- 14 Eylül 2013
- 185
- 158
- 34
-
- Konu Sahibi mavisaclikiz35
Götürüsü gözümde gittikçe büyüyor galiba… şu durumda ailemle tanıştırmaya cesaret edemiyorum, kendi kafamdaki soru işaretleri bile dururkenİyi düşünün derim. Aile çevren tanısa idi değerlendir derdim. Çünkü öyle bir durumda arkadaşım evlendi. Ama getirisini götürüsünü düşün.
Sakın ha sakın !!!şu etrafta dönen iğrenç dedikodular ailenizin ,eş ,dost akrabanın kulağına gitse ne duruma düşersiniz ???:ya bir şey olmuş bu kadın bu adama mecbur derler ya da adamın eski metresiyle karşılamaktan rahatsız olmuyor adam zengin ya sineye çekiyor diye karakterinize hakaret ederler deymez ,bir adam için zor olan hayatı daha da zor hale getirmenin anlamı yok Azıcık aşınız ağrısız başınız......Götürüsü gözümde gittikçe büyüyor galiba… şu durumda ailemle tanıştırmaya cesaret edemiyorum, kendi kafamdaki soru işaretleri bile dururken
Yani kendinizi riske atmaya gerek yok. Zaten mantık olsa idi öncelikle siz kabul ederdiniz. Demek ki içinize tam sinmemiş.Götürüsü gözümde gittikçe büyüyor galiba… şu durumda ailemle tanıştırmaya cesaret edemiyorum, kendi kafamdaki soru işaretleri bile dururken
Siz benim durumumu yanlış anladınız. Ben neredeyse 6 yıldır kendi işinin sahibi olan, iyi kazanan ve lisans mezunu eğitimli, kültürlü bir insanım. Bahsettiğim kişi kendi işinin sahibi olmasına rağmen hayat koşulları benden daha alt düzeyde, yani o şekilde gözlemliyorum. Yani kimseye parası için kaptırmadım. Sizin böyle yorumlamadığınızı anladım, elalem bunları söyler şeklinde yorumda bulundunuz biliyorum ama yine de kendimi açıklamak istedimSakın ha sakın !!!şu etrafta dönen iğrenç dedikodular ailenizin ,eş ,dost akrabanın kulağına gitse ne duruma düşersiniz ???:ya bir şey olmuş bu kadın bu adama mecbur derler ya da adamın eski metresiyle karşılamaktan rahatsız olmuyor adam zengin ya sineye çekiyor diye karakterinize hakaret ederler deymez ,bir adam için zor olan hayatı daha da zor hale getirmenin anlamı yok Azıcık aşınız ağrısız başınız......
Evet öyle bir şey düşünmem,ama insanlar bunu çok rahat düşünür ve söyler.Bu tabiri hiç sevmiyorum hele hemcinslerime söylenmesi hoşuma gitmiyor ama erkek için kullanacağım" bu defolu adamı kendine niye layık görüyor" diyecekler ve saçma sapan teoriler uyduracaklar......Siz benim durumumu yanlış anladınız. Ben neredeyse 6 yıldır kendi işinin sahibi olan, iyi kazanan ve lisans mezunu eğitimli, kültürlü bir insanım. Bahsettiğim kişi kendi işinin sahibi olmasına rağmen hayat koşulları benden daha alt düzeyde, yani o şekilde gözlemliyorum. Yani kimseye parası için kaptırmadım. Sizin böyle yorumlamadığınızı anladım, elalem bunları söyler şeklinde yorumda bulundunuz biliyorum ama yine de kendimi açıklamak istedim
deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim, mantığımla her şeyi çözsem de sanırım 3.kişilerden de duymaya ihtiyacım oluyor…Kendi deneyimim; Ben boşanmış çocuğu olmayan birisi ile flörtken her şey çok hızlı gitti. Beraber çok uyumluyduk üst düzey bir ilgi alaka. Ailem asla istemedi, kabullenemedi, mücadele ettim aileme kabul ettirdim. Sonra başka şeyler oldu bitirdim kendi kararım ile mantıken birvşeyler uymadı. Duygu devam ediyordu karşılıklı. Bir süre sevgili desen değil ayrı desen değil konuşmaya devam ettik, ama artık gelecek vadetmiyordum net olarak ona. Sadece ihtimaldim, bu noktada bir adım geri attığım için onun kusurlarını da çok net gördüm. Genel olarak boşanmalarda erkek kaynaklı oluyor, kadınlar kolay kolay yuvasını yıkmak istemiyor. Ben de zamanla eski eşinin niye boşandığını çok iyi anladım, başta çok masum geliyordu. Hala iyi bir insan olduğunu düşünüyorum ama evlilik insanı olduğunı düşünmüyorum, sizde bu gözle bakın. Ama bence denklik çok önemli, hiç evlenmemiş hiç evlenmemiş birisi ile daha iyi gibi. Bekarım ve büyük konuşmamak kaydi ile boşanmiş bir erkekle yola çıkmak istemem bir daha. Aileni ikna et, kendini ikna et, dava dosyasını iste oku yüzleş çok yıpratıcı, ne gerek var en güzel dönemlerde bu strese. Üstelik sizin durumda bir de çocuk var. Asla normal bir evlilik olmayacak.
Aslında şuan yaşadığınız şey onu kaybetmekten ziyade bu hisleri taşıdığınız başka birisi karşınıza çıkmazsa endişesi. Önerim şu duygu varken keskin bir bitiş duygularınızı sahte şekilde artırabilir. Durumu ciddiyete dökmeden, flörte devam edin görüşün vakit geçirin tanıma odaklı olun, o evlilik dediği sürece de bu kadar erken kabul edemem tanımam lazim diyin. Muhtemelen süreç içerisinde hisleriniz bayaği azalır, ayrılığı sindirmek de zorlayıcı olmazdeneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim, mantığımla her şeyi çözsem de sanırım 3.kişilerden de duymaya ihtiyacım oluyor…
Karısından neden boşanmış ?Herkese merhabalar. Önceki konularımda geçmiş ilişkilerim hakkında bahsetmiştim. Bir süre yalnız kalmaya karar verdiğimde ve bunu aslında başarılı bir şekilde yürüttüğümü düşündüğüm bir anda, kendimi bambaşka bir şeyin içinde buldum. Daha önce bir sosyal aktivite sırasında tanıştığım birinin aylardır bana karşı benim bilmediğim duyguları varmış. Kendisiyle çok kısa süre ve çok kısıtlı bir iletişimimiz olmasına rağmen benden hoşlanmış, aylar sonra gelip açıldı. Amacım en başta reddetmekti ama beni etkileyen gerçekten neydi bilmiyorum, ben sanırım bu adama aşık oldum konuşa konuşa. Ben 30 yaşındayım, o 33 yaşında; boşanmış ve 6 yaşında bir oğlu var. Yanlış olduğunu bile bile dolu dizgin kaptırdım, gidiyorum… Böyle bir durum tecrübe eden var mı?
Bugün çok saçma bir şey oldu, yakınlaştığımız bir an sonrası birden çocuğuyla ilgili bir problemi anlatıp ağlamaya başladı başını göğsüme koyarak. Sonra konu nereden geldi bilmiyorum ama ben sormuş oldum neden boşandınız diye ve biz o özel anlardan sonra birbirimize sarılmış yatarken ben onun karısıyla neden boşandığını dinledim. Tamam ben sordum ama ne bileyim, o an öyle bir soru çıktı ağzımdan, ya çok istiyorsan anlatırım ama şu an buna uygun bir an değil falan demesini bekliyordum. Bir de, yakınlaştık dedim ama ileriye götürmedik. Ben bu zamana kadarki ilişkilerimde ileri noktaya taşımadım hiç. Bunu da ona söyledim ve her yakınlaşmamızdan sonra ileriye gitmediği için modu düşüyor, bunu farkettim. Açıkça da söyledi zaten kendisi. Bu kadar şeyin üstüne bunlar da gerçekten tüy dikti… Evren bana ne kadar saçma ve olmaması gereken bir durumda olduğumu anlatıyor ama ben anlamak istemiyorum sanırım…Karısından neden boşanmış ?
Adam ağlarken sevisme hissin gitmedi de boşanma anında mi gitti ? Sonuç neden boşanmış ? Karım aldattı falan diyorsa ayrıl.Bugün çok saçma bir şey oldu, yakınlaştığımız bir an sonrası birden çocuğuyla ilgili bir problemi anlatıp ağlamaya başladı başını göğsüme koyarak. Sonra konu nereden geldi bilmiyorum ama ben sormuş oldum neden boşandınız diye ve biz o özel anlardan sonra birbirimize sarılmış yatarken ben onun karısıyla neden boşandığını dinledim. Tamam ben sordum ama ne bileyim, o an öyle bir soru çıktı ağzımdan, ya çok istiyorsan anlatırım ama şu an buna uygun bir an değil falan demesini bekliyordum. Bir de, yakınlaştık dedim ama ileriye götürmedik. Ben bu zamana kadarki ilişkilerimde ileri noktaya taşımadım hiç. Bunu da ona söyledim ve her yakınlaşmamızdan sonra ileriye gitmediği için modu düşüyor, bunu farkettim. Açıkça da söyledi zaten kendisi. Bu kadar şeyin üstüne bunlar da gerçekten tüy dikti… Evren bana ne kadar saçma ve olmaması gereken bir durumda olduğumu anlatıyor ama ben anlamak istemiyorum sanırım…
Eski sevgilisinin o boşanmada payı olduğuna, hissenin birşeylerin bedeli olduğuna eminim ama ispatlayamam. Herşeyi geçtim sizde iş güç sahibi insanmışsınız., kim şirketin beşte birini bedava başkasına hibe eder durduk yere. Milyonları yöneten, şirketleri üç dört kat büyüten ceolar bile yıllarca emek verdiği şirketten %1 pay alamıyor bazen, eski sevgili nasıl bir emek vermiş ki bu kadar pay onun olmuş . Her şeyi geçtim sırf güya boşanma dava süresinde koynuna girdi diye kadına bu kadar hisse bağışlayan adam onun evladını doğuran eski eşine ne kadar hisse vermiş merak ettim doğrusu. Böyle adamla ömür çürütmeye adamın metresi pardon ortağı ile yüz göz olmaya değer mi? Kaldı ki ortada bir çocuk varsa öncelik o dur. Çocuk ile ilgili endişeniz sizi kötü kalpli yapmaz, dürüst yapar. Sonuçta sizin için ilk olacak herşey onun için sıradan olacak . Geliri iyi çalışan bir kadınmışsıınız, evlendiğiniz de evlilik birliği içinde kazandığınız her kuruş ile edindiğiniz her malda babasından dolayı o çocuğunda sizin evladınız, ile aynı oranda miras hakkı olacak. Bunlar kolay kabul edilecek şeyler değil. Bence yol yakınken ayrılın.Evet, ben hiç evlenmedim. Muhtemelen ben her şeyi göze alsam da, benim ailem bu işe asla sıcak bakmayacak. Bir ilişkimin başladığından bahsedemedim bile. Bir şey daha dikkatimi çekti aslında hikayede. Eski eşiyle boşanma sürecindeyken bir ilişkisi olmuş. O kişiden de ayrıldıktan sonra aynı yerde çalışmaya devam ediyorlar. Hatta şirket kendisinin, eski sevgilisi olan kadına da %20 hisse vermiş, kadın şu an şirket ortağı olarak çalışmaya devam ediyor. Yani hikayede hem eski eş, hem eski sevgili var. Eski sevgili bir şekilde gönderilir belki ama eski eş ve çocuk her zaman hayatında olacak. Böyle anlatınca hikayenin iyice boka sardığını farkettim. Duygularım çok yoğun ama mantıklı düşünmeyi bir kenara asla bırakamıyorum, şükür. Galiba bu adamı unutmam gerekiyor…
Boşanma sebebi olarak, anlattığı olaylardan çıkarımım şu; eski eşimle biz bir aile olamadık. Yaşananlar bizim evimizde kalmadı, hep ailesi evimize müdahil oldu. Düğünde takılan altınlar eski eşimin ailesinin evinde kaldı, bir türlü getirmediler. Bizim daha kendi evimiz kiralıkken, halası yazlık almaya kalktı bizim altınlarımızdan borç istedi. Ama biz çocuğun doğumunda, araba alırken ve bir şeyde daha kendi altınlarımıza ihtiyaç duyduk ama nedense kullanamadık. Bu minvalde birçok şey anlattı, yorumsuz bir şekilde sadece dinledim. Tabii bir de eski eşi dinlemek lazım…Adam ağlarken sevisme hissin gitmedi de boşanma anında mi gitti ? Sonuç neden boşanmış ? Karım aldattı falan diyorsa ayrıl.
Bence deBoşanma sebebi olarak, anlattığı olaylardan çıkarımım şu; eski eşimle biz bir aile olamadık. Yaşananlar bizim evimizde kalmadı, hep ailesi evimize müdahil oldu. Düğünde takılan altınlar eski eşimin ailesinin evinde kaldı, bir türlü getirmediler. Bizim daha kendi evimiz kiralıkken, halası yazlık almaya kalktı bizim altınlarımızdan borç istedi. Ama biz çocuğun doğumunda, araba alırken ve bir şeyde daha kendi altınlarımıza ihtiyaç duyduk ama nedense kullanamadık. Bu minvalde birçok şey anlattı, yorumsuz bir şekilde sadece dinledim. Tabii bir de eski eşi dinlemek lazım…