Konunu uzaktan takip ettim biraz, uzuldum senin adina.
Empati kurmaya calisip esini anlayayim dedim, bir erkek durduk yere sevdigi kadini, kurulu duzenini, yolunda giden hayatini neden alt ust edip etrafindaki herkesi cigner diye uzun uzun dusundum; i ih cikamadim isin icinden.
Ama soyle bir gercek var. Bunu yasadigim avrupa ulkesindeki ayriliklarda cok goruyorum; evlendiginiz donemdeki efsun ile simdiki efsun ayni, mi, degil. zevkleriniz, kiyafet tarziniz, politik dusunceleriniz, nebilim prensipleriniz filan, bisuru sey zamanla degismistir (ufak tefekte olsa degismistir biseyler). Ayni sekilde esinizde degismis olabilir, kisilikler, karakterler degisiyor/yerine oturuyor zamanla. Ve bu degisim sonucunda bircok avrupali insanin 'o zamanki yasima, hayat tarzima, dusuncelerime ve karakterime cok uyuyordu esim, ama su anda cok degistim, degistik ikimizde, ve simdiki degismis halimde artik birbirimize cokta uymuyoruz.' Belkide esinizde bunu farketti. O yuzden sizden ayrilmak istiyor belkide. Bu ayriliklarda cogu zaman tek tarafin cok aci cektigini gordum, maalesef.
Allah yardimcin olsun. Asilamayacak bir konu degil bosanma konusu. Evet, gercekten cok zor gunlerin olacak, ama emin ol, her zor gununde bir sonu var, ve gunes her sabah yeniden doguyor. Kabullenmen zaman alacak gibi gorunuyor. Bircok sordugun soru cevapsiz kalacak korkarim. Belki sende tipki benim gibi butun o sorulari bir kutuya koyup, o kutuyu kilitleyip, kalbinin en ucra koselerinden birine koyabilir, ve o koydugun yeride bir an once unutabilirsin.
Insallah bir an once toparlarsin...