En son izlediğiniz, tavsiye ettiğiniz filmler ve yorumları?

Neleri izlediniz bilmiyorum ama aklıma gelenleri yazayım :)
Puan sıralamasına göre değil yazdıklarım ilk aklıma gelenlerden başlıyorum.

-you
-stranger things
-black mirror
-ölmek için onüç sebep
-ozark
-dark
-mindhunter
-tepedeki ev
-narcos
-making a murderer
-la casa de papel

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Şuan seven seconds başladık güzel ilerliyor.

Bu listeye benim daimi favorim olacak The Crown ve çok çok tatlış olan yeni keşfim Love, Death & Robots'ı da naçizane ben eklemek isterim. :)

Kesinlikle Yeşil yolu da izlemelisin. Listende Forrest Gump ve Esaretin Bedelini görünce önermek istedim.
Yeşilyolu izledim. O kadar çok var ki aklıma ilk gelenleri yazdım. Teşekkür ederim 😊
Yeni eklemeleri de yapayım ;
1. The way we were ( Your girl is lovely hubbell. Beni en çok etkileyen sahne)
2. Crash ( Irkçılığı konu alan bir film. Hayatta hiçbir şeyin tamamen siyah ya da beyaz olmadığını bu filmle çok net görebilirsiniz. Bu filmi izledikten sonra ön yargılarınız sizi yavaş yavaş terk eder)
3. Piyanist ( Ef-sa-ne! Fazla söze gerek yok)
4. Effi Briest( Theodor Fontane’nin kitabından uyarlanmıştır. Eğer benim gibi “Keşke 19.yüzyılda yaşasaydım!” diyorsanız, muhakkak izleyin.
5. Siddhartha ( Herman Hesse’nin kitaplarından uyarlanan her filmi çok dikkatli izlemenizi öneririm. Zaten yazarın azıcık hayatını ve batılı bir yazar olara doğu felsefesine yakınlığını biliyorsanız, işte bu film size çok şey öğretir. Filmin başına ve sonuna dikkat edin)

Yeşilyolu izledim. O kadar çok var ki aklıma ilk gelenleri yazdım. Teşekkür ederim 😊
Yeni eklemeleri de yapayım ;
1. The way we were ( Your girl is lovely hubbell. Beni en çok etkileyen sahne)
2. Crash ( Irkçılığı konu alan bir film. Hayatta hiçbir şeyin tamamen siyah ya da beyaz olmadığını bu filmle çok net görebilirsiniz. Bu filmi izledikten sonra ön yargılarınız sizi yavaş yavaş terk eder)
3. Piyanist ( Ef-sa-ne! Fazla söze gerek yok)
4. Effi Briest( Theodor Fontane’nin kitabından uyarlanmıştır. Eğer benim gibi “Keşke 19.yüzyılda yaşasaydım!” diyorsanız, muhakkak izleyin.
5. Siddhartha ( Herman Hesse’nin kitaplarından uyarlanan her filmi çok dikkatli izlemenizi öneririm. Zaten yazarın azıcık hayatını ve batılı bir yazar olara doğu felsefesine yakınlığını biliyorsanız, işte bu film size çok şey öğretir. Filmin başına ve sonuna dikkat edin)
Rica ederim :KK36: kesinlikle Piyanist tek kelime ile EFSANE.

schindler'in listesi en son izlediğim beğendiğim bir film
piyanist de çok güzel
neflixde güzel fimleri seçip izliyorum :)

Tabi birde hayat güzeldir var :)

Savaş filmlerini sevmezdim ama şu 4 dört filmi peşpeşe bir çırpıda izlemiştim. Keşke daha önce izleseydim dediğim filmlerden ..
ben severim savaş konulu fimleri
hangi 4 tanesini izledniz

ben severim savaş konulu fimleri
hangi 4 tanesini izledniz
Bahsettiğimiz filmleri kastettim..
schindler'in listesi
Piyanist
Çizgili pijamalı çocuk
Hayat güzeldir

Aslında bunlardan sonra birkaç tane daha savaş filmi izlemiştim isimlerini unuttum. Onlardan da çok etkilenmiştim.

Bahsettiğimiz filmleri kastettim..
schindler'in listesi
Piyanist
Çizgili pijamalı çocuk
Hayat güzeldir

Aslında bunlardan sonra birkaç tane daha savaş filmi izlemiştim isimlerini unuttum. Onlardan da çok etkilenmiştim.
evet ikisini izledim diğelerinide izlicem kısa zamanda .)

İzlemek isteyip bir türlü fırsat bulamadığım İftarlık Gazoz filmini izledim en son. Duygulandırdı.

Stalker (1979)
(Bilim Kurgu , Dram , Gizem , Psikolojik)

Felsefi bir film, aslında hayata bakış açım biraz felsefidir ama yine de bunu kapalı şekilde anlatan filmlerden pek zevk almam, anlamam güçtür bu yüzden çoğu zaman bulaşmak istemesem de merak ettiğim olur. Sonrasında internetten yorumlara bakıyorum bu da öyle oldu biraz ama yine de bir roman okumuşum gibi, hoş bir tat bıraktı ben de bittiğinde, beyin yakan türden değil. Bir de Rusça konuşuluyor bence Türkçe çevirisinde de biraz anlam kaybı yaşanıyor gibi sanki. Ağır ilerliyor bu arada ama merak ettirdiği için pek sıkılmadım, bir kere ara verdim sadece.
Tavsiye ederim.

The Man from Earth (Dünyalı) (2007)

14.000 yıldır yaşayan, yaşlanmayan, ölümsüz bir adam ve işini bırakıp(üniversitede tarih profesörü) taşınma kararı alması üzerine arkadaşlarının veda etmek için yanına gidip neden taşındığını sorgulamaları, adamın taşınmasındaki gerçek nedeni anlatmaya başlaması ve yaşanan doğru mu, değil mi çelişkileri, sorgulamaları...
Çok güzel bir film. Tek bir mekanda geçiyor diyebilirim, diyaloglar çok akıcı, sıkılmadan izlettiriyor ve düşündürüyor. Gerçekten böyle bir şey olsa nasıl olurdu diye düşündüm :)
12 Angry Men filmini anımsattı.

Son düzenleme:
Son günlerde çok keyifle izlediğim, '' daha önce neden izlememişim! '' dediğim,

Gerçekten yaşanmış bir olaya dayanan ve çok farklı tarzda olan bu filmi tavsiye ederim.

10 Days in a Madhouse ( 2015 ) - ( Tımarhanede 10 gün )

Bu da Bonus olsun;

Flaskepost fra P ( 2016 ) - ( İnancın Tuzağı )

La Vita é Bella (Hayat Güzeldir)
Çizgili Pijamalı Çocuk
Anne Fran'in Hatıra Defteri
Eseratin Bedeli (tiyatrosu da var)
Yerdeki Yıldızlar/Her Çocuk Özeldir
Pi'nin Yaşamı
Forrest Gump 1994
Persepolis 2007
Big Fish
zindan Adası

baya var ama aklıma gelen bunlar :KK66:

X