- 25 Temmuz 2013
- 12.806
- 52.380
Merhaba, geçmiş olsun.Canım selamlar, benim çook uzun ve zorlu bir hikayem var 2 rahim ameliyatı, 2 tüp bebek, 4 düşük… En son NK hücre paneli yapıldı rahmimde bebeğin büyümesini engelleyen katil hücreler olduğu bulundu. Tam çok sevindim tamam sebep bulundu artık çözümüne bakılır derken bu sefer doktor kullandığım ilaçlardan dolayı adenomiyozis olduğumu söyledi. Artık gerçekten çok ama çok yorulduğumu hissediyorum. Hiç umudum kalmadı.. senin adenomiyozis ile ilgili tedavi sürecin nasıl oldu? Doktorun yorumu neydi? Tüp bebek sürecine aşinayım ama adenomiyozis ile birlikte süreç daha da mı zorlaşıyor? Doktor başarı oranı için ne söylemişti? Birde bu vissane nedir ilaç mı bitkisel takviye mi? Paylaşırsan sevinirim.
Visanne endometrioziste kullanılan bir ilaç.
Adenomiyozis için bir tedavi düzenlenmedi bana çünkü bebek sahibi olmaya çalışıyorduk. Aşılama tedavisiyle başlayalım denildi. İlki dört günde hüsranla sonuçlandı çünkü benim yumurtalarım erken gelişip çatlıyor, bu sebeple yumurta gelistirici ilacı çok düşük doz verdiler ama ilacın dördüncü günü yumurta çatlamıştı iptal edildi tedavi.
İkinciye baslamadan bir ay doğum kontrol hapı kullanmam gerektiği söylendi ki yumurta gelişmesin (adetliyken yumurtalarım büyümeye başlıyor benim, normalde insanların adetin 6-7.günü 10-11mm olan yumurtalar benim 2.günü oluyordu) adetle birlikte aşılama tedavisine başlanacakti ama deprem felaketini yaşadık ve süreç öyle kaldı.
Adenomiyozisin, endometriozisin ve miyomlarin gebelik şansımı düşürdüğü söylenmişti ama özel olarak adenomiyozis için bir şey söylenmedi.
Rabbim hayırlısını versin hakkınızda.