17.01.2024 de sol yumurtalığımda 11.5 cm kist tespit edildi. Karnımda geçmeyen 10 gündür devam eden sızlama nedeniyle kadın doğuma gittim. Adetlerim sancılı bayılmalı geçtiği için kist falan çıkabilir diye bekliyordum açıkcası ama 11.5 cm olmasını beklemiyordum.
İlk gittiğim (1nolu) doktor çikolata kisti yani endometriomaya benzediğini acil ameliyat olmam gerekeceğini söyledi. Kontraslı mr çektirdim mr sonucunda müsinoz kistadenom tümörü olabileceği çıktı. Kan değerlerime bakıldı ca-12( falan kanser markerlarım temiz çıktı. Büyük ihtimalle iyi huylu tümör olacağını söyledi. 1 nolu doktorum ameliyatta sol yumurtalığımın duruma göre alınması gerekebileceğini söyleyinxe panikledim başka bir doktora daha gittim.
2 nolu doktorum jinekolojik onkoloji profesörü alanında çok iyi şehir hastanesinde çalışan bir doktor. Bana bekar olduğum ve hiç çocuğum olmadığı için ameliyatı olabildiğince ertelememiz gerektiğini söyledi. Mr sonucumda müsinöz kistadenom çıkmış olsa da her zaman me sonucuna güvenmediğini kendi ultrasyonda gördüklerine dayanarak çikolata kisti olduğunu düşündüğünü söyledi. Kist tekrarlarsa tekrar tekrar ameliyat olursam her ameliyatla yumurta sayımın düşeceğini bu yüzden önce ilaç kullanmayı denememizi istedi. Visanne kullanmaya başladım bir ay sonra kontrole gittim. Kistin büyümediğini ilaçla kontrol altına aldığımızı ve ilaca devam etmemi söyledi. Sancım da durmuştu zaten bende devam ettim. Bana 3 ay sonra kontrole gelmemi söyledi.
Ben tabii 3 ay dayanamadım ve 1 ay sonra meraktan 1 nolu doktoruma kistimi ölçmesi için muayene oldum. Demesin mi 13.8 cm olmuş. İkinci ayda büyümeye devam etti. Karnımda sızlama yok ama batma hissi var. Kistin karnıma battığını hissediyorum. Öksürürken falan fark ediyorum. O kadar büyümüş ki sağ yumurtalığımı göremedi doktor ultrasyonda. Göbeğimin ortasına doğru büyümüş kaplamış her yanı. Şimdi tekrar 2 nolu doktoruma gideceğim. Bakalım büyümesine ne diyecek.
Buraya deneyimlerimi yazacağım çünkü hastalığımı öğrendikten sonra dünyam başıma yıkıldı ben bu kistle napıcam çocuğum olmayacak mı falan diye. İnsanların yazdıklarını yaşadıklarını okumak bana moral oldu, benim gibi muzdarip olanlara da moral ve iyi bir iyileşme örneği olurum umarım.
Visannenin yan etkiler konusunda çok kötü yorum okudum internette. İlk ay ateş basmaları, durup dururken ağlama gibi şeyler yaşadım ama onun dışında bir etki görmedim. Genel depresif olduğum için beni ayrıca depresyona sokamamış olabilir
Ama vücut alıştıkça yan etkiler azalıyor ben şuan yan etki hissetmiyorum. İlaç işe de yaramadı orası ayrı kistim büyümeye devam etti.
İnternette 6 cmlik kistlri küçülttüğünü okumuştum çok umutluydum ama maalesef bende işe yaramadı. Belki de kistim çikolata kisti değildir ondan işeyaramamıştır. Çünkü bu ilaç çikolata kisti ve endometriozis tedavisinde kullanılıyor.
Güncellemeleri aktaracağım sizde yorumlarda yaşadıklarınızı anlatın birbirimize destek olalım