- 14 Temmuz 2011
- 2.854
- 9.828
- 39
- Konu Sahibi Turunc chemist
Hesabına para atarsanız lütfen açıklama kısmına not düşün su basmasindan dolayı halılarını yikattigim komsumun tek duvar ve zarar gören dolap masrafidir diye geçmiş olsun
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben de kul hakkindan çok korkarım. Karşı taraf haklı ise ekstra özen gösteririm. Ama gerçekten nezaket gösterince çoğu kişi tepene binmeye çalışıyor. Eski evimde mesela çocuk gürültüsünden şikayet ediyordu komşu. Bence haklı. Ben bunda mecbur alttan almak zorundayım herseyden önce kul hakkı. Ama kadın öyle abartmisti ki sanki yokmusuz gibi davranmamızi istiyordu artık. Ben haklısınız dedikçe o doz artırdı. En son ben de kadına sert çıktım. Biz bu evde yaşıyoruz farkındasınız dimi dedim. Muhatap olmayı kestim. Daha bişi demedi. Diyemedi. Bazen böyle olmak gerekiyor maalesef. Yaptığınız çok doğru elbette zararı karşılamanız gerekir. Bir de ben korkarım böyle seylerden. İki kuruştan kaçmak için sonra daha zarara girerim falan diye korkarım mesela. Ama kadın artık abartmış. Siz ya kendi ustanizla yaptirin sadece su basmasindan dolayı olan yerleri. Ya da mahkeme bilirkişi ile vs yaptırsın. Halıların da parasını mutlaka düşün.Ben haklarına girmeyeyim diyorum eşimde dedi neyse karşılarız diye ama bu kadarı da çok. Bugün en son patladım. Benim kendi sorunlarım var neden bu kadar darlıyorsun kaçıyor muyuz bi yere diye
Artık biraz daha yokuşa çekerse mahkemeye vermesini isteyeceğim.Ben de kul hakkindan çok korkarım. Karşı taraf haklı ise ekstra özen gösteririm. Ama gerçekten nezaket gösterince çoğu kişi tepene binmeye çalışıyor. Eski evimde mesela çocuk gürültüsünden şikayet ediyordu komşu. Bence haklı. Ben bunda mecbur alttan almak zorundayım herseyden önce kul hakkı. Ama kadın öyle abartmisti ki sanki yokmusuz gibi davranmamızi istiyordu artık. Ben haklısınız dedikçe o doz artırdı. En son ben de kadına sert çıktım. Biz bu evde yaşıyoruz farkındasınız dimi dedim. Muhatap olmayı kestim. Daha bişi demedi. Diyemedi. Bazen böyle olmak gerekiyor maalesef. Yaptığınız çok doğru elbette zararı karşılamanız gerekir. Bir de ben korkarım böyle seylerden. İki kuruştan kaçmak için sonra daha zarara girerim falan diye korkarım mesela. Ama kadın artık abartmış. Siz ya kendi ustanizla yaptirin sadece su basmasindan dolayı olan yerleri. Ya da mahkeme bilirkişi ile vs yaptırsın. Halıların da parasını mutlaka düşün.
Burada tanıdık bildik bir usta da yok. Muhtemelen 3 bin diyen ustaya tamam deyip geçeceğimUstayı sen bul, eve gönder fiyatı onun vermesini beklersen tabii ki fiyat uçar. Yok mu güvenilir tanıdığın bir usta?
Kadın fırsatci
Başka çare mi var. Birine tamam desem diğerini çıkarıyorAyrıca parayı hesaba atmanıza sıkıntı olabilir sonrasında, kadın ona da yok sayabilir, öyle bir sey yapacak gibi duruyor. Ustayı siz bulu,n siz yaptırın, kadına vermeyin para.
Tanıdık yok ne yazık ki.Para vermeyin bu açlara
Dediğiniz yerler için siz usta getirtin. Terbiyesizlere bak tüm halıları vermek ne demek
Yuh artık ya gerçekten yuh oldu olacak evi yenileyin gerçi onu teklif etmiş ne kadar aç gözlü Allah gözünü doyursunArkadaşlar merhabalar.
yaklaşık 2 hafta önce boru patlaması sebebiyle evimi su bastı. Gece patlamış sabah farkettik evim göl oldu acil temizlik vs. İşin kötü yani alt katım yönetici evde değildi ve su onun evine de gitti. 2 3 gün sonra annesi falan geldi indik evini temizledik. Duvarları ıslanmış, mutfak fayanslarına su gelmiş ancak başka odasına su gitmemişti. Ancak benim mutfak beyaz eşyalarım ve 2 odam su altında kaldı.
kadını hemen arayıp, isteyerek olmadığını ancak oluşan zararın çoğunluğunu karşılayacağımı anlattım. Badanasını, zarar gelen eşyası için konuştum. Hep iyi niyet ve mahcubiyet ile gittim.
gel gelelim enayi durumuna düştüğüm noktaya. Annesi halıların yıkamaya gitmesi gerektiğini söyledi, suçumdur dedim yarın hazırlayın ıslak halıları göndereyim dedim. Halıcı geldi, sadece ıslananları verecekler sanarken evin tüm halılarını yıkamaya vermeye kalktı. 1 metrelik yolluk dahil. Dedim abla ne yapıyorsun neden kuruları veriyorsun hoş değil bu, bana dedi ki biri temiz biri kirli olur mu hepsi yıkansın. Bin küsur halı parası verdim. Başta anlamıştım, badanasını ve kapı pervazlarına işlem yapacaktık parkesinde şişen 1 2 parçayı kendisi halledecekti. Günlerdir kafayı yemiş gibi beni arıyor. Mutfak dolabının arkası küf oldu mutfak dolaplarımı değiştir diye. Abla dedim iskelet neden değişsin arkasını yaptıralım madem. Bir şekilde ikna ettim ben evde yoktum usta getirmiş. Ustaya arka dolaplar, dolabın monteli olduğu duvarın fayanslarına kadar değiştirmek istediğini söylemiş. Usta bana deşhet bir fiyat çıkarttı. Baktım ki beni enayi yerine koyuyor. En son çıkıştım. Hep insanlıkla geldim, 10 yıllık evin mutfak dolabını, kapılarını ve parkelerin bana değiştirmeye çalışıyorsun enayi değilim birini yaparsam birini yapmayacağım uzlaşamıyorsak mahkemeye ver beni dedim.
inanın ki tüm samimiyetimle her yapabileceğim şeyi anlattım zaten. Ama kadın keyfi benden 50 binlik dolap istiyor. Bugünde ısrarla aramaya başladı. Dedim ki çağır ustanı, mutfak dolabının arkasını yaptıracağım, badananı yaptıracağım. Ne kapına ne parkene karışmıyorum. Usta 3 bin fiyat vermiş. Badana içinde iş inada bindi sadece ıslanan bir duvarı boyayacağım,( o benden tüm evi boyamamı istiyor.) Toplamda 5 bin tutuyor. İbanını at 5 bin atayım beni daha fazla darlamayın dedim. Tutturmuş bu kez 10 bin at diye. Ben bu kadına ne diyeyim ne yapayım artık kafayı yiyeceğim her gün birşey çıkarıyor. Benim evim berbat durumda, evimin masrafı şuan 60 70 bini aşmış durumda. Evet benim suçumdu ama hep iyi niyetle yaparım ederim dedim ve kullanılmaya çalıştım.
Abla inan ki toplum içinde yaşamayı bilen insanlarız. Nerdeyse 1 yıl olacak altlı üstlü oturuyoruz. İznim hafta içi, öğlen 12de süpürge açarken bile mesaj atıyorum. Abla uyuyor musun makine açacağım diye. Misafirim gelecekse uyarıyorum biraz gürültü olabilir diye. Eşim aynı şekilde bina işleri ile ilgileniyor. Otopark yıllardır kapalıymış. 30 daire birleşip para toplayamadılar eşim tek başına otopark kapısını tamir ettirip temizletti. Kime iyi niyet ile gittiysem hep bir sorun yaşadım. Yaşımızın küçüklüğünden mi kullanmaya çalışıyorlar anlamıyorum artık midem bulandı insanlardanAklınızdaki miktarı yatırın yatırırken de evdeki hasara karşılık ödenen meblağ vs yani hasar için ödeme yaptığınızı belirtin daha da taleplerine karşılık vermeyin çünkü dediğiniz gibi iyi niyeti suistimale giriyor artık, başıma gelmedi ama su borusu patladı diye evimdeki halıları da insanlara yıkmam şahsen en fazla duvar ıslanmışsa vs onlara bir çözüm üretelim derim, çok geçmiş olsun Allah iyi komşularla karşılaştırsın
Bi usta cagirin butun borulara baktirin banyo ozellikle sanirim su tesisat borulari sorunluMutfağımdaki boru patlamış. Benim evimden olduğu için sorumluluğu ben kabul ettim ancak bu kadarı da olmaz. Birkaç ay önce benim üst katımda patladı daha eve yeni taşınmıştım mutfak duvarım ıslandı. Sıkıntı yok ben boyarım dedim ev sahibini karıştırmadım bile. Bu kadar iyi niyetle gittikçe kullanmaya çalışıyor kafayı yiyorum
Şu günleri atlatsam selamını dahi almayacağım artıkHesabına para atarsanız lütfen açıklama kısmına not düşün su basmasindan dolayı halılarını yikattigim komsumun tek duvar ve zarar gören dolap masrafidir diye geçmiş olsun
Mutfak dolabından patlamış boru. Nedenini çözemedik çünkü eve taşınırken tesisatı yeniletmiştikBi usta cagirin butun borulara baktirin banyo ozellikle sanirim su tesisat borulari sorunlu
Hayır peşin para ile aldım. Kendi evimi satıp başka ev aldımBanka kredisi ile mi aldınız. Ben bilmiyordum benim ev krediliydi. Komşu söylemisti. O bankanın prosedür olarak yaptığı sigortalar bunu da karsiliyor
Ya eski boru kullandilar yada yaparken kirdilar fark etmediler taktilar boruyu catlak sizinti vs duvardan tespit eden cihazlar var bi ara baktirin benceMutfak dolabından patlamış boru. Nedenini çözemedik çünkü eve taşınırken tesisatı yeniletmiştik
Ev 0 bina olsa diyeceğim ki evin fiyatını düşürdük yaptıralım. Ancak dolaplar zaten eski, ev eski. Yani hâli hazırda değişmesi gereken şeyleri bana yıkmaya çalışıyorEvin tapusunu al deseydin
Yumuşak buldu dedi ki sunuda aradan çıkarayım dedi talepleri arttı arsızlık yüzsüzlük
Ne yaparsan yap para anlamında diyorum hepsine ne kadar ödeme yapıldı nereler hasar gördü bunları belirtin
Mutfak dolabı değiştirmek ne ya
El insaf