• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En özel gün neden mahvedilir ?

Sordum bunu neden tepki vermedin diye, bilmiyorum şaka yapıyor sandım dedi. Bir de diğer yaptıklarını görmedi hiç, bizde belli etmedik erkekler ayrı oturuyordu. Yine de yüzümden belli oluyordu
Düşük zekadan
Boyle saka mi olurmus diye dusunememis iste. Uzmeyin kendinizi malzeme bu yani. Degismez

Okurken yaşı kucuk mu acaba dedim ama evliymiş. 🙄 Herhalde kendi gorumcelerinden veya eş ailesinden çok çekmişse insan yerine konmamissa aklinca dikkat cekmeye calisiyor, size de sorun yaratmak istiyor gibi geldi bana.
Kendi eşinden, görümcesinden, kaynanasından çeken görümceler böyle oluyor 🙄
Ben ilk evlendiğim zamanlarda görümcem herşeye laf ederdi. Rahatsız olduğumu söyledim. Niye abartıyorsun bzm görümcelerimiz de herşeyimize karısır demişti. Ama ben karısılmasını istemiyorum demiştim. Bi daha da karısamadi zaten. Açıkçası pek görüşmüyorum ben. Ve böyle mutluyum, konu sahibi sizde bu kadın yokmus gibi davranın 😅

benim görümcemin de laf sokmaları olmuştu, evlenince ve çocuğum olunca daha beter oldu, çocuğumun mevlüdünü mahvetti, beni pek çok kere huzursuz etti. şimdi buraya gelmeden eşimi tehdit ediyorum "annenle kardeşin yine birlik olup benimle uğraşırlarsa bir süre şehir dışına giderim" diye. maalesef eşim de onlara sessiz kaldı, hep üzülen ben oldum. nişanlınız sessiz kalıyorsa kaçarak uzaklaşın derim, ben öyle yapmadığıma pismanım

Merhabalar arkadaşlar , geçtiğimiz Eylül ayında sevgilimle evlilik kararı aldık. Aileler birbirini zaten tanıyordu oturup sohbet etmek için bir araya gelindi vs. Fakat ilk dakikasından itibaren sevgilimin ablası sorun çıkarıp durdu sürekli laf sokmalar , evin sağını solunu kontrol etmeler , surat asmalar. Modum düşse de bir şey diyemedim tabi ki. İsteme günü dozu artırdı tuzlu kahve içilmeyecek diye tutturdu.
Sevgilime de içmeyeceksin diye direktifler verince dayanamadım, o kahve içilecek dedim. Tabi surat yine beş karış oldu. Telefon elinden düşmedi ortamı bozdu. Herkes gittikten sonra sevgilimi arayıp istemediğimi söyledim hatta ağladım. Çünkü en özel günlerimden biri çok saçma bir şekilde berbat edildi. Ertesi gün sevgilim buluşalım dedi ve yakın arkadaşlarımızın evinde buluştuk bir şekilde halledeceğini konuştuğunu söyledi güya pişmanmış özür dilermiş. Ama o akşam sevgilimin telefonunda Whatsappta benimle ilgili konuşmalarını gördüm üslubum hoşuna gitmiyormuş, işte kahveninde hepsini içmişsin diye sevgilime trip atmalar, aile gruplarında ki tüm konuşmalar silinmiş. Üslübumun hoşuna gitmediği yer ise bir kaç ay önce artık evlenin diye söyledi bende zamanı var şuan düşünmüyorum dedim. Hep kendinden örnek vererek ben tanışıp 4 ayda evlendim dedi evine davet etti gece gidemeyeceğimi söyledim çünkü uzak mesafe de. Ciddi bir şey yokken gitmek istemedim hemde. Tabi bu zamana kadar bir çok şey oldu sevgilimi arayıp küfür etmeler, nişanımız oldu nişan günü tatile gitmiş bizi engelledi her yerden eşinin instagramından paylaşmış sevgilimin hesabından gördüm “Yaptıklarım için pişman değilim aklım hala yapmadıklarımda” diye. İşte siz eğlenin biz anca güleriz yazmalar bütün bu yazılar çok komik bence ama neden yani niye yapar bir insan bunu. Babası sözde kardeşine kıyamıyor diyor ama kıyamayan biri bunları yapmaz mutluluğunu bozmaz değil mi? Bir araya gelmiyorum, gelmem de mecbur kalmadıkça nasıl davranmalıyım sizce kaale almak istemiyorum ama can sıkıcı hareketleri var
Not : Bir kaç ay önce evine davet etti yazdım Geçen yıl Eylül ayında evlilik teklifi etti Kasımda isteme oldu. Geçen yıl Ocak ayında evine davet etmişti. Evlenme kararını aldıktan sonra değil yani eve davet edilme.
Yahu benim kardesimde evlendi kirildigim seylerede sustum bende gorumceyim,kardesim mutlu olsun onun cani sıkılmasın dedim hep o mutlu olunca ben daha cok oluyorum bu fenalik yapan gorumceleride anlamiyorum yani .

Ben kesin yaşlandım artık

Çok da büyük sorun göremedim

Tuzlu kahve içilmeyecek demiş

Desin bana kalsa saçma bir şey tuzlu kahve yapmayın bunu gibi bir şey dese üslubu doğru olurdu

Kimse onu kayle almamış içmiş

Telefonuna bakmış da vs de ne önemi var

Yani başlığınıza istinaden aslında mahvettiği bir şey yok görmezden gelseydiniz sıkıntı olmazdı

Bunlar geçmiş gitmiş

Kim küserse kim batılıysa muhatap olmayın görürseniz merhaba merhaba

Lakin eşinin instagram paylaşımını vs neden irdeleyip üzerinize alınıyorsunuz

15 yıllık evliyim görümcemin eşinin instagram paylaşımını üstüme alınmak aklıma gelmez

Bırakın o ne yaparsa yapsın siz kendi hayatınıza bakın

Yani kıyamam kardeşime deyip tatlı tatlı söylemek var ama emri vaki yaparak sert bir şekilde söylemek var. Belki de aynı ortamda bulunmadığınız için bu şekilde düşünüyor olabilirsiniz. Her şeye geçti gitti gözüyle bakamıyorum maalesef tekrarı olmayacak benim ve nişanlımın özel günüydü sonuç itibariyle. İrdelemedim ayrıca direk sayfayı açtığımızda bu yazı çıksa ve önceki gün nişanım olduysa buna istinaden yazıldığını anlamayacak kişide sorun vardır bende. Ayrıca eşiyle bir problemimiz yok ki çok beyefendi biri. Bunları onun yazmadığı bariz ortada. Ben sonrasında sorun çıkarabilecek biri için ne yapabilirim diye yardım yazın demiştim. Telefonuna baktı değil büyükler varken bacak bacak üstüne atıp surat asıp sürekli telefonla ilgilendi. Orda da beni çekiştirmiş zaten. Bütün bunlar iyi niyet ise ben kötü niyetliyim o halde.

büyükler varken bacak bacak üstüne atıp surat asıp sürekli telefonla ilgilendi. Orda da beni çekiştirmiş zaten. Bütün bunlar iyi niyet ise ben kötü niyetliyim o halde.

siz kötü niyetli değilsiniz de bunlar sizin özel gününüzü neden mahfetsin

yani büyüklerin yanında bacak bacak üstüne de atarım sıkılınca telefona da bakarım bunlar onun sorunu sizin gününüz o bacak bacak üstüne atınca neden mahfoluyor ki konuda yazdınız zaten kadın erkek ayrı ayrı oturuyorduk diye

evet kız isteme ortamında hoş davranışlar olmayabilir de siz neden onu takıyorsunuz

görümceniz "ay ne cici kadın" vs demiyorum zaten , yıldızınızın barışmadığı kesin

tek tavsiyem o böyle siz ona o size gıcık olup karşılıklı atışmak yerine onu umursamayın

yani kv kp ile de bunu tartışmayın

bir araya gelirseniz de merhaba merhaba olur biter

siz baştan işi sıkı tutayım diyorsunuz ama o ailenin kızı o, hep siz haksız bulunursunuz o nedenle sadece mesafe yeterli

siz kötü niyetli değilsiniz de bunlar sizin özel gününüzü neden mahfetsin

yani büyüklerin yanında bacak bacak üstüne de atarım sıkılınca telefona da bakarım bunlar onun sorunu sizin gününüz o bacak bacak üstüne atınca neden mahfoluyor ki konuda yazdınız zaten kadın erkek ayrı ayrı oturuyorduk diye

evet kız isteme ortamında hoş davranışlar olmayabilir de siz neden onu takıyorsunuz

görümceniz "ay ne cici kadın" vs demiyorum zaten , yıldızınızın barışmadığı kesin

tek tavsiyem o böyle siz ona o size gıcık olup karşılıklı atışmak yerine onu umursamayın

yani kv kp ile de bunu tartışmayın

bir araya gelirseniz de merhaba merhaba olur biter

siz baştan işi sıkı tutayım diyorsunuz ama o ailenin kızı o, hep siz haksız bulunursunuz o nedenle sadece mesafe yeterli
Cevaben hiç bir şey yapmadım zaten yapmam da internet üzerinden laf sokma gibi saçma hareketlerde bulunmam. Sadece başlangıçta bilsinler , ben zaten mesafeli olmam gerektiğini anladım. İlla ki mahvoluyor çünkü etrafınızda sorun çıkaran söylenen birileri olunca modunuz düşer. Devamı gelir mi ne yapmalıyım bilemiyorum diye sormuştum.

Babasının bana çok yakın davranmadığını fark edebiliyorum. Ama annesi hak veriyor diye düşünüyorum ya da oğlunu düşündüğünü için bir şey diyemiyor. Biz çok mutluyuz kavgalarımız hep böyle şeylerden oldu. Evimize gidelim kimse karışamayacak diyor.

He he. Bu son cümle bana çok tanıdık geldi. Eşim de bana bunu söylemişti ama evlendikten sonra aile düşkünlüğünden çekmediğim kalmadı. Bir şekilde bir şeyleri yansıyor. Tatile gidiyorsun arıyorsun soruyorsun hatırlarını. Sonra da 2 gün aramayınca trip yiyoruz. E tatildeyiz değil mi? Hergün mü arayalım. Eşim düzelse de böyle böyle sıkıntılar dolaylı yansıyor.

benim görümcemin de laf sokmaları olmuştu, evlenince ve çocuğum olunca daha beter oldu, çocuğumun mevlüdünü mahvetti, beni pek çok kere huzursuz etti. şimdi buraya gelmeden eşimi tehdit ediyorum "annenle kardeşin yine birlik olup benimle uğraşırlarsa bir süre şehir dışına giderim" diye. maalesef eşim de onlara sessiz kaldı, hep üzülen ben oldum. nişanlınız sessiz kalıyorsa kaçarak uzaklaşın derim, ben öyle yapmadığıma pismanım
Sessiz kalmadı istemeden sonra , ben seni ezdirmem kimseye diyor. Ben öncesinde ailesine söyledim ki benim asıl kendimi ezdirmeyeceğimi bilsinler diye.

He he. Bu son cümle bana çok tanıdık geldi. Eşim de bana bunu söylemişti ama evlendikten sonra aile düşkünlüğünden çekmediğim kalmadı. Bir şekilde bir şeyleri yansıyor. Tatile gidiyorsun arıyorsun soruyorsun hatırlarını. Sonra da 2 gün aramayınca trip yiyoruz. E tatildeyiz değil mi? Hergün mü arayalım. Eşim düzelse de böyle böyle sıkıntılar dolaylı yansıyor.
İlla ki yansıyacak bana da ama baştan sert konuştum. Benden yapmak istemediğim şeylerle ilgili zorlama yapma diye. Bakalım ne olacak..

Sessiz kalmadı istemeden sonra , ben seni ezdirmem kimseye diyor. Ben öncesinde ailesine söyledim ki benim asıl kendimi ezdirmeyeceğimi bilsinler diye.
Bence siz yapmanız gerekeni yapmışsınız. Kesinlikle tavrınızı belli edin. İstemediğiniz ne varsa söyleyin sonra onlarla yüzyüze kalmayın. En azından istekleriniz nişanlınıza uygun değilse evlenmezsiniz ve mutsuz yaşamın önüne geçersiniz.

Devamı gelir mi ne yapmalıyım bilemiyorum diye sormuştum.

ben seni anladım

devamı, imkan tanırsan gelir

bizde bir söz vardır "göz olmak"

yani kadın esnese benden sıkıldı diye hissedeceksin

umursamamak dışında bir çözümü yok

zira düğüne geldi mesela çok şatafatlı giyindi beni çekemedi

sönük giyindi umursamadı, komşunun düğününe bile hazırlanarak gidiyor

yani özetle her harekete yorum yaparız

hepimiz yaparız, farklı anlamlar da çıkarırız, onun istediği gibi gıcık etmeyi başardığı zamanlar da olur

bunu engellemenin tek yolu, onu umursamamak

kim ki bu demek, hayatında onun olumlu yahut olumsuz bir davranışını kayle almamak

bu yaştan sonra değişir mi koca kadın değişmez, o nedenle tek çözüm takmamak

ben seni anladım

devamı, imkan tanırsan gelir

bizde bir söz vardır "göz olmak"

yani kadın esnese benden sıkıldı diye hissedeceksin

umursamamak dışında bir çözümü yok

zira düğüne geldi mesela çok şatafatlı giyindi beni çekemedi

sönük giyindi umursamadı, komşunun düğününe bile hazırlanarak gidiyor

yani özetle her harekete yorum yaparız

hepimiz yaparız, farklı anlamlar da çıkarırız, onun istediği gibi gıcık etmeyi başardığı zamanlar da olur

bunu engellemenin tek yolu, onu umursamamak

kim ki bu demek, hayatında onun olumlu yahut olumsuz bir davranışını kayle almamak

bu yaştan sonra değişir mi koca kadın değişmez, o nedenle tek çözüm takmamak
Umursamamayı o anda yapamadım maalesef. Görsem görmezden gelirim bundan sonra , teşekkür ederim yorumunuz için.

Bence siz yapmanız gerekeni yapmışsınız. Kesinlikle tavrınızı belli edin. İstemediğiniz ne varsa söyleyin sonra onlarla yüzyüze kalmayın. En azından istekleriniz nişanlınıza uygun değilse evlenmezsiniz ve mutsuz yaşamın önüne geçersiniz.
Haklısın ve sonrasında da bozabilir aramızı diyor. O çaba göstermese çoktan ayrılmıştım sadece sevmek yetmiyor bazen huzur da önemli

Ya insanlar neden bu kadar kötü anlamıyorum. Eltiiler görümceler kimisinin kaynanası neden yani bizi bir rahat bırakın... Çok üzüldüm gerçekten canım sen sürekli iyilikle tepki ver zor Bir süreç ama utanır belki hem de bütün aile senin ne kadar iyi onun ne kadar tuhaf olduğunu bir kez daha görmüş olur eşin dahil. İnadına iyi ol inadına sakin kal içten içe yine sevmezsin. Ama herkes kimin kötü kalpli olduğunu bilsin en azından. Sabır diliyorum bol bol sevgiler...

Back