Enayi yerine koyuluyorum.

Mutfağımdaki boru patlamış. Benim evimden olduğu için sorumluluğu ben kabul ettim ancak bu kadarı da olmaz. Birkaç ay önce benim üst katımda patladı daha eve yeni taşınmıştım mutfak duvarım ıslandı. Sıkıntı yok ben boyarım dedim ev sahibini karıştırmadım bile. Bu kadar iyi niyetle gittikçe kullanmaya çalışıyor kafayı yiyorum
Firsattan istifade butun alakali alakasiz masraflari kitlemeye calisiyo. O alakasiz halilari kafami kessen odetemwz bana kimse mesela. Biri temiz biri kirli kalmazsa diger odalari kendi odesin. Keriz ariyo kendine

Mutfağımdaki boru patlamış. Benim evimden olduğu için sorumluluğu ben kabul ettim ancak bu kadarı da olmaz. Birkaç ay önce benim üst katımda patladı daha eve yeni taşınmıştım mutfak duvarım ıslandı. Sıkıntı yok ben boyarım dedim ev sahibini karıştırmadım bile. Bu kadar iyi niyetle gittikçe kullanmaya çalışıyor kafayı yiyorum
Valla bizim üst kattakiler mutfak giderini farletmemis bizde tayile gitmistik bi geldim tavanim nokta nokta sarı olmuş çirkin bi goruntu duvarlarim su cekmiş birsey demedik biz boyattık ne alaka yani bilerek olan birsey degil ki hatta öyle su cekmişki pıt pıt damlamış mutfak tezgahına ama olabilir yani

Bunca iyi niyeti kullanmış ben olsam artık hiç birşeyini yaptırmazdım. Bu ne ya Bi akıllı o mu. Sen bir gün izin yap kendin usta getir suyun değdiği yerleri sadece hallettir gerisi seni ilgilendirmez. Biri söylemiş halı parasını da düş diye ama hangisiydi ıslak bilemezsin yüzüne karşı da sakam olsun fazlası de. Valla söyle bunu bunca rezilliğe anca o cümle yakışır

Abla inan ki toplum içinde yaşamayı bilen insanlarız. Nerdeyse 1 yıl olacak altlı üstlü oturuyoruz. İznim hafta içi, öğlen 12de süpürge açarken bile mesaj atıyorum. Abla uyuyor musun makine açacağım diye. Misafirim gelecekse uyarıyorum biraz gürültü olabilir diye. Eşim aynı şekilde bina işleri ile ilgileniyor. Otopark yıllardır kapalıymış. 30 daire birleşip para toplayamadılar eşim tek başına otopark kapısını tamir ettirip temizletti. Kime iyi niyet ile gittiysem hep bir sorun yaşadım. Yaşımızın küçüklüğünden mi kullanmaya çalışıyorlar anlamıyorum artık midem bulandı insanlardan
Allah sağlıkla huzurla oturmayı nasip etsin, yaşınızın küçüklüğünden değil de maalesef bazı insanlar iyi niyeti suistimal etmeye utanmadıklarından yaşanıyor böyle şeyler.
Bizim apartmanda da var böyle uyanık komşular cebinden para çıkmasın ama apartmanın badanası, çevre temizliği aydınlatmaları şıkır şıkır olsun istiyorlar, ilk yıllar sizin gibi iyi niyetle her şeye el attık hesabını yapmadık ama siz verdikçe el alemin enayisi oluyorsunuz ne yazık ki🤷‍♀️

Siz de mülk sahibisiniz onlar da yapmanız gerekenden fazlasını yapmayın, belli ki aslında apartmanın genel olarak su borularında bir sorun var, tek patlayan boru sizinki değilmiş, tüm apartmanın tesisat değişmeli deseniz herkes ölü taklidi yapacak.

Asla sevmiyorum şurada sohbet paylaşmayı ancak bakın Allah aşkına. Ben olur dedikçe o inadına birşeyler ekliyor şimdi de tavan diyor sıva diyor.
Sakın sakın ona bırakmayın Bi usta bulun birlikte gidin size yardım edecek kimse yok mu ya tek misiniz

Ev 0 bina olsa diyeceğim ki evin fiyatını düşürdük yaptıralım. Ancak dolaplar zaten eski, ev eski. Yani hâli hazırda değişmesi gereken şeyleri bana yıkmaya çalışıyor
Sen hasar neyse ödeyelim deyince
Komsu uyanık evin geneli eski kılıfına uydurup bi şekilde ödetiyor ama bi dur demelisin

Mutfak dolabını tamamen değiştirmek ne alaka yani

Insan utanır ya

Turunccum apartmandaki tesisat borularından bahsediyorsun değil mi?
Mutfağın bataryası değildir heralde.
Borularda eskime veya patlama gibi durum müteahhit sorumluluğundadır ve zarar binayı yapan kişiye aittir
Sen fazlasını yapmışsın.
İster evin içi ister dışı olsun onu ilgilendirir.
Annemin evi alalı 3 ay oldu hemen kapının önünden su borusu patlamış alt kata inmiş duvarlardan sızmış.
Müteahhit yıllar önce kaçtığı için apartman ortak para topladı yapıldı.
Banyo yada mutfaktan derzlerden kaçak olsa annem yaptirirdi.
Ama alt daire bu kadar hoşgörülü olmazdık.
Sende bu kadar yapma sonu yok bunun.

Zamana yaymayın yapılacak işleri siz ustalarınızı ayarlayın müsait olduğu bir gün boyasını dolap arkasını yapın çıkın sormayın ne vardı neresi vardı diye söylersede umursamayın yaptığınız seyleride delillendirin benden bu kadar diyin üstünüze gelirsede mahkemeye gidebilirsin diyin . Kısacası elinizi masaya vurun ve sadece yapacaklarınızı gerçekten zar vermiş şeyleri yaptırın . Şahsen ben olsam halıları yikatmazdim çok öyle yaygara çıkarırsa sadece ıslak gördüğüm şeylerin ücretini o an kapıda halıcıya fiyat sorup öderdim siz gerisini yikatmak isterseniz tabi yikatabilirsinz der evime çıkardım. Çok yüz vermişsiniz astarını istiyor.

Arkadaşlar hepiniz aynı şeyi söylüyorsunuz inanın ki isterim banane deyip geçeyim. Ama o kadar çok darlıyor ki. Pazartesi izin günümde eşimle gezmeye gittik defalarca aradı eve ne zaman geleceksiniz diye. Diyorum ki bak darlama abla tersime gelecek. Kadın benimle anlaşmayınca eşine eşimi aratıyor. Eşim yumuşak yüzlüdür, damarına basıldığında yıkar ortalığı. Bana kabul ettiremediklerini eşi eşime kabul ettirmeye çalışmış. Burda daha çok sinirlendim zaten.

Bana inatla benim evim beter halde diyor. Asıl suyun benden geldiğini unutuyor. Kapılarım bu halde. Evimin masrafından kalkamıyorum. Kadına diyorum önce kendi parkemi değiştireyim ki kurusun sana dah çok su gelmesin. Bana şimdi mesaj atmış diyor ki beni de düşünmek zorundasınız.

Eklentiler

• IMG-20230801-WA0007.jpg
    IMG-20230801-WA0007.jpg
    69,9 KB · Görüntüleme: 132
  • IMG-20230801-WA0005.jpg
    IMG-20230801-WA0005.jpg
    59,2 KB · Görüntüleme: 134
Aynisi başıma geldi, ben suyu açık bırakmışım alt kata indi tüm evin halilarını yıkayıp yatak odasi aldırmaya kalktılar. Halıcılı abla sen şu kadar ver dedi, kalanı onlardan istemiş. Her zaman diyorum bu toplumdaki fırsatçılık ile kimse basedemez yüz vermeyin

Aynisi başıma geldi, ben suyu açık bırakmışım alt kata indi tüm evin halilarını yıkayıp yatak odasi aldırmaya kalktılar. Halıcılı abla sen şu kadar ver dedi, kalanı onlardan istemiş. Her zaman diyorum bu toplumdaki fırsatçılık ile kimse basedemez yüz vermeyin

Arkadaşlar merhabalar.
yaklaşık 2 hafta önce boru patlaması sebebiyle evimi su bastı. Gece patlamış sabah farkettik evim göl oldu acil temizlik vs. İşin kötü yani alt katım yönetici evde değildi ve su onun evine de gitti. 2 3 gün sonra annesi falan geldi indik evini temizledik. Duvarları ıslanmış, mutfak fayanslarına su gelmiş ancak başka odasına su gitmemişti. Ancak benim mutfak beyaz eşyalarım ve 2 odam su altında kaldı.
kadını hemen arayıp, isteyerek olmadığını ancak oluşan zararın çoğunluğunu karşılayacağımı anlattım. Badanasını, zarar gelen eşyası için konuştum. Hep iyi niyet ve mahcubiyet ile gittim.
gel gelelim enayi durumuna düştüğüm noktaya. Annesi halıların yıkamaya gitmesi gerektiğini söyledi, suçumdur dedim yarın hazırlayın ıslak halıları göndereyim dedim. Halıcı geldi, sadece ıslananları verecekler sanarken evin tüm halılarını yıkamaya vermeye kalktı. 1 metrelik yolluk dahil. Dedim abla ne yapıyorsun neden kuruları veriyorsun hoş değil bu, bana dedi ki biri temiz biri kirli olur mu hepsi yıkansın. Bin küsur halı parası verdim. Başta anlamıştım, badanasını ve kapı pervazlarına işlem yapacaktık parkesinde şişen 1 2 parçayı kendisi halledecekti. Günlerdir kafayı yemiş gibi beni arıyor. Mutfak dolabının arkası küf oldu mutfak dolaplarımı değiştir diye. Abla dedim iskelet neden değişsin arkasını yaptıralım madem. Bir şekilde ikna ettim ben evde yoktum usta getirmiş. Ustaya arka dolaplar, dolabın monteli olduğu duvarın fayanslarına kadar değiştirmek istediğini söylemiş. Usta bana deşhet bir fiyat çıkarttı. Baktım ki beni enayi yerine koyuyor. En son çıkıştım. Hep insanlıkla geldim, 10 yıllık evin mutfak dolabını, kapılarını ve parkelerin bana değiştirmeye çalışıyorsun enayi değilim birini yaparsam birini yapmayacağım uzlaşamıyorsak mahkemeye ver beni dedim.
inanın ki tüm samimiyetimle her yapabileceğim şeyi anlattım zaten. Ama kadın keyfi benden 50 binlik dolap istiyor. Bugünde ısrarla aramaya başladı. Dedim ki çağır ustanı, mutfak dolabının arkasını yaptıracağım, badananı yaptıracağım. Ne kapına ne parkene karışmıyorum. Usta 3 bin fiyat vermiş. Badana içinde iş inada bindi sadece ıslanan bir duvarı boyayacağım,( o benden tüm evi boyamamı istiyor.) Toplamda 5 bin tutuyor. İbanını at 5 bin atayım beni daha fazla darlamayın dedim. Tutturmuş bu kez 10 bin at diye. Ben bu kadına ne diyeyim ne yapayım artık kafayı yiyeceğim her gün birşey çıkarıyor. Benim evim berbat durumda, evimin masrafı şuan 60 70 bini aşmış durumda. Evet benim suçumdu ama hep iyi niyetle yaparım ederim dedim ve kullanılmaya çalıştım.
Allah yardimciniz olsun ne deyim. Benim yıllar önce banyomun tavanından su akmaya başladı. Üst komşuya söyledik hallettiler yine aktı. Benim banyonun tavanı eskiden olur ya alüminyum tavan ondandı. Düşünün duvar zaten ıslanmış onu umursamiyoruz çünkü komşunun suçu yok adamlar yaptırdı yine akıyor bulamadılar ilk sorunu. Benim.o zamanlar kızım küçük ve tuvalete alıştırmaya çalışıyorum ve hamileyim. Aksam cay içerken birden bir gürültü koptu banyoda. Tabii fecii korktuk. Banyo tavanının sıvası yer yer düşmüş banyo berbat haldeydi. Alüminyum tavan bazıları eğilmişti. Esim hemen adamı çağırdı gösterdi banyonun halini komsu da çok üzüldü. Esim birkaç alüminyum tavanı kendisi aldı. Onlar çok söylediler ne gerekiyorsa yapalım diye ama eşim abi siz akan yeri halledin yeter sizin masrafiniz daha çok dedi. Onlar kendi banyolarinin bütün fayanslari kırdırdılar yenisini yaptırdılar. Gerçekten onlara daha çok masraf çıktı biz de kendimizinkini hallettik. İki taraf ta birbirine çok anlayışlı davrandı. O zamanlar kendimizi enayi gibi hissetmiştim ama yukarıdaki komsu gerçekten iyidir sonra başka konularda isimin düştüğü oldu. Büyük depremde korkup üzerimize hiçbirşey almadan kapıda kaldık onlar hepimize ayrı ayrı mont getirdi mesela bu bile çok büyük birseydi benim için.uzun oldu kusura bakmayın Allah sizi de iyilerle karşılaştırsın 🙏🏻

Allah yardimciniz olsun ne deyim. Benim yıllar önce banyomun tavanından su akmaya başladı. Üst komşuya söyledik hallettiler yine aktı. Benim banyonun tavanı eskiden olur ya alüminyum tavan ondandı. Düşünün duvar zaten ıslanmış onu umursamiyoruz çünkü komşunun suçu yok adamlar yaptırdı yine akıyor bulamadılar ilk sorunu. Benim.o zamanlar kızım küçük ve tuvalete alıştırmaya çalışıyorum ve hamileyim. Aksam cay içerken birden bir gürültü koptu banyoda. Tabii fecii korktuk. Banyo tavanının sıvası yer yer düşmüş banyo berbat haldeydi. Alüminyum tavan bazıları eğilmişti. Esim hemen adamı çağırdı gösterdi banyonun halini komsu da çok üzüldü. Esim birkaç alüminyum tavanı kendisi kendisi aldı. Onlar çok söylediler ne gerekiyorsa yapalım diye ama eşim abi siz akan yeri halledin yeter sizin masrafiniz daha çok dedi. Onlar kendi banyolarinin bütün fayanslari kırdırdılar yenisini yaptırdılar. Gerçekten onlara daha çok masraf çıktı biz de kendimizinkini hallettik. İki taraf ta birbirine çok anlayışlı davrandı. O zamanlar kendimizi enayi gibi hissetmiştim ama yukarıdaki komsu gerçekten iyidir sonra başka konularda isimin düştüğü oldu. Büyük depremde korkup üzerimize hiçbirşey almadan kapıda kaldık onlar hepimize ayrı ayrı mont getirdi mesela bu bile çok büyük birseydi benim için.uzun oldu kusura bakmayın Allah sizi de iyilerle karşılaştırsın 🙏🏻
İnsanlar kendine enayi arıyorlar. Benden güzellikle rica etse herşeye tamamdık biz zaten. Bizi kullanmaya çalıştıklarını hissettiğimiz içinde işi yokuşa sürüyoruz inatla.

Arkadaşlar merhabalar.
yaklaşık 2 hafta önce boru patlaması sebebiyle evimi su bastı. Gece patlamış sabah farkettik evim göl oldu acil temizlik vs. İşin kötü yani alt katım yönetici evde değildi ve su onun evine de gitti. 2 3 gün sonra annesi falan geldi indik evini temizledik. Duvarları ıslanmış, mutfak fayanslarına su gelmiş ancak başka odasına su gitmemişti. Ancak benim mutfak beyaz eşyalarım ve 2 odam su altında kaldı.
kadını hemen arayıp, isteyerek olmadığını ancak oluşan zararın çoğunluğunu karşılayacağımı anlattım. Badanasını, zarar gelen eşyası için konuştum. Hep iyi niyet ve mahcubiyet ile gittim.
gel gelelim enayi durumuna düştüğüm noktaya. Annesi halıların yıkamaya gitmesi gerektiğini söyledi, suçumdur dedim yarın hazırlayın ıslak halıları göndereyim dedim. Halıcı geldi, sadece ıslananları verecekler sanarken evin tüm halılarını yıkamaya vermeye kalktı. 1 metrelik yolluk dahil. Dedim abla ne yapıyorsun neden kuruları veriyorsun hoş değil bu, bana dedi ki biri temiz biri kirli olur mu hepsi yıkansın. Bin küsur halı parası verdim. Başta anlamıştım, badanasını ve kapı pervazlarına işlem yapacaktık parkesinde şişen 1 2 parçayı kendisi halledecekti. Günlerdir kafayı yemiş gibi beni arıyor. Mutfak dolabının arkası küf oldu mutfak dolaplarımı değiştir diye. Abla dedim iskelet neden değişsin arkasını yaptıralım madem. Bir şekilde ikna ettim ben evde yoktum usta getirmiş. Ustaya arka dolaplar, dolabın monteli olduğu duvarın fayanslarına kadar değiştirmek istediğini söylemiş. Usta bana deşhet bir fiyat çıkarttı. Baktım ki beni enayi yerine koyuyor. En son çıkıştım. Hep insanlıkla geldim, 10 yıllık evin mutfak dolabını, kapılarını ve parkelerin bana değiştirmeye çalışıyorsun enayi değilim birini yaparsam birini yapmayacağım uzlaşamıyorsak mahkemeye ver beni dedim.
inanın ki tüm samimiyetimle her yapabileceğim şeyi anlattım zaten. Ama kadın keyfi benden 50 binlik dolap istiyor. Bugünde ısrarla aramaya başladı. Dedim ki çağır ustanı, mutfak dolabının arkasını yaptıracağım, badananı yaptıracağım. Ne kapına ne parkene karışmıyorum. Usta 3 bin fiyat vermiş. Badana içinde iş inada bindi sadece ıslanan bir duvarı boyayacağım,( o benden tüm evi boyamamı istiyor.) Toplamda 5 bin tutuyor. İbanını at 5 bin atayım beni daha fazla darlamayın dedim. Tutturmuş bu kez 10 bin at diye. Ben bu kadına ne diyeyim ne yapayım artık kafayı yiyeceğim her gün birşey çıkarıyor. Benim evim berbat durumda, evimin masrafı şuan 60 70 bini aşmış durumda. Evet benim suçumdu ama hep iyi niyetle yaparım ederim dedim ve kullanılmaya çalıştım.
Deli oldum okurken. Keşke en başta halıları da yıkatmasaydınız, yüzsüzler. Asla extra bir şey yapmayın

Deli oldum okurken. Keşke en başta halıları da yıkatmasaydınız, yüzsüzler. Asla extra bir şey yapmayın
Artık darladıkça ben yorulmaya başladım. Kafamın atmasına çok az kaldı. O kadar ısrarcı ki. Bir kez tamam demişim zaten. Sanki kaçacakmışım gibi gece gündüz sürekli bana ben bu evde böyle oturmam diyor. Eşim en son sinirlendi bu kadar üstelemesine evde bağırmaya başladı. Satsın s.olup gitsin o zaman bu ne ya diye.

X