Pes etmeyin emzirme hemsiresiyle devam edin. Başlangıçta insana o stresi çekmektense mama vermek daha kolay geliyor ama inanın emzirmek çok rahat. Elinizde her an hazır imkan gece yarısı kalkıp biberonla mamayla uğraşma derdi yok. Benim kızım zorla üç ay emdi sonrasında sagarak verdim ama çok zordu. Şimdiki aklım olsa kesinlikle emzirme konusunda destek, eğitim alırdım. Çünkü ben de sizin gibi beceremedigimi düşünüyordum. O düşünce insanda stres, isteksizlik oluşturuyor. Bebek bunu hissediyor bence. Annedeki isteksizlik bebeğe geçiyor. Hemşireyle alıyor diyorsunuz ya muhtemelen yapamayacağınızi düşünüp strese giriyorsunuzTahminimce konu için en uygun yer burası değildir
Ama zaten feci dolmuş durumdayım
İnşallah taşınmadan şurda derdime çare bulabilirim
Sonuçta bu da büyük bi dert lu an benim için
Konuya gelirsek
5 günlük bebeği olan bir insanım
Gerçi artık ğek insana benzemiyorum
Doğduğundan beri çocuğu emziremedim
Emzirmeyü başaramıyorum
Göğsümün ucu var , sütüm var
Hepsine çok şükür
Ama bi türlü tutturamıyorum çocuğa
2 gün direndik hemşireyle ebeyle bilmem neyle sadece emsin diye
Çocuk nerdeyse hiç bez değiştirmez oldu
Eve gelince dayanamadım sağarak biberonla vermeye başladım
Ama hiçbi sağlık çalışanı onaylamıyor bu yaptığımı
Ben artık getçekten kafayı yemek üzereyim
Artık her 2 saatte bi karşılıklı ağlıyoruz en az bi saat
Almamak için her şeui yapıyor
Bugün emzirme hemşiresine gittik
Onunla gayet alıyor
Ben tek denerken asla beceremiyorum
Sürekli ağlamaktan yakında sütüm gidecek zaten
Emzirme hemşiresi de ne uç, ne biberon ne emzik hiçbirini kullanma
Sadece sağarsan da sütün bitecek zamanla dedi
Gerçektej delirmek üzereyim
Doktora gittik ona dedim belki acır halime diye
Emzireceksin başka yolu yok dedi sadece
Bi yanım diyor ki sağ sağ ver işte gittiği yere kadar herkesin sütü bitecek diye şart yoktur
Bi yanım emsin diye asla verme biberonla sağıp da diyor
Ama bugün vermedim işte çocuk resmen aç kaldı sabah 8den sınra ki öğünlerde
Zayıflatıp hasta etmek daha mı mantıklı bilmiyorum
O kadar moralim bozuk ki böyle bağırarak ağlamak istiyorum
Ki her emzirme seansında karşılıklı ağlıyoruz
Sağarak emzirmeli güzel hikayeleri olan ınsanlara çok ihtiyacım var şu an
Eline c harfi ver üstten sık alttan bastır tamamını ağzına sok filan diyecek olan varsa hepsini denedim arkadaşlar
Bi amuda kalkmadığım kaldı
Düz beceriksizim yani
O kısım kabul benim açımdan
Bi arkadaşım demişti ki emzik bir annenin çocuğuna söylediği ilk yalandırDoktorlar ve emzirme hemşirelerine falan göre hepsi korkunç şeyler. Valla emziği daha hastanedeyken tıktım ağzına. Emzik olmasa asla bebek büyütemezdim.
Bu saçma sapan baskılar sadece bizim ülkede var.
İlk kontrolde illa ki kilo vermiş oluyorlar. Bu da çok normal. Buna da ayrı üzülme sakın.Henğz tartmadılar da
Emebileceğinden fazla miktarda süt oluyor genelde
Bence tabi bu
Sagiyor diye sut gidecek diyen hemsireyle konusmak isterdim yok oyle bisey benim cevremde kac tane arkadasim ayni benim gibi sagarak besledi. Aksine sutu bosalttikca daha fazla geliyor. Sagmada en onemli sey duzenli sagmak sadece bu. Birakin ev isini bulasiklar tezgahta kalsin yerler biraz pis kalsin siz oturup sutunuzu sagin sadece sute oncelik verinBence sütüm var çok şükür
Sağınca gayet geliyoe yani
Çocuk da biberonla içirdiğimde gayet keyifli oluyor
Çocuğun gözünü, keyfini resmen biberonla besleyince görebildim
O zamana kadar illa emeceksin dediğim için hep açtı çocuk
Ama sağıyorum diye gidecek korkusu verdiler bana
Şimdi ikimiz de gergin ve mutsuzuz
Süt olmasaydı daha rahat olurdum inan yokmzaten ne yapayım diye
Şimdi hemşireler olan sütüne yazık edeceksin dedikçe boğuluyorum resmej
Şu an aç bırakamazsınız sarılık riski var biberonsa biberon mamaysa mama verinTahminimce konu için en uygun yer burası değildir
Konuya gelirsek
Emzirmeyü başaramıyorum
Hepsine çok şükür
Onunla gayet alıyor
Bi yanım diyor ki sağ sağ ver işte gittiği yere kadar herkesin sütü bitecek diye şart yoktur
Eline c harfi ver üstten sık alttan bastır tamamını ağzına sok filan diyecek olan varsa hepsini denedim arkadaşlar
Düz beceriksizim yani
Hayır bebek beceremiyor. İkinci bebekte yaşadım. İlk bebek sorunsuz emdi. Hemde sütum bile yoktu. İki sene emzirdim. Çok tecrübeliyim sandım. Ama ikinci canımı okudu. Hastanede hep hemşireler zorla tutturdu memeyi. Ben yapamadım. İki hafta erken doğdu. Solunum sıkıntısı yaşadı. Bence yorgundu doğduğunda. Eve gelince bikac gün daha zorladı beni. Her pozisyonda tutmadı. Çok zorladı. Ama sonra alıştı. Korkma aliscak. Öyle bi alıştı ki iki sene emdi zor ayırdımTahminimce konu için en uygun yer burası değildir
Konuya gelirsek
Emzirmeyü başaramıyorum
Hepsine çok şükür
Onunla gayet alıyor
Düz beceriksizim yani
Emziksiz çocuk büyüten ana kutsaldırBi arkadaşım demişti ki emzik bir annenin çocuğuna söylediği ilk yalandır
Bunlar ne saçma düşünceler ya
Ben anne sütü ilk 1-2 ay alabilmişim annem ailesindeki bir olaya kahrolacak şekilde üzüldüğü için sütü kesilmiş. Mama ile beslenmişim. Aptamil :) Kardeşim ise 2 sene anne sütü aldı. sağlık sorunu ya da psikolojik sorun yaşamadık ikimiz de..mamayı övmek için yazmıyorum. Önceliğim anne sütü alsın oldu benim de ama olmazsa olmaz bişey değil bu yapılan baskılar bence kadınların kendini yetersiz hissetmesine neden oluyor.
Ya Şimdi düşününce mantıklı geldi bakhayırlı olsun canım benım
saglık calısanları pek tabıı kı her zaman normal dogum ve normal emzırmeyı ıster oncelık tanır bana da mutlaka emzır dıye o kadar cok soylemıslerdı kı daha bebegımı kucagıma alır almaz emzırmek ısteyen ben bıle strese gırmıstım tabııkı ıyılıgımıze soyluyorlar ama bu durum senın konunda da goruldugu gıbı baskıya ve strese neden olabılıyor sagmak degıl stres sutu azaltır
sana hıkayemı anlatayım uzun olacak
daha once hıc bebek gormemıs bırı olarak ılk kez kızım dolayısıyla bebek kucagıma aldım. nasıl beslenılır nasıl emzırılır kucakta nasıl tutulur asla bılmıyordum
hastaneden cıktıktan sonra kac saatde bır emzırılır onu bıle bılmıyordum yanımda da esımden baska kımse yoktu o da tecrubesız tabıı
ben acıkınca aglar sanıyorum meger cok acıkınca seker dusermıs uyurmus o da sarılıga donusurmus daha da uyurmus
hemsırelerde mutlaka emzır baskısı yapıyor asla mama bıberon degmesın bebegın agzına alısır ona senı ıstemez dıyorlar korktum
ısrarla emzırmeye calısıyorum ınternetde vıdeolar ızledım nasıl emzırılırkadın memesını tutuyor once bebegın agzına degırıyor bebek agzını acıyor o kahverengı halka varya oradan ıtıbaren bebegın agzına sokuyor bebekte guzel guzel curk curk emıyor
bızde asla oyle olmadı sadece ucunu tuttu emıyor sanıyorum ben ne bıleyım daha once emzırmedım kı yenı dogum yapınca sut sarıl sarılda gelmez daha bebek kucuk ya sut de ona gore gelıyor... ben heralde tamam doyuyor dıyorum
bezler dedıgın gıbı az degısmeye basladı baktım rengı sarardı ... bazen aglama krızı bazen uyku nobetı megerse sarılık olmus
doktor dedıkı bebegı en ıyı annesı bılır. sen kendını ve bebegını en ıyı anlarsın tuttumaya alısana kadar arada da sut bezlerını uyarmak ıcın sagman en ıyısı hastanelerde sagma makınası da kıralayabılırsın (hastane tıpı olanlar bebek emmesı gıbı guclu ) ya da ıyı bır makınada alabılırsın hem emzır hem sag bebek ıkısıne de alısmalı hıc bıberon tutmayan bebekde sıkıntılı. hasta olursun yolculuga cıkarsın ters bı yerde olursun ıse gıdersın bıberona da alıssın oyle korkunc bırsey degıl dedı
2 saatde bır yarım saat emzır gunduzlerı memede olsun arada da sagdıklarını gece sen uyu esın bıberonla ısıtıp versın hem uykuda boooll sut olur hem sen dınlenırsın hem bebek ıkısınede alısır dedı
ılk etaplar bazen sut cok olur bazen azalır gıbı gelır bebek ac kalacagına korkma gunde 1 kere mama da verebılırsın dedı
o gunden sonra bızım emzırme ve beslenme-uyku duzenımız olurdu
1 yasından ıtıbaren bu sayede hem uyku duzenı hem beslenme duzenı var mastıt olmustum ben duzgun emzıremedıgım ıcın ...
sana tavsıyem bır doktora gorun doktorum bana emzır bakayım dedı orada emzırdım yanlıs tutuyorsun dedı doktor ogrettı bana (ozel muayaneye gıtmıstım)
sagdıgım ıcın asssla sutum bıtmedı tam aksıne duzgun emzıremedıgım ıcın mastıt oldum ve emzırmelerım sekteye ugradı sagınca uyarılıyor sen sagdıkca arkadan sut gelıyor hatta oyle bır oldu kı bır sure sonra gercekten sutum fıskırmaya basladı kızım bogulacak gıbı oluyordu tazıgı gıtsın dıye onden sagıp gerı kalanı emzırıyordum
sureklı duzensız sagım yapılmamalı habıre emzık gıbı meme verılmemelı 2 saatde bır yarım saat emzırılecek eger bıberonla sutunu vereceksen 3 saatde bır ver dedı doktorum
asla bıberona karsı degıldı ıkısınede alıstır dedı
6 aylıktı (tedavı gormek zorunda kaldıgım ıcın ) emzırmeyı bırakmak zorunda kaldım +ek gıdaya basladık mama devam edıldı bır sure oyle gıttı ondan sonra blw yontemıyle ıdare edıldı . hıc sıkıntı yasamadım
asla korkma uzulme ben ıllakı emecek ıllakı meme olacak dıye cok dıretmıstım hazır sut oh kolay mıs bıberon derdıyle ugrasmayayım dıyordum ama bırazda bebege uyum saglamak zorunda kalıyorsun
bıraz meme bıraz sagmak seklınce gıt emzırmek aynı zamanda bag kurmak bunu unutma
Ben orayı yanlış anlattım ya sanırımSilikon göğüs ucuyla (medela) 1,5 sene emzirdim büyük kızımı. Sütümde azalma vs olmadı. Sütüm olduğu halde kendi bıraktı emmeyi, istemedi 1,5 yaşına gelince.
Tek sorun onsuz emmiyordu, o yüzden her çantaya, arabaya yedek bırakıyordum. Eğerki unutursam asla onsuz emmiyordu.
Güle güle büyütün bu arada, gözünüz aydın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?