En iyi soğuk sıkım zeytinyağı

Tagsis listesine baktıktan sonra bilinmedik markaları zaten almıyordum lakin köylü halkından da almıyorum, anlatılan bazı şeyler canımı sıktı.
Kendi Zeytinligim yok, tanıdık kimse de yok.
O sebeble Tariş, kristal, komili, yudum hangisi uygunsa artık.
Rivera olanını hamur işleri, makarna
Sızma olanını da yemeklere ve salataya.
Arada fındık yagi da alıyorum hamur işleri için.
Çiçek yağını komple biraktim

Nermin Hanım markalı zeytin yagilarını kullanıyoruz.Erken hasat soğuk sıkım ve olgun hasat soğuk sikimlar tercihim.
Biraz pahalı ama kalitesine ve lezzetine güveniyorum.
Çok araştırmıştım, plastikte olan zeytin yağları sagliksizmis. 30 kilo zeytinden 5 kilo zeytin yağı üretiliiyormuş. Yanı çok ucuza kaçmamak lazım.

Özem, Zeytinseli ve Nermin Hanım Çiftliği en sık aldıklarım. Köyden, köylülerden almak çok manasız; doğru koşullarda doğru yöntemlerle üretim yapan ve saklayan + yağ analizlerine bir tıkla ulaşabildiğimiz üreticiler varken hele... Zeytinyağı üreticiliği (saydığım sebeplerden fazlasıyla) ülkemizde düzgün yapılan nadir işlerden... O yüzden içinde ne olduğunu asla bilemeyeceğiniz yağlara para vermeyin. Bütçeye göre Oleamea'nın yağları da çok güzeldir. + Março da deneyeceklerim arasında.
Ayrıca neden bunun bildirimini alıyoruz?

Valla ben yıllardır Sabriden alıyorum. Böyle bir lezzet yok.

Ben tarişçiyim bir de Marmara birlik deneyeyim dedim fena değil ( en azından zeytinyağı) eğer zeytini kendim sıkmıyorsam ki sıkmıyorum ,bilindik büyük markalardan almayı tercih ediyorum hileye çok cesaret edemezler.

direkt marka yazayım. 0.25 asiditesi olan hilmi yıldırım zeytinyağlarından alıyorum yıllardır. fiyatı piyasaya göre biraz yüksektir ama hakiki soğuk sıkımdır. biz yıllardır onu kullanıyoruz

marketteki en bilindik markalardan hangisini sızması indirimdeyse. Maalesef zeytin ağaçlarım yok

ben de zeytinyağının çok olduğu bir ilde oturuyorum. tanıdık yerel üreticilerden alıyoruz.

Zeytin alıp kendimiz sıktırıp(erken hasat,soğuk sıkım) çok uygun fiyata almış oluyoruz. Zeytinin bol olduğu bir yer tabi.

Sızma zeytin yağı olarak tercihlerinizi öğrenebilir miyim? Günümüzde güvenilir bir yerden almak çok zorlaştı yağ(zeytinyağı) alışverişinizi nerelerden yapıyorsunuz?
Novavera alıyordum fiyatları altın ile yarışıyor artık alamıyorum.
Özemle yaşam diye bir marka keşfettim. Fiyat yüksek ama kampanya ile yine bir nebze alabiliyorum.
Soğuk sıkım, asit oranı düşük olması en çok dikkat ettiğim kriterdir.

Sızma zeytin yağı olarak tercihlerinizi öğrenebilir miyim? Günümüzde güvenilir bir yerden almak çok zorlaştı yağ(zeytinyağı) alışverişinizi nerelerden yapıyorsunuz?
Hiç hazır paketlenmiş olarak almadık. Yaşadığımız bölgede zeytin ağacı bol çevremde tanıdıklardan alıyoruz

Gozumun onumde sıkıp sayan bulunca aliyorum 10-15 lt. Ama sezonu bitince mecburen markette indirim kovaliyorum. Kristal, komili ve tarisi begeniyorum soguk sikim. Yudum egedeni begenmiyorum. Riviera hic kullanmiyorum. Sadece zeytinyagi kullandigim icin cok tuketiyoruz. Sezonda aldigim bitince bu dedigim market markalarini kullaniyorum.

Biz sabuncugilden aliyorduk ayvaliktan. Websitesi var erken hasat soguk sikim cok lezzetli ama artik kendi zeytinyaglarimizdan sıktırıyoruz ailecek

X