Emzirme derdi

Ya çok yazdım kpnuna ama
Bırak dinleme sen onları
Sana zarar. Olmuyorsa olmuyor
Öyle yapayım
Hemen ikna oldum
Ama epey bi sütten bahsediyoruz
Kaşıkla çokmuzun sürmüyor mu
Şırımgayla mesela 6 7 tur ediyordu
Ay nolue güldürme karnım patlayacak diye korkuyorum

Emmediği her zaman sağıyorum işte
O sağılmışı emerken ben stoğu yeniliyorum
Başkasıyla emiyor ben yapamıyorum deme. Biri işin uzmanı, biri deneyimlisi. Sence de acemilik yaşaman çok normal değil mi?

Allah izin verirse yeni bebeklerimi de emziricem, kaygı ancak süreci zorlaştırır
Ya böyle mesajlar okudukça ağlayasım geliyor
Çok normal di mi emzirememek
Yalnız değilim
Sütü yeterli miymiş o ayrıntıyı atlamışım. İlk hafta bebek de emmediği için süt az geliyor ya onun için dedim ben.
Henğz tartmadılar da
Emebileceğinden fazla miktarda süt oluyor genelde
Bence tabi bu

Ya böyle mesajlar okudukça ağlayasım geliyor
Çok normal di mi emzirememek
Yalnız değilim

Tabi ki yalniz degilsin. Ilk bebeginde hic kimsenin pat diye tutturabildigini zannetmiyorum. Sütüm gelse de ilk dogumum olmamasina ragmen hemen ememeyecek bebeklerim, bunu da biliyorum.
Lütfen kendine de bebegine de yüklenme ❤

Bunlar gelip geçiyor hatta unutuluyor bile. Mümkün olduğunca sakin ol. Ha biberon ile almış ha meme ile. Sakın yetersiz hissetme kendini bunlar çok normal süreçler
Sanırım en çok bunları duymaya ihtiyacık vardı
İnsan kendini tuhaf bi çaresiz hissediyor
Sağ olsun kimse de yardımcı olmuyor
Gerekirse stresten öl ama emzir diyorlar
O zaman özellikle her emziremediğik seansta sağmaya dikkat edeyim en azından anne sütü
Herhalde kaderime razı olacağım anı bekliyor
Hamile kalmaö da öyle olmuştu benim
Aynı huy ordan devam ediyoe olabilir
Bugün çok kızgınız birbirimize
Aramız açık
Böyle gerginken ne o beni seviyor ne nen ben onu
Buna da ayrıca üzüleceğim ilerde
Hemşire emzirirken oluyor
Kayınvalidem de emzirirken oluyor
Bi benle olmuyor
Dil bağı öyle bi şey mi?

giggles işte o stres olup zorla emziren benim. O kadar kendimi parçalamaya gerek var mıydı bence yoktu. Daha sakin olabilirdim. her hâlükârda emerdi o bebek. emmese de dünyanın sonu değildi

Ben tamamen katılıyorum
Bence de aslında önemli olan beslenmesi
Mama süt fark etmez
Ama yetkililerin kendimi kötü hissettirmelerini aşamıyorum
Kaç kişiyle görüştüm kimse de yeter ki Besle sen demedi
HEp kınadılar
Kısa bir tavsiye vereyim. Önce serçe parmağını bebeğin damağına doğru ağzına koy. Parmağını Cuk cuk emerken göğsünü ver hemen. Bebek de tamamen sana dönük olsun.
Bana sıra geldiğinde çığlık modu açılıyor çocuğun
İlk 2 gün enjektörle öyle vermeye çalıştık
Sonra işe yaramayınca biberona geçtik kendi kendimize
Aileden yana sıkıntı yok ya çok şükür
Aksine onlar da artık benden korkuyor sanırım
Emzirmemsaatlerü deli gibi bi ğey oluyorum
Biz de 30la başladık ya. İlk gün kiraz kadardı pardon. Şu an mandalina olmuştur. 30la başlattı doktor. 2.hafta 60a çıktık sarılığı geçmeyinxe ve sütüm az Olunca
Ni an çocuğu çatlatıyor muyum acana diye korktum
Niye böyle yapıyorsun
Bugün hemşire 50 60 alır dedi

giggles işte o stres olup zorla emziren benim. O kadar kendimi parçalamaya gerek var mıydı bence yoktu. Daha sakin olabilirdim. her hâlükârda emerdi o bebek. emmese de dünyanın sonu değildi
Başkasının konusu olsa ben de öyle düşünürüm
Hatta baz2n kendimi ikna ediyorum
İşe başlayınca bu çocuğw enjektörle mi verecekler sanki biberonran sütü dayayacaklar diyorum
Sütün hiç olmayabilirdi diyorum
Ama doktorlar ve hemşireler EMZİRECEKSİN BAŞKA YOLU YOK diyorlar
Kim diyor bunu?

Stres bebege gecer zaten, ne stresi kuzum yapma
Görüştüğüm doktor ve emzirme hemşireleri
Ve ebeler

hayırlı olsun canım benım
saglık calısanları pek tabıı kı her zaman normal dogum ve normal emzırmeyı ıster oncelık tanır bana da mutlaka emzır dıye o kadar cok soylemıslerdı kı daha bebegımı kucagıma alır almaz emzırmek ısteyen ben bıle strese gırmıstım tabııkı ıyılıgımıze soyluyorlar ama bu durum senın konunda da goruldugu gıbı baskıya ve strese neden olabılıyor sagmak degıl stres sutu azaltır

sana hıkayemı anlatayım uzun olacak

daha once hıc bebek gormemıs bırı olarak ılk kez kızım dolayısıyla bebek kucagıma aldım. nasıl beslenılır nasıl emzırılır kucakta nasıl tutulur asla bılmıyordum
hastaneden cıktıktan sonra kac saatde bır emzırılır onu bıle bılmıyordum yanımda da esımden baska kımse yoktu o da tecrubesız tabıı

ben acıkınca aglar sanıyorum meger cok acıkınca seker dusermıs uyurmus o da sarılıga donusurmus daha da uyurmus
hemsırelerde mutlaka emzır baskısı yapıyor asla mama bıberon degmesın bebegın agzına alısır ona senı ıstemez dıyorlar korktum

ısrarla emzırmeye calısıyorum ınternetde vıdeolar ızledım nasıl emzırılır kadın memesını tutuyor once bebegın agzına degırıyor bebek agzını acıyor o kahverengı halka varya oradan ıtıbaren bebegın agzına sokuyor bebekte guzel guzel curk curk emıyor

bızde asla oyle olmadı sadece ucunu tuttu emıyor sanıyorum ben ne bıleyım daha once emzırmedım kı yenı dogum yapınca sut sarıl sarılda gelmez daha bebek kucuk ya sut de ona gore gelıyor... ben heralde tamam doyuyor dıyorum

bezler dedıgın gıbı az degısmeye basladı baktım rengı sarardı ... bazen aglama krızı bazen uyku nobetı megerse sarılık olmus

doktor dedıkı bebegı en ıyı annesı bılır. sen kendını ve bebegını en ıyı anlarsın tuttumaya alısana kadar arada da sut bezlerını uyarmak ıcın sagman en ıyısı hastanelerde sagma makınası da kıralayabılırsın (hastane tıpı olanlar bebek emmesı gıbı guclu ) ya da ıyı bır makınada alabılırsın hem emzır hem sag bebek ıkısıne de alısmalı hıc bıberon tutmayan bebekde sıkıntılı. hasta olursun yolculuga cıkarsın ters bı yerde olursun ıse gıdersın bıberona da alıssın oyle korkunc bırsey degıl dedı

2 saatde bır yarım saat emzır gunduzlerı memede olsun arada da sagdıklarını gece sen uyu esın bıberonla ısıtıp versın hem uykuda boooll sut olur hem sen dınlenırsın hem bebek ıkısınede alısır dedı

ılk etaplar bazen sut cok olur bazen azalır gıbı gelır bebek ac kalacagına korkma gunde 1 kere mama da verebılırsın dedı

o gunden sonra bızım emzırme ve beslenme-uyku duzenımız olurdu
1 yasından ıtıbaren bu sayede hem uyku duzenı hem beslenme duzenı var mastıt olmustum ben duzgun emzıremedıgım ıcın ...

sana tavsıyem bır doktora gorun doktorum bana emzır bakayım dedı orada emzırdım yanlıs tutuyorsun dedı doktor ogrettı bana (ozel muayaneye gıtmıstım)

sagdıgım ıcın asssla sutum bıtmedı tam aksıne duzgun emzıremedıgım ıcın mastıt oldum ve emzırmelerım sekteye ugradı sagınca uyarılıyor sen sagdıkca arkadan sut gelıyor hatta oyle bır oldu kı bır sure sonra gercekten sutum fıskırmaya basladı kızım bogulacak gıbı oluyordu tazıgı gıtsın dıye onden sagıp gerı kalanı emzırıyordum

sureklı duzensız sagım yapılmamalı habıre emzık gıbı meme verılmemelı 2 saatde bır yarım saat emzırılecek eger bıberonla sutunu vereceksen 3 saatde bır ver dedı doktorum

asla bıberona karsı degıldı ıkısınede alıstır dedı
6 aylıktı (tedavı gormek zorunda kaldıgım ıcın ) emzırmeyı bırakmak zorunda kaldım +ek gıdaya basladık mama devam edıldı bır sure oyle gıttı ondan sonra blw yontemıyle ıdare edıldı . hıc sıkıntı yasamadım

asla korkma uzulme ben ıllakı emecek ıllakı meme olacak dıye cok dıretmıstım hazır sut oh kolay mıs bıberon derdıyle ugrasmayayım dıyordum ama bırazda bebege uyum saglamak zorunda kalıyorsun

bıraz meme bıraz sagmak seklınce gıt emzırmek aynı zamanda bag kurmak bunu unutma

Silikon göğüs ucuyla (medela) 1,5 sene emzirdim büyük kızımı. Sütümde azalma vs olmadı. Sütüm olduğu halde kendi bıraktı emmeyi, istemedi 1,5 yaşına gelince.
Tek sorun onsuz emmiyordu, o yüzden her çantaya, arabaya yedek bırakıyordum. Eğerki unutursam asla onsuz emmiyordu.
Güle güle büyütün bu arada, gözünüz aydın

Emzirme danışmanı ile çalışın. Paranızın karşılığını alırsınız. Bende sizin gibiydim. Ebe ağlıyorum diye bana antidepresan önerdi. Doktor yazdı. Hiç gerek kalmadı tek gereken bir pro ile çalışmakmış.

Sen de onları kına gigglescım. Kimseyi kafana takma. Süt sagip buzluğa atıyor musun? Ee onları da vereceksin. Memeye tekrar enjekte edemeyeceğini göre biberonla vereceksin. Gerçi biberona alismasincilar ya çay kaşığıyla yada siringayla vermeyi öneriyorlar onu da tazecik annesin,bugünlerin tadını çıkarmaya bak,kimsenin seni yargilamasina da uzmesine de izin verme. Unutma her anne kendi bebeği için uygun donanımda yaratıldı. Ayşe teyzeler Fatma teyzeler sadece konuşur.

daha bunlar bırsey degıl nıye yurumedı nıye boyle yuruyor nıye konusmadı nıye sacı boyle bıle dıyecekler herseyıne karısacaklar

sana soyle soyleyeyım anla

kızım uzun ve yapılıdır bebekkende oyleydı hala oyle
tosuncuk bır bebektı
bebegımı goren bır kadın ay bu daha gelısememıs yazık dedı dusunebılıyor musun
saglıklı bır bebek olan kızıma bunu bıle dedıler boyu kılosu yasına gore hep ust sınırda kan degerlerı mukemmel olan bır cocuk.

nedenını bılmıyorum bazı ınsanlar karısmayı, panıge suruklemeyı depresyona sokmayı cok sevıyor bundan keyıf alıyor. o yuzden benım ısıme karısmayın herkes kendı cocuguna annelık yapsın de gec
ılerı gıderlerse sende ne kusurlar goruyorumda kalbın kırılmasın dıye soylemıyorum herkes kendıne gore ıyı anne de kessınler sesını
ben oyle yaptıktan sonra kurtuldum

gercekten gerıye donup baktıgımda bende o kadar ınat edıp ılla emsın dıye dırettıgıme pısmanım cok stres yasadım cok agladım bebegımı olumsuz etkıledım ılla da meme en ıyısı baskıları anneyı hataya surukluyor panıge surukluyor oyle de boylede onemlı olan beslenmesı. anne olunca ınsan en ıyısı en dogrusu olsun ıstıyor ama bızım dogru sandıgımız seyı yaparken yasadıgımız stres daha cok zarar verebılıyor

Bebeğini tebrik ederim canım. Güle güle büyüt. Kendini beceriksiz hissetmeyen anne yoktur heralde. İlk zamanlar hep oluyor böyle. Annelik bir beden büyük geliyor gibi oluyor. Ama öyle değil.İçinden bir ses sana fısıldasın. Bunların hepsi geçecek. Sütün de varmış çok şükür. Zamanla emer inşallah.

ya bazıları sacmalıyor gercekten
bana bıtanesı belkıde sutunun tadı acıdır cocuk ondan ememıyordur dedı ya bunu bıle dedıler
yemın ederım sutumun tadına baktım gayetde sekerlıydı sekerlı su gıbıydı tadı
hıc uzme kendını strese sokma suanlarının tadını cıkar bu streslerle nasıl gectıgını anlamıyorsun sonra gerıye donup baktıgında aman ne gerek varmıs oyle olmasaymısta olurmus saglıklı olsunda dıyorsun

Canımmm gigişşş
Hoş geldin anneler kulübüne
Yaşadıkların o kadar normal ki. Bende aynını yaşadım. Hatta ben 4 gün hastanede yattım ve bebek hemşireleri benden bıkmıştı
Son gün artık kendi başıma halletmem lazım demiştim , ve bebeği yanıma yatırdım. Kendim de yan döndüm ve öyle başarabilmiştim.
Diğer türlüsünde ise meme ucunu çekip damağına değdirmen gerekiyor. Eğer bu dönem emziremiyorsan , inat sakın etme mama ver. Kaşık biberon al ve sarılık olmasını önle.
Ben bir de asla doğru yaptım demiyorum ama meme ucuna hurma sürüyordum. O da yalana yalana emiyordu.
Ayrıca ayvanın çekirdeklerini çıkart ve kavanoza koy. Azıcık üzerini geçecek bir su ekle. Emzirme sonrası göğüslerine sür. Bak gör nasıl rahatlatacak.
Ama üzgünüm bir gerçek var ki çocuk emdikçe süt artıyor. Bende sağıp veriyordum ve sonrasında cidden azalma oldu. Sen sakin olmadıkça asla almaz.

sağlıkla büyüsün kuzucuk
emzirmekten nefret ettim başlarda, sütüm olduğu için emzirmek zorunda gibi hissettim. öğrenince ise açıkçası konforlu geldi, mama hazırlama falan yok ama hep bzim birbirimize yaptğıımız baskılar bunlar ya, beslensin büyüsün annesinin sevgisini hissetsin yeter. anne sütü varken faydalanması adına sağıp verin bence ama biberonla verirseniz emme ihtimali azalır eğer emzirmeyi denemek istiyorsanız anne sütü kaşığı, şırınga ya da normal çay kaşığı kullanmalısınız.
evi bi şekilde ısıtıp ten teması yapın bol bol kokunuzu alsın, sütü elinizle sıkarak çıkartıp meme sütlü iken brnuna dudağına üsrün kokuya ve o temasa alışsın. sonra göğsünüze dayayarak sanki emziriyor gibi kaşıkla besleyin. mama da vermeniz gerekebilir şu süreçte çünkü aç kalması sizi emmemesinden daha riskli, mamayı da emzirme pozisyonunda verin, kokunuzu alsın, göz temasınızı kurun.
bebeğiniz büyüyecek, siz onu o sizi sevecek bunu emerek ya da mama ile beslenemsi değiştirmeyecek. her şeyden önce size ihtiyacı var. mamayla da besleyen sizsiniz.

Doktorlar ve emzirme hemşirelerine falan göre hepsi korkunç şeyler. Valla emziği daha hastanedeyken tıktım ağzına. Emzik olmasa asla bebek büyütemezdim.
Bu saçma sapan baskılar sadece bizim ülkede var.

Tebrik ederim, güle güle büyütün
Arkadaşlar herşeyi söylemiş,ben de şu kadarini söyleyeyim,siz ne kadar iyi,bebek o kadar iyi.
Dışarıdan konuşmalar bitmez,emecektir bebeginiz,gerekirse mama da verin,üzülmeyin,hissettiğiniz her şey bebeğinize geçiyor,onun rahat,mutlu anneye ihtiyacı var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…