidecek yaşta. Siz kaç yaşında evlendiniz konu sahibi.
Babasından çekiniyor olması ve bana olanın aksine ona oldukça saygılı davranıp,sözünü ikiletmemesi aslında beni bu düşünceye sevk eden şey.Normal sartlar altinda ebeveynlik kosulsuz sartsiz kabullenme ve sevme demek ama ortaokul ogrencisinin annesine vurmasini ben tahayyul dahi edemedim. Keske is o raddeye varmadan cocugunuza destek aldirsaydiniz. Simdi sorumsuz babasina giderse tamamen kayip edilen bir genc olacak.
Boşanmanın üzerinden yaklaşık 3,5 sene geçti.
Bu süreçte malum erkek kişisi kendini işine verip boşandıktan sonra işlerini iyice büyütüp araç sayısını üçe katladı,ofis açtı vs derken çocuklarına 1500/2000 tl(2 erkek ve okula giden) nafakayı iki,üç parçada gönderip,iki haftada bir de çocukları zorla alıp annesine bırakmaktan öteye geçemedi.
Anlayacağınız nerde sabah orda akşam yaşarken ben şimdilerde zaman zaman tartışmalarımız sırasında bana elini kaldırabilen, bağırdığımda bana daha çok bağıran bir ergen çocukla/çocuğumuzla mücadele içindeyim.
Oğlumu Lgs ye hazırlık çin dersaneye gönderdim ama doğru düzgün kitap bile açmadı,asla sözümü dinlemedi,ben evde yokken gizli gizli bilgisayarımı kullandı ve ne yazık ki sorumluluk sahibi olup,derslerini çalışmadı.
Artık her sorunda' seni babana vereceğim o adam etsin diyorum' artık ama oğlum,'o önce kendi adam olsun,hiçbir yere gitmiyorum'diyor.
Ben tüm gün işteyim.Asla takibini yapamıyorum ve şimdi okul bitti.Liseye geçecek ve çok yıprandığımı hissediyorum.33 yaşındayım bu arada.Küçük oğlum 6 yaşında ve bu sene 1.sınıfa başlayacak.
Abisiyle olan kavga ve itişip kakışmalarımızdan çok kötü etkileniyor.
Oğlum bana birkaç defa vurdu,o an ağlayarak babasını aradım ve bana 'şuan işim var,bana gelince konuşurum ben onunla'deyip salladı hep.Arkada gelen okey ve arkadaş ortamının da eşlik ettiği seslerle birlikte bir de...
Özetle gelecekten korkuyorum.
Oğlumu artık sevmediğimi hissediyorum çünkü tek bir söylediğimi bile dikkate almıyor,bağırıyor,dalga geçiyor.
Bu kararı şimdi vermeliyim ve kardeşleri ayırmak,oğlumun o istemediği halde babasına vermek ve bunun sonuçları,yaratacağı psikolojik etkiler ve dahası kalırsa benim psikolojim gibi bir sürü soru işaretiyle boğuşuyorum ve gerçekten fikre ihtiyacım var...
Yerimde olsaydınız ne
Sanırım büyüğü babasına verirdim en azından küçüğü kurtarmak için. Ama hayatı boyunca sizden nefret edebilir daha kötüsü içkiye, uyuşturucuya başlayabilir Allah korusun. Çok sıkıntı bi durum psikolog denetiminde babayla kaynaştırılıp vermek en mantıklısı gibi evden atmak gibi değilde, erkek erkeği daha iyi anlar falan gibiAnne ve babanın bozduğu çocuğu yine anne ve baba düzeltmek zorunda. Öyle baştan savarak olmaz babana gördercem velayetini vercem falan istemeyen bir cocuğa yapılacak büyük kötülük olur. Üzgünüm ama vurmalar falan ergenlikten kaynaklı sorunlar değil cocuk size saygısını yitirmiş yükünüz ağır ama çözümleyeceğiniz kişi babası.
Gidin konuşun ilerde daha büyük sorunlarla (alkol,uyuşturucu,hırsızlık,şiddet vs gibi korkacağı şeyler örnek göstererek) uğraşmak zorunda kalcaz bu çocuğu bizim toparlamamız lazım diye söyleyin bir uzmanada gidin. Baktınız ki yanaşmıyor babayı yok sayın oğlunuz gidip görcem demedikçe anmayın ve taşın altına elinizi siz koyun.
Boşanmanın üzerinden yaklaşık 3,5 sene geçti.
Bu süreçte malum erkek kişisi kendini işine verip boşandıktan sonra işlerini iyice büyütüp araç sayısını üçe katladı,ofis açtı vs derken çocuklarına 1500/2000 tl(2 erkek ve okula giden) nafakayı iki,üç parçada gönderip,iki haftada bir de çocukları zorla alıp annesine bırakmaktan öteye geçemedi.
Anlayacağınız nerde sabah orda akşam yaşarken ben şimdilerde zaman zaman tartışmalarımız sırasında bana elini kaldırabilen, bağırdığımda bana daha çok bağıran bir ergen çocukla/çocuğumuzla mücadele içindeyim.
Oğlumu Lgs ye hazırlık çin dersaneye gönderdim ama doğru düzgün kitap bile açmadı,asla sözümü dinlemedi,ben evde yokken gizli gizli bilgisayarımı kullandı ve ne yazık ki sorumluluk sahibi olup,derslerini çalışmadı.
Artık her sorunda' seni babana vereceğim o adam etsin diyorum' artık ama oğlum,'o önce kendi adam olsun,hiçbir yere gitmiyorum'diyor.
Ben tüm gün işteyim.Asla takibini yapamıyorum ve şimdi okul bitti.Liseye geçecek ve çok yıprandığımı hissediyorum.33 yaşındayım bu arada.Küçük oğlum 6 yaşında ve bu sene 1.sınıfa başlayacak.
Abisiyle olan kavga ve itişip kakışmalarımızdan çok kötü etkileniyor.
Oğlum bana birkaç defa vurdu,o an ağlayarak babasını aradım ve bana 'şuan işim var,bana gelince konuşurum ben onunla'deyip salladı hep.Arkada gelen okey ve arkadaş ortamının da eşlik ettiği seslerle birlikte bir de...
Özetle gelecekten korkuyorum.
Oğlumu artık sevmediğimi hissediyorum çünkü tek bir söylediğimi bile dikkate almıyor,bağırıyor,dalga geçiyor.
Bu kararı şimdi vermeliyim ve kardeşleri ayırmak,oğlumun o istemediği halde babasına vermek ve bunun sonuçları,yaratacağı psikolojik etkiler ve dahası kalırsa benim psikolojim gibi bir sürü soru işaretiyle boğuşuyorum ve gerçekten fikre ihtiyacım var...
Yerimde olsaydınız ne yapardınız?
Asla yapmam dediğim şeyi bana yaptırıyorsunuz şu an: siz ne biçim annesiniz?
Bebekken de altına yapıyor, uyumuyor diye mi sevmiyordunuz? Hayır, çünkü bebeklik döneminin getirisi, sonucu buydu. Ergenlik döneminin de sonucu bu. Tolere etmelisiniz. Şiddete kadar başvuruyorsa bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz demektir, ne demek oğlumu sevmiyorum? Aklınız yerinde mi?
tartışmalarımız sırasında bana elini kaldırabilen,
Oğlum bana birkaç defa vurdu,o an ağlayarak babasını aradım ve bana '
13 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz, 30 yaşında değil. Kazanılabilir bir yaşta.Cocugun yok ama boyle yapandan evlat olmaz, size de hayir degil bela getirir.
Ben olsam evlatliktan filan sildirirdim naparsa yapsin babasi da almiyorsa yurda gitsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?