• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirme derdi

Silikon ucu nasıl bıraktınız, benim bebeğim 20gunluk silikon ucu biberon gibi kullanmaya başladı resmen ve meme ucumu beğenmiyor hanfendi 😂 silikon uç daha büyük çünkü.
Aslında özel bir çaba sarfetmedim, çocuğum 4 aylık olmuştu artık silikon ucu her emzirme sonrası yıkamaktan, bir yere giderken emzirme sütyeninin içinde taşımaktan bıkmıştım bir gün öylece verdim göğsümü emmeye başladı.

Ya hemşireyle veya becerebilen biriyle emiyoe çocuk
Büyük ihtimalle benim beceriksizliğim tamamen
Ama olmuyor
Gerçekten olmuyor
Artık oturup ağlıyoruz karşılıklı saatlerce
Hazır olan sütüm azalmasın diye emziremediğim için ağlamaktan kesilecek süt sonunda
Yine de her şeye rağmen her emzirme zamanı deniyorum
En son dayanamayıp biberona dönüyoruz
Bunlar gelip geçiyor hatta unutuluyor bile. Mümkün olduğunca sakin ol. Ha biberon ile almış ha meme ile. Sakın yetersiz hissetme kendini bunlar çok normal süreçler

Aslında özel bir çaba sarfetmedim, çocuğum 4 aylık olmuştu artık silikon ucu her emzirme sonrası yıkamaktan, bir yere giderken emzirme sütyeninin içinde taşımaktan bıkmıştım bir gün öylece verdim göğsümü emmeye başladı.
Bu süreçte çok gaz sorunu yaşamadıniz mi peki? Beni en çok yoran o oluyor. Köpürüyor süt ve biberon gibi kullanması da tembellestiriyo. Bir an evvel bitsin istiyorum hayırlısıyla

Çok teşekkür ederim
Benle değil de herkesle emiyor ya
O yüzren sinir geliyor bana
Olmasa yok diyeceğim
Konu kapanacak
O zaman böyle devam mı etsem gittiği yere kadar deneye deneye tutarsa tutar
Tutmazwa zaten elimden geleni yaptım derim

Onu da bırak asla alıştırma dedi hemşire bugün
Dün onunla 3 kere biberonsuz emzirebilmişyim
Bugün başladığım yere geri döndürdüler beni

Ben de artık süt konusunda baskı olduğunu düşünüyorum
Kendi sütümü sağıp veriyorum diye en kötü anne muamelesi görüyorum tüm sağlık çalışanlarından
Mama versem kesin taşlanırmışım
Ebenin göğsünüzü tutturması çok normal çünkü 1 günde kaç defa aynı işlemi yapıyor artık işin uzmanı olmuşlar.

Silikon uca geçene kadar gece gündüz düzenli sağdım ve sütüm giderek çoğaldı, saat atlatırsanız sütünüz azalabilir ama bu bebek emerken de yaşayabileceğiniz bir durum. Her biberon emen çocuk annesini emmeyi bırakacağını da düşünmüyorum çünkü benim ortanca çocuğum doğduğundan 2 yaşına gelene kadar hem emzirdim hemde biberonla mama takviyesi yaptım.

Bir kere beceremedim demeyi bırakın bunun sizinle ilgisi yok. İkinci çocuğu tam 20 gün bir kere bile emmemiş insanım. Ten tene temas vs her şeyi denemiştim, ağzına asla almadı. Sağdım enjekötörle yavaş yavaş verdim taziksiz, her beslenme saatinde emzirmeyi de denedim bırakmadım. Artık enjektör zor gelince anne memesi uçlu biberonla vermeye başladım sütü. Başkasını bilmem ama benim sütüm sağdım diye azalmadı arttı. Süt çayları vs çok tükettim ve su ve protein ağırlıklı beslendim.
Tam 20.gün tamam dedim Allahım kabul ediyorum benim bebeğim emmeyecek onun nasibi böyle dediğim gün tuttu o günü o halimi hiç unutmam, yarım saat koltuğun ucunda o vaziyette oturdum kaldım bırakırsa bir daha tutmaz diye:)
Sağarak vermeye devam edin ve mutlaka emzirme denemelerine veee bu konuyu stres yapmayı bırakın, siz rahatlayınca bebeğiniz de hissedecek.

Bu süreçte çok gaz sorunu yaşamadıniz mi peki? Beni en çok yoran o oluyor. Köpürüyor süt ve biberon gibi kullanması da tembellestiriyo. Bir an evvel bitsin istiyorum hayırlısıyla
Hiç gaz problemi yaşadığımı bilmem büyük çocuğumda, sütüm de çok yağlıydı ve yediklerime de hiç dikkat etmezdim. İlk 6 ay sadece anne sütü verdim.

2 ve 3 numaralı çocuklarım ilk andan itibaren memeyi tuttular fakat bu seferde sütüm azdı mama takviyesi yaptım her öğün, gaz ve kabızlık sorunları çok oldu.

Ay gözün aydin hayirli olsun cok mutlu upuzun ömrü demeye geldim, emzireli 8 seneyi gecti hatirlamiyorum ama ten temasi ve sakinlik tavsiye etmisti hemsire sanki, geciyo alisiyo bebek de sen de, mis gibi kokar o, tadini cikar, bi bi gun bo bakoyosun aaa karsinda bi kazık 😆

Canim baska bir emzirme danismani bulsan hem emzirip hem sutunu vermen gerekiyor tabi ac kalmasin valla ben de bazen zor tuttuyorum nedenini bir bilsem ilk basta guzel aliyordu simdi bir kere tutamayinca elelriyle fln itio aglamaya basliyor baya ugrasiyorum tutturmak icin cok zor kimisinin hemen emiyor tutuyor iste insallah senin de duzelir ogrenir
Bütün sağlık çalışanlarıula görüştüm
Hepsine gıcık oluyorum artık
Mutlaka haklılwr ama haklı olmaları benim sorunumumçözmüyor 🙄
Uyku arasinda deneyin tam ac degilken falan. Bi sinirlenince bidaha almiyo bazi bebekler. Gecici bi durum bu surekli deneyin zorlamadan. Ayrica sağ gitsin baktin olmuyosa. Ama duzenli sagmazsan sut gider. 2yada 3 saatte bir sagilmasi lazim. Elektrikli makina varsa super olur mesela
Elektrikli var çok şükür
Sürekli sağıyorum kendi düzenim içinde zaten
Çocuğa sağılmış verirken hen yenisinisi dolduruyorum yani
Ama yine de süt biteceo öyle diyor herkes
Meme ucuyla 13 gün emzirdim neden sütünüz azalsın ki? Aventin meme ucuyla devam
Meme ucuyla göğsü tutmaz dedi
Makineyle süt biter dediler
Bananda göğsünün siyah kısmının tamamını ağzına sokman lazım falan diyordu hemşire. Nasıl sokacam arkadaş çocuk doğmuş 2 kilı zaten mememin yarısı çocuğun kafası kadardı 🤭 ben kendi bildiğim yoldan ilerledim başta sadece tutabildiği kısmı tuttu sonra büyüdükçe alıştı. Kendini kasmamaya çalış. Sırt üstü uzan bebeğini göğsüne yatır memenin ucunu kendi bulup tutmaya çalışsın oda güzel bir yöntem
Onu hiç duymamıştım
Omu da denerim

gözünüz aydın.
bebeğinizi sağ memeden emecek gibi yatırıp sol memenizi verin. aynı şekilde soldan emecek gibi yatırıp sağı verin..

Bütün sağlık çalışanlarıula görüştüm
Hepsine gıcık oluyorum artık
Mutlaka haklılwr ama haklı olmaları benim sorunumumçözmüyor 🙄

Elektrikli var çok şükür
Sürekli sağıyorum kendi düzenim içinde zaten
Çocuğa sağılmış verirken hen yenisinisi dolduruyorum yani
Ama yine de süt biteceo öyle diyor herkes

Meme ucuyla göğsü tutmaz dedi
Makineyle süt biter dediler

Onu hiç duymamıştım
Omu da denerim
Ay tutarmi gercekten bizimki cok sabirsiz tutamazsa dovuyor beni elleriyle😂😂😂

Yatarak emzirmeyi denedin mi? Hep kucakta mi emiyor? Belki uzanarak emzirmek işe yarar
Onu hiç denemedim
Pek aklıma yatmadı kolaylık olarak
Ama denemeye çalışırım
Kucuk doye iste kolay tutamiyir bence ogrenecek cnm tutmayi da benimki de oyle ya ben dilbagindan suphelendim dr goturcem siz de baktirin cnm
Pazartesi götüreceğim bakalım je diyecek
Ben henüz anne olmadım bilmiyorum.
Ama ten temasını çok önemsiyorlar. Bebişi soyup koynunda yatırsan birebir seninle temas etse memeyi almak istediği zaman alır mı? Hiç bildiğim bir şey değil ama seninle bağ kurunca belki daha kolay emer. Endişelenmeden bekle sev bebeğini kucağına alıp.
Onu da yapacağım
Hemşire yap dedi
Özel ni seans gibi yapmamıştım yani
Hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsün
Midesi kiraz kadar bir şey korkma az da olsa çekse doyar inşallah
Kendi başıma gelmedi fakat bi komşum aynı şekilde idi kucağında yürüyerek emziriyordu bi yandan da eliyle pışpışlıyordu başka türlü tutmuyor diyordu
Bir de ilk başlarda uykudan da gözlerini açıp tutamıyorlar sarılığında etkisiyle en 15 dakika uğraşıp uyandırıp tutturmaya çalışıyordum
Ay emse amuda kalkıp sa emziririm 😂

Tahminimce konu için en uygun yer burası değildir
Ama zaten feci dolmuş durumdayım
İnşallah taşınmadan şurda derdime çare bulabilirim
Sonuçta bu da büyük bi dert lu an benim için 🙄

Konuya gelirsek
5 günlük bebeği olan bir insanım
Gerçi artık ğek insana benzemiyorum 🙄
Doğduğundan beri çocuğu emziremedim
Emzirmeyü başaramıyorum
Göğsümün ucu var , sütüm var
Hepsine çok şükür
Ama bi türlü tutturamıyorum çocuğa
2 gün direndik hemşireyle ebeyle bilmem neyle sadece emsin diye
Çocuk nerdeyse hiç bez değiştirmez oldu
Eve gelince dayanamadım sağarak biberonla vermeye başladım
Ama hiçbi sağlık çalışanı onaylamıyor bu yaptığımı

Ben artık getçekten kafayı yemek üzereyim
Artık her 2 saatte bi karşılıklı ağlıyoruz en az bi saat
Almamak için her şeui yapıyor
Bugün emzirme hemşiresine gittik
Onunla gayet alıyor
Ben tek denerken asla beceremiyorum
Sürekli ağlamaktan yakında sütüm gidecek zaten

Emzirme hemşiresi de ne uç, ne biberon ne emzik hiçbirini kullanma
Sadece sağarsan da sütün bitecek zamanla dedi
Gerçektej delirmek üzereyim
Doktora gittik ona dedim belki acır halime diye
Emzireceksin başka yolu yok dedi sadece

Bi yanım diyor ki sağ sağ ver işte gittiği yere kadar herkesin sütü bitecek diye şart yoktur
Bi yanım emsin diye asla verme biberonla sağıp da diyor
Ama bugün vermedim işte çocuk resmen aç kaldı sabah 8den sınra ki öğünlerde
Zayıflatıp hasta etmek daha mı mantıklı bilmiyorum

O kadar moralim bozuk ki böyle bağırarak ağlamak istiyorum
Ki her emzirme seansında karşılıklı ağlıyoruz

Sağarak emzirmeli güzel hikayeleri olan ınsanlara çok ihtiyacım var şu an
Eline c harfi ver üstten sık alttan bastır tamamını ağzına sok filan diyecek olan varsa hepsini denedim arkadaşlar
Bi amuda kalkmadığım kaldı
Düz beceriksizim yani
O kısım kabul benim açımdan
tutar tutmaz sağdığın sütten meme yanından şiringa ile attır ağzına o şekilde emmeye başlat bir süre sonra başaracaksın...buna da kandırma taktiği denir ebeler öğretmişti..

Konuya gelirsek
Emzirmeyü başaramıyorum
Hepsine çok şükür

Onunla gayet alıyor

Bi yanım diyor ki sağ sağ ver işte gittiği yere kadar herkesin sütü bitecek diye şart yoktur

Eline c harfi ver üstten sık alttan bastır tamamını ağzına sok filan diyecek olan varsa hepsini denedim arkadaşlar
Düz beceriksizim yani
Tüm cevapları okumadım o yüzden kendi deneyimimi yazacağım. Benim göğüs ucum yoktu pek oyüzden göğüs ucuna takılan plastik aparatlar varya onlarla emzirdim 2 ay sonra kendi göğsüme geçtim. Bunu deneyebilirsin. Birde dilbağı olup olmadığınınkontrol edin. Dilbağı olan bebeklerde de emme sorunu oluyor. Sağlıkla büyütün inşallah

Bu süreci annelerin büyük bölümü yaşıyor, ağlayarak kendinizi yıpratmayın.
Size verebileceğim en güzel tavsiye başkalarının tecrübelerini dikkate alın ama sizi boğmaya başladığında da kulak asmayın.

Youtube de emzirme pozisyonları ile ilgili videolar var onları da izleyin bazen bilmediğimiz ufak bir detayı öğrenebiliyoruz ve işimize yarıyor gerçekten.
Aslında iyi hikayeler olduğuna emindim
I yüzden buraya yazıp ferahlamak istedim
Meme tutturma videosu İzledim youtubedan
Ama sanırım çocuğa izletmem lazım asıl 😂😂
Ay bu emmeyen bebeler beni benden alıyor. Biz hiç sevismedik bildiğin savaştık emerken :KK70:
Canim ben bir dönem üstümü çıkartıp ayağa kalkıp bebeğimde kucağıma alıp gezerek emzirdim ve arkada da sakinleştirici müzik (işte fön makinesi sesi falan filan)
İnan emse hee şeyi yapmaya razıyım ben 🙄
Emzirme ile ilgili her konuya yazıyorum. Çünkü nasıl bir duygu olduğunu biliyorum. Nedeni önemli değil benim ilk oğlum da başlarda emmedi, emziği şap şap emen bebek göğsümü verince ağzını açıp var gücüyle ağlıyordu.
Emzirmezseniz sağıp da memeyi boşaltmazsanız mastist olursunuz. Ben ilk hafta sağıp verdim, sonra topuk kanı için sağlık ocağına gittiğimde hemşireye açıldım, çok çaresizdim. Bana silikon göğüs ucunu önerdi. Emzik gibi olduğu için oğlum onunla emdi çok şükür. 2-3 gün öyle emzirdim sonra arada çıkarıp direkt verdim, öyle emzirmeye devam ettim. Benim göğsüm dolmuştu artık patlayacak gibiydi, süt akıyordu çocuk sütü yalıyordu ama emmiyordu. Zaten gerginleştiği için ucu da çıkmıyordu. Yani başka çarem yoktu.
Bence her çözümü deneyin. Ben aç kalacağına sağıp vermeyi seçtim ilk hafta. Sizin bebeğiniz de 5 günlük daha aç kalmasın sarılık oluşabilir. Belki çok stres yaptığınızdan olmuyordur. Sağlıcakla büyütün bebeğinizi.
Göğüs ucuyla dün 3 kere emzirebildik
Ama hemşire bugün aa verirsen memeyi almaz deyince yine umutsuzlul diyarına geri döndüm mecbur
Aksi çocuk şimdi kayınvalidem var
Ben çocuğu tutuyorum kayınvalidem göğsümü sıkıyor öyle 3 5 kişi zar zoR biraz emziriyoruz olmayınca biberon veriyoruz
Aöa sonwuza kadar kayınvalidem benle durmaz
keşke dursa 😂

Benim ikizlerim erken doğduğu için hiç emme refleksleri yoktu, kuvozden çıkıp eve getirdiğimiz zaman ne yaptıysam ememediler. Ağladım zorladım her yolu denedim yok. Memeyi tutmalarını basarsam iki çekişten sonra yorulup uyuyakaliyorlardi. Memeler davul tabi,herkesin ağzında sakin biberon verme alisirsa seni emmez lafları. Kendimi daha da yetersiz hissediyordum günden güne. Bebeler zaten açlıktan ağlıyor ama milletin ısrar kıyamet emzir de emzir lafları beynimin içinde dönüyor. En sonunda kendime dedim ki,lan zaten sagip buzluğa attığım sütleri de bunlar icmeyecek mi? Hem de biberonla? Dinlemedim kimseyi,ısıtıp isitip verdim biberonla. Ama üç fis biberon verdiysem hemen çekip memeye dayadım,böyle böyle alıştılar ama çok zordu. Sonra boşanma aşamasında tak diye sütüm gitti ve sagarak bile veremedim. Bebeğinle arandaki bağ sadece seni ilgilendirir. Bu bebek öyle yada böyle bir şekilde beslenecek. Hiç sütü olmayıp mama vermek zorunda kalan anneler napsin. İçinden geldiği gibi davran,kimseye kulak asma.

Konuya gelirsek
Emzirmeyü başaramıyorum
Hepsine çok şükür

Onunla gayet alıyor

Düz beceriksizim yani
Lohusalıkta insan çok gergin oluyor.
Öncelikle gözünn aydınnnn 🥳🥳🥳
Şu miniği bir kokla bir sakinle. Göğsüne bir yasla. Evet anne oldun. Zor ama harika. 🥰🥰🥰

Bebeğe gelirsek ilk başta böyle oluyor. Kimi insanların göğüs ucu süt vs olmuyor. Yada çocukta emme refleksi olmuyor. Olabilir. Bu faktörler senin için tehlike değil anladığım kadarıyla.

Normal bir bebek de ilk 2 ay çok sağlıklı tutamıyor. Çabuk yoruluyor. Anneler kımıldamadan emzirmye çalışıyor. Heepppssiii normall. Kendine yüklenme sen de yeni anne oldun beraber toparlıycaksınız. 🥰 daha 5 günlük annesi.

Kısa bir tavsiye vereyim. Önce serçe parmağını bebeğin damağına doğru ağzına koy. Parmağını Cuk cuk emerken göğsünü ver hemen. Bebek de tamamen sana dönük olsun. :KK39:

Yaptık işte sabah
Gayet emdi
Bennde yapabildim orda
Eve geldik yine aynı eski düzene döndü
Kesinlikle stres yapıyorsunuz.
Çok gerildiğiniz için tek olduğunuzda almıyor.
Hemşire olunca nasılsa alacak deyip stres yükünü azaltıyorsunuz o yüzden alıyor.
Bir film ya da dizi izlerken emzirmeyi deneyin.
Yanınızda da aileden kimse olmasın.
Mümkünse hepsi dışarda az yürüsün gezsin.
Onların endişeleri de size geçiyor olabilir.

Üzülme gerçekten, sonra da bıraksın diye gözünün içine bakıyosun :) al bebeğini sakin sakin emzirmeyi dene yatarak dene kucağına alarak dene, ben kucağıma yastık koyup üstüne bebeği koyarak emziriyodum. Sağ göğsümü uzun süre emziremedim tersime geliyodu ben de solu emzirip sağdakini sağıyordum. Sonra hepsine alıştı gitti. Yeter ki sakin olup strese girmeden deneyin. Başınızda emdi mi doydu mu diye sizi strese sokan biri varsa yanınıza almayın. Benim en büyük şansım evde eşimden başka kimsenin olmamasıydı.
Evdeki tek sorunlu benim şu an
Geri kalan herkes bi dünyayı ayağıma sermediği kaldı
Ha bi de çocuk bwr işte
o da az gergin değil
Neyse meme denemesi artı biberon gideceğim sanırım olduğu kadar
Hayırlı olsun Allah analı babalı sağlıkla büyütsün inşallah, duşa girip ten tene temas yapbilirseniz çok iyi olur. Bebekler bu durumda emmeye alışıyorlar. Facebook emzirme akademisine üye olun. Hemşireyle alan bebek sizden de alacaktır. Bebeğinizi alıştırma bardağı ya da kaşıkla doyurabilirsiniz. Zaten mideleri minik daha.
Bizimki 4 günlük ama nerdeyse 30 40 cc/ml içiyor valla biberonla
Fazla mı veriyoruz 🙄
Kaşıkla 10 yılda bitmez mi öyle
Buyuksehirdeysen lutfenn bir emzirme danismani bul ve destek al.Ben cok pismanim almadigima kendi basina yaparim dedigime.
Ne yazık ki 😥
Biz iöyle yaptık. 15 dk sağ 15 dk sol emzirdim. Aktif emme şart değil. Bırak memen ağzında kalsın. Emmesede dili değsin. Bu süt üretimini sağlar.

Doktor hemşire vs biberona öcü olarak bakıyor. 4 aydır biberon kullanan biri olarak hiç zararını görmedim. Meme reddi yaşamadık aksine mememe aşık. Ama sütüm az mamaya devam.

Kaşık biberon denedim. Şırınga denedim. Bunları gecenin 2si 3ü yapmak zor geldi. Meme ucuna benzeyen 0 numara biberon aldım aventin. Onu kullandım hep. Gaz problemi olunca dr browns a geçtik.

Demek istediğim ilk günler tutamaz tabi. Paniklemen için çok erken. Daha 5 gün olmul. Üstelik midesi kiraz kadar. Azıcık bile çekse yeter ona. Srn memende emmese bile tutmaya devam et. Bineron ve sağmak kötüdür diyen yorumları dinleme. Seni en az strese dokacak yöntemi uygula. Biberonda hem ben rahat ettim hem bebeğim doydu. Diğer yöntemkeri rafa kaldırdım.
Sen de bunı diyen ikinci kişisin
Bizimki yaklaşık 30 40 birime çıkardı süt içme işini
Biz fazla mı veriyoruz acaba
Gerçi az verince keyfi olmadı dün
Yine 20 veriyorduk da
Şırınga denedik biz de başta emsin diye
Oturup şırınga bekliyor yine emmiyor
Gözünün kenarıyla da bize bakıyor bitince şırımga gelsin diye 😂

Ay daha bugün öğrendim emzirme sondasi..yaz YouTube a izle çok müthiş bişey bence ve mantıklı alışana kadar öyle yapabilirsin hem tek başına yapılabilir hemde emmeye alışır..ama biraz mama takviyesi yap bence günde iki kez falan..sağlıkla büyüsün inşallah Aralık annelerinden takip ediyordum sizi sevgiler...
Süt var mamaya gerek kalmıyor aslında
ama Pazartesi doktora gideceğiz o söyler belki süt yarıyor mu yaramıyor mu 🙄
Ayyy biz ne yaptık bi de bilio musun. Emmiyordu. Mememi ağzına soktum. Annem mememe ağzının olduğu yere sütümden veya mamadan damlatıp durdu. O ağzına aktıkça mecburen emdi. Kuzenim de ilk zanan böyle öğretti emmeyi. İlk 2 haftamız bçyle geçti
Şırıngayı yukarda anlattım 😂

Biz de 30la başladık ya. İlk gün kiraz kadardı pardon. Şu an mandalina olmuştur. 30la başlattı doktor. 2.hafta 60a çıktık sarılığı geçmeyinxe ve sütüm az Olunca

Back