En yakın arkadaşım çok değişti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oh be sonunda beni anlayan birisi çıkmış. Aynen arkadaşıma da dedim haberlerde görüyoruz neler oluyor. Manyağın birisine denk gelirsin tecavüze uğrayan öldürülen hic duymuyor musun dikkat et kendine de dedim. Kimse bir şey yapamaz diyor nasıl bir ozguvense... tanımadığı adamların evinde kalıyor. Cidden basina bir sey gelecek diye de endişeleniyorum. Ailesinin boyle bir hayat yaşadığından zerre haberi yok. Babası duysa kalpten gider herhalde. Bir sey diyemiyorum onlara da... neyse anladigim kadariyla elden gelen bir sey yok.. kendi hayatı diyip kendi haline bırakmak lazım. Ben arkadaşımı kaybettim derken bunu demek istedim çünkü artık eski arkadaşım malesef yok...

30 yaşında kadını ailesine mi şikayet etsin? Ne hakla, hangi sıfatla?

Çünkü kadın yaşı kaç olursa olsun evlenmeden önce ailesinin evlendikten sonra kocasının himayesindedir (namusudur da denebilir). Beklenen ailenin kulağından tutup baba evine getirip eve kapatıp hayırlı kısmet beklemesini sağlamak.

Bir adım ilerlemediniz konuyu açtığınız yerden farkında mısınız?
Siz de laf dalaşına girmekten vazgeçmediniz. Her seye cevap vermek zorunda degilsiniz. Konu sizinle benim laf dalaşına çevrildi. Bırakın da biraz başka insanlar yorum yapsınlar. Sizin düşüncelerinizi anladık teşekkür ederiz.

Yorum yapma kısıtı geldiği gün bu dediğinizi yaparım. Şu an yok.

İşte böyle alakasiz belden asagiya vurmaya çalıştığınız için saldırıyorsunuz diyorum. Benim sevgilimle konunun ne alakası var? Ama yok her yerden vuralım...

Alakasını açıklayayım hemen.
Arkadaşınız da siz de benim arkadaşım olsanız üzgünüm ama ben size daha fazla üzülürdüm.
O belki birkaç ayına yazık ediyor, belki etmiyor; ama siz söyleye söyleye bezdirip "al işte yüzük" durumuna getirdiğiniz adamla evlenmeye çalışarak bir ömre yazık ediyor gibi duruyorsunuz.

Saldırı değil bu. Aksine arkadaşınıza saldıran, arkasından hayat kadını yakıştırması yapan sizsiniz.
Siz bir kadına bunu söylerseniz biri de çıkar "sen önce kendi hayatına bak" der, bu kadar basit.

En azından sizin burada kendinizi savunma şansınız var. Arkadaşınızın böyle bir şansı da yok.
Ne yapalım, dedikodusunu mu yapalım kadının?
Üzerinize vazife olmadığı halde kadını düzeltme(!) yöntemleri mi anlatalım?

Niye şikayet olarak algılıyorsunuz. Olanları anlatsın ve başına kötü bir olay gelmesinden korktuğunu belirtsin...daha kötü bir durum yaşanabilir...
İnan bunu da düşündüm. Annesiyle dertleşme şeklinde konuşsam mı diye. Onun için endiseleniyorum herkese hemen güveniyor tarzında... ama bu durumda onu tamamen kaybederim diye düşündüm. Ailesine anlatmami kaldıramaz. Ben arkadaşı olarak nasıl uyarmaliyim belki aklini basina biraz toplar mi diye burda konu açayım dedim. Saldıran saldırana.

Ama kadının aile cinayetine kurban edilmesini hiç düşünmüyorsunuz ne hikmetse
Ki ayrıca sizin derdiniz o diğer kadınlar gibi
Olmasıydı ben hiç yok cinayete kurban gider endişeleniyorum yorumunu göremedim

Bakın konudan saptırmaya giriyor sizin yaptığınız. Ben burda bana saldıranlara diyor muyum kocan seni tatmin edemiyor demek ki ondan saldırıyorsun... bana yapılan aynen bu tarz bir hareket. Sevgiline zorla yuzuk taktirdin sevgilin sana para harcamiyor mu zengin koca mi istiyorsun vs... hos seyler mi bunlar? Ben de böyle belden asagiya mi vurayım? Sizin açtığınız konulari kurcalayip kocasi boyle olan mi bunu yaziyor diyim? Lutfen boyle cirkinlesmeyelim... açılan konu neyse o konu üzerinden yorum yapalım. Bana diyebilirsiniz yanlış düşünüyorsun. O onun hayati sen karışma sanane diyebilirsiniz. Konu üzerinden yürümek budur.

Benim arkadaşım 35 yaşındayken yani bundan 2 sene önce,o da bir boşluktaydı.evlendi,ayrıldı,çocuğu vardı.evlenmek istiyordu,birazda boşluktan herhalde sosyal medyada birilerini bulup buluştu.benim bildiğim 3 kişi..belki daha fazladır..bilmiyorum..ona o kadar dil döktüm ki..yapma, etme,başına bir iş gelir,etraf manyak kaynıyor..
Bir tanesi psikolog ,başta insancıl iken kuşa zaman sonra işi cinselliğe döktü.
Birini daha buldu, gazeteci, o da aynı.
Sonra bir kişi daha buldu,sinemaya yemeğe gitti..o da sana ev açayım,arada gelirim falan dedi..
Kız iyi para kazanıyor,maddi durumu iyi .ama sevgiye aç..
Neyse ,her yol iyiye çıkmıyor

bunlara hep o şu hepimizin bildiği metresler ve insta daki yaşlı adamlarla yer yer gezip burberry ler lv ler chaneller takanlar sebep oldu.
artık gencecik kızlar bile tik tokta orda burda resmen kendi piyasasını belirliyor tuhaf tuhaf pozlarla.
amaç arabalardan inmeyeyim luks restoranlara gideyim, harika doğumgunleri kutlayayım, her an tatilde olayım, sugar daddy lik muessesesi oluştu sayelerinde.
birileri de bakıyor ben enayi miyim asgari ucretle gunde 12 saat çalışayım sonra da butun gun evde oturayım diyor.
inanılmaz bir yozlaşma içindeyiz. adamlar kendilerinden daha alımlı ya da çok daha genç kızlarla gonul eğlendirme peşinde, kadınlar da gençliklerinin ya da guzelliklerinin verdikleriyle 15-20 yıllık en guzel zamanlarını nakde çevirme derdinde.
ciddi ilişki yok ya, eskiden sevgililik ciddi sayılmazdı, şimdi sevgili olmuyolar takılıyolar sadece.
arkadaşına mudahale edemezsin, nasılsa pişman olacak, keşke eski gunlerine dönse ama şu saatten sonra zor.

Ama kadının aile cinayetine kurban edilmesini hiç düşünmüyorsunuz ne hikmetse
Ki ayrıca sizin derdiniz o diğer kadınlar gibi
Olmasıydı ben hiç yok cinayete kurban gider endişeleniyorum yorumunu göremedim
Ailesi bu yüzden kalkıp da onu vuracak insanlar degiller. Ortada aile cinayeti gibi bi durum yok. Ama kimvurduya gidebilir bu kafayla. Burda yazmadım diye bu konuda endiselenmiyorum diye bir şey yok. Bu hayat tarzının sonunu iyi görmüyorum dedim. Bu hepsini kapsıyor.

Niye şikayet olarak algılıyorsunuz. Olanları anlatsın ve başına kötü bir olay gelmesinden korktuğunu belirtsin...daha kötü bir durum yaşanabilir...
30 yaşında kadına ailesi ne yapabilir. Kadın kanunen reşit. Telefonunu elinden alıp odasına mı kilitlesinler, ne etsinler. Bu zaten suç.

"Kadın ailesinin malıdır" da olabilir. Mala zarar gelmesin. Ailesi mallarına sahip çıksın.
Aynı şeyi 30 yaşındaki bir erkek yapsa kimse "aa sürekli farklı kadınlarla takılıyor, yoldan çıktı, gidip ailesine söyleyelim" demezdi.

Ne hakla anlatacak, böyle bir haddi kendisinde nasıl bulabilir bir insan? Ona ne ki?
Ayrıca kadının kendi ailesini de ilgilendirmez. 30 yaşındaki kadın kiminle ne yaptığının hesabını ailesine vermek zorunda değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…