• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eniştem beni niye öptü..

halen gideyim mi gitmeyim mi diye düşünüyo musunuz....
gitmeyinnnnn, sonuçta ölüm yok hastalık yok, insanlık namına yapılcak bişeyde yok..

üstelik birsürü hastalıkla uğraşmışınız, bir aloyu bile çok görmüşler:19:

peki üvey teyzeniz sizi arayıp davet ettimi...eğer çok isteselerdi büyük olarak teyze sizi (eşini değil)arar davet ederdi evine...

harbiden bayram değil, seyran değil eniştem beni niye öptü olmuş:44:

Di mi ama, başlığım ne kadar doğru..:1:
Akşam evde sürekli böyle söyledim, kızım da diyorki (5 yaşında), anne mi öpmüşler, annemi öpmüşler diye.. :1:
Üvey teyze aramamış, kızı aramış, sözlenecek olan yani.
Beni de değil, eşimi aramış.

Sen üveylikten bahsediyorsun benim 3 tane öz teyzem var başka ildeler onlar banada gelmez küsde değiliz, bu büyüklerin hayatında sadece kocaları ve çocukları var oysaki etrafta başka akrabalarda var küçük olunca hep biz mi gitmemiz icap ediyor? Ben olsam gitmezdim zaten oda sonra annesi gibi mesafeli davranacaktır, devir zaten kim kimi kullanacak devri, hatır-gönül- bitmiş

Akşam evde sürekli böyle söyledim, kızım da diyorki (5 yaşında), anne mi öpmüşler, annemi öpmüşler diye.. :1:

:60::60::60::60:
ay başka yerde de sölemesin, enişte annemi öpmüş diye:9:

Senin en zor yanında olmayan birisinin sen en iyi gününde niye onların yanında olasın ki gittin diyelim sonra senin değerini bilecekler mi yoksa kaynınla aranızıda mı bozacaklar diye aklıma geldi

Bence gitmeyin,

Çağırma nedenleri belli alet olmayın buna.Üstelikte hamilesiniz ve de küçük bir kızıznız var ne gerek var yollarda yıpranmaya hemde bugün cuma.

Çok ince düşünüyorsunuz herşeyi kimseyi de kırmamaya çalışıyorsunuz ama sizin düşündüğünüzün 100 de biri kadar onlar sizi düşünseydi her şey daha farklı olurdu. Boşverin daha sözmüş zaten bunun nişanı var düğünü var.

Ben kinciyim biraz da fazla kinciyim ben olsam gitmezdim ki sizin gibi hamile olsam ve küçük çocuğum olsa en azından onu rahatını kaçırmazdım

amacı buzları eritmek olsaydı, şimdiye kadar 10 kere arar sorardı seni, karnındaki bebeğini:47:
sözünü mü beklemişş:19:

çok afedersiniz, köprüyü geçene kadar:82:

Sen üveylikten bahsediyorsun benim 3 tane öz teyzem var başka ildeler onlar banada gelmez küsde değiliz, bu büyüklerin hayatında sadece kocaları ve çocukları var oysaki etrafta başka akrabalarda var küçük olunca hep biz mi gitmemiz icap ediyor? Ben olsam gitmezdim zaten oda sonra annesi gibi mesafeli davranacaktır, devir zaten kim kimi kullanacak devri, hatır-gönül- bitmiş

Canım, inan senin tasvir ettiğin gibi çok akrabam var.
En başta teyzem ve dayım.
9 yaşında annemi kaybettiğimden beri beni aramadılar, ta ki çalışmayana başlayana, para kazanana kadar..
Benden bişey beklemezler, ama ben para kazanmıyorken, ufakken, belki ben onlardan bişey bekleyebilirdim. Bunu düşünüp soğuk durdular bana.
Ama onlarada sadece senede 1 giderim, 2 bayramdan birinde. O da vallahi Allah korkusu ve annemin hatrı..
Üvey k.valide desen.. O da arada arar, para ister. Verirsen yalakalık yapar, vermezsen dedikodu ve yılanlık..
Ama yani bu üvey teyzenin daha doğrusu kuzenin tavrı çok ilginç..
Tam yüzsüzlük.. Hiç ummazdım çağrılacağımızı..

Ben sizin yerinizde olsaydım gitmezdim.
O kadar zor günler geçirmişsiniz ve sizin yanınıza gelmeyi bırakın bir telefon etme nezaketinde bile bulunmamışlar. Arkadaşların söylediği gibi kötü günleriniz de yanınız da olmayan insanların sizde iyi günün de yanlarında olmayın kaybedecek bir şeyinizde yok :34:

canım bence aramamış aramamış işi düşmüş ögle size dönmüş senin dediğin gibi konu mankeni yapıcak seni kızın ve senin en zor gününde yanında olmamış bile ben olsam gitmem yani tabi karar sen ve eşinin...........

ayy güldürdün beni:) annemi öpmüşler:)ben akraba konusunda çok katıyımdır içli dışlı olmayı sevmem genel olarak ,çok fazla gidip gelmem ,kendi akrabalarımdan da sayısız zarar görmüşümdür.Yine de bu mewzuda gidilebileceğini düşünüyorum,yani o insanlar için değil allah rızası için,daha snra yine git gel olmazyabilir.Kız açısından bakıyorum olaya sadece.Büyüklük sizde kalsın.
Ama gitmeseniz de haksız değilsiniz yani.Karar size ait.

ayy güldürdün beni:) annemi öpmüşler:)ben akraba konusunda çok katıyımdır içli dışlı olmayı sevmem genel olarak ,çok fazla gidip gelmem ,kendi akrabalarımdan da sayısız zarar görmüşümdür.Yine de bu mewzuda gidilebileceğini düşünüyorum,yani o insanlar için değil allah rızası için,daha snra yine git gel olmazyabilir.Kız açısından bakıyorum olaya sadece.Büyüklük sizde kalsın.
Ama gitmeseniz de haksız değilsiniz yani.Karar size ait.

Eşim de diyor ki..
"Sadece bizi çağırmış, biz de gitmesek yalnız kalacak, sırf bu yüzden gitmek gerekir"..
Ben de diyorum ki..
"Mevcut samimiyet düzeyimiz düşünülürse, sırf düğününe gitmemiz bile yeterince ince ve sıcak bir davranış olur. Söz de ne demek?"..
Hem çağırsaymış akrabalarını, neden çağırmıyor..
Utanıyor çünkü..
Birebir muhatap etmek istemiyor..

Bence gitmeyin,

Çağırma nedenleri belli alet olmayın buna.Üstelikte hamilesiniz ve de küçük bir kızıznız var ne gerek var yollarda yıpranmaya hemde bugün cuma.

Çok ince düşünüyorsunuz herşeyi kimseyi de kırmamaya çalışıyorsunuz ama sizin düşündüğünüzün 100 de biri kadar onlar sizi düşünseydi her şey daha farklı olurdu. Boşverin daha sözmüş zaten bunun nişanı var düğünü var.

Ben kinciyim biraz da fazla kinciyim ben olsam gitmezdim ki sizin gibi hamile olsam ve küçük çocuğum olsa en azından onu rahatını kaçırmazdım

Ablamı aradım gece, nöbetteydi.
Gitme boşver, dedi.
"Sen bebeğini kaybetseydin (bir ara öyle bir sorun yaşadım, konu açmıştım), gelirler miydi" dedi.
Gelmezlerdi..
Belki ararlardı, küçük ihtimal, ama gelmezlerdi.
Düşünmüş gece, az önce aradı beni.
Git diyor şimdi de..
Git, yarım saat otur, geç git, erken kalk, diyor..
Ay öff ya..

kiz bide hamilesin boyle seylerle neden kafani yoruyorsun :26:

kullanildiginizi hissediyorsan bencede gitmemek gerek, ama diyorsanki ne olursa olsun Allah rizasi icin gidicem o zaman birsey diyemeyiz.bence ruh haline gore degisebilir gidip gitmeme kararin.

Bence gidin büyüklük siz de kalsın.

En azından utanırlar belki!!!

Bu insanları çözebildiğim kadarıyla..
Beklentilerini karşıladığın müddetçe, bir sorun olduğunu fark etmiyorlar..
Eğer beklediklerinin aksine bişey yaparsan "ne oldu ki acaba" diye düşünmeye başlıyorlar.
O açıdan ben utanacaklarını sanmıyorum canım..
Gidersek bizimle reklam yapacak..
İşte bu da kuzenim ve eşi, meslekleri şu, şurada çalışıyorlar vsvs.
Kendi adıma yapmadığım ukalalığın benim üzerimden yapılması demek olacak bu.

kiz bide hamilesin boyle seylerle neden kafani yoruyorsun :26:

kullanildiginizi hissediyorsan bencede gitmemek gerek, ama diyorsanki ne olursa olsun Allah rizasi icin gidicem o zaman birsey diyemeyiz.bence ruh haline gore degisebilir gidip gitmeme kararin.

Bence Allah bana diyecek ki..
Kulum, ben sana akıl verdim, hafıza verdim.
Her zor gününde yanında bir ben vardım, sen de gördün..
Ne işin vardı da, gittin gönlünü yaptın bunların..
Tövbe..
Hiç gidesim yok..

Konunuzu ve yorum yapanlara yazdığınız cevapları okudum.Bu yazılanlardan yorumum,izlenimim sizin zaten gitmek istemediğiniz yönünde ki haklı buluyorum. Ama bir yandan da empati yapmaktan, acaba bu düşündüğüm ihtimallerde yanılıyor muyum, gitmem mi gerekir bir akraba olarak demekten de kendinizi alamıyorsunuz.
Yine de inceliğinizden ve nezaketinizden görevinizi yapma ihtiyacı da duyuyorsunuz.
"Bayramda gidiyorsun ya bence buna da gitmelisin." diyenler olmuş.
Ben bunu bayram ziyaretiyle bir kefeye koymuyorum. Bayram ziyareti bir örf, bir gelenek. Arada kırgınlıklar da olsa biz bayrama,büyüklere,akrabalık ilişkilerine olan saygımızdan yapıyoruz ziyaretlerimizi. Bazen onlar bunu haketmeseler de. Kişilerle olan ilişkilerden biraz farklı tutuyorum bu ziyareti.
Ama şu anlattığınız durum daha münferit bir olay.
Ben ilk ihtimal üzerinde, yani sizi ailenin eğitimli yüzü olarak gösterme çabası üstünde duruyorum.
Kendince bir denklik kurmak istemiş.
Elbette annesinin eksikleri ve kabahatleri ile kızını yargılamak doğru değil ama, anladığım kadarıyla bu kız da zor zamanlarınızda yanınızda değilmiş.
Ben olsam ben de bana vazifelerini yapmayan, benim için bir vicdan muhasebesine bile girmeyen insanlara üzerime düşeni yapmam.
Ben artık hayatta bir düstur edindim kendime. Bana adım atana o adım miktarı kadar yanıt veriyorum. Yoksa yaşadığım hayal kırıklığı beni o ilişkiden soğutuyor.
Bu yüzden ben ne gidin, ne de karşılığını alamadığınızda üzülün derim...

kız istemede çok yakın akrabalar olur.akrabalığı geçtim çok samimi olmanız gerek ama arada bir samimiyet yok iyi gün dostu olarak görmüşler sizi.hamilesiniz birde bi bahane bulup telefon açıp gelemeyeceğinizi dile getirin bence.sizi millete gösteriş yapmak için çağırıyor resmen.bir insan neyse odur.insan ailesinden onların eğitiminden utanırmı hiç.her şey eğitim değil insanlık önemli.bence siz onun bu tavrına alet olmayın.insan ailesinden utanmamalı çünkü onu yetiştiren eğitimini veren ailesi.ailesi sanki sadece isterken ön planda olcakmış gibi ailesi onun bütün evlilik hayatında olacak bundan 1 gün kaçmakla kurtulcak değil ki alet olmayın bence gitmeyin derim ama tabi siz daha değerlendirirsiniz

Back