• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,1%
  • erkek

OY: 108 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    207
Kızlar ben 2025 Ocak annelerinden geliyorum Aralıkta doğum yaptım 38+2 de bebeğin ciğerine amniyon sıvısı kaçmış, sarılık vs derken 1 hafta küvözde kaldı. 3500 doğdu 1 hafta sonra 2500 olarak çıktı :( Sütüm hemen gelmedi hastane tipi sağım makinesi kiraladık uğraşmayla çay kaşığından başladık yemek kaşığına ulaştık vs o esnada uçları yara oldu. İnternette tavsiye edilen her şeyi yaptım bebiş çıkıp emmeye başlayınca iyice kötü oldu, çok acıyor. Lansinoh 20 mm silikon uç aldım bugün denedim ucunda boşluk kaldı bebek çekemedi yani bende işlemedi, Avent aldım bir de kargoya verilecek. Tavsiyelerinizi bekliyorum çok zordayım
Çok geçmiş olsun🌸 ben gümüş kapak kullandım ilk2 hafta kadar bir sorun yaşamadım çok şükür. Ama sanırım baştan kullanınca böyle etkili oluyor. Bizim grupta da bir arkadaş yara olduktan sonra kullanmaya başladı aynı etkiyi göremedi.

Ben dr browns tan cok memnunum cekmezse gelmiyo cekerse de cuk cuk emiyo oyle eziyet etmiyo cocuga . Ama meme reddi yapmadi bizde hatta onu bitirince yetmiyo meme istiyo ustune kahve niyetine 🤣
Seninki de keyifçi🤩 Meme reddi şans ya. Sadece emerken de reddedebiliyor bebisler özellikle 2-4 ay arası algıları iyice açılınca.

Çok geçmiş olsun🌸 ben gümüş kapak kullandım ilk2 hafta kadar bir sorun yaşamadım çok şükür. Ama sanırım baştan kullanınca böyle etkili oluyor. Bizim grupta da bir arkadaş yara olduktan sonra kullanmaya başladı aynı etkiyi göremedi.
Bana da hiç yaramadı. Doğum öncesinde memeleri uyarma dediler ellemeye korktum 23 haftadan beri servikal yetmezlik varmış, zaten içine süt doluyor

Benim de öyleydi başta hemşireler çekerek veriyorları bebeğin ağzına ama canım çok acıyordu. Sonra eve gelince kendim beceremedim onu biraz sağım yaptım sağım yapınca çıkıyordu hafif o zaman veriyordum memeyi. Aslında emdikçe emdikçe çıktı, hala öyle aman aman bi ucu yok memeyi tutması 5 dk sürüyor ama sanırım emzirmekten başka çare yok, hayır meme ucu olan birini de hiç duymadım yani kim bunlar anlamadım ki
Benim de aynı şekildeydi canım çok acıdı. Uç olmadan çok nadir emzirebiliyorum, dışarda falan uçla zor oluyor. Gerçi süt veremezdim silikon uç olmasa

Ya ben de avent le veriyodum mamayı ama doktor meme reddini 3. 4. ayda yapar biberon zaten kesinlikle verme dedi. Şaştım kaldım, var mı böyle bir şey duydunuz mu? Kaşık biberonla 3 sefer versem ancak doyar çocuk
Biberon olmasa da olur o aylarda bebekler meme reddine meyilli oluyor canım biberonu iyice fırsat biliyorlar memede kalıp aynı şeyi görmektense etrafı izlemek istiyorlar 😅

Bizim randevu 13'ündeydi 32 günlük oluyodu çok geç geldi gözüme salıya çektim 26 günlük oluyoruz, erken mi olur 1 ay kontrolü için?

Tamam canım yazarım bizim doktor biraz rahat gerçi normal deyip geçebilir 🙄
İnternette de normal diyor da ne bileyim, sık kakalıyor bi de bugün. İlk günler kokmıyodu hiç bugün bi de kokuyor gibi, üşüttüyse kokar dedi kv içime sinmedi

İnternette de normal diyor da ne bileyim, sık kakalıyor bi de bugün. İlk günler kokmıyodu hiç bugün bi de kokuyor gibi, üşüttüyse kokar dedi kv içime sinmedi
Alakası yok bağırsak bakterileri oluşuyor ondan kokmaya başlıyor bizimki şuan ilk zamanlara göre daha ağır kokuyor şuan ekşimiş kefir kokusu var

Bizim randevu 13'ündeydi 32 günlük oluyodu çok geç geldi gözüme salıya çektim 26 günlük oluyoruz, erken mi olur 1 ay kontrolü için?
Aslında bir ay olmasıda hem boy hem kilo hem baş çevresi ölçümü için önemli hani birinci ayında ne kadar gelişmiş diye biz 29 günlükken gitmiştik

İyide meme reddi meselesi sadece emziren annelerde yaşıyor 3-4. ayda hatta arkadaşım dedi benim kız bir ay emmedi beni diye sonra emmeye başladı dedi yani sadece meme+biberonla beslenenlerde değil bu süreç
Ben de öyle biliyorum. İllaki meme reddi atak sıçrama dönemlerinde oluyormuş. Sadece Emziren arkadaşım da demişti. Dondurucudaki sütleri kullandım dedi, bir kaç güne geçti dedi.

Canım bu arada bugün damlaları saymadım ilk defa 90 ml çıktı sütüm, alışveriş sitelerine baktım sağarken, baya da şey aldım kendime 🙄 12 saatten fazla da sağmamıştım, birikti mi ne olduysa, şimdi gene 20-30 ml çıkıyor. Olsun, umut var sanki.. Bir arkadaşım da en fazla 20 çıkıyordu benim dedi, onun bebesi 2 yaşına kadar emmiş. İnşallah ben de kafamı rahatlatırsam başarıcam 🥰

Kızlar ben 2025 Ocak annelerinden geliyorum Aralıkta doğum yaptım 38+2 de bebeğin ciğerine amniyon sıvısı kaçmış, sarılık vs derken 1 hafta küvözde kaldı. 3500 doğdu 1 hafta sonra 2500 olarak çıktı :( Sütüm hemen gelmedi hastane tipi sağım makinesi kiraladık uğraşmayla çay kaşığından başladık yemek kaşığına ulaştık vs o esnada uçları yara oldu. İnternette tavsiye edilen her şeyi yaptım bebiş çıkıp emmeye başlayınca iyice kötü oldu, çok acıyor. Lansinoh 20 mm silikon uç aldım bugün denedim ucunda boşluk kaldı bebek çekemedi yani bende işlemedi, Avent aldım bir de kargoya verilecek. Tavsiyelerinizi bekliyorum çok zordayım
Çok geçmiş olsun. Ben de 9 gün önce doğum yaptım. Bebek Memeyi aldığında felaket acı hissediyordum. Yatakları teptiğimi bilirim. İncia’nın kremini sürdüm biraz. Ama bence asıl fayda eden hem gümüş kapak oldu. Hem de bebeğin tam kavraması. Hala ilk başta 1-2 kez emerken acıyor ama sonra düzeliyor. Umarım senin de bir an çnce düzelir🙏🏻

Ben de öyle biliyorum. İllaki meme reddi atak sıçrama dönemlerinde oluyormuş. Sadece Emziren arkadaşım da demişti. Dondurucudaki sütleri kullandım dedi, bir kaç güne geçti dedi.

Canım bu arada bugün damlaları saymadım ilk defa 90 ml çıktı sütüm, alışveriş sitelerine baktım sağarken, baya da şey aldım kendime 🙄 12 saatten fazla da sağmamıştım, birikti mi ne olduysa, şimdi gene 20-30 ml çıkıyor. Olsun, umut var sanki.. Bir arkadaşım da en fazla 20 çıkıyordu benim dedi, onun bebesi 2 yaşına kadar emmiş. İnşallah ben de kafamı rahatlatırsam başarıcam 🥰
Hastane tipi ile mi sağıyorsun? Power pumping denemiş miydin canım? Ben onu 2 gün yaptım sabah akşam baya artırmıştı. Bir arkadaş bana biberona çorap geçirdim içini hiç görmüyordum demişti.

Back
X