• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eniştem beni niye öptü..

canım gıtme
neyıne gıdıyorsun ya alalh alalh
bırak sana gelmeyı bır alo demeye zahmet etmeyenler ıcın okadar yolculuk coluk cocuk falan oralarda zıyan olursun
hem bakalım yemek vereceklermı
of....

gıtme guzelım otur evınde ohh pasa gıbı...
ye yemegını bır kerede sen saygı yapma ne var yanı...

buarada konu baslıgına bıttım ipek :9:

Eğer herşey anlattığın gibiyse, cidden niyeti gösteriş yapmak ise,
böyle birşeye alet olmak istemezdim ve kesinlikle gitmezdim tabi ki.
Bir de olayın şu tarafı var ki, çağıracak cidden kimsesi yok mu bu kızın,
bu zamanlarda insan desteğe ihtiyaç duyabiliyor.
Niyet önemli yani.
Karşıdakinin artniyetinden eminsen gönül rahatlığyla gitmeyebilirsin,
düşünmeye bile değmez.

Amacının bu olduğu benim yorumum, kesin bildiğim bişey değil.
Ama asla aramayan sormayan insanlar şimdi arıyor, neden?
Bir de bu kızın bakış açısı bu yönde, buna eminim.
Düğün için kendi arkadaş çevresi ile akrabalarını biraraya getirmek istemediğini açıkça söylemişti.
Giyim tarzlarından, eğtiimlerinden, görgülerinden utandığını söylemişti.
O yüzden böyle düşünüyorum bende.
Bize gelene kadar ne yakın akrabaları var, ama çağırmamış.
Söze "üvey kuzeni" çağırmak ?
Hani öz kuzenini de davet etse, ayıp olmasın diye bize de nezaketen söyledi, ne ince kız derdim.
Ama o davetli değil, küsler zaten.
Acaba ona nispet yapıyor..
Bilmiyorum ki. Garip?

canım gıtme
neyıne gıdıyorsun ya alalh alalh
bırak sana gelmeyı bır alo demeye zahmet etmeyenler ıcın okadar yolculuk coluk cocuk falan oralarda zıyan olursun
hem bakalım yemek vereceklermı
of....

gıtme guzelım otur evınde ohh pasa gıbı...
ye yemegını bır kerede sen saygı yapma ne var yanı...

buarada konu baslıgına bıttım ipek :9:

Canım, herşeyi geçtim..
Gerçekten büyük zahmet olacak bana..
Değer mi değmez mi.. Değmez..
Kızıma yemek yediremiycem, yani düşün o kadar bile samimiyetimiz yok. Ortaya yemek çıkmasa "kızım aç teyze, birşeyler ayarlayabilri miyiz?" diyemem. O kadar resmiyiz. Kaldı ki millet benim çocuğumumu düşünecek evde organizasyon varken. Zaten beklemem. Çalışan insanı ne çağırıyorsun be kızım, bari c.tesi yap şu sözünü..

Canım, herşeyi geçtim..
Gerçekten büyük zahmet olacak bana..
Değer mi değmez mi.. Değmez..
Kızıma yemek yediremiycem, yani düşün o kadar bile samimiyetimiz yok. Ortaya yemek çıkmasa "kızım aç teyze, birşeyler ayarlayabilri miyiz?" diyemem. O kadar resmiyiz. Kaldı ki millet benim çocuğumumu düşünecek evde organizasyon varken. Zaten beklemem. Çalışan insanı ne çağırıyorsun be kızım, bari c.tesi yap şu sözünü..

amannnnnn bosver be canım ya
gıtmeyıver ıste olsun bıtsın :9:
ne olacagınız bıle mechul canım ya
vallah ben kendımı gectım artık evladım ıcın rahat edemeyecegı yerlere gıtmıyorum artık
ınan boylesı en rahatı
bır ıkı gıttım oyle ıstemeden bende cocugumda rezıl olduk
gıtme sende canım ıste
bak keyfıne

sadece sözse gitmem eğlence yok çünkü. ama nişansa gider kurtlarımı döker eğlenirim :) şaka bir yana eğer düşündüğünüz gibi vitrin mankenliği için davetliysem hiç bir vefa borcumda yoksa gitmem. böyle çirkin hesaplar yapan üstelik ihtiyacım olan hiç bir zamanda yanımda olmayan insanların sözünde ne işim var. :19:

Ben olsam gidermiydim, sanırım gitmezdim.
Ne senin yorulmana, ne kızının aç kalmasına, ne de zor zamanlarınızda yanınızda olmayan birine fedakarlık yapmaya değmez bence.
Zaten anladığım kadarıyla sen de gitmek istemiyorsun.
Ayrıca gidersen bu iyi niyetini anlayabilecek birileri mi?
Yani sözden sonra yine eskisi gibi olacaksa ne gerek var ki.

Burda kim ne derse desin sen gitmek istemedikten sonra bi önemi yok canım. -ki gitmek istemediğin çok açık ortada zorla gitceksen hiç gitme boşver oraya gidipte sıkma canını. Ama eğer kararsızsan farketmezse senin için git derim ben. Gitmesseniz dedikodu falan olabilir duyunca daha da çok sinirlenirsin.

sadece sözse gitmem eğlence yok çünkü. ama nişansa gider kurtlarımı döker eğlenirim :) şaka bir yana eğer düşündüğünüz gibi vitrin mankenliği için davetliysem hiç bir vefa borcumda yoksa gitmem. böyle çirkin hesaplar yapan üstelik ihtiyacım olan hiç bir zamanda yanımda olmayan insanların sözünde ne işim var. :19:

Eğlence olsa deği mi, daha farklı olurdu..
Ama yani ufak çocukla ben ne yapayım orada, kızımı zaptedemem bile valla..Oturmaz ki poposunun üstünde..

yerinde olsam gitmezdim.hastalığında ev aldığında çocuğunun hastalığında aramayan sormayan insanlarla ne işin var ki canım:19:
kırmak istemiyorsanda hamileyim rahatsızım gibi bir bahane öne sür.zaten yakın bir akrabanızda değil orda olmak gibi bir zorunluluğunuz yok bence:31:

yerinde olsam gitmezdim.hastalığında ev aldığında çocuğunun hastalığında aramayan sormayan insanlarla ne işin var ki canım:19:
kırmak istemiyorsanda hamileyim rahatsızım gibi bir bahane öne sür.zaten yakın bir akrabanızda değil orda olmak gibi bir zorunluluğunuz yok bence:31:

Ablam da diyor ki..

"Kendi kuzeni ile küs zaten..
Teyzesi ile de nane-molla..
Sizi yakın görmüş, davet etmiş.
Kırma git.."

Of ne bileyim, gidesim yok..
Ne zaman kime büyüklük yapsam, enayi gibi hissettirdi bana kendimi sonradan..

arkadaşım ilk yazdığımda aranızdaki duruma bakıp gitme demiştim şimdi başka bir nedenden gitme dicem: hamilesin akşam kızınla ilgilenmek zorunda kalcaksın ne kadar iyi huylu da olsa çocuk çocuktur bir huysuzluğu olur. ogün hastalanır ne bileyim açlıktan ya da uykusuzluktan sıkıntılanır. bir de hamilesin tahammül edemeyebilirsin. senin de tansiyon o ara düşebilir. adam zaten işten gelmiş. sırf bu sebep bile yeter.
ayrıca karşı tarafa gösteriş değil de size de gösteriş yapmak isteyebilir mi? yine de gitmek istersen bir kenarda otur. kalkma kızı da annenlere ya da bir yakınına bırak öyle git derim. sonra kızı niye getirdin lafı da olur. lafı olmasa da kızın için daha iyi olur.

ben olsam sırf kendi reklamı mî etmek icin giderim iyi gelin olurum ama hamileliğimi bahane edip gram yardım etmem bir de kuzene derimki davetine sa$ırdık nerden aklına geldik eniştem neden beni öptü de!...:33::33:

arkadaşım belli ki düşünceli ve iyi niyetli bir insansın.
ancak onların bu kadar düşündüğünü sanmıyorum
gitmek içinden gelmiyorsa hoş vakit geçireceğini düşünmüyorsan gerileceksen, aç bitap gidecekseniz ailecek bilmiyorum ama bana göre değmez.
kaç yıllık dostlar işlerine gelince yüzlerini dönüveriyorlar.
bu kadar uzak samimi olunmayan birine bu kadar çaba ve düşünüp tasalanma gereksiz bence.
canın istemiyorsa salla bul bi bahane gitmeyiver.
ben artık öyle yapıyorum "önce kendim!"

Yanlış anlama ama dinimizce davete icab etmek gerekir.Ama hamilesin ve canın mı istemiyor o zaman gitme ama suçlulukta hissetme.Nedenleri belli çünkü.

Bence bir Davete icabet etmek güzeldir. Hataya hatayla karşılık vermek düşmanlığı törpüler sadece.
Siz onların diyin Allah rızası için katılın diye düşünüyorum.

Gitmedim arkadaşlar..
İyi de oldu, hiç pişman değilim.
Arayıp tebrik ettim, düğününe kısmetse artık..
Zaten arada hiç görüşmeyiz, düğüne bir davet gelirse gelir.
Sonra gene yıllar boyu görüşmeyiz..

Çok teşekkür ediyorum hepinize.. :90:

Beni aramamasına da bozuldum açıkçası.. Ama sanırım yüzleri yok.. Çünkü hamileliğim çok sıkıntılı geçti, kaç defa hastanelik oldum. Aramadılar, şimdi bunun için arıyorlar.

Evet, yüzde 90 senin de belirtitğin sebepten davet ediliyoruz.
Hani ailesinde insanların karşısına çıkaracak akrabalar olsa, inan biz davetli listesinin 100 numarasında bile olmayız.
Ya herşeyi geçtim..
Bu kız, yani Ayşe, eşimin ameliyatında gelmedi ne hastaneye, ne eve..
Şimdi mi aklına geldi kuzen oldukları.. Ne tuhaf, ben olsam asla yüzüm olmazdı aramaya..

anlamadım başlıkla ne alaka ?

Back