inşallah öyle olur canım benim. daha önce yazılanları baştan okuma şansın var mı bilmiyorum ama burdan 5 kişi yaptırdı.
Birisi o oytun beye yaptırdı.
üç kişi erhan beye yaptırdı.
kimbilir de adını hatırlamadığım bi doktora yaptırdı.
genelde hepsi de başlarda korkunç gözüktüğünden, kaslarını tam hissedemediğinden şikayetçi ama galina bir aydan sonra memnun olmaya başlamışlardı.
inşallah senin de öyle olur.
bu ameliyatta gözaltından da kesi yapıldığından gözler çekiliyor. benim gözlerim çekik olduğundan iyice küçülür diye bu ameliyattan çekiniyorum açıkcası.
erhan beyin yaptrıanların gözleri çekilmişti ve küçülmüştü benim gördüğüm kadarıyla
ama yeşilkelebek benim küçülmedi demişti. o yüzden ben de oytun beye gitmiştim görüşmeye lamia ile birlikte
ama gözlaltı kesesi yapmak zorundayız demişti.
ama sende çok fazla deri toplanmadığı için gerek göremedim demiş. bi onu anlamadım.
e kesmediyse neden gözlerinin aldında dikiş var?[/QUOTE
Petitcigim,bu ameliyati yapmak icin gozlerden kesi yapilip calisiliyor,sarkan yag dokusunu yukari kaldiriyorlar. bunun dogrultusunda eger goz altinda deri fazlaligi olursa o fazlalik kesilip cope atiliyor. bende deri fazlalik olmadigini o yuzden extra bir parca alinmadigini, eger alinsaydi gozumun asagiya kayabilecegini soyledi..yani bu ameliyat esnasinda beli oluyor..ameliyat sonrasi gozlerimdeki bandaslarin beni rahatsiz etigini soyledigimde,eskiden agiz icinden kesiler yapilarak bu ameliyati gerceklestirdigini soyledi ama bir hastasinin agizdan iltihap kaptiktan sonra goz altindan kesiler yaparak calismaya basladigini soyledi..acik oldugundan agiz yoluyla iltihap kapmak cok kolay tabi,birde yemekte yiyemez insan bayagi zorlanir tabi..
inşallah öyle olur canım benim. daha önce yazılanları baştan okuma şansın var mı bilmiyorum ama burdan 5 kişi yaptırdı.
Birisi o oytun beye yaptırdı.
üç kişi erhan beye yaptırdı.
kimbilir de adını hatırlamadığım bi doktora yaptırdı.
genelde hepsi de başlarda korkunç gözüktüğünden, kaslarını tam hissedemediğinden şikayetçi ama galina bir aydan sonra memnun olmaya başlamışlardı.
inşallah senin de öyle olur.
bu ameliyatta gözaltından da kesi yapıldığından gözler çekiliyor. benim gözlerim çekik olduğundan iyice küçülür diye bu ameliyattan çekiniyorum açıkcası.
erhan beyin yaptrıanların gözleri çekilmişti ve küçülmüştü benim gördüğüm kadarıyla
ama yeşilkelebek benim küçülmedi demişti. o yüzden ben de oytun beye gitmiştim görüşmeye lamia ile birlikte
ama gözlaltı kesesi yapmak zorundayız demişti.
ama sende çok fazla deri toplanmadığı için gerek göremedim demiş. bi onu anlamadım.
e kesmediyse neden gözlerinin aldında dikiş var?[/QUOTE
Petitcigim,bu ameliyati yapmak icin gozlerden kesi yapilip calisiliyor,sarkan yag dokusunu yukari kaldiriyorlar. bunun dogrultusunda eger goz altinda deri fazlaligi olursa o fazlalik kesilip cope atiliyor. bende deri fazlalik olmadigini o yuzden extra bir parca alinmadigini, eger alinsaydi gozumun asagiya kayabilecegini soyledi..yani bu ameliyat esnasinda beli oluyor..ameliyat sonrasi gozlerimdeki bandaslarin beni rahatsiz etigini soyledigimde,eskiden agiz icinden kesiler yapilarak bu ameliyati gerceklestirdigini soyledi ama bir hastasinin agizdan iltihap kaptiktan sonra goz altindan kesiler yaparak calismaya basladigini soyledi..acik oldugundan agiz yoluyla iltihap kapmak cok kolay tabi,birde yemekte yiyemez insan bayagi zorlanir tabi..
çok anlamadım çünkü benim araştırdığım kadarıyla ve kendisinin söylediği kadarıyla tam tersi idi
ama demek ki senin hiç deri fazlan yok?
e o zaman dolguyla bu işi hallederdin zaten? çünkü sarkma olması için deri fazlalığının olması şart.
deri fazlası yoksa dolguyla yüz toparlanıyıor bildiğim kadarıyla.
ya da daha başka bi şey var. belki gözaltında yok da başkar yerde deri sarkması vardır. neticede doktordan daha iyi bilemem.
ama moral olsun diye demiyorum gerçekten yaptıran herkes sonraki günlerde pişman olmuştu. çok zor, çok şiştim diye.
bi de bi taraf daha fazla şişiyor asimetri oldu diye korkuyorlardı ama bi ay sonrası yüz oturunca hepsi beğenmişti.
bi melodi beğenmemişti çünkü onda sarkma yoktu. oldukça diri ve dolgun bi yüzü vardı hatta. o yanak çizgilerinden kurtulmak için yaptırmıştı bu ameliyatta onun istediği sonucu vermemişti.
hepsinin resimleri var. eğer arkadaş olarak eklersen görürsün.
ilknurun da, kimbilirin de, lamianın da, melodinin de resimleri var.
yeşilkelebek ben en çok onu merak ediyordum çünkü gözlerim küçülmemiş demişti. bi onun yok
o da oytun idile yaptırmıştı ve çok memnundu. ama ameliyat sonrası senin gibi "nasıl cesaret ettim" demişti o da.
anlaşılan cidden zor bi ameliyat ama sonra o kadar hoş oluyorsunuz ki biz de burda "acaba yaptırsak mı" diye doktor doktor geziyoruz :)
yani biraz zaman tanı kendine. zaten ameliyatın ödemi var. bi de yağ transferi zor bi şey. çok şişiriyor. ama bi hafta sonra yağın şişliği geçer.
ameliyatın şişliğinin tam olarak oturması anladığım kadarıyla 3 ayı buluyor. ama 1 aydan sonra rahatsız etmeyecek hale iniyor.
başını mümkün olduğunca dik yatmak ve ödem artırıcı şeyler içmek gerek bi de.
çok çok geçmiş olsun. inşallah çok çok güzel olursun.
sende biraz toparladıktan sonra öncesi sonrası resimlerini koyarsan çok seviniriz.
çok anlamadım çünkü benim araştırdığım kadarıyla ve kendisinin söylediği kadarıyla tam tersi idi
ama demek ki senin hiç deri fazlan yok?
e o zaman dolguyla bu işi hallederdin zaten? çünkü sarkma olması için deri fazlalığının olması şart.
deri fazlası yoksa dolguyla yüz toparlanıyıor bildiğim kadarıyla.
ya da daha başka bi şey var. belki gözaltında yok da başkar yerde deri sarkması vardır. neticede doktordan daha iyi bilemem.
ama moral olsun diye demiyorum gerçekten yaptıran herkes sonraki günlerde pişman olmuştu. çok zor, çok şiştim diye.
bi de bi taraf daha fazla şişiyor asimetri oldu diye korkuyorlardı ama bi ay sonrası yüz oturunca hepsi beğenmişti.
bi melodi beğenmemişti çünkü onda sarkma yoktu. oldukça diri ve dolgun bi yüzü vardı hatta. o yanak çizgilerinden kurtulmak için yaptırmıştı bu ameliyatta onun istediği sonucu vermemişti.
hepsinin resimleri var. eğer arkadaş olarak eklersen görürsün.
ilknurun da, kimbilirin de, lamianın da, melodinin de resimleri var.
yeşilkelebek ben en çok onu merak ediyordum çünkü gözlerim küçülmemiş demişti. bi onun yok
o da oytun idile yaptırmıştı ve çok memnundu. ama ameliyat sonrası senin gibi "nasıl cesaret ettim" demişti o da.
anlaşılan cidden zor bi ameliyat ama sonra o kadar hoş oluyorsunuz ki biz de burda "acaba yaptırsak mı" diye doktor doktor geziyoruz :)
yani biraz zaman tanı kendine. zaten ameliyatın ödemi var. bi de yağ transferi zor bi şey. çok şişiriyor. ama bi hafta sonra yağın şişliği geçer.
ameliyatın şişliğinin tam olarak oturması anladığım kadarıyla 3 ayı buluyor. ama 1 aydan sonra rahatsız etmeyecek hale iniyor.
başını mümkün olduğunca dik yatmak ve ödem artırıcı şeyler içmek gerek bi de.
çok çok geçmiş olsun. inşallah çok çok güzel olursun.
sende biraz toparladıktan sonra öncesi sonrası resimlerini koyarsan çok seviniriz.
Pepit,dun bandaslarimi almak icin oytun beyle bulustum.. Senin bana sordugun sorulari ve aklima takilan konulari kendisine sordum. 1.Bu ameliyatin gozlerde bir degisiklik yaptigini ,kucultup kucultugunu veya badem seklini alip almadigini sordum(( kendisinin eskiden bu ameliyati agizdan kesi yapilarak yaptigini ama, bir hastasinin enfeksiyon kapmasi sonucu,artik goz altindan kesi yaparak calistigini ve goz altinda kesi yapildiginda eger deri fazlaligi yoksa da bende oldugugibi sadece dikis atilip kesi yerinin kapatildigini ve gozler daha once neyse oyle kaldigini soyledi .)) bana,ameliyat resimlerimi gosterdi bir tarafi yapilmis ,bir tarafi yapilmamis olarak. arada inanilmaz fark vardi.ben o resimleri gordukten sonra ,eminim sisler indikten sonra cok guzel olacak..bu ameliyati bir daha yapip yapamayacagimi sordum . goz altindan extra bir deri cikartmadigi icin ,ilerde istersem tekrar bi ameliyati olabilecegimi soyledi tabi gerekirse) ama ,extra bir parca cikartsaydi olamayacgimida belirti. nedenide alt goz kapaginda asagiya dogru bir kayma olabilecegini soyledi..
Pepit,dun bandaslarimi almak icin oytun beyle bulustum.. Senin bana sordugun sorulari ve aklima takilan konulari kendisine sordum. 1.Bu ameliyatin gozlerde bir degisiklik yaptigini ,kucultup kucultugunu veya badem seklini alip almadigini sordum(( kendisinin eskiden bu ameliyati agizdan kesi yapilarak yaptigini ama, bir hastasinin enfeksiyon kapmasi sonucu,artik goz altindan kesi yaparak calistigini ve goz altinda kesi yapildiginda eger deri fazlaligi yoksa da bende oldugugibi sadece dikis atilip kesi yerinin kapatildigini ve gozler daha once neyse oyle kaldigini soyledi .)) bana,ameliyat resimlerimi gosterdi bir tarafi yapilmis ,bir tarafi yapilmamis olarak. arada inanilmaz fark vardi.ben o resimleri gordukten sonra ,eminim sisler indikten sonra cok guzel olacak..bu ameliyati bir daha yapip yapamayacagimi sordum . goz altindan extra bir deri cikartmadigi icin ,ilerde istersem tekrar bi ameliyati olabilecegimi soyledi tabi gerekirse) ama ,extra bir parca cikartsaydi olamayacgimida belirti. nedenide alt goz kapaginda asagiya dogru bir kayma olabilecegini soyledi..
hımmmm vala ben görüştüğümde aynı dokor bana "endoskopik yüz germek bir defa yapılır. o da 30-40 lu yaşlarda. (bazı insanlar şanslı oluyor, 50 sine kadar sarkmıyor o ayrı)
çünkü 50 yaşında sadece orta yüz değil, yüz genel olarak sarktığından komple yüz germek gerekir" demişti.
ben özellikle gözaltından kesi olursa bir daha ameliat yaptırabilir miyiz diye sormuştm (lamia ile gitmiştik)
doktor da bana "dikiş izinin ordan tekrar yapılabilir" demişti.
benim anlamadığım şu: orta yüz sarktğı için yukarı toplandığında gözaltnda kırışma oluyor.
bu fazla deriyi alıyorlar zaten ameliyatla?
yani orda fazla deri alınıyor. eğer alınırken deri gereğinden fazla kesilirse göz tabi ki kayar.
yoksa göz nası kayabilir ki?
ayrıca gözaltı ameliyatları zaten endoskopik orta yüz germe yapılmadan yapıldığında kaymalar oluyor.
sırf bu olmasın diye erhan bey, ilknura orta yüz germe yapıp, gözaltılarını öyle doldurmuştu.
öyle olmasa sarkar diye?
ya ben doktorların dediğini anlamıyorum ya doktorlar başka başka insanlara başka başka şeyler söylüyorlar.
ama önemli olan senin şu an ki halin güzel olması. o yüzden çoooooooooooooooook mulu oldum. daha da güzelleş. bize umut ver.
inşallah beklediğinden de güzel sonuçlara ulaşırsın. yeşilkelebekte çok memun olmuştu.
Petitcigim, Amerikadaki bir doktor bana bu ameliyati olursam,ilerde birdaha bu ameliyati yapamayacagimi soyledi. bunun dogrultusunda ben bu konuyu oytun beye sordum onun aciklamasi gayet acikti .extra parca cikartirlarsa olamaz,cikartilmamisa olabilirsin deyip aciklik getirdi.. bencede deri fazlaligi olmaliydi bende. neden olmadi bilemiyorum..tabi takinti yapiyorum bunu kendime, ve korkuyorum gozlerimin altinda deri fazlaligi olup cirkin bir goruntu olacak diye..inan soyle sihirli bir degnek olsaydida ,kurtarsaydim hepimizi bu dertten
pepitcim selam ben lamianın teyzesi.Hastanede iken amelyattan çıktıktan sonra o güzel halimi görmeye gelmek istediğin teyzesi))).Dediğine katılıyorum.Doktorlar bi daha bu amelyat istenirse olunabilir diyorlar ama.Eet ikincisi yokmuş.Ama ben zaten 41 yaşında olduğum için sorun yok.Siz iyiki lamia ile bu amelyatı olmamışsınız.Yaşınız çok genç çünkü.Bu arada süreç gerçekten zor.Asla yeğenimin bu amelyatı olmasına izin veremem.Ona kıyamam.Ama sonuç gerçekten benimde hoşuma gitti.Heleki eşime amca banada abla demeleri mutluluğumu dahada arttırıyor.))).Be amelyatı olan arkadaşlarımızın resimlerini bekliyorum.e dahada güzel olacak.Zaman geçtikçe yüz oturacak çok daha güzel olacak.Hiç merak etmesinler.Helki bende yapılan işlem çok çok fazla idi.Bu nedenle iyileşme süresi uzun oldu.Sizde daha kısa olur tahmin ediyorumcanım benim bu amleiyatı ben 3 senedir araştırıyorum. ilk başlarda zaten gözaltından hiç kesi yapılmıormuş. sonra bazı hastalarda deri birikmesi olduğu için gözaltıkesisi yapılmış.
ama demek ki sen de gerek yok. ben de şu an bile gülünce deri birikiyor. senin zaten en başından beri böyle bi sorunun yoktu ki?
sen hiç gözaltı torbası yada kırışıklığından şikeyetçi değildin.
bi de oytun bey deneyimsiz bir değildir bence, yani ihtiyacın olsaydı yapardı. ha deri çıkarmış, ha çıkarmamış? onun için bi şey fark etmez.
bence böyle olması gerektiği için öyle olmuştur. canını hiç sıkma.
benim takıldığım tek şey, deri çıkarılırsa neden bir daha gözlatından ameliyat yapılamıyormuş? çünk ben yaptırırsam çıkartılması gerek. e gene yaşlanıcam ya gene yaptırmak istersem? ama sen de böyle bi sorun da yok. keyfini çıkar bence. ne güzel işte.
oytun beye gittiğinde bi sor ama. açıklaması neymiş? cidden merak ettim. deri fazlasını ameliyatla alsa bile ben yaşlanmaya devam edicem, gene deri birikecek, niye alınamasın ki o deri?
seninkini anlıyorum. senin gözaltında deri birikmemiş, dolayıısyla deri çıkartırsa gözün aşağıya kayardı o yüzden kesmemiş, mantıklı olan o.
bence senin bu durumun avantaj, daha kolay iyileşceksin.
şimdi ki durumun nasıl?
Bende görmek istiyorum.Dört işlem derken endoskopik orta yüz germe kaşı kaldırma üst ve alt göz kapağı operasyonları.Resimlerimi görmen için size arkadaşlı talebi gönderiyorum.Kabul ederseniz görebilirsiniz
Aynı sorun bende de var.Memnun musunuz?Fotolarınızı görebilrmiyim?Hangi doktora oldunuz?şimdiden teşekkürler.ben 5 sene önce ameliyat olmuştum yüzümde yorgun bir ifade vardı(kaş düşüklüğü ve yanak düşüklüğü)
pepitcim selam ben lamianın teyzesi.Hastanede iken amelyattan çıktıktan sonra o güzel halimi görmeye gelmek istediğin teyzesi))).Dediğine katılıyorum.Doktorlar bi daha bu amelyat istenirse olunabilir diyorlar ama.Eet ikincisi yokmuş.Ama ben zaten 41 yaşında olduğum için sorun yok.Siz iyiki lamia ile bu amelyatı olmamışsınız.Yaşınız çok genç çünkü.Bu arada süreç gerçekten zor.Asla yeğenimin bu amelyatı olmasına izin veremem.Ona kıyamam.Ama sonuç gerçekten benimde hoşuma gitti.Heleki eşime amca banada abla demeleri mutluluğumu dahada arttırıyor.))).Be amelyatı olan arkadaşlarımızın resimlerini bekliyorum.e dahada güzel olacak.Zaman geçtikçe yüz oturacak çok daha güzel olacak.Hiç merak etmesinler.Helki bende yapılan işlem çok çok fazla idi.Bu nedenle iyileşme süresi uzun oldu.Sizde daha kısa olur tahmin ediyorum
bu gun 22 nci gunum,dunden bugune sisliklerde bayagi bir azalma var..tabi suratimda asimetri olustu.sag tarafim ,sol tarafimdan daha dolgun.su an bayagi bir toparlanma var kesin konusmak icin cok erken ama , sanirim tekrar yag takviyesi yaptirmam gerekecekyag takviyesine bir sey diyemeyecegim ama endescopic face lift tehlikeli bir ameliyat .goz altindan kesi yapiyorlar ,ya doktor biraz fazla bir parca kesip alsa ,omur bilah onun pismanligini ,mutsuzlugunu yasayacaksiniz.tabi ben ameliyat girerken gozum karardi,isin ucunda guzelik oldugu icin hic dusunemedim bu konulari..bunlari yaziyorum cunki,ilk 10 gun sol gozumde bir agirlik vardi ,zorlaniyordum gozlerimi acip kaparken,kirparken. halada tam duzelmis degil..birde goz altindaki cizgide cabasi.tabi su an cok yeni bir kesi ,duzelecegini umuyorum. su an sanki gozumun biri asagiya kaymis gibi.. resimlerimi profilime ekleyecegim bakarsiniz ve ne demek istedigimi anlarsiniz..tek umutum cok yeni bir ameliyat olusu ve duzelmesini :44: duzelse bile hic degmez bunlari cekmeye arkadaslar ..her seyi yaparim ama endeskopic face lift asla.. allah korusun ufacik bir yanlis bile omrunuzun sonuna kadar sizinle olacak:18:
Teselin icin cok Tesekur ederim pepit!! benim,guzelesmek icin ameliyat olmayi dusunen arkadaslara mesajim, ameliyat oldum ertesi gunu guzelestim olmuyor.. aylarca sikintiya giriyorsunuz ,korkulariniz oluyor,ha duzeldi,ha duzelecek diye bunalim yapiyorsunuz..Birde ben doktoruma bozulmustum goz altimdan parca almadigi icin...ama,simdi iyikide almamis diyorum..bu yazdiklarim sakin yanlis anlasilmasin ,doktorumdan sikayetci ,memnuniyetsiz degilim..ama bu ameliyatin getirdii olumlu ve olumsuz yonleride olabiliyor.bir burun ameliyatina benzemiyor,yanlislik olsa duzeltilebilme olanagi var ama,goz alti icin ayni seyi soyleyemeyecegim..sadece bilgilendirmek icin dusuncelerimi ve yasadiklarimi paylasmak istedim..
ben de bu yaz az kalsın yaptırıyordum. hatta lamiayla aynı zamanda yaptıracaktık. ama gözlerimin çekik ve küçük olması beni durdurdu.
daha da çekilir ya da küçülür diye korktum açıkcası.
bazılarının gözleri büyük çekilince güzel oluyor. ama benim öyle olmaz diye korktum.
ama yaptıran herkes daha güzel oldu. bunu moral içn demiyorum. ama herkes aynı şeyi söylüyor. çok zor bi ameliyat diye. gözüm korktu cidden.
pepitcim ben lamianın teyzesiyim.Şu an 6 buçuk ay içindeyim 7 inci aya doğru gidiyorum.Doğrusunu istersen tam oturma yeni yeni olmaya başladı.Karşıdan insanlar anlamıyor ama ben dikkatli baktığım için anlıyorum.Çok ama çok zor süreç.Ama memnunmuyum evet çok çok memnunum.Artık bana teyze değilde abla demeleri mutluluğuma mutluluk katıyor.Eşime amca dedilerinde bu mutluluk bir kat daha artıyor)).Ama Lamiaya dedim sakın sakın sana asla izin vermem.Amelyat harici ne yaparsan yap ama amelyat yasak.
Daha güzel ve mutlu gfünlere inşallah