• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eniştem beni niye öptü..

yüksekeğitim almış gençlerimiz bazısını yüceltir bazısınıda alçaltır, çünkü nereden geldiğini unutmak ister sen böyle bir genç kızamı eşlik edeceksin sanırım senin değer yargıların farklı

Ben bu kızın bu etiketçi yönünü çok eleştiriyorum zaten.
Ailesi de tek eğitimli bu diye, onu şımartmış işte, ne dese eyvallah diyorlar..
Benim kızım benden utanacak varya..:41:

Ki annesi onu ne zorlukla okuttu..
Hala da çalışmıyor, nişanlısı ve kızın annesi yapacak gereken herşeyi..
Gene de afra tafra..:
27:

canım ben olsam gıtmezdım heralde ama tabı fesatlık yapmayım sımdı:27:hıc bı seye gelmıyolar ama soze cagırıyolar ılgınc dedıgınız gıbı olabılır egıtımlı akrabalar olarak ,ama madem bayramlarda ugruyosunuz gıdebılırsınız aslında

cok ince düsünüyorsun,
bu kadar ince düsünmek yorar insani.:26:

ben gitmezdim sanirim. iptalda etmezdim...
kötü günümde yanimda olmayanin iyi gününde destek olmak istemezdim

Tatlım, zaten bana yapılmış bir davet yok, iptal edilecekse edecek olan ben değilim.
Eşim ne cevap verdi tam olarak, onu da bilmiyorum.
Kesin geliriz dediyse, iptal etmeli.
Bakarız dediyse, aramayabilir belki.
Ama her türlü ben aranmadım, o ilginç.
Şu ince düşüncelerimden ben de nefret ediyorum, inan kendi ömrümü yiyorum..

gitmesende haklı nedenlerin var.ama çağırmışlar sizi.benim prensibimdir davete icabet etmek isterim.senin yerinde olsam giderdim.komşu gibi gider oturur.yüzük takılınca hayırlar çıkar giderdim.kötü niyetle çağırıyorlarsa da o onların problemi,sen kalbini bozma,el gibi git gel derim...

kendi kendini yorup üzüyorsun bence canım
ben eşimin öz teyze kızını nişanımdan sonra görmedim bile, şimdi de görsem heralde tanımam. ev yaptırdık evlendik, hamile kaldım, bebeğimi kaybettim, 39 kiloya kadar düştüm hastanede yatıp tedavi gördüm hiç kimse yok ortada, bi telefonda yok. e ama banane yani ben eşimin teyzesinin kızı beni umursasın diyemi evlendim? bu konuyu okuyana kadar bunun böyle oldugu aklıma bile gelmemişti, farkına varmamıştım.
sen de onu umursama ve bitsin işte bu kadar basit bence. çağırmış olabilir, ama umursama ve gitme.

canım ben olsam gıtmezdım heralde ama tabı fesatlık yapmayım sımdı:27:hıc bı seye gelmıyolar ama soze cagırıyolar ılgınc dedıgınız gıbı olabılır egıtımlı akrabalar olarak ,ama madem bayramlarda ugruyosunuz gıdebılırsınız aslında

Fesatlık yap canım..
Çünkü ben eşimin akrabalarına karşı inanılmaz saf davranıyorum..
Bunda ablamın payı büyük.
Bana sürekli "olsun İpek, eşin için yap İpek" diye diye enayi haline getirdi sağolsun..:59:
Bir de son dönemde eşimin ailesi ailemi çok yıprattı, tavır aldığımı, yok saydığımı eşimde görsün istiyorum bir yandan.

Eşimde şöyle bir huy var sürekli eleştirdiğim..
Her zaman en doğruyu yapacak. Bekleneni yapacak.. Olması gerekeni, icap edeni yapacak..
Davet mi edildi, bu insanlar daha önce bulut olmuş, üstüne yağmamış olsa da gidilecek..
Yani eşim için, peşimde divane olan ablamla, kızım hayat mücadelesi verirken (abartmıyorum) alo demeyen insana aynı derecede insaniyet göstermeliyiz..
Tuhaf..
Eşim buun kırsın istiyorum.
Her zaman bekleneni yapmak ve "mükemmel efendi insan" olmak zorunda değilsin ki..

Ben bu kızın bu etiketçi yönünü çok eleştiriyorum zaten.
Ailesi de tek eğitimli bu diye, onu şımartmış işte, ne dese eyvallah diyorlar..
Benim kızım benden utanacak varya..:41:

Ki annesi onu ne zorlukla okuttu..
Hala da çalışmıyor, nişanlısı ve kızın annesi yapacak gereken herşeyi..
Gene de afra tafra..:
27:
elin oğlu çabuk söndürür ilerde sende burda yazarsın olgunlaşmadan evliliğe adım atmaları o ayrı konu zaten

kendi kendini yorup üzüyorsun bence canım
ben eşimin öz teyze kızını nişanımdan sonra görmedim bile, şimdi de görsem heralde tanımam. ev yaptırdık evlendik, hamile kaldım, bebeğimi kaybettim, 39 kiloya kadar düştüm hastanede yatıp tedavi gördüm hiç kimse yok ortada, bi telefonda yok. e ama banane yani ben eşimin teyzesinin kızı beni umursasın diyemi evlendim? bu konuyu okuyana kadar bunun böyle oldugu aklıma bile gelmemişti, farkına varmamıştım.
sen de onu umursama ve bitsin işte bu kadar basit bence. çağırmış olabilir, ama umursama ve gitme.

Canım çok geçmiş olsun, inşallah tüm sıkıntıların çok gerilerde kalmıştır.
Haklısın, benim de umrumda değil göstermedikleri yakınlık.
Ama işte hal böyleyken, bu kadar mesafeliyken ne alaka sözüne çağırıyorsun..
Gitmeyeceğim sanırım..
Bir yandan ablam "git git" tutturuyor..
Bir daha sormayacağım ona zaten..

Ben olsam gitmeyi düşünebilirdim. Çünkü sizi davet eden annesi değil kızın kendisi.
Teyzeyle olan sorunlarınız yüzünden söze gitmemek teyzeyi değil kızını cezalandırmak olur.
Kızdan olumsuz bir davranış görmediyseniz gitmeyi düşünebilirsin.
Bir de sizi eğitimli akrabalar olarak yanında istemesi çok yadırganacak bir davranış gibi gelmedi bana.
Tam olarak annesini,ailesini beğenmemek değil de sizinle övünmek istemiş sanırım. Genç sonuçta karakteri de tam oturmadıysa sözlüsünün ailesinin yanında ezilmiş olabilir.

Ama işin özü şu ki içinden ne geliyorsa onu yapmalısın.
Canın istemiyorsa da gitme.
Sırf teyzenin olumsuz tavırları yüzünden gitmemezlik edeceksen git derim.
Ama için istemiyorsa hiç zorlama kendini.

Canım çok geçmiş olsun, inşallah tüm sıkıntıların çok gerilerde kalmıştır.
Haklısın, benim de umrumda değil göstermedikleri yakınlık.
Ama işte hal böyleyken, bu kadar mesafeliyken ne alaka sözüne çağırıyorsun..
Gitmeyeceğim sanırım..
Bir yandan ablam "git git" tutturuyor..
Bir daha sormayacağım ona zaten..

Vardır ablan gibi insanlar... Melek gibi...
Ne kötülük yaparsan yap affeder, büyüklük bende kalsın der.
Onlardan olmadım ben.

Bence sen gitmek istemiyorsun, çok yakın, çok iyi bir arkaban olsa davet edildiğin zaman o trafiği, yemeği falan düşünmezsin gitmem gerekiyor diyip gidersin. Kızının, eşinin rahatsızlığında, senin doğumunda gelmeyen insanlardan bahsediyoruz. Belki onlar da haklı hem üvey teyze hem öz yeğeni ve kardeşiyle küsmüş, sizi birbirinize bağlayan onlarmış zaten ondan sonra sizinle de görüşmek istememiş olabilirler. Ki böyle bile olsa hastalık, doğum gibi durumlarda gelmeleri gerekirdi. Ayrıca evleriniz yakın olsa davet etmişler ayıp olur yakın nasıl olsa bir gider geliriz deseniz neyse, bu insanlar için cuma akşamı o trafiği çekmeye değmez. Hem sizin için hem kızın için zor olur. Ben olsam gitmezdim herkese hakettiği değeri vermek lazım.

Son düzenleme:

Ablamı aradım gece, nöbetteydi.
Gitme boşver, dedi.
"Sen bebeğini kaybetseydin (bir ara öyle bir sorun yaşadım, konu açmıştım), gelirler miydi" dedi.
Gelmezlerdi..
Belki ararlardı, küçük ihtimal, ama gelmezlerdi.
Düşünmüş gece, az önce aradı beni.
Git diyor şimdi de..
Git, yarım saat otur, geç git, erken kalk, diyor..
Ay öff ya..

Çok ince ve zarifsiniz.Herşeyi düşünüyorsunuz. Boşverin siz bebeğinizi ve kızınızı düşünün.Nerdeyse 6 aylık hamilesiniz siz onun yerinde olsaydınız "o hamile yorulmasın" nasıl olsa bu daha söz diye düşünürdünüz.

İnanın sizin gib birini haketmiyorlar.

Deymezler,Bence gitmeyin

Ben olsam gitmeyi düşünebilirdim. Çünkü sizi davet eden annesi değil kızın kendisi.
Teyzeyle olan sorunlarınız yüzünden söze gitmemek teyzeyi değil kızını cezalandırmak olur.
Kızdan olumsuz bir davranış görmediyseniz gitmeyi düşünebilirsin.
Bir de sizi eğitimli akrabalar olarak yanında istemesi çok yadırganacak bir davranış gibi gelmedi bana.
Tam olarak annesini,ailesini beğenmemek değil de sizinle övünmek istemiş sanırım. Genç sonuçta karakteri de tam oturmadıysa sözlüsünün ailesinin yanında ezilmiş olabilir.

Ama işin özü şu ki içinden ne geliyorsa onu yapmalısın.
Canın istemiyorsa da gitme.
Sırf teyzenin olumsuz tavırları yüzünden gitmemezlik edeceksen git derim.
Ama için istemiyorsa hiç zorlama kendini.

Canım, hiç içim istemiyor.
Kızımı doyuramam orada, biliyorum. Okuldan da çok aç geliyor.
Bir yerlerde yemek yedikten sonra gideriz eğer gidersek. 7 demişler, 9 olur bizim gidişimiz.
Yarım saat kalır, hayırlı olsun der döneriz, diyorum eğer gidersek.
Ama sonra diyorum ki, daha ne kadar "yeni şans" vereceksin insanlara..

Diger arkadaslarin ne tavsiye ettiklerine bakamadim ama ben olsam tamam deyip son dakikada bahane uydururdum. Sonucta hamilesin, bahanen hazir. Kendini kotu hissediyorsun, gidemedin.
Seni o kadar yalniz birakmis insana ne geregi var iyilik yapmanin. Kaldi ki aysenin annesi sana bir ihtiyacin var mi bile dememis, neden ekmeklerine yag sureceksin?

Ilk yorumumda git demiştim ama , sonraki yazdıklarını okuduktan sonra boşver gitme diyorum..

O insanların yani hiçbirşekilde arayıp sormayan, çocuğun için bile geçmiş olsun demeyen insanların ne düşünüp ne düşünmediğinide hiç önemseme..

Onlar bu ilgisizliklerinin karşılığında acaba kırdıkmı diye düşündülermi hiç ?

Birileri kırılır birileri üzülür diye istemediğimiz şeyleri yapmak zorunda kalıyoruz..ve bir zaman sonra bunlar karakterimiz haline geliyor..kesinlikle gitme..

Gitmeki sanada içindekileri söyleme hakkı doğsun..

şöyleki ; çağırdıkta neden gelmedin derlerse,
ben hamileliğim boyunca bir kez aranmadım, bana birşeye ihtiyacın varmı diye nezaketen bile olsa sorulmadı..çocuğumun hastalığında bile geçmiş olsun denmedi...ben sizin için önemsizim demekki, bukadar önemsiz birinin davetinizde ne işi olabilirki diye düşündüm dersin...

Sözün özü şu ki
gitmemen en matıklısı...

ben olsam giderdim, amaç belli zaten "konu mankeni" ama kız karşı tarafın önünde de mahcup olmak istemiyor belli ki..düşüncesi doğru ya da yanlış bilemeyeceğim ama gider ve onlar gibi vefasız olmadığımı da göstermiş olurdum..
:26:

hmm zor bi durum.. acikcasi ben ne yapacagimi bilmezdim :D
ama gidin ya.. büyüklük sizde kalsin..

Eğer herşey anlattığın gibiyse, cidden niyeti gösteriş yapmak ise,
böyle birşeye alet olmak istemezdim ve kesinlikle gitmezdim tabi ki.
Bir de olayın şu tarafı var ki, çağıracak cidden kimsesi yok mu bu kızın,
bu zamanlarda insan desteğe ihtiyaç duyabiliyor.
Niyet önemli yani.
Karşıdakinin artniyetinden eminsen gönül rahatlığyla gitmeyebilirsin,
düşünmeye bile değmez.

Back