Emzirme derdi

Pes etmeyin emzirme hemsiresiyle devam edin. Başlangıçta insana o stresi çekmektense mama vermek daha kolay geliyor ama inanın emzirmek çok rahat. Elinizde her an hazır imkan gece yarısı kalkıp biberonla mamayla uğraşma derdi yok. Benim kızım zorla üç ay emdi sonrasında sagarak verdim ama çok zordu. Şimdiki aklım olsa kesinlikle emzirme konusunda destek, eğitim alırdım. Çünkü ben de sizin gibi beceremedigimi düşünüyordum. O düşünce insanda stres, isteksizlik oluşturuyor. Bebek bunu hissediyor bence. Annedeki isteksizlik bebeğe geçiyor. Hemşireyle alıyor diyorsunuz ya muhtemelen yapamayacağınızi düşünüp strese giriyorsunuz

Oncelikle gozunuz aydin, sag salim dunyaya gelmis ya illa buyuyecek oyle dusun

Bence sagmakta sknti yok.. sagmazsan ya da emzirmezsen evet sut biter ama biraz sagdin diye neden sut bitsin? Benim
Kuzenimin karisi hic tutturamadi memeyi, bebe almadi ve 1 seneden fazla sagarak verdi. Sorun su ki emmek daha cok tetikliyo icerdeki daha yagli
Olan sutu cikariyo filan.. ama sagmakla sut bitmez diye biliyorum.. agzini actiginda hoop agzina sokacaksin tum memeyi nereye kadar alabilirse agzina..hem hic almiyo degilmis zamanla vermeyi basarirsin

Doktorlar ve emzirme hemşirelerine falan göre hepsi korkunç şeyler. Valla emziği daha hastanedeyken tıktım ağzına. Emzik olmasa asla bebek büyütemezdim.
Bu saçma sapan baskılar sadece bizim ülkede var.
Bi arkadaşım demişti ki emzik bir annenin çocuğuna söylediği ilk yalandır
Bunlar ne saçma düşünceler ya
Ben anne sütü ilk 1-2 ay alabilmişim annem ailesindeki bir olaya kahrolacak şekilde üzüldüğü için sütü kesilmiş. Mama ile beslenmişim. Aptamil :) Kardeşim ise 2 sene anne sütü aldı. sağlık sorunu ya da psikolojik sorun yaşamadık ikimiz de..mamayı övmek için yazmıyorum. Önceliğim anne sütü alsın oldu benim de ama olmazsa olmaz bişey değil bu yapılan baskılar bence kadınların kendini yetersiz hissetmesine neden oluyor.

Değişik pozisyonları denediniz mi?
İnternette araştırın bence ben mesela bir dönem çocuk yataken üstünde anne köpek gibi ayakta üstünde durup emziriyordum. Bir süre sonra alışıyorsunuz. İlk zamanlar ben de bir göğsümü tuttururken diğer göğsümü beceremezdim. Zamanla alıştım, pratik kazandıkça kolaylaşacak.
Sağıp sizin dediğiniz gibi biberonla veren arkadaşım sonradan çok pişman oldu. Her yere pompa, biberon, soğutucu çanta taşırdı. Sürekli biberon yıkamaktan gına gelmişti. İlk aylardaki adaptasyon zor ama sonra emziren anne rahatlığı var. Sağ, sakla, ısıt, besle, tıka kurut derdin yok. Neredeyse çıkar emzir kapat. Büyğk kolaylık. Sonrasında çok rahat edersiniz.

Canım öncelikle bebeğini sağlıkla buyutmeni dilerm
Bende senn gıbydm İlk 1 hafta süt var gogus ucu var ama asla veremıyordum gogsumu tutturamıyordum. O ağlıyor ben aglıyordum emzirme uzmanı şak dye verıyordu memeyi ve gayet emıyordu oğlum. Kendını sulamaya başlamstm ki eşim Bi gün aventin emzirme uçlarından aldı geldi 2 ay onlarla emzirdim sonra normal emmeye devam etti. Emsinde nasıl alırsa alsın sütü ve evet mumkun olduk a bıberonla vermemeye çalış denemedysen onları denemenin öneririm..

Benim kızım hiç emmedi bir kere bile ağzına sürmedi memeyi çığlık çığlığa bağırıyordu meme verdiğimde 3 4 ay sagdim verdim ama 3 kere kendi sütümü veriyorsam 4 kere mama veriyordum..sonra oğlum doğduğunda göğüs ucu kalkan mi diyorlar ona ondan kullandım çok rahat emdi o şekilde 1 yaşına kadar emdi oğlum..sana tavsiyem bebegin çok küçük ac kalırsa sarılık geçirir hem sağıp ver hem emzirmeye calis ve aç kalmaması için mama ver yazık bebeğe..

Aynı sorunu yaşadım ilk bir hafta. Afedersiniz tüm sülale kadınları göğsümu gördü ,süt gelsin diye elledi kizimin ağzına vermeye çalıştılar
Bende siz gibi buhranlı bir havaya girmiştim ki, silikon göğüs uçlarından almıştık kızım kabul etmedi ilk baş,sonra tekrar deneyeyim dedim çok şükür kızım emmeye başladı.bir kaç ay sonrada direk memeden emdi Mümkün olduğunca sakince süreci yönetmek gerekiyor. Klasik bir söz ama anne gergin olunca bebekler daha çok geriliyor.
Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi, sağlıkla insAllah

Yazılmıştır diye düşünüyorum ama

İkiniz de üst beden tamamen çıplak emzirme denediniz mi? Üstünüzde battaniyeyle. Mutlaka deneyin bunu.
Ayakta hafif sallanarak emzirme, olmadı duşta emzirme(bunun için çok küçük sanırım).
Bazen öyle dümdüz meme almıyorlar.
Pozisyonu beğenmiyor veya sakinleşemiyor.
Bir yol tutturursunuz zamanla.
İlk 6 ay zorlandım ben de biraz 2 çocukta da.

Elinizden geleni yapın ama olmuyorsa da dünyanın sonu değil.

Henğz tartmadılar da
Emebileceğinden fazla miktarda süt oluyor genelde
Bence tabi bu
İlk kontrolde illa ki kilo vermiş oluyorlar. Bu da çok normal. Buna da ayrı üzülme sakın. Doktor zaten söyler az ya da çok olduğunu. Devam et hep emzirmeye. Ben ilk bir hafta on gün meme+mama verdim, sonra sadece anne sütü. 25 ay böyle emdi. Tutturana kadar canın çıkıyor, sonra da bıraktırmaya uğraşıyorsun.

Sütüm az geldiği için mama takviyesinr başladım on günlükken ve ister istemez biberonla besliyordum 9 aylık ve hala emiyor meme reddi yaşamadım onun için şuan tek önemli olan ikinizinde huzuru bir süre biberonla doymasını sağlayabilirsiniz. Ama siz sürekli memeyi teklif edin şuan çok küçük onun için çabuk yoruluyor. Ve o c şeklinde tut yok hepsini alsın cümlelerini okadar çok duydum ki onun için lütfen kendinizi suçlamayın doğar doğmaz bu güncelleme bize yüklenmiyor ve emzirmeyi bile zamanla öğreniyoruz bebişler sayesinde

Yatarak emzirmeyi denediniz mi ? Benim bebeğim altı aylık oldu hala yatarak emziririm. Oturduğum zaman ağlamaktan kasılıyor. Denemissinizdir belki ama fikir olur belki. emmeyen bebek çok zor ama bir müddet sonra rayına oturuyor. Vazgeçmeyin.

Oo gigless hayirli olsun gule güle güle büyüt öncellikle...eger emzirmezsen sarılık gecirebilir..buaralar ozellikle bol bol emzirmelisin. Bol bol deniceksin alisana kadar zaten bebek kavradiginda gerisi gelir.

O örnek benim sanirim. 15 ay sagarak besledim kizimi. Sagdikca azalir denmesi yanlis fikir sizi korkutmasın . Benim kizim ilk bas emdi 4 aylikkn meme reddi yasadim sagma seruvenim bu sekilde baslamis oldu. Daha da devam ettirirdim ama coklu besin alerjisi vardi kizimda. benim yediklerimden de geciyordu bisey yiyemedigim icin de azaldi sütüm bende kesmek zorunda kaldim.
Sagma da en en en onemli sey 2 3 saatte 1 duzenli sagmak siz daha yeni dogum yaptiginiz icin 2 saati asla gecirmemeniz gerekiyor. 1.5 saatte bi sagmalisiniz ki ne kadar sağarsanız o kadar artiyor sütünüz benim 24 saatte 900 ml sutum geliyordu. Unutmayin devamli ve surekli sagmak onemli. eger saatini kacirirsaniz aninda sutunuzde azalmayı gorursunuz zaten ben 15 ay makinayla yasadim diyebilirim gittigim heryerde yanimda tasidim. Bayagi zorlu oluyor ama mamadan daha iyidir sutunuz varsa sagarak verin napalim yapacak bisey yok. Geceleri de saati kurup kalkip sagiyordum . Sorunuz varsa cevaplarim

Sagiyor diye sut gidecek diyen hemsireyle konusmak isterdim yok oyle bisey benim cevremde kac tane arkadasim ayni benim gibi sagarak besledi. Aksine sutu bosalttikca daha fazla geliyor. Sagmada en onemli sey duzenli sagmak sadece bu. Birakin ev isini bulasiklar tezgahta kalsin yerler biraz pis kalsin siz oturup sutunuzu sagin sadece sute oncelik verin

Şu an aç bırakamazsınız sarılık riski var biberonsa biberon mamaysa mama verin

Hayır bebek beceremiyor. İkinci bebekte yaşadım. İlk bebek sorunsuz emdi. Hemde sütum bile yoktu. İki sene emzirdim. Çok tecrübeliyim sandım. Ama ikinci canımı okudu. Hastanede hep hemşireler zorla tutturdu memeyi. Ben yapamadım. İki hafta erken doğdu. Solunum sıkıntısı yaşadı. Bence yorgundu doğduğunda. Eve gelince bikac gün daha zorladı beni. Her pozisyonda tutmadı. Çok zorladı. Ama sonra alıştı. Korkma aliscak. Öyle bi alıştı ki iki sene emdi zor ayırdım sagarak vermek çok zor. Aç kalıyorsa önce emzirmeye çalış . Sonra sagdigin sütten ver. Olmadı yine mama desteği ver. Sıkma canını. İnan düzelecek. Kilo kaybı iyi olmaz. Bı şekilde doymak zorunda. Yenidoğan da şeker düşerse sıkıntı olur. Aç kalmasin.

Emziksiz çocuk büyüten ana kutsaldır

Yeğenime yenidoğanken doktor olur da süt falan biterse mama verirseniz eğer büyük şırıngayla verin biberonla vermeyin demişti.

Ya Şimdi düşününce mantıklı geldi bak
Tamam onlar sağlık bakanlığı çalışanı
Amaan salla emzirmeyi diyemezler
Ama ben de yazılı kağıt istemiyorum ki sonuçta
Moralimi bozmasalar yeter
Yine berbat bi gün geçirdik mesela oğlumla
Daha mı iyi oldu?
Emzirme işi ilah filan da biz uğruna harcanabilecek 2 canlı mıyız?
Buraya yazmasaydım ne halde olurduk bilmiyorum gerçekten

Ben de aç kalıp sarılık olmasın istiyorum
Çünkü çocukla bu inatlaşmanın sonu açlık oluyor veya 50 yiyecekse 30 yiyor filan
E sarılık olunca da aa sarılık oldu sütün yetmiyor muhabbeti olacak
Hepsini sütümde boğacağım sonra

Aynı senin gibi video açtım youtube dan
Kadın veriyor şıp diye aliyor
Bizim oğlan almıyor
Ordaki.ideal çocuk bence
Biz çeksek daha gerçekçi olurdu

Oğlanı mememe koyduğum an sanki canını yakıyormuşum gibi çığlık çığlığa kalıyor
Biraz önce fark ettim göğsüm morarmış üstten bastırmaktan
Açıp çabamın kanıtını göstereceğim artık
O derece canıma tak etti
Bugün emzirme krizinden sonra silikon göğüs ucuyla 5 10 dk da olsa iki göğsümden de emzirebildim
Kalanını sağdım gece vereceğim kusura bakmasınlar

Ben orayı yanlış anlattım ya sanırım
Silikon göğüs ucuyla göğsünü tutmaz
Emmezse de sütün azalar dediler
Direkt silikonla sütün azakır demediler aslında
Bugün 2 kere ben de ısrar ettim yine göğüs ucuyla
5 dk da olsa emdi kâr sayıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…