Endometrioma-çikolata kisti olanlar hastalık öykülerimiz paylaşalım

Umarım işe yarar canım yaşın küçükse sorun değil ama ben 30 yaşındayım ve geçen zaman aleyhime işliyor bi an önce bişeyler yapmalıyım mantığındaydım hep .inş ameliyata gerek kalmaz ve kistlerin küçülür
yaşım küçük değil ne yazıkki 27 yaşındayım o yüzden de çok sıkıntı yapıyordum ancak artık zamana bıraktım hakkımızda hayırlısı olsun inşlh

kistlerim yok oldu diye seviniyorum ama sizlerin burada yazdıkalrınızı okudukça da korkuyorum acaba bebek istemeyerek hata mı yapıyorum :KK43:
canım bence kistlerin yok olmuşken ilacı daha fazla kullanmaya gerek yok bir an önce bebeğine kavuş ilacın yan etkileri var sonuçta

evet şu an ilaçtan dolayı hiç adet olmuyorum kistlerin yeniden oluşmaması için olduğunu biliyorum ama bu durum insanı yine de tedirgin ediyor bütün dengem bozuldu. incecik ben tombik bişey oldum

merhaba arkadaşlar benim sol yumurtalıkta 6cm çikolata kistim var bebek istiyoruz bizde ama henüz olmadı. benimde bazen çok agrım oluyor acillik oldum birkeresinde çok kötüydü. doktor ameliyat dedi ama biz biraz daha deniyoruz ameliyat olmak istemiyorum yeni evliyim ve 24 yaşındayım yumurtalıklara zarar vermesinden korkuyorum. bu boyutlarda kisti olup hamile kalan varmı aranızda?
tam olarak aynı durumdayız. ve bende napıcağımı bilmiyorum ameliyat dediler :KK43:

Canım Allah yardımcımız olsun valla bende bilmiyorum ama ameliyat istemiyorum ya rahim filmi cekilip bi baktirmak istiyorum tuplerim açıkmi ameliyat olmadan hamile olmanin yollarina bakicam
benim do
Canım Allah yardımcımız olsun valla bende bilmiyorum ama ameliyat istemiyorum ya rahim filmi cekilip bi baktirmak istiyorum tuplerim açıkmi ameliyat olmadan hamile olmanin yollarina bakicam
benim doktorumda ameliyat sırasında bakıcaz tüplerine dedi çok ilermeiş bi boyutta hastalığın dedi :KK43: ama bilmiyorum 10 gün sonra kntrolum var ameliyat günü vercekk. o sırada başka bi doktotra daha gidicem . ay allahım hayırlısını nasip etsin çok yorucu süreçler

benim do

benim doktorumda ameliyat sırasında bakıcaz tüplerine dedi çok ilermeiş bi boyutta hastalığın dedi :KK43: ama bilmiyorum 10 gün sonra kntrolum var ameliyat günü vercekk. o sırada başka bi doktotra daha gidicem . ay allahım hayırlısını nasip etsin çok yorucu süreçler
Kac cm canim senin kistin tek doktorla kalma baska doktorlarada görün

Kac cm canim senin kistin tek doktorla kalma baska doktorlarada görün
benim 3 tane var iki yumurtalığımda da var :KK43: biri 7 cm biri 5 cm diğerini bilmiyorum . . bi doktora daha gidicem şimdi . gideceğim 5. doktor oldu. iyice umutsuzluğa kapılmaya başladım. hamile kalma şansın %10 dedi son doktorum. ameliyattan sonrada %20-30 dedi . yani yine çok düşük. tüp bebek falan demeye başladı :KK43:

Canım ha
benim 3 tane var iki yumurtalığımda da var :KK43: biri 7 cm biri 5 cm diğerini bilmiyorum . . bi doktora daha gidicem şimdi . gideceğim 5. doktor oldu. iyice umutsuzluğa kapılmaya başladım. hamile kalma şansın %10 dedi son doktorum. ameliyattan sonrada %20-30 dedi . yani yine çok düşük. tüp bebek falan demeye başladı :KK43:
ngi Şehirde yaşıyorsun?

Umidini kaybetme canim burda 9 cm ile hamile kaldım diyenleri okumustum ameliyat olmadan direk tup bebege yonlendirme yapmiyolarmi ya oyle olsa hamilelikte kistlerinde giderdi

Umidini kaybetme canim burda 9 cm ile hamile kaldım diyenleri okumustum ameliyat olmadan direk tup bebege yonlendirme yapmiyolarmi ya oyle olsa hamilelikte kistlerinde giderdi
önce ameliyat diyor bu ameliyat tüp bebek için miş nerdeyse öyle nbişiler dedi. benim beynim durduğu için dediklerini çok anlamadım . .
yumurtalıklarım doluymuş kistlerle . kisttlerin boyutunu ameliyatla küçültüp tüp bebek dedi

siteye yeni katıldım :) bende çikolata kistim olduğunu haziran ayında öğrendim. Sol yumurtalığımda haziran ayında 1,5 cm olan kist yaklaşık 2 ay sonra 5,2 cm, şuanda 6,9 yani çok hızlı büyüdü. CA'lar temiz çıktı fakat içim rahat değil. kendi doktorum içini ferah tut ve hamile kalmak için 5-6 ay süre verdi. başka 2 doktora daha göründüm onlarda laparoskopi dedi. kafam karıştı.. Soğan kürünü ekim ayı başlarında sadece akşamları 15 gün uyguladım. şuan için bir etkisi olmadı. ameliyat 8-10 cm 'den sonra daha uygun olduğunu duydum.dilerim derdi veren allah dermanını da tez zamanda hepimize verir.
sevgiler

Merhaba pitio
önce ameliyat diyor bu ameliyat tüp bebek için miş nerdeyse öyle nbişiler dedi. benim beynim durduğu için dediklerini çok anlamadım . .
yumurtalıklarım doluymuş kistlerle . kisttlerin boyutunu ameliyatla küçültüp tüp bebek dedi
Merhaba,
Bazı doktorlar ameliyat sonrası tüp bebek öneriyor ama kist alınmadan da tüp bebek uygulaması mümkün. Ben de bu konuda çok kararsız kalmıştım. Başka doktorların da fikrini alın bence. İyi bir tüp bebek uzmanı ile de görüşün. Bu şartlarda tüp bebek mümkün mü diye sorun. Sonuçta çok ciddi bir karar.
Bu arada ben ameliyat aldum, kistim alındıktan sonra fsh ve diğer hormon değerlerime de bakıldı ve ameliyattan sonra 6 ay içinde doğal yollarla bebek sahibi olabileceğimi söyledi dr.
Olay sadece endometrioma kisti değil, yumurtalık revervi, yaş vs gibi faktörler de tedaviyi etkiliyor.

Dediğim gibi başka doktorlardan da fikir almanızda fayda var.

Şifa dileği ile, sevgiler.

siteye yeni katıldım :) bende çikolata kistim olduğunu haziran ayında öğrendim. Sol yumurtalığımda haziran ayında 1,5 cm olan kist yaklaşık 2 ay sonra 5,2 cm, şuanda 6,9 yani çok hızlı büyüdü. CA'lar temiz çıktı fakat içim rahat değil. kendi doktorum içini ferah tut ve hamile kalmak için 5-6 ay süre verdi. başka 2 doktora daha göründüm onlarda laparoskopi dedi. kafam karıştı.. Soğan kürünü ekim ayı başlarında sadece akşamları 15 gün uyguladım. şuan için bir etkisi olmadı. ameliyat 8-10 cm 'den sonra daha uygun olduğunu duydum.dilerim derdi veren allah dermanını da tez zamanda hepimize verir.
sevgiler
Merhaba Özge,

Eğer çok ciddi şikayetlerin yoksa bir süre doğal yollarla hamile kalmayı denemende mahsur yok sanırım. 7 cm çok ciddi büyüklük değil ama bundan sonraki süreçte ne kadar büyüyeceği de önemli tabi. Doktorlar yumurta rezervi ve hormonlara da bakıyorlar, ondan sonra karar veriyorlar sanırım. Ameliyat ve sonrasında bebek sahibi olmanı da önerebilirler, ya da kist orada iken tüp bebek tedavisi de olabilir. Tekrarlama riski olan bir hastalık olduğu için ameliyat da kesin çözüm olamayabiliyor. Tedavi yöntemleri kişiden kişiye değişiyor sonuçta. Sürekli tekrarladığı için ben 3 kez operasyon geçirdim :KK43:

Bir an evvel kurtulman dileği ile, sevgiler.

Umutsuzluğa kapılmayın arkadaşlar. Ben 20 yaşından beri uğraşıyorum bu hastalıkla. 3 kez ameliyat oldum. 2. ameliyattan sonra tekrarladığı halde, kist alınmadan bekledim. 2 sene korunmadım ve hamile kaldım. Doğumdan sonra tekrarladı, yine ameliyat oldum.
Kişiden kişiye değişiyor ama kist varken de hamile kalmak mümkün. Ama en doğru yöntemi doktorunuz bilir tabi. Güvenebileceğiniz bir doktor bulup onunla ilerlemek en iyisi olacaktır.

Acil şifalar dilerim, sevgiler.

Evet aynı fikirdeyim. Daha bizim gibi bir çok örnek vardır. Allah isteyen herkese nasip etsin.

kistlerim yok oldu diye seviniyorum ama sizlerin burada yazdıkalrınızı okudukça da korkuyorum acaba bebek istemeyerek hata mı yapıyorum :KK43:
Her şeyin doğru zamanı var, şimdiden ümitsizliğe kapılma. Ben de evli olmadığım için ilerisi için endişe duyuyordum. 2 ameliyat olduğum ve o zamanlar kist de olduğu halde, 32 yaşında doğal yollarla hamile kaldım. Ve doktorum yaşın ilerledi daha fazla bekleyemeyiz tüp bebek yapalım demişti. Fsh değerim de çok yüksekti filan....

Yani ümitsizliğe kapılma, allah büyük.

Sevgiler.

X