Enayi yerine koyuluyorum.

Şaka herhalde benim alt katıma ev sahibim taşındı badanasini yeni yaptirmistı üstelik.Bir gün benim evde musluk patlamıs her yer su oldu onun alt kata da gitti biraz tavana ama adam canınız sağolsun size bir sey olmasin dedi gecti biz de badana yaparken alt katin tavanını boyattık telafi ettik.Vay evimi mahvettin tarziyla konusabilirdi konusmadı.Ne kadar fırsatcı insanlar var sadece zarar verdiğiniz kadarini karsılayın eşek olana semer vuran cok olur iyi niyetli olmayın resmen kullanmıslar iyi niyetinizi

Arkadaşlar merhabalar.
yaklaşık 2 hafta önce boru patlaması sebebiyle evimi su bastı. Gece patlamış sabah farkettik evim göl oldu acil temizlik vs. İşin kötü yani alt katım yönetici evde değildi ve su onun evine de gitti. 2 3 gün sonra annesi falan geldi indik evini temizledik. Duvarları ıslanmış, mutfak fayanslarına su gelmiş ancak başka odasına su gitmemişti. Ancak benim mutfak beyaz eşyalarım ve 2 odam su altında kaldı.
kadını hemen arayıp, isteyerek olmadığını ancak oluşan zararın çoğunluğunu karşılayacağımı anlattım. Badanasını, zarar gelen eşyası için konuştum. Hep iyi niyet ve mahcubiyet ile gittim.
gel gelelim enayi durumuna düştüğüm noktaya. Annesi halıların yıkamaya gitmesi gerektiğini söyledi, suçumdur dedim yarın hazırlayın ıslak halıları göndereyim dedim. Halıcı geldi, sadece ıslananları verecekler sanarken evin tüm halılarını yıkamaya vermeye kalktı. 1 metrelik yolluk dahil. Dedim abla ne yapıyorsun neden kuruları veriyorsun hoş değil bu, bana dedi ki biri temiz biri kirli olur mu hepsi yıkansın. Bin küsur halı parası verdim. Başta anlamıştım, badanasını ve kapı pervazlarına işlem yapacaktık parkesinde şişen 1 2 parçayı kendisi halledecekti. Günlerdir kafayı yemiş gibi beni arıyor. Mutfak dolabının arkası küf oldu mutfak dolaplarımı değiştir diye. Abla dedim iskelet neden değişsin arkasını yaptıralım madem. Bir şekilde ikna ettim ben evde yoktum usta getirmiş. Ustaya arka dolaplar, dolabın monteli olduğu duvarın fayanslarına kadar değiştirmek istediğini söylemiş. Usta bana deşhet bir fiyat çıkarttı. Baktım ki beni enayi yerine koyuyor. En son çıkıştım. Hep insanlıkla geldim, 10 yıllık evin mutfak dolabını, kapılarını ve parkelerin bana değiştirmeye çalışıyorsun enayi değilim birini yaparsam birini yapmayacağım uzlaşamıyorsak mahkemeye ver beni dedim.
inanın ki tüm samimiyetimle her yapabileceğim şeyi anlattım zaten. Ama kadın keyfi benden 50 binlik dolap istiyor. Bugünde ısrarla aramaya başladı. Dedim ki çağır ustanı, mutfak dolabının arkasını yaptıracağım, badananı yaptıracağım. Ne kapına ne parkene karışmıyorum. Usta 3 bin fiyat vermiş. Badana içinde iş inada bindi sadece ıslanan bir duvarı boyayacağım,( o benden tüm evi boyamamı istiyor.) Toplamda 5 bin tutuyor. İbanını at 5 bin atayım beni daha fazla darlamayın dedim. Tutturmuş bu kez 10 bin at diye. Ben bu kadına ne diyeyim ne yapayım artık kafayı yiyeceğim her gün birşey çıkarıyor. Benim evim berbat durumda, evimin masrafı şuan 60 70 bini aşmış durumda. Evet benim suçumdu ama hep iyi niyetle yaparım ederim dedim ve kullanılmaya çalıştım.
vicdani kurusun onunda nasıl insanmış

Suç ya da suçlu değil.

Sizin evinizin eşyalarından kaynaklı komşunuz zarar gördüyse hasar masraflarını siz ödemek zorundasınız.

3 sene önce üst katın çamaşır makinesi borusu patlamış.

Biz hastanede yatıyorduk,alt kat komşumuz yazlıktaydı. Evlerimiz mahvoldu. Üst komşu da evde yok memlekete gitmiş,çok geç fark edilmiş. Kiracıydı,”ödemem” dedi,sonra avukata danışılmış,ödemek zorundaymış,”verin mahkemeye” dedi. Çok üzüldük. Çok çok az para verdi,çok az da ev sahibi verdi,üstünü bizler tamamlayıp alt komşumuz ve biz evlerimizi kendimiz yaptırdık.

Allahım hiç kimseye yaşatmasın,ev kazaları çok zor.
Ben ödemem demedim işte. Olay ödeyeceğim şeylerin fazlasının istenmesi

Cok gecmis olsun.
Bu tur olaylara mahal vermemek icin hep onlemimi alirim, olabilecek her seye sigorta yaptiririm. Cocuklara bile, ya disarida ya baskasinin evinde ya da kendi evimizde zarar verme durumlarina karsi sigorta yaptirdim.
Şu zamana kadar da baya faydasini gordum.
En son parkta itis kakis diger cocugun gözlüğü kirilmis, annesi hemen geldi yeni gozluk icin, bildirdim sigortaya, sonrasinda hic ugrasmadim. Buyuk kolaylik.
Daha fazla gec kalmadan yaptir.

Senin yerinde olsaydim suan, sırf bu insafsizliklari yüzünden bir sey odemezdim, mahkemeye verip ugrassin, mahkeme derse ki ödeyeceksin, tutar şu şu, o zaman öderdim.
Mahkemenin daha fazla masraf çıkarma ihtimali var love. Ama başkaları da diyor ki bilirkişi evin eskiliğini göz önüne alır

Arkadaşlar merhabalar.
yaklaşık 2 hafta önce boru patlaması sebebiyle evimi su bastı. Gece patlamış sabah farkettik evim göl oldu acil temizlik vs. İşin kötü yani alt katım yönetici evde değildi ve su onun evine de gitti. 2 3 gün sonra annesi falan geldi indik evini temizledik. Duvarları ıslanmış, mutfak fayanslarına su gelmiş ancak başka odasına su gitmemişti. Ancak benim mutfak beyaz eşyalarım ve 2 odam su altında kaldı.
kadını hemen arayıp, isteyerek olmadığını ancak oluşan zararın çoğunluğunu karşılayacağımı anlattım. Badanasını, zarar gelen eşyası için konuştum. Hep iyi niyet ve mahcubiyet ile gittim.
gel gelelim enayi durumuna düştüğüm noktaya. Annesi halıların yıkamaya gitmesi gerektiğini söyledi, suçumdur dedim yarın hazırlayın ıslak halıları göndereyim dedim. Halıcı geldi, sadece ıslananları verecekler sanarken evin tüm halılarını yıkamaya vermeye kalktı. 1 metrelik yolluk dahil. Dedim abla ne yapıyorsun neden kuruları veriyorsun hoş değil bu, bana dedi ki biri temiz biri kirli olur mu hepsi yıkansın. Bin küsur halı parası verdim. Başta anlamıştım, badanasını ve kapı pervazlarına işlem yapacaktık parkesinde şişen 1 2 parçayı kendisi halledecekti. Günlerdir kafayı yemiş gibi beni arıyor. Mutfak dolabının arkası küf oldu mutfak dolaplarımı değiştir diye. Abla dedim iskelet neden değişsin arkasını yaptıralım madem. Bir şekilde ikna ettim ben evde yoktum usta getirmiş. Ustaya arka dolaplar, dolabın monteli olduğu duvarın fayanslarına kadar değiştirmek istediğini söylemiş. Usta bana deşhet bir fiyat çıkarttı. Baktım ki beni enayi yerine koyuyor. En son çıkıştım. Hep insanlıkla geldim, 10 yıllık evin mutfak dolabını, kapılarını ve parkelerin bana değiştirmeye çalışıyorsun enayi değilim birini yaparsam birini yapmayacağım uzlaşamıyorsak mahkemeye ver beni dedim.
inanın ki tüm samimiyetimle her yapabileceğim şeyi anlattım zaten. Ama kadın keyfi benden 50 binlik dolap istiyor. Bugünde ısrarla aramaya başladı. Dedim ki çağır ustanı, mutfak dolabının arkasını yaptıracağım, badananı yaptıracağım. Ne kapına ne parkene karışmıyorum. Usta 3 bin fiyat vermiş. Badana içinde iş inada bindi sadece ıslanan bir duvarı boyayacağım,( o benden tüm evi boyamamı istiyor.) Toplamda 5 bin tutuyor. İbanını at 5 bin atayım beni daha fazla darlamayın dedim. Tutturmuş bu kez 10 bin at diye. Ben bu kadına ne diyeyim ne yapayım artık kafayı yiyeceğim her gün birşey çıkarıyor. Benim evim berbat durumda, evimin masrafı şuan 60 70 bini aşmış durumda. Evet benim suçumdu ama hep iyi niyetle yaparım ederim dedim ve kullanılmaya çalıştım.

Ev kaç senelik? ilk 5 yıl müteahit sorumluluğundadır her şey. Kiracıysanız sizi hiç ilgilendirmez zaten.

Arkadaşlar merhabalar.
Ama tek mağdur o değil ki sende magdursun

Aynısını yaşadım benim tek mutfağım komşumun da mutfağı salonu ıslanmıştı benden inen suyla .halılarını yikatmaya verdim 2 odanın

Evleri günlerce havalandırdık geçen yıl da beraber mutfak dolaplarımizi değiştirdik ama tek kuruş talep etmedi .

Kim ister ki komşusuna şakır şakır şu gitsin

Eğer kadının sigortası vs varsa ona yaptırsın onları da bı zahmet 🤔

Ama tek mağdur o değil ki sende magdursun

Aynısını yaşadım benim tek mutfağım komşumun da mutfağı salonu ıslanmıştı benden inen suyla .halılarını yikatmaya verdim 2 odanın

Evleri günlerce havalandırdık geçen yıl da beraber mutfak dolaplarımizi değiştirdik ama tek kuruş talep etmedi .

Kim ister ki komşusuna şakır şakır şu gitsin

Eğer kadının sigortası vs varsa ona yaptırsın onları da bı zahmet 🤔
Sigortası yok muhtemelen bilmiyorum olsa söylerdi.
Günde 3 4 kez mesaj atıyor, her seferinde ya canım ben bu evde oturamam diyor. En az 20 yıllık evli. Gerçekten kızıyorum bu yüzden

Niyeti o gibi davranıyor zaten. Ancak hukuk sayfalarını araştırdığımda suçlu ben gözüküyorum. Avukat arkadaşlar vardı onlar yönlendirse aslında direkt dava yoluna gideceğim
Tamam ama dolabın arkasını yaptırmak varken yeniletmek ne alaka. Mutfak dolabında bi hasar yoksa. Böyle saçmalık olur mu

sigortan varsa oradan hallet masrafını evde olmadığın için ben de kusur yok istersen mahkemeye ver deyip geç yüz verince astar isteyen birine çok bile iyi davranmışsın

Aman ha sakın ödeme.. üstüne gelirse de hiç lafı uzatip muhattap olma, ortalık karıştırıp seni katakulliye getirmeye çalışıyor.
Islanan dolabı, parkeyi tabiki ödeyeceksiniz o ayrı bir şey, o kısımdan tabiki kaçmayın. Ama kuru halıyı niye gönderiyor yıkama, kadina bak. Enayi sanmış seni

X