- Konu Sahibi ipektuncer
-
canim sen zaten hic gitmek istemiyorsunki
Bence Allah bana diyecek ki..
Kulum, ben sana akıl verdim, hafıza verdim.
Her zor gününde yanında bir ben vardım, sen de gördün..
Ne işin vardı da, gittin gönlünü yaptın bunların..
Tövbe..
Hiç gidesim yok..
kız istemede çok yakın akrabalar olur.akrabalığı geçtim çok samimi olmanız gerek ama arada bir samimiyet yok iyi gün dostu olarak görmüşler sizi.hamilesiniz birde bi bahane bulup telefon açıp gelemeyeceğinizi dile getirin bence.sizi millete gösteriş yapmak için çağırıyor resmen.bir insan neyse odur.insan ailesinden onların eğitiminden utanırmı hiç.her şey eğitim değil insanlık önemli.bence siz onun bu tavrına alet olmayın.insan ailesinden utanmamalı çünkü onu yetiştiren eğitimini veren ailesi.ailesi sanki sadece isterken ön planda olcakmış gibi ailesi onun bütün evlilik hayatında olacak bundan 1 gün kaçmakla kurtulcak değil ki alet olmayın bence gitmeyin derim ama tabi siz daha değerlendirirsiniz
İpekciğim sizin bu olayda deniz yıldızındaki o yalancı üniversiteli kızı andırdı, ben her gün o kızı sinir oluyorum
Başlık ilgi çekici teprik ederim, bayram değil seyran değil enişte baldızı niye öper gibi olmuş. Yaratıcı ipek.Merhaba arkadaşlar,
başlık biraz ilginç gelecek size biliyorum..
Eniştem de beni öpmedi zaten.. Ama şu an yaşadığım hissiyatı ancak bu ifade açıklıyor..
Çok büyük bir sorun değil, ama fikirlerinize ihtiyacım var.:26:
Eşimin üvey annesi var, bahsettim birkaç yerde.
Bu üvey annenin kız kardeşi var. Yani eşimin üvey teyzesi.
Bu üvey teyzenin de bir kızı var. Yani eşimin üvey teyzesinin kızı. İsmi Ayşe olsun.
Bu Ayşe kızımızın bu akşam, evde aile arasında sözü olacakmış. Benimle ve eşimle açıkçası aynı derecede, orta düzey bir samimiyeti var. Eşimi aramış Ayşe dün (nedense eşim ameliyat olduğunda bile beni aramıştı geçmiş olsun için, bu defa eşimi aramış) ve "aslında aile arasında yapacağız, ama sizin de gelmenizi istiorum. Başka da kimseyi davet etmeyeceğim" demiş. Akşam tabi bizim fesatlığımız tuttu, ne alaka, en yakını biz miyiz? Niye bizi çağırıyor sadece diye..:97:
Problem de şu, bu söze gidelim mi gitmeyelim mi..:26:
Gitme ve gitmeme gerekçelerimi aşağıda kıyaslayarak yazıyorum ve fikirlerinizi rica ediyorum.
- Bu kızın ailesinde tek bir eğitimli insan yok, kendisi üniversite mezunu, sözleneceği kişinin ailesi eğitim olarak daha iyi bir durumdaymış. Bir bayram ziyaretindeki kısa sohbetimizde, Ayşe bana "benim ailemde hem eğitimli hem eğitimsiz insanlar olduğunu açıkça söyledim. Ve eğitimli kişilere sizi örnek verdim karı-koca olarak" demişti. Tahminimce bizi oraya vitrin mankeni olarak çağırıyor. Yani "bakınız eğitimli akrabalarım" gibisinden. Şeytan diyor paspal paspal giyin git, kur bağdaşını otur, görsün benim üzerimden reklam yapmayı. Hiç sevmem öyle "incir çıkmış, kabuğunu beğenmemiş" tipleri..
- Eşimin kardeşi, Ayşe'nin öz teyze oğlu oluyor. Ancak iki aile görüşmüyor, küsler. Onlara inat bizi davet ediyor da olabilir. Fotoğrafları face'e koyup nispet yapmak için belki. Böyle birşeye de asla alet olmak istemiyorum.
- Üvey teyze, yani Ayşe'nin annesi, eşimin kardeşi ve eşiyle konuşmuyor dediğim gibi. Yaklaşık 3 yıldır. Dolayısıyla kaynım ve eltim, onun evine gidiş-geliş yapmıyor. Bu üvey teyze, eskiden hem bizi hem kaynımı Ramazanda iftarlara davet ederdi, ev ziyaretlerine gelirdi. Ama ne zamanki kaynımla küstüler, bize de mesafe koydu. "Öz yeğenimle konuşmuyorum, diğerine mi teyzelik yapacağım." diye düşünmüş olabilir. Bilemiyorum. Ama küstükten sonra, her ne hikmetse bizi de ne iftar yemeğine çağırdı, ne bizim davetimize icabet etti, ne ben ameliyat olunca ziyaretime geldi, ev aldım 2 sene geçti, ev görmeye gelmedi. Belki parası yoktur, davet edememiştir bizi, evimi görmeye gelememiştir. Yüzde 1 ihtimal, ama hadi fesatlık olmasın.
Hamileyim, biliyor, 6 ay oldu, bir alo demedi. Yani şimdi yıllar boyu bu kadar derin mesafe bırakmışken, ne alaka "kimseyi istemiyoruz, bir sizi davet ediyoruz"??:26:
- Beni en çok etkileyen olay, kızım domuz gribinden hastanede yatmıştı, 2009'da. 10 gün izin aldım, sonra 1 tek gün kızıma bakacak biri gerekti, ilacı bitmemişken okula gönderemediğim için. K.validem "işim var" dedi, bu üvey teyzede yanındaydı. Duydu konuyu, ne bir geçmiş olsun dedi, ne sonradan arayıp kızımın durumunu sordu, ne de bana yardımcı oldu.
- Biz bu üvey teyzenin evine senede 1 defa bayramda gideriz. Neden gideriz, ben de bilmem. Daha geçen bayram dedik ki "yahu ev aldık, 2 sene oldu, hediyesinde değilim ama bir hayırlı olsuna da gelmediler. Öldük mü kaldık mı 1 defa bile aramazlar. Sene de 1 bayram biz gitmesek, ölene dek birbirimizin yüzünü görmeyiz, sesini duymayız. E biz daha niye gidiyoruz".. Sonra da "hadi neyse, yol üstü zaten, 10 dk oturur kalkarız" diye gittik. Gittiğimizde de çok güleryüz gösterir, ikramda bulunur. Gelme fırsatı olmadığını ve buna çok üzüldüğünü söyler.
Yukarıda anlattıklarımı okuma nezaketi gösteren herkese teşekkür ederim. Sizleri gerçekten seviyorum, akşam kararsız kaldığımda eşime "ben sana yarın kararımı söyliycem" dedim, o da "ha peki kulübe bi danış bakalım" dedi.
Bekliyorum fıstıklar..
vallahi tamamını okuyamadım ama ben yazıncaya kadar yorumlar alacak başını gidecek hiç okuyamayacağım
bence gitmetmeyin o ne kadar ayıp birşey yaa insan akrabalarından utanır mı utanır da bunu böyle bas bas bağıra bağıra söyler mi canım.
siz içeri girince ne olacak bizde iki tane eğitimli insan var onlar da aha bunlar mı diyecek yani valla latife yapıyorum da diyebilir herhalde
aaa buldum bak siz gitmeyin kuryeyle üni diplomalarınızı falan gönderin..ne kadar samimi ve sıcak olur değil mi???
hem de sen hamile halinle yorulmamış olursun maksadımız amaca hizmet yani...
Düğün salonunda düğün yapmak istemiyormuş, ancak restoranda yapacağı düğüne de kendi akrabalarını davet edip rezil olmaktan korkuyormuş.
Böyle bir insan yani..
Öğrencilerine ne öğretecek bilmiyorum..
Bir de canım aslında telefon açıp gelemeyeceğimizi söyleme nezaketine dahi gerek yok.
Çünkü zaten beni aramadı ki..
Eşimi aramış, o da bugün geri arasın. İpek çok rahatsız, gelemiyoruz desin. Hem görürüz arayıp bir geçmiş olsun diyorlar mı, hiiiç sanmam..
Başlık ilgi çekici teprik ederim, bayram değil seyran değil enişte baldızı niye öper gibi olmuş. Yaratıcı ipek.
bende fikrimi söyleyim o kadar okuduk demi. Ama sadece ilk yazılanı okudum ona göre yorum yapıyorum. Ayşeye telefonda deseydinki bir tek yakının bizmiyiz deseydiniz. Böyle tipleri çok sevmem, işene geldiği zaman sizi kullancak işine gelmediği zaman bay bay yapacak. Şimdi gitmezsenizde, biz size önem verdik çağırdık yapacaklar. Olmazsa gider bi etrafa bakarsınınz ortama ve size davranışalarınıza, çok apartı giyinmezsiniz, normal giyinin, sizde yemek falan yapıp hürmet göstersinler, o kadar yakın akraba deyip çağırmışlar demi.
bence de gitmeyin. her sey bır yana kızınızın ve sizin rahatsızlığınız durumunda aramamaları çok çok ayıp. ama içime sınmıyor diyorsanız esiniz yalnız gitsin onun is yerine yakın demissiniz.
ipekcim açıkcası başlığı senin açtığın görünce korktumneyse ki büyük bir sorun yokmuş.
o kıza bir minnet borcun olmuş olsaydı, sana hamile haline git diyebilirdim belki. ama onun tek derdi senin ve eşinin iyi okullardan mezun, iyi meslekleri olan akrabaları olmanız. erkek tarafına altta kalmamak için böyle bir sunum yapmak istiyor. benim de eğitimli akrabalarım var demek istiyor ki bana hiç etik gelmedi. bu durumu senin de sindiremediğin ve gitmek istemediğin ortada zaten. peki eşin bu durumun farkında mı? resmen ünvanlarınızı kullanmak derdinde. siz eğitimsiz, işsiz bir aile olsaydınız çağıracak mıydı?
ayrıca söz denilen olay sadece en yakın dostların ve akrabaların katıldığı bir organizasyondur. nişan-düğün gibi değildir. sizin ne işiniz var allahaşkına? erkek tarafı da sizin çok samimi olduğunuzu düşünsün izlenimi verilmiş olacak böylece, düğüne gelmenizle bir değil sonuçta.
seni zor zamanında arayıp sormayan insana, karnındaki bebekle gitmek zorunda değilsin canım. arayıp hamileliğinden dolayı rahat edemeyeceğini söyleyebilirsin, ki zaten seni aramamışlar. hamile kadın gelebilir mi diye düşünmemişler. kocana emrivaki yapmışlar.
unutma, hiç kimse senden ve ailenden daha önemli değil. böyle insanlar için kendi canını da bebeğini de sıkma canım,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?