Endometrioma-çikolata kisti olanlar hastalık öykülerimiz paylaşalım

Slm kızlar bende bu lanet kistle tanıştım malesef. Bız bu ay aşılama yaptıracaktık. Adet oldum ilaçlara başlamak için kontrol sırasında gordu Dr ve bu ay yapamayız dedı :KK43: önümüzdeki ay tekrar bakalım belkı gıder belki küçülür dedi ilaç vermedi ama.... Sen dur dur tam aşılama yapılacak ay ortaya çık çookkk üzgünüm :KK43:

Bu arada bu ay boş geçirmek istemiyorum Dr ilaç yazmadı bende SOĞAN kürü denemek istiyorum inşallah işe yarar

inşallah canım, yeter ki hiç umudunu kesme Rabbim herkesin yardımcısı olsun. Geçmeseydi benim geçmezdi diye düşünüyorum ağrılardan duramıyordum artık, işe bile gidemez olmuştum. Gerçekten zor günlerdi. Soğan kürü falan da denedim visanne den önce ama hiç kar etmedi. Bu arada visanne ile beraber hiçbir ilaç kullanmadım. Bitkisel ilaçlar da dahil.

inşallah canım, yeter ki hiç umudunu kesme Rabbim herkesin yardımcısı olsun. Geçmeseydi benim geçmezdi diye düşünüyorum ağrılardan duramıyordum artık, işe bile gidemez olmuştum. Gerçekten zor günlerdi. Soğan kürü falan da denedim visanne den önce ama hiç kar etmedi. Bu arada visanne ile beraber hiçbir ilaç kullanmadım. Bitkisel ilaçlar da dahil.
canım benimde çok ağrılarım oluyordu 2 ay soğan kürü yaptım ağrılarım iyice dayanılmaz oldu doktora gittim ameliyat dedi hepsi ilk gittiğim visanne vermişti bende içmeye başladım yaklaşık 15 gündür içyorum inşlh işe yarar 6 ay içmeyi düşünüyorum inşlh benim kistimde küçülür

aynen işte ben de soğan kürünün hiçbir faydasını göremedim, hatta daha da çok tetikledi. ilacı 6 ay içtikten sonra benim küçülmüştü umarım senin için de şifa olur canım.

aynen işte ben de soğan kürünün hiçbir faydasını göremedim, hatta daha da çok tetikledi. ilacı 6 ay içtikten sonra benim küçülmüştü umarım senin için de şifa olur canım.
inşlh arkadaşım Allah razı olsun senden umut oldun bana çok sıkıntılıyım gerçekten kaç gecedir uyuyamıyorum birde mide bulantısı yaptı bana biraz ruh halimde sıkıntılı ilaçla alakalı sanıyorum

Allah hepimizden razı olsun canım, biraz da olsa içini rahatlatabildiysem ne mutlu bana. ilacın yan etkileri oluyor malesef ama katlanmak zorundayız diye düşünüyorum.

Allah hepimizden razı olsun canım, biraz da olsa içini rahatlatabildiysem ne mutlu bana. ilacın yan etkileri oluyor malesef ama katlanmak zorundayız diye düşünüyorum.
evet arkadaşım katlanmak zorundayız hakkımızda hayırlısı olsun çok öpüyorum yine görüşelim iletişimi bırakmayalım

merhaba arkadaşlar benim sol yumurtalıkta 6cm çikolata kistim var bebek istiyoruz bizde ama henüz olmadı. benimde bazen çok agrım oluyor acillik oldum birkeresinde çok kötüydü. doktor ameliyat dedi ama biz biraz daha deniyoruz ameliyat olmak istemiyorum yeni evliyim ve 24 yaşındayım yumurtalıklara zarar vermesinden korkuyorum. bu boyutlarda kisti olup hamile kalan varmı aranızda?

Sırf benim durumumda olanlara yardımcı olmak için üye oldum ne kadar kötü bi psikoloji OLDUĞUNU en iyi bilenlerdenim gitmediğim doktor ve Prof yoktu nerdeyse. Ilk başta SOĞAN kürü denedim kistim ilk başta küçülüyor sandım daha da Büyüdü. Daha sonra doğum kontrol hapı kullandım o haplar inanın beni mahfetti 1 ay kullandım bi keresinde öyle bi ağrım oldu ki durakta beklerken ağrıdan o kadar kıvrandım ki bu acıdan öleceğimi bile düşündüm o an ve doğum kontrol hapıda kistimi küçültmedi maalesef. 3-4 ay olmuştu evleneli bu kistle çocuğun olmaz diyordu herkes. Amh testi yaptırdım Allahtan testin sonucu iyi çıkmıştı yani yumurtalıklarım çok kötü durumda değildi ve beklemenin bi faydası olmadığından tüp bebek yapmaya karar verdim. Sonra ist a gittik ve orda gittiğim merkezde ameliyatsız bi çare bulmanın peşindeydim . Ameliyatsız deneyelim dediler ve kistin içindeki sıvıyı çektiler kistin boyutu böylece küçüldü ve tüp bebek için denemeye başladık o kadar masraf yaptık sonra doktor en başta istemesi gereken şeyi sonradan istedi aslında bana iyilik yaptırahim filmi çektirmemi istedi ve rahim filmi çekildiğim ay bi türlü adet olamadım meğer kendiliğimden hamile kalmışım. Kızlar herkesin yapısı farklıdır tabiki ama ben hamileliğimi önce Allah sonra da o kıstın içindeki sıvıyı çektirmeme ve rahim filmine bağlıyorum. Allah a şükür evliliğimin 6. Ayında hamile kalabildimdarısı başınıza inşallah

valla bizlerede umut oldunuz bende ameliyat olmak istemiyorum rahim filmini ve amh testini denemekte fayda var anlaşılan. kistin içindeki sıvı boşaltıldı demişsiniz nasıl bir işlemdi zormu?

Canım emin ol ameliyat olmaktan daha iyidir çekildiği Sırada biraz acı oluyo ama ben bile dayandıysam herkes dayanır ama bu işlemi sakın öyle basit bi yerde yaptırma Güvenilir ve işi bilen kimseler olması Lazım ben ist a gitmeden internetten çok araştırdım ve Allah a şükür ilk gittiğim yer en doğru yer oldu benim için . Ameliyat olanların tekrardan büyüyor o Yüzden olmak kesin çözüm değil. Benim eşim doktor olduğu için gittiğimiz yer indirim yaptı biraz yoksa altından kalkamazdık.

Bende eskişehirdeyim acıbademde bir doktora gitmiştim burda. istanbulda hangi doktora gittiniz. Dediginiz gibi iyi bir yerde güvenilen kişilere yaptırmak en dogrusu

merabalar. ameliyat maalesef bi yere kadar götürüyo. bu kistler tekrarlıyo. uzun süredir bu hastalıktan muzdaribim. benim sormak istediğim kist varken tüp bebek yaptıranınız var mı?

Ben Mustafa bahçeci ye gittim adam çok moral verdi çok kötüydü psikolojim dediki üzülme kisti senden daha büyük olan vardı şimdi hamile yani hiç umutsuz konuşmadı. Kist aspirasyon işlemini onun yanında bayan Dr Kübra hanım var o yaptı 2 kere 15 gün arayla kisti boşalttı kistin içinden çektiklerini bana gösteriyordu canlı canlı ve kist baya küçüldü . Sonra rahim filmine bakalım tüpler açıkmı ne durumda dedi gidip bi yerde çektirip geldim açık görünüyordu çok şükür sonrada zaten hamile kaldım

Ben tüp bebek için gitmiştim ama kestin içindeki Sıvı çekilince kendiliğimden hamile kaldım. Çikolata kisti olupta tüp bebekle hamile kalan bi Sürü tanıdığım var bu sitede. Sakın ümitsizliğe kapılmayın Allah'ın izniyle oluyor. Ayrıca önemli olan doğru doktora gitmek. Başka doktorlara kalsa şimdiye kadar açık ameliyat olacaktım boşu boşuna.

X