En son izlediğiniz, tavsiye ettiğiniz filmler ve yorumları?

Wonder
Imdb: 8
Cook tatli sicacik bir film, hatta aile boyu izlenebilecek bir film. Yuzunde genetik bir deformasyonla dunyaya gelen bir cocugun ve ailesinin hikayesi. Filmi daha guzel yapan, ana karakter disindaki insanlarin gozunden de anlatarak hikayeyi butunlestirmis. Genel anlatimdan daha guzel buldum sahsen.

Barry lyndon
Imdb: 8.1

Roman uyarlamasi, filmi cok begendim. Ama konudan , oyunculuklardan ziyade goruntuler, kostum, isik vs. daha cok etkiledi beni. Bir cok sahne tablo gibiydi. Zaten 4 Oscar almis.

Invasion of the body snatchers
Imdb: 7.4

Eski bilimkurgulari izlemeyi seviyorum cunku simdi bize basit gelen bir cok fikir o donemde cigir acti. Uzaylilarin uzay gemisiyle gelmedigi ilk film olabilir. Bir de gorsel efekt olmadan cekilmeleri daha guzel yapiyor sanki. Ben yeni versiyonunu izledim San Franciscoda gectigi icin, sanirim ilk versiyonunu daha guzelmis, bu biraz sikiciydi zaten.

In the heat of the night
Imdb: 8

Bu filmi pek begenmedim, puani yuksek ama neden anlamadim. Irkcilikla alakali bir film yine ama zayif buldum, konu butunlugu, oyuncular vs yonunden. Tavsiye etmem

Oov çook teşekkürler bakacağım hepsine zamanla :KK36:Bir deneyeyim eskileri belki çok beğeneceğim, güzel bir şeyler kaçırıyorum :)
12 Kızgın Adam çok kaliteli. Bazı filmler ve bazı şarkılar geçmişte yapılmış ama zamanının ötesinde hissi veriyor insana. Bir şarkıcı var; Nick Drake, bana nedense günümüze yakın hissi vermişti dinlerken ama eskiymiş... Belki duymuşsunuzdur ama duymadıysanız anladığım kadarıyla en ünlü şarkısı "Day is done".
Aa hint filmlerine de sarmıştım bi ara, çok beğenmiştim ama bayadır izlemiyorum : D Ünlü olanların çoğunu izlemiştim galiba.
Duyguları güzel yansıtıyorlar bence...
İzlediklerimi bir ara liste olarak bir kenara not etsem güzel olabilir sanki :))
Bir sey degil canim ne demek :) sarkiyi dinledim cok guzel , hic eski gibi hissettirmedi gercekten. Amir Khan filmleri unlu olanlar, onlari diyorsun dimi. 3 idiots fln. Benim pek aram yok onlarla:KK23:

Psycho
Imdb: 8.5

Alfred hitchcock'un basyapitlarindan biri. Doneminin cok otesinde ve psikolojik gondermeleri cok guzel. Kesinlikle tavsiye ederim.

Age of innocence
Imdb: 7.2

Yonetmeni her filmini sevdigim Martin Scorcese ama bu film diger filmlerine gore zayif geldi. Yine de guzel bir film tabi. Kadin basrolun karakteri cok hos. Oyunculari vs. de cok basarili. Roman oldugu icin her ayrintiyi vermeye calismis sanirim. Doneminin amerikan sosyetesinde gecen bir ask hikayesi.

Winters bone
Imdb: 7.2

Bana karakterler yapay geldi. Senoryoyu da kopuk buldum biraz. Konunun gelistigi bir bolumde karakterlerin hayatini gostermek icin anlamsiz sahneler vs .girmis gibi. Oldugundan uzun hissettim filmi, akmadi. Kisaca guzelim konuya yazik olmus

The red violin
Imdb: 7.7

Cok etkileyiciydi. Unlu bir sanatcinin elinden cikan violinin ve sahiplerinin yillar icindeki hikayesini anlatiyor. Muzikler ve sinematografisi cok guzel. Cok cok begendim.

Wanda adinda bir balik
Imdb: 7.6

Ben normalde komedi pek sevmem. Ama bu tarz komedileri seviyorum. Durum komedisi sevenlere tavsiye ederim, gayet eglenceliydi.

The King's Speech (Zoraki Kral)
Kardeşinin feragat etmesiyle gönülsüz bir şekilde tahta geçen Kral VI. George, kekemelik sorununu yenmek için Lionel Logue adlı bir konuşma terapisti tutar.

Good Will Hunting (Can Dostum) filmindeki gibi; bir insan bir insanın hayatına dokunuyor, ona destek, şifa oluyor. Hüzünlü başlayan ama güzel sonlanan şeyler. Seviyorum böyle şeyleri.
Gerçek hayattan alıntıdır. Tavsiye ederim.
(Ben de Psikolog Beyhan Budak'ın youtube kanalında paylaştığı film önerisi videosundan tavsiye alarak izledim.)

Gerçek Kral VI. George'un konuşması:

the kings speech guzeldi , colin firthín oynadigi film dimi?

It's a Wonderful Life (Şahane Hayat) (1946)

Çok hoş :KK36:Sonunda duygulandırdı :)
İzlerken dua edesim geldi benim de, filmdeki adam gibi.

en son silver linings playbook
umut ışığım filmini izledim belkide çoğunuz izlemiştir ben geç izlemişimdir. başlarda sıkıcıydı ama sonra keyif verdi

X