• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık En çok lazım olan malzemeler

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Faydalı oldu mu?

• Evet saol

OY: 10 100,0%
  • Hayır saçmalama

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    10

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
DÜZENLİ OLARAK EKLEME YAPILIYOR.

Selam hamileler ve hamile adayları,

Belki daha önce konusu açılmıştır ama ben bilmiyorum. Kendi tecrübelerim doğrultusunda doğum sırasında ve sonrasında en çok kullandığım, iyi ki almışım dediğim şeyleri paylaşmak isterim. Sizler tabi ki araştırmalarınızı yapmışsınızdır ama bazı şeylere daha fazla ihtiyaç duyuyor insan. Belki birine faydam dokunur.

Bebek için:

-Hem yandan hem alttan çıtçıtlı yenidoğan zıbını. (Çokça alın) çıtçıtsız almayın çok kullanışsız.
-Gevşek lastikli ama uzun konçlu çorap.
-Alt açma bezi.
-Islak pamuk mendil.
-Küçük ve büyük boylarda Müslin bez. (Sırtına geçiriyorum, arabasına seriyorum, üstüne örtüyorum vs çok işlevli)
-Değişik yapıda emzikler. (Sıkıntısız emiyorsa ve doktorunuz önerdiyse verin)
-Çamaşır yıkama filesi. (Çorapları buna koymayı unuttuğum bir gün makinede teki kayboldu :KK70: )
-Değişik kalınlıklarda penye battaniye.
-Gece lambası.
-Patikli alt.
-Değişik kalınlıkta yelekler.
-Banyo küveti için köpük hamak.
-Puset için sineklik ve yağmurluk.
-Puset için yenidoğan desteği.
-Silikon kaşık. (Biberona alışıp memeyi bırakmasın diye sağdığınız sütü bununla versinler. Bizimki sarılık olduğunda su vermek için lazım olmuştu)
-Uzaktan ateşölçer.
-Yan yatabilmesi için küçük yastık. (Reflü yastığını biz pek kullanamadık hep aşağı kaydı çocuğum :KK70: )
-Görüntülü telsiz. (Bir süre sonra ses duymak yetmiyor)
-Serumfizyolojik damla.
-Hem dik hem yatay kullanılabilen titreşimli ana kucağı. (Eğer bunu alacaksanız şarj edilen pil de almalısınız, bizimki sabaha kadar titreşimi açık uyurdu zar zar zar :D )
-Çocuğu uyuturken yan yatırmak için sırtına destek koyulacak küçük yastıklar.

Anne için:

-
Hastane için emzirmeye de uygun uzun gecelik. (kesinlikle pijama değil bakın gecelik. Özellike sezeryan olanlar. Bakımınızı hemşireler yapıyor, gecelik herkes için kolaylık.) kan vs olma riskine karşı yedek alın.
-Emzirme sutyeni. ( dünyanın en rahat emzirme sutyeni diye bir alış veriş sitesinde satılıyor onu tavsiye ederim. Çok denedim, hiç rahat edemedim. Onda huzuru buldum :KK70: )
-Emzirme atleti. (Atlet giyiyorsanız)
-Hasta bezi. Şu kalın kilot gibi olup yandan yırtılanlardan. Mümkünse iki-üç paket falan alın. Bir de medikalcilerde satılan gazlı bez gibi olanlardan alın. İlk başlarda ikisini birden kullanırken sonra ihtiyaç azalacak.
-Hastane vermiyorsa büyük kullan at havlu terlik.
-Göğüs pedi.
-Göğüs ucu için krem.
-Bolca toka ya da tülbent. Acayip terliyor insan.
-Doğum sonrası giyebilmek için birkaç rahat kıyafet.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sonra ekleme yapabilirim. Herkese kolay doğumlar dilerim.

Son düzenleme:
merhabalar bırsey soracaktım. bana dedıler kı gecelık degıl normal alt ust sabahlıgı olan pıjama takımı al dıye. kan gecerse sabahlıgı gıyersın dedıler. gecelık cok acılır sıkıntı olur dedıler ama sızde gecelık demıssınız. tecrubem olmadıgı ve aılemde uzakta oldugundan cok fazla ayrıntılı bılgı sahıbı olamıyorum. merak ettım. pansuman mı yaparken rahat oluyor gecelık onu mu kastettınız acaba

Bence siz yanınıza ikisini de alın. Ben öyle yapıcam. İlk dogumum normaldi arada kanama varmı yokmu diye kontrole geldiklerinde gecelik çok daha rahat oluyor.fakat ben üsumustum. Bir de şu var normal doğum diye gidip allah korusun herhangi bi aksi durumda sezaryen olmak zorunda kalınırsa pijamanin lastiği sıkıntı yaratabiliyor.

• Beğen
Reactions: bga
merhabalar bırsey soracaktım. bana dedıler kı gecelık degıl normal alt ust sabahlıgı olan pıjama takımı al dıye. kan gecerse sabahlıgı gıyersın dedıler. gecelık cok acılır sıkıntı olur dedıler ama sızde gecelık demıssınız. tecrubem olmadıgı ve aılemde uzakta oldugundan cok fazla ayrıntılı bılgı sahıbı olamıyorum. merak ettım. pansuman mı yaparken rahat oluyor gecelık onu mu kastettınız acaba

Ben hepsini götürdüm ama sadece gecelik ve sabahlığı kullandım. Doğum yapacağınız hastaneye de bağlı. Benim odam çok sıcaktı ve lohusalık dolayısıyla su gibi terledim. Ben mayısta doğum yaptım siz hangi ay yapacaksınız? Üşütmemek için uzun hırka ve çorap götürebilirsiniz. Geceliğin açılacağını sanmıyorum çünkü hareketiniz kısıtlı olacak. Zaten odaya eşiniz ve hemşireler dışında pek girip çıkan olmasın. Benim kayınpederim bile torununu kapıdan görüp gitti rahatsızlık vermemek için. Emzireceksiniz sonuçta. Pijama sezeryan dikişine denk gelebilir. Bir de bizim hastane pijama veriyordu zaten. Hiç kullanmadım ama lazım olursa oradan da temin edebilirsiniz belki. Doğum yapacağınız hastaneyi arayıp öğrenebilirsiniz.
Hem çok kanama oluyor, hem sonda takıldığı için idrar çıkışı olan bölgeye düzenli olarak pansuman yapılıyor, ikide bir hemşirelerle tuvalete gidip geliyorsunuz. İlk tuvalete çıkışınızı da onlar yaptırıyor. Pijamayı indir kaldır yerlere değecek vs hijyenik olmaz. Hemşire olmadığında da pijamayla çok zorlanırsınız bence.

tesekkur ederım cok yardımcı oldu. banada gecelıklı mantıklı gelmıstı. ama ıkısınıde alıp goturmekte fayda var.

kizlar hepinize hayirli dogumlar tavsiye ederim, bende epidural dogum yaptim ve 2 tane kisa gecelik 1 tanede pijama takimi goturmustum .

dogum aninda kisa gecelik giymistim dogumdan sonrada hemsire bana gecelik degilde pijama takimim sadece ustunu giydirdi. Dedi canim geceligin etek kismi kirlenir cunku lohusasin ve cok kan kaybediceksin. Altima bebeklerin alt degistirmeleri gibi seylerden koydu yataga uzerine beni yatirdi camasirsiz falan ustumdede tek pijama ustu vardi. Uzerimi orttu oyle yatirdi beni.

kizlar doguma giderken cantaniza yinede ufak tefek biskuvi ve icecek su gibi bulunsun. Bazen insanin basi donuyor. Enerjinizi toplamak iyi olur.

doguma gidenlere 2 yudum zemzem ile hurma tavsiye ederim

kizlar doguma giderken cantaniza yinede ufak tefek biskuvi ve icecek su gibi bulunsun. Bazen insanin basi donuyor. Enerjinizi toplamak iyi olur.

doguma gidenlere 2 yudum zemzem ile hurma tavsiye ederim

Ay doğum yaklaştıkça ne kadar çok hurma yemiştim hurma ağacı çıkartacaktım midemde :KK70: bana faydası olmamıştı hiç açılmam yoktu. O günlerim aklıma geldi.

Ay doğum yaklaştıkça ne kadar çok hurma yemiştim hurma ağacı çıkartacaktım midemde :KK70: bana faydası olmamıştı hiç açılmam yoktu. O günlerim aklıma geldi.

ay ne biliyim ya dogum yapmadan once annem agzima bitane tikti birde bir yudum zemzem icirdi. ama ben epidural yaptim kolaydi yani. epidural yapmasam zaten kalpten giderdim :KK53:

Burada işe yarayan, gereksiz olan, doğum sonrasuna ertelenebilecek her şey ayrıntılarıyla anlatılmış:

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X