Emzirmek dünyanın en zor işi

Sütünüzü artırmak için uğraşın derim, anne sütü alsın bebeğiniz. Sağıp biberonla da verebilirsiniz
Sütümü arttırmak için sürekli sağmam gerekiyor düzenli olarak ama bebeğime yalnız baktığım için ve sürekli kucakta olan bir bebek olduğu için yapamıyorum. 1-2 haftadır sütüm çok azalmıştı ben de süt arttırıcı ürünler kullanıp beslenmeme dikkat edip sağım yapmaya çalışıyordum ancak bazen günde 1 bazen hiç sağım yapamadığım günler oldu. Üstüne sadece geceleri emen bebeğim geceleri de emmez oldu. Sağım yapabildiğim zamanlarda da sürekli 10 CC geldiğini gördükçe kendimi çok yıprattım çok stres yaptım. 2 hafta bu şekilde ilerledi sütüm artmadı ben her sağımdan sonra üzülmek yerine bu sefer büyük bir vicdan azabıyla vazgeçmeye karar verdim. Çünkü çok yıpranıyorum. Emzirme olayını yapamadığımı artık sütüm olmadığını kabullenebilirsem daha rahat olacağımı düşündüm yoksa biberonla da olsa anne sütü almasını çok isterdim ki 5 ay bu şekilde ilerledim zaten ama artık yapamıyorum

Sırf bu mesele için üye oldum ben bu siteye. Ben bebeğim doğmadan başladım lansinoh kullanmaya çok şükür hiç yara olmadı. Silikon uç 3-4 marka kullandım, kesinlikle ve kesinlikle mamajoo alın. Bakın en kaymayanı, ağız kısmı ufak olanı bu. Göğüs uçlarım sizinki de küçükmüş bunun eni en ideali. Çok uğraştım bırakmaya 3 aylıkken 3 günlük bir serüvenle bıraktırdım. Kendi göğsümü verdiğimde canım acımaya başladı ama asla yara değil. Bir de aynı problemi yaşayan arkadaşım vardı o da tek çareyi tereyağ sürmekte bulmuştu baya iyi gelmişti. Canınızı sıkmayın elbet bırakacak, bana derlerdi de inanmazdım sizi çok iyi anlıyorum anne-bebek bağı anlamında. Ve bence ben emzirmeye başladıktan sonra oluştu bizde biraz geç de olsa. Tecrübeli değilim göğüs yarası anlamında ama bol bol sürün ne kullanacaksanız. Yaradılışımızda var göğüs uçlarımızın büyümesi vs. Bolca nemlendirin ki günde 8-9 yumuşasın gerildiğinde canınız acımasın

Ben bittim artık mahvoldum dayanamıyorum lütfen bilen birileri yol göstersin bana. Bebeğim 11 Mayıs'ta doğdu ve 1 ay yoğun bakımda kaldı erken doğduğundan dolayı. Çok zor zamanlar geçirdik çok dua ettim iyileşsin yanıma gelsin bi kucağıma alayım bi emzireyim başka bişey istemiyorum dedim hep. 1 ay sonunda bebeğim iyileşti çok şükür ve hastaneden çıktık ama bebeğim asla memeyi tutamadı beni emmedi bir türlü (göğüs ucum biraz küçük) ben de silikon göğüs ucu aldım ve onunla emzirmeyi başardım çok mutluydum bebek beni emdiği için. Daha sonra göğüs ucu yaralarım başladı ve bugün oldu hala geçmedi. 1,5 aydır her emzirmede ağlıyorum sürmediğim kremler ( lansinoh,garmastan), göğüs kalkanları, gümüş kapaklar, zeytinyağı, kantaron yağı her şeyi denedim. İlk bir kaç gün hafifletir gibi olup sonra aynı şiddette geri dönüyor acılarım. Silikon göğüs ucunu asla bıraktıramadım. Emzirme danışmanına gittim. Yapabileceğim her şeyi yapım ama bebeğim silikonu bırakmıyor ve o bırakmadığı için silikon sadece uç kısmı çektiriyor ve benim acılarım hiç geçmiyor. O kadar mutsuzum ki şöyle güzel bi dönem bana zehir oldu. Yoğun bakımdayken yeter ki emzireyim başka bişey istemiyorum dediğim bebeği artık emzirmek istemiyorum acıkmasın diye dua ediyorum nerdeyse. Bu durum kendimi çok kötü hissettiriyor. İyi bir anne değilim ona süt bile vermek istemiyorum gibi geliyor. 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum ama 1,5 ayda perişan oldum dayanamıyorum nerdeyse emzirmeden kesicem ona da vicdanım el vermiyor. Çevremdekiler sütünü sağıp ver sadece biberon içsin diyor ama ben anne bebek bağı açısından emzirmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Zaten 1 ay yoğun bakımda kaldı ten tene temas falan hiç olmadı 1 ay boyunca biz nasıl bağ kurucaz? Bilen biri varsa yol göstersin lütfen çok zor durumdayım
Nolur cevap yazın nasıl geçti göğüsleriniz meme ucu acısı nasıl geçecek çok çaresizim 20 günlük bebeğim var, acım çok fazla. İnsanlar etleri koparken memeleir kanarken emziriyormuş ben yapamıyorum o kadar bile olmamasına rağmen yaralarım dayanamıyorum, emziremedikçe suçluluk çaresizlik yetersizlik beni bitiriyor, ne zaman geçti acınız emzirebildiniz mi çok çaresizim

Ben bittim artık mahvoldum dayanamıyorum lütfen bilen birileri yol göstersin bana. Bebeğim 11 Mayıs'ta doğdu ve 1 ay yoğun bakımda kaldı erken doğduğundan dolayı. Çok zor zamanlar geçirdik çok dua ettim iyileşsin yanıma gelsin bi kucağıma alayım bi emzireyim başka bişey istemiyorum dedim hep. 1 ay sonunda bebeğim iyileşti çok şükür ve hastaneden çıktık ama bebeğim asla memeyi tutamadı beni emmedi bir türlü (göğüs ucum biraz küçük) ben de silikon göğüs ucu aldım ve onunla emzirmeyi başardım çok mutluydum bebek beni emdiği için. Daha sonra göğüs ucu yaralarım başladı ve bugün oldu hala geçmedi. 1,5 aydır her emzirmede ağlıyorum sürmediğim kremler ( lansinoh,garmastan), göğüs kalkanları, gümüş kapaklar, zeytinyağı, kantaron yağı her şeyi denedim. İlk bir kaç gün hafifletir gibi olup sonra aynı şiddette geri dönüyor acılarım. Silikon göğüs ucunu asla bıraktıramadım. Emzirme danışmanına gittim. Yapabileceğim her şeyi yapım ama bebeğim silikonu bırakmıyor ve o bırakmadığı için silikon sadece uç kısmı çektiriyor ve benim acılarım hiç geçmiyor. O kadar mutsuzum ki şöyle güzel bi dönem bana zehir oldu. Yoğun bakımdayken yeter ki emzireyim başka bişey istemiyorum dediğim bebeği artık emzirmek istemiyorum acıkmasın diye dua ediyorum nerdeyse. Bu durum kendimi çok kötü hissettiriyor. İyi bir anne değilim ona süt bile vermek istemiyorum gibi geliyor. 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum ama 1,5 ayda perişan oldum dayanamıyorum nerdeyse emzirmeden kesicem ona da vicdanım el vermiyor. Çevremdekiler sütünü sağıp ver sadece biberon içsin diyor ama ben anne bebek bağı açısından emzirmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Zaten 1 ay yoğun bakımda kaldı ten tene temas falan hiç olmadı 1 ay boyunca biz nasıl bağ kurucaz? Bilen biri varsa yol göstersin lütfen çok zor durumdayım
Bebek memeyi yanlış şekilde emiyor , bu yüzden yara olabiliyor . Buna dikkat et . Memenin ne kadar bi kısmı bebeğin ağzında sadece ucu mu kahverengi kısımda ağzına giriyor mu?
Bebek uyurken silikon uc olmadan emzirmeye yogunlas zamanla uyanıkken de silikon olmadan emmeye alışır. Bebeğin dil , dudak bağı var mı bunu dra kontrol ettir
Aklıma bunlar geliyor . Gogus ucuna önce kendi sütünü sürüp öyle emzirmek iyi gelir yaralara derler . Bunları bir dene istersen cnm

Nolur cevap yazın nasıl geçti göğüsleriniz meme ucu acısı nasıl geçecek çok çaresizim 20 günlük bebeğim var, acım çok fazla. İnsanlar etleri koparken memeleir kanarken emziriyormuş ben yapamıyorum o kadar bile olmamasına rağmen yaralarım dayanamıyorum, emziremedikçe suçluluk çaresizlik yetersizlik beni bitiriyor, ne zaman geçti acınız emzirebildiniz mi çok çaresizim
Pozisyonunu doğru olmalı. Acının büyük sebebi yanlış emzirme. İlk önce siz rahat olmalısınız. Güzelce bir oturun en rahat ettiğiniz pozisyonda arkanıza yastık koyun dik durmak için. Emzirme yastığıniza bebegi koyun Bebeğin başı memeye dönük olmalı karnı karnınıza bakmalı. Meme ucunuzu bebeğin burun ile dudak arasında gezdirin. Reflex olarak bebeğiniz aranacak ağzını açacak ,kocaman açtığında memenizi siyah yerini mümkün olduğunca almasını sağlayın. Bunu memenizi büzüşturerek deneyebilirsiniz de. Memenizi baş parmağınız üstte diğer 4 parmağınız altta olacak şekil yani C şeklinde tütün. Eğer siyah bölgeyi Almamissa alttan üstten itekleyin. Sadece ucunu alması nedeniyle yara oluyor.Bebeğinizin alt ve üst dudadaklari dışa dönük olmalı değilse siz döndürün . Böyle yapa yapa sizde bebeğinizde emmeyi öğrenince yavaş yavaş yaralar geçecek. İnanin bunları yapınca iyileşti benim . Yani krem fayda etsede her emzirmede yanma oluyor tahriş oluyor meme ucu gene. O emzirme seanslarindaki aglamalarim sonra meme ucu uyusunca geçiyordu emzirme sonrası sırta bıçak saplanır gibi acıları hala dün gibi aklımda. Dayanilacak şey değildi. Sizi çok iyi anlıyorum. Günde 8-9 defa işkence gibi . Dediklerimi yapmaya çalışın bol bol emzirme pozisyonu konusu hakkında video izleyin . Görerek daha iyi anlarsınız. Birde memenizi kuru kuru vermeyin . Mutlaka nemlendirin. Sütünüzü sıkın . Gümüş kapak edinin mutlaka. 6 ay kullandım ben tekrar yara olur diye çok korkuyordum. O nemli olmasını sağlar.

Son düzenleme:

Canım benim sana diyebilecegim tek şey ben goguslerimin uçları için ve de süt dolduğunda gelen ağrılar için beyaz lahana kullandım. Bir ebe tanıdığım önermişti. Mastit olmaktanda kurtulmuştum. Yapraklarini göğsüme koyuyordum hem goguslerimde ki ateşi de alıyordu sonra huzurlu huzurlu uyuurdum

Maalesef o yaralar emzirdikçe geçecek çok kötü bir acı bende yaşadım ve yaşamayan anne çok azdır kremlerini ihmal etme lansinoh kullandım ben iyi geldi dişini sık bol bol emzir geçecek

Canım anneler size kocaman sarılmak istiyorum gerçekten❤️ arkadaşlar yapmanız gerekenleri anlatmış bide ben yazmıcam ama aynı yoldan geçtik.. kendimi bildim bileli emzirmek rüyalarıma girer çok heveslendiğim bir olaydı Taa ki meme ucu yaralarına kadar.. o kadar çok ağlaya ağlaya emzirdim ki.. keşke sütüm olmasaydı da süt yok deyip emzirmeseydim diye içimden geçirirdim lohusa kafasıyla.. sonra ben emzirmeyi öğrendim oğlum da emmeyi ve hepsi geçti. 2.5 sene geceli gündüzlü emzirdim zor bıraktık.. şimdi sizin için zor günler ama şuna emin olun HEPSİ GEÇECEK ❤️ giderek kolaylaşacak çocuk olayı..

Arkadaşlar yorumlarınızı yeni görüyorum. Ben maalesef oğluma 5 ay anne sütü verebildim sadece. Meme reddini yaşamadık emmedi hiç bir zaman naptıysam olmadı. Sağarak silikon uç vs derken 5 ay sonunda sütüm kesildi komple zaten azalmıştı sonlara doğru. Şu anda oğlum 16 aylık oldu. Yaşadığımız onca zorluğa karşı hiç bir sağlık problemi yok çok şükür her gün onun gibi bir oğlum olduğu için şükrediyorum❤️ emzirme olayı hala bazen rüyalarıma giriyor çok hevesliydim ama kısmet değilmiş düzgün beslenme ile açığı kapatmaya çalışıyorum. Çok teşekkür ederim herkese destekleriniz için ❤️

Merhabalar öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz sağlıkla büyütün❤️ bana o dönemde en iyi gelen şey zeytinyağı ve sarı kantaron yağı karışımı olmuştu. İkisini de aynı oranda bir kasede karıştırıp sürüyordum her emzirme sonrası. Ben emziremedim bebeğimi ancak bizim sürecimiz erken doğum ve yoğun bakımda kalması açısından çok farklı ve zordu. Umarım ki sizin süreciniz çok daha sağlıklı ve keyifli geçer bir süre sonra bebek daha doğru emmeyi öğrenir çene kasları gelişir ve ağrılarınız azalır emzirmekten keyif alırsınız ❤️ sütünüz olduğu sürece bebeğiniz de emen bir bebekse eğer vazgeçmeyin illa ki bir çözüm yolu bulursunuz. Ama eğer emmiyorsa da dünyanın sonu değil bu süreci kendinize zehir etmeyin bu günler geri gelmiyor🙏

Emzirme ve anne sütü güzellemesinden bana gına geldi. Çocuğum 3 ay yoğun bakımdaydı minicik doğmuştu yaşama şansı %5ti üzüntümden ne doğru düzgün sütüm oldu ne emzirebildim. Eve geldik biberona alışmış bir bebek olmuştu bile. Sağdım emzirmeye çalıştım ama hiç şorul şorul sütüm gelmedi. Mama verdim çocuğumu aç bırakma şansım yoktu. Hep eleştirildim aman emzir aman mama verme aman şunu yapma. O bebek kucağıma gelsin diye neler çektim asla kendimi sütüm yok diye üzemem dedim. Bağ da kuruluyor sağlıklı da oluyor. Mama zehirdir diyenlerle asla konuşmuyorum bile. Eğer sütü az emziremeyen bir anne okursa diye yazıyorum bunları asla üzülme bazen ne yaparsan yap süt olmuyor. Emzirme danışmanları da ezberden herkese aynı şeyleri söylüyorlar bazen o dedikleri gibi olmuyor. Düzenli sağ çoğalır kısmı da olmadı bende düzenli sağsam da. Olsun çocuğum kucağımda varsın mama yesin be 😂

Emzirme ve anne sütü güzellemesinden bana gına geldi. Çocuğum 3 ay yoğun bakımdaydı minicik doğmuştu yaşama şansı %5ti üzüntümden ne doğru düzgün sütüm oldu ne emzirebildim. Eve geldik biberona alışmış bir bebek olmuştu bile. Sağdım emzirmeye çalıştım ama hiç şorul şorul sütüm gelmedi. Mama verdim çocuğumu aç bırakma şansım yoktu. Hep eleştirildim aman emzir aman mama verme aman şunu yapma. O bebek kucağıma gelsin diye neler çektim asla kendimi sütüm yok diye üzemem dedim. Bağ da kuruluyor sağlıklı da oluyor. Mama zehirdir diyenlerle asla konuşmuyorum bile. Eğer sütü az emziremeyen bir anne okursa diye yazıyorum bunları asla üzülme bazen ne yaparsan yap süt olmuyor. Emzirme danışmanları da ezberden herkese aynı şeyleri söylüyorlar bazen o dedikleri gibi olmuyor. Düzenli sağ çoğalır kısmı da olmadı bende düzenli sağsam da. Olsun çocuğum kucağımda varsın mama yesin be 😂
Aynen öyle en önemlisi sağlıklı olmaları tabiki ilgi sevgi olduğu sürece o bağ çok da güzel kuruluyor yeter ki yanlarımızda olsunlar. En iyisini yapmışsınız kendinizi üzmeyin dışarıdaki sesleri duymamakla. Ben kendimi çok üzdüm o dönem şimdiki aklım olsa biraz daha anın tadını çıkarmaya odaklanırdım şimdi büyüdü 16 aylık oldu bile 😍

Allah yardımcın olsun. Ben de 1,5 ay civarı silikon uç kullandım. Bırakmak için danışmanlık aldım, 3 haftada zor bıraktık. Geceleri de sağıp biberonla verdiğim için bebeğim asla bırakmak istemedi, deri dokuya alışamadı, çok sinirleniyordu. Danışmanım da her defasında sakinleştirmek gerek dediği için ve sakinleşmediği için de çok zorlandım. Benim bebeğim pilates topunda hafif hafif zıplayınca rahatlıyordu, o şekilde emzirdim ve işe yaradı. Tabii bunun öncesindeki süreçte yaptıklarımız vardı. Şöyle ki:

• Duyu bütünleme çok önemli burada. Danışmanım bana sütünü sağ, başına masaj yap dedi. Sık sık bunu yaptım emzirirken.
  • Parmağıma süt damlatıp damağını uyararak parmağımı emmesini sağladım.
  • Emzirirken diğer göğsümün ucunu hafif hafif uyararak uzatmaya çalıştım.
  • Bi' şırınga enjektörünün iğne kısmını kestim, pistonunu da ters çevirip göğüs ucumu hafif hafif, yavaşça çektim ki uzasın. (Hatta danışmanım tekrar içe çökmesin diye prezervatif lastiği ile tutturmamı söylemişti de ben yapamadım onu. Tabii dikkat etmek lazım, iyice sıkıştırıp can yakmaya gerek yok.)
  • Biberonu hemen kestim, geceleri de emzirdim saatler sürse de.
  • Futbol topu tutuşu ile daha rahat tutuyormuş bebek böyle durumlarda, danışmanım önermişti. Yani tutuşu bi' değiştirip denemek gerekiyor demek ki.

Bunlar danışmanımızın bize önerdiği yöntemlerdi. Sizin durumunuz nedir bilemem tabii, belki farklı bir yöntem vardır.

Bir de sütte fışkırma durumu olursa da bebek aniden yutamadığı için emmek istemezmiş. Onun için de blok emzirme yöntemi öneriliyor.

Bir de danışmanımız uğraşılırsa silikon ucu bırakmayan çocuk olmaz, merak etme demişti. Sakin olmak gerek, bebek gerçekten hissediyor. Anne için de çok stresli ve zor dönemler, lütfen kendinizi rahatlatmaya çalışın. Danışmanım önce annenin rahatlığı der ve emzirme denemesine geçmeden önce beni yastıkla destekleyip oturttuktan sonra başlatırdı.

Allah'ım yardımcın olsun, şifa versin inşallah.

X