En son izlediğiniz, tavsiye ettiğiniz filmler ve yorumları?

1569789411157.png

Kesinlikle süperdi.

Becoming Jane.
Jane Austen'in biyografik filmi. Kesinlikle tavsiye ederim.
Ve kitap uyarlaması olan Aşk ve gurur

en son izlediğim ve beğendiğim film joker.
onun haricinde mutlaka izlenmesi gerekenler bence;

zindan adası
fıght club
ınceptıon
matrix serisi
yeşil yol
piyanist

şimdilik aklıma gelenler bunlar.

The Art of Racing in the Rain: Enzo bir araba yarışçısının köpeği... Hikayeleri Enzo'nun gözünden anlatılıyor. Çok duygusal ve sürükleyici bir filmdi, bayıldım.

Heavy Trip: Finlandiyalı amatör bir metal müzik grubunun yaşadığı komik, yer yer absürt olaylar silsilesi. Acayip eğlendim. Müziklerin güzelliği de cabası.

Soul Surfer (Dalgalara Karşı)
Gerçek bir hikayeden uyarlanmış.
Her şey mümkün, vazgeçme diyor film.
Çok güzeldi.

Black Mirror: Bandersnatch
Netflixte izleyebileceğiniz interaktif bir film kendisi hikayenin akışını biz seçiyoruz. Biraz yavan gelebilir konusu ama bana sinema alanında çığır açacak bir yenilikmiş gibi geliyor.

La Vita é Bella (Hayat Güzeldir)
Çizgili Pijamalı Çocuk
Anne Fran'in Hatıra Defteri
Eseratin Bedeli (tiyatrosu da var)
Yerdeki Yıldızlar/Her Çocuk Özeldir
Pi'nin Yaşamı
Forrest Gump 1994
Persepolis 2007
Big Fish
zindan Adası

baya var ama aklıma gelen bunlar :KK66:
Forest Gump tam bir şaheser değil mi bu arada. Ben aradan uzun yıllar geçmesine rağmen her izleyince aynı etkiyi veren filmlere bayılıyorum. Yeşil Yol da bunlardan biri gözümde.

Merhaba neslihancan tay rahmetli olduğunda sayfasında yorumlara bakarken kimileri isyan etmişti Allah a (tövbe tövbe ) biriside yazmıştı baraka diye bi film var izlemenizi tavsiye ederim diye o isyancıya bende merak ettim evdeydim açtım izledim ve çok etkileyici güzel bir fil tavsiye ederim #baraka

Maudie (2016)
Kanada'nın ünlü sanatçılarından Maud Lewis'in gerçek yaşam öyküsü anlatılıyor.
Romatoid artrit hastası ve fiziksel dezavantajlarına rağmen sanatta başarılı oluyor.
Yapamazsın denileni yapmak...
İki farklı insanın bir araya gelmesi, aralarında oluşan sevgi...
Ağır ilerliyor biraz ama çok güzel.

Kaplumbağalar da uçar. Iran sinemasına ait bir film. Muleteci kamplarinda geciyor. Icim parçalandı. Mutlaka izleyin

Aşk tesadüfleri sever 2 nasil acaba? . Birincisini seyrettim çok beğendim?. Ikincisi de güzel mi acaba onun kadar?..

Corona günleri içinde bana göre izlenecek en iyi film;
Jennifer lawrence ve javier bardemin başrollerini paylaştığı MOTHER! adlı filmdir...
Filmi düz mantık ile izlerseniz sıkılırsınız anlam veremezsiniz.
Başrol oyuncularına anlamlar yüklediğiniz de ise "ben ne yapmışım sana doga ana " diye durup durup dusuneceginiz bi film haline gelecektir.
Filmde Jennifer Lavrence Doğa ana, Javier bardem ise Tanrı karakterindedir.
Bu bakış açısı ile izlediğinizde film anlam buluyor.
Iyi seyirler.

Jojo Rabbit. Taika Waititi bu filmle bu yılın en iyi yönetmen Oscar'ını aldı. Film küçük bir çocuğun yaşadıklarından yola çıkarak Nazi Almanyasını anlatıyor. Dram/komedi türünde muazzam bir film.

Ben X filmini şiddetle tavsiye ederim. Toplumsal paradigmanın dışında kalan bireylerin nasıl stigmatize edildikleri ve bu sürecin söz konusu bireyler üzerinde oluşturduğu yıkıcı psikolojik etkileri üzerine yapılmış çok başarılı bir film. Belçika sinemasının enlerinden.

X