• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En özel gün neden mahvedilir ?

Merhabalar arkadaşlar , geçtiğimiz Eylül ayında sevgilimle evlilik kararı aldık. Aileler birbirini zaten tanıyordu oturup sohbet etmek için bir araya gelindi vs. Fakat ilk dakikasından itibaren sevgilimin ablası sorun çıkarıp durdu sürekli laf sokmalar , evin sağını solunu kontrol etmeler , surat asmalar. Modum düşse de bir şey diyemedim tabi ki. İsteme günü dozu artırdı tuzlu kahve içilmeyecek diye tutturdu.
Sevgilime de içmeyeceksin diye direktifler verince dayanamadım, o kahve içilecek dedim. Tabi surat yine beş karış oldu. Telefon elinden düşmedi ortamı bozdu. Herkes gittikten sonra sevgilimi arayıp istemediğimi söyledim hatta ağladım. Çünkü en özel günlerimden biri çok saçma bir şekilde berbat edildi. Ertesi gün sevgilim buluşalım dedi ve yakın arkadaşlarımızın evinde buluştuk bir şekilde halledeceğini konuştuğunu söyledi güya pişmanmış özür dilermiş. Ama o akşam sevgilimin telefonunda Whatsappta benimle ilgili konuşmalarını gördüm üslubum hoşuna gitmiyormuş, işte kahveninde hepsini içmişsin diye sevgilime trip atmalar, aile gruplarında ki tüm konuşmalar silinmiş. Üslübumun hoşuna gitmediği yer ise bir kaç ay önce artık evlenin diye söyledi bende zamanı var şuan düşünmüyorum dedim. Hep kendinden örnek vererek ben tanışıp 4 ayda evlendim dedi evine davet etti gece gidemeyeceğimi söyledim çünkü uzak mesafe de. Ciddi bir şey yokken gitmek istemedim hemde. Tabi bu zamana kadar bir çok şey oldu sevgilimi arayıp küfür etmeler, nişanımız oldu nişan günü tatile gitmiş bizi engelledi her yerden eşinin instagramından paylaşmış sevgilimin hesabından gördüm “Yaptıklarım için pişman değilim aklım hala yapmadıklarımda” diye. İşte siz eğlenin biz anca güleriz yazmalar bütün bu yazılar çok komik bence ama neden yani niye yapar bir insan bunu. Babası sözde kardeşine kıyamıyor diyor ama kıyamayan biri bunları yapmaz mutluluğunu bozmaz değil mi? Bir araya gelmiyorum, gelmem de mecbur kalmadıkça nasıl davranmalıyım sizce kaale almak istemiyorum ama can sıkıcı hareketleri var
Not : Bir kaç ay önce evine davet etti yazdım Geçen yıl Eylül ayında evlilik teklifi etti Kasımda isteme oldu. Geçen yıl Ocak ayında evine davet etmişti. Evlenme kararını aldıktan sonra değil yani eve davet edilme.

Görümce filmi geldi aklıma 😀 çok çocukça yaptıkları gerçekten. Burda erkeğe çok iş düşüyor. Ona durması gerektiği yeri belirticek. Belli ki sizi kıskanmış, kardeş paylaşamam durumu.

Evliliğinde mutsuz ve tatminsiz olan kadınlar saracak yer arıyor görümceninki o hesap.

Hayatında başka işi yok çünkü kafa boş.

Net olup sınırlarını çizeceksin ki eşin önceden beri senin tavrını bilsin asla alttan alma sonradan ortaya çıkarınca sen büyütüyorsun olur çünkü.

Sen kendine yakışır şekilde davran bırak o ne yaparsa yapsin. Sınırını koru çizgini en baştan çek, nisanlinla da netleştir konuyu. Laf dalaşıymış kavgaymiş hic girme laf sokma, ama soğuk oğlu soğuk nevale ol.
Kardeşler görüşür bunun önüne gecemezsin gecmeye de niyetlenme, sadece senin hayatini etkilemesine müdahil olmasina izin verme.

En önemlisi nişanlıni iyi analiz etmen lazim, ilerde onun lafiyla hareket eder mi bunu anlamaya çalış. Kimsenin ailesi mukemmel degil, sorunlu ailesi olan insanla evlenilmez diye bi sey yok, ama hem ailesi sorunlu problemli hem kendi dengeyi kuramiyorsa bu adamla evlenilmez.

Görümce filmi geldi aklıma 😀 çok çocukça yaptıkları gerçekten. Burda erkeğe çok iş düşüyor. Ona durması gerektiği yeri belirticek. Belli ki sizi kıskanmış, kardeş paylaşamam durumu.
İzin versem filmdeki gibi olurduk 😁 En baştan çok arada kaldı nişanlım ama eniştesi bile diyor klasik ablan takmayın diye, ama huzur kaçınca illa sorun yaşanıyor.

İzin versem filmdeki gibi olurduk 😁 En baştan çok arada kaldı nişanlım ama eniştesi bile diyor klasik ablan takmayın diye, ama huzur kaçınca illa sorun yaşanıyor.

Tabii ki yaşanır çünkü anlattığınız karakter çok zor ve yorucu. İzin vermeyin haddini her zaman bilsin. İpin ucu bir kere kaçarsa eyvah diyorum 🙄

Bu aile belli ki bu edepsiz kizlariyla bas edemiyor. Her zaman size diyecekler idare et. Alttan al. Terazinin hep sizden tarafina yuklenecekler.

Benim kv nin de bir gelini daha var edepsiz ayarsiz. Kendi oglu ve geliniyle arasi bozuktu kv nin. Onlara bir laf da edemiyordu. Hem de kendi arasini duzeltmek icin ilk zamanlar bana yuklendi. Saydirmaya calisti. Bir suru kucuk sey yasandi. Cok sukur firsat vermedim. Bana yuklenemeyecegini anladi. Simdi yapmiyor. Benim esim de cok arada kaldi. Annesine inandi. Simdi olsa yine ailesini korumaya kalkar. Erkekler ilk yillar bu konuda yipratiyor eslerini.

Tabii ki yaşanır çünkü anlattığınız karakter çok zor ve yorucu. İzin vermeyin haddini her zaman bilsin. İpin ucu bir kere kaçarsa eyvah diyorum 🙄
Evet bende öyle düşünüyorum bende görümceyim ama kardeşim gibi seviyorum gelinimizi. Bütün özel günlerimde yanımdaydı, illa gelin görümce diye kötü olmaya çalışmak niye.

Evet bende öyle düşünüyorum bende görümceyim ama kardeşim gibi seviyorum gelinimizi. Bütün özel günlerimde yanımdaydı, illa gelin görümce diye kötü olmaya çalışmak niye.

Benimde görümcem var ama görümce demem gerçekten çok iyiyiz çok şükür. Ama herkes öyle değil maalesef. İnşallah görümceniz düzelir🙏

Bu aile belli ki bu edepsiz kizlariyla bas edemiyor. Her zaman size diyecekler idare et. Alttan al. Terazinin hep sizden tarafina yuklenecekler.

Benim kv nin de bir gelini daha var edepsiz ayarsiz. Kendi oglu ve geliniyle arasi bozuktu kv nin. Onlara bir laf da edemiyordu. Hem de kendi arasini duzeltmek icin ilk zamanlar bana yuklendi. Saydirmaya calisti. Bir suru kucuk sey yasandi. Cok sukur firsat vermedim. Bana yuklenemeyecegini anladi. Simdi yapmiyor. Benim esim de cok arada kaldi. Annesine inandi. Simdi olsa yine ailesini korumaya kalkar. Erkekler ilk yillar bu konuda yipratiyor eslerini.
Ben bir araya gelmem deyince suratlar düştü zaten. Fırsat asla vermem, gerekirse vazgeçerim her şeyden. Aslında çok katıyım ve hazır cevap yapım var ama nasıl sabrettim bilmiyorum. İyi yapmışsınız , yoksa ezilen taraf hep siz olurdunuz. Hak savununca saygısız olunuyor onlara göre ama öyle değil maalesef.

Evliliğinde mutsuz ve tatminsiz olan kadınlar saracak yer arıyor görümceninki o hesap.

Net olup sınırlarını çizeceksin ki eşin önceden beri senin tavrını bilsin asla alttan alma sonradan ortaya çıkarınca sen büyütüyorsun olur çünkü.
Aynen başka işi yok. Bu konuda başından beri tekrar ediyorum söz veriyorum diyor sürekli ama inşallah değişmez. Bütün kanıtları hala saklıyorum 😂 Konuşmalar , yazılanlar unutursa hatırlatırım diye 😊

Ben bir araya gelmem deyince suratlar düştü zaten. Fırsat asla vermem, gerekirse vazgeçerim her şeyden. Aslında çok katıyım ve hazır cevap yapım var ama nasıl sabrettim bilmiyorum. İyi yapmışsınız , yoksa ezilen taraf hep siz olurdunuz. Hak savununca saygısız olunuyor onlara göre ama öyle değil maalesef.
Ben de evlenmeden cok dedikli, bildigini okuyan, ozgur kimseye eyvallahi olmayan bir insandim.
Bu surece girince uyumlu olmaya calisiyorsun. Sevdigin insani kaybetmemek, gecimine bakmak istiyorsun. Cogu seyde uyumlu davrandim. Sizin de oyle olmustur.
Bakti ki kv digerinin edepsizligiyle ugrasamiyor. Ben uysal davraniyorum. Epey denedi sansini zorladi. Cok sukur gidishatin iyi olmadigini gordum.
ve sonra bana ne dediler biliyor musunuz.. biz senden korktuk.. yani sesimi cikardim bazi seylere hayir dedim diye psikolojik siddet bu sefer de.. utanip tekrar sus pus olmami istediler. Insani cileden cikarip sonra biz seni boyle bilemezdik diyorlar.
Yol yakinken sizi ezemeyeceklerini hissettirin. Daha baba evindesiniz. Oradan cikip aile icine girdiniz mi suistimal ediyorlar. Besbelli kendi kizlarinin ayibinin farkindalar ama sanslarini deniyorlar iste.
Ona neymis tuzlu kahveden.. icmeyeceksin diye tutturmak evli barkli kadin ne ayip ya.

Böyle tipler evliliğinde aldatılmış, sevilmeyen insanlar oluyor hep. Tuzlu kahveyi içse size değer vermiş ve kötü bir şeyi sizin için yapmış olacak bunu çekemiyor. Nişana gelmek istememiş çünkü mutlusunuz ve görmeye tahammülü yok. Tatile gidip oradan fotoğraf atması da sizden daha mutluyum havası vermek için sırf. Emin olun biraz içini görseniz evliliğinden hiçbir hayır görmediğini bilirdiniz. Bu aşamada nişanlınız ne tepki veriyor olaylara kadını şımartıyor, sizi dışlıyor mu o da önemli. Evlenince "canım anam, canım ablam" demeye başlarsa sıkıntı. Muhatap olmayın, görmeyin, yok sayın şimdilik. Nişanlınızı tartın sadece.
Bazen deniyorum, o da geri adım atacak gibi değil ama zaman neyi gösterir bilemiyorum tavi ki. Beni dışlamıyor aksine çok komik duruma düştüğünü herkesin ablasının yazdıklarını ona söylediklerini bana söylüyor. Çevre olarak ben kimseye anlatmamışken problem olduğunu paylaşımlarla herkes öğrendi nişanın ertesi günü paylaşılınca. Kıskandığını söylüyor ama neyi kıskanıyor anlamadım. Kesinlikle mutlu görmeye tahammülü olmadığından gitti bende aynı fikirdeyim.

Aynen
Ben de evlenmeden cok dedikli, bildigini okuyan, ozgur kimseye eyvallahi olmayan bir insandim.
Bu surece girince uyumlu olmaya calisiyorsun. Sevdigin insani kaybetmemek, gecimine bakmak istiyorsun. Cogu seyde uyumlu davrandim. Sizin de oyle olmustur.
Bakti ki kv digerinin edepsizligiyle ugrasamiyor. Ben uysal davraniyorum. Epey denedi sansini zorladi. Cok sukur gidishatin iyi olmadigini gordum.
ve sonra bana ne dediler biliyor musunuz.. biz senden korktuk.. yani sesimi cikardim bazi seylere hayir dedim diye psikolojik siddet bu sefer de.. utanip tekrar sus pus olmami istediler. Insani cileden cikarip sonra biz seni boyle bilemezdik diyorlar.
Yol yakinken sizi ezemeyeceklerini hissettirin. Daha baba evindesiniz. Oradan cikip aile icine girdiniz mi suistimal ediyorlar. Besbelli kendi kizlarinin ayibinin farkindalar ama sanslarini deniyorlar iste.
Ona neymis tuzlu kahveden.. icmeyeceksin diye tutturmak evli barkli kadin ne ayip ya.
Aynen çok iyi yapmışsınız. Siz hissettirmeseniz sizi korkutarak her şeyi yapabilirlerdi. Evet bence de , bir tane kızları varmış sanki benden çok var. Ben içirmedim kıyamadım sen nasıl kıyıyorsun içmeyecek diyor. Adam öldürmüyoruz altı üstü tuz . Aslında bol şekerli yapacaktım başta tuzlu deyip sırf sinirimden doldurdum tuzu.

Aynen

Aynen çok iyi yapmışsınız. Siz hissettirmeseniz sizi korkutarak her şeyi yapabilirlerdi. Evet bence de , bir tane kızları varmış sanki benden çok var. Ben içirmedim kıyamadım sen nasıl kıyıyorsun içmeyecek diyor. Adam öldürmüyoruz altı üstü tuz . Aslında bol şekerli yapacaktım başta tuzlu deyip sırf sinirimden doldurdum tuzu.
cahillik başa bela. bu insanla ömür boyu uğraş dur. Ama siz tepki koyacaksınız. Nişanlınız ekşiyecek onun başına. Huzurumu kaçırıyorsun diye.Olmuş işimi bozuyorsun diye. Ablan yüzünden ayrılırım senden hiç gözümde olmaz. Ömür boyu uğraşıp duramam ben demelisiniz.

Sen kendine yakışır şekilde davran bırak o ne yaparsa yapsin. Sınırını koru çizgini en baştan çek, nisanlinla da netleştir konuyu. Laf dalaşıymış kavgaymiş hic girme laf sokma, ama soğuk oğlu soğuk nevale ol.
Kardeşler görüşür bunun önüne gecemezsin gecmeye de niyetlenme, sadece senin hayatini etkilemesine müdahil olmasina izin verme.

En önemlisi nişanlıni iyi analiz etmen lazim, ilerde onun lafiyla hareket eder mi bunu anlamaya çalış. Kimsenin ailesi mukemmel degil, sorunlu ailesi olan insanla evlenilmez diye bi sey yok, ama hem ailesi sorunlu problemli hem kendi dengeyi kuramiyorsa bu adamla evlenilmez.
İstemenin ertesi günü bitirmeye niyetlendiğimde gidip ablasına ben seni gözden çıkardım 2-3 yıldır uğraştım bir gece de mahvettin demiş. Ablası da özür dilerim gibi şeyler söylemiş. Bana söyleyince o ablan bağınızı koparma derdinde değilim (istesemde koparamam zaten) ben görüşmem evimize istemem asla giremez ilerde görüştürmek istersen şimdi ki gibi ayrılırım evlenmek bir şeyi değiştirmez diye uyarılarda bulundum. Sadece senin değil ikimizin özel günüydü mahvoldu dedi hatta nişan güzel olunca ablam olmayınca çok güzel ve sorunsuz geçti diye söyledi. Bilmiyorum gelecekte ne olur ama istediği olmadı diye içi içini yiyordur. Zarar vermeye çalışır bence. Yok asla netten laf dalaşına girme gibi huyum yok uğraşmamda. Ama orta yaşlı bir kadına yakışmıyor bunlar

Bence de iş bulamıyor saracak beni buldu. Sessiz sakin görünüyorum çünkü dışardan. Bu konuda çok netim çünkü bizim için en güzeli evlilik hayatımızdan uzak durması kardeşi görüşmek isterse görüşsün

KISKANÇLIK bendede var bitane imitasyon hatası benimde günlerimi mahfeden kıskanç, haset bir görümcek, bir bakarsın çok iyi bir bakarsın yüzüne bakmaz bende mesafe koydum hiç ilgilenmiyorum ama kendisi bana ne yaptıysa aynısını yaşasın istiyorum... O yüzden hiç muhatap olma görmezden gel bende öyle yapıyorum çünki

cahillik başa bela. bu insanla ömür boyu uğraş dur. Ama siz tepki koyacaksınız. Nişanlınız ekşiyecek onun başına. Huzurumu kaçırıyorsun diye.Olmuş işimi bozuyorsun diye. Ablan yüzünden ayrılırım senden hiç gözümde olmaz. Ömür boyu uğraşıp duramam ben demelisiniz.
Evet niyetlendim gidip konuşmuş seni gözden çıkardım diye bu da çok zoruna gitmiş. Nişanlımda o yuvasını kurdu bana niye bunu yapıyor diyor. Her zaman bu korkuyu veriyorum evlenince bile bir şey olsa gözümde olmaz diye. Ona göre davransın

Back