• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirme derdi

Emzirme danışmanı ile çalışın. Paranızın karşılığını alırsınız. Bende sizin gibiydim. Ebe ağlıyorum diye bana antidepresan önerdi. Doktor yazdı. Hiç gerek kalmadı tek gereken bir pro ile çalışmakmış.
Küçük ilçelerde var mıdır bilmiyorum
Bana direkt kanlı canlı lazım

Sen de onları kına gigglescım. Kimseyi kafana takma. Süt sagip buzluğa atıyor musun? Ee onları da vereceksin. Memeye tekrar enjekte edemeyeceğini göre biberonla vereceksin. Gerçi biberona alismasincilar ya çay kaşığıyla yada siringayla vermeyi öneriyorlar onu da🙄 tazecik annesin,bugünlerin tadını çıkarmaya bak,kimsenin seni yargilamasina da uzmesine de izin verme. Unutma her anne kendi bebeği için uygun donanımda yaratıldı. Ayşe teyzeler Fatma teyzeler sadece konuşur.
Şırıngayla verecekmişim sağdıklarımı
Yarısını döke saça veriyorum
Biberonla versem çocuğa içireceğim sütleri şırıngayla üstüne içiriyorum
Çok mantıklı di mi 🙄

Ben orayı yanlış anlattım ya sanırım
Silikon göğüs ucuyla göğsünü tutmaz
Emmezse de sütün azalar dediler
Direkt silikonla sütün azakır demediler aslında
Bugün 2 kere ben de ısrar ettim yine göğüs ucuyla
5 dk da olsa emdi kâr sayıyorum
Alışır alışır
Yıpratmayın kendinizi
Silikon ucla daha güzel tutuyor aslında ama sürekli kaynatma olayı beni bıktırmıştı, ve alışınca onsuz memeyi kabul etmeyebiliyorlar bebeler o yüzden küçük kızımda çok az kullandım, onsuz emmeye alıştırdım sonradan

nedenını bılmıyorum bazı ınsanlar karısmayı, panıge suruklemeyı depresyona sokmayı cok sevıyor bundan keyıf alıyor. o yuzden benım ısıme karısmayın herkes kendı cocuguna annelık yapsın de gec
ılerı gıderlerse sende ne kusurlar goruyorumda kalbın kırılmasın dıye soylemıyorum herkes kendıne gore ıyı anne de kessınler sesını
Ya benim öyle bi derdim yok çok şükür
Ama doktor ve hemşire deyince sen ne bilirsin diyemiyor iç sesim
Bakınca benden uzmanlar konuda 😂
ya bazıları sacmalıyor gercekten
bana bıtanesı belkıde sutunun tadı acıdır cocuk ondan ememıyordur dedı ya bunu bıle dedıler
yemın ederım sutumun tadına baktım gayetde sekerlıydı sekerlı su gıbıydı tadı :KK70:
hıc uzme kendını strese sokma suanlarının tadını cıkar bu streslerle nasıl gectıgını anlamıyorsun sonra gerıye donup baktıgında aman ne gerek varmıs oyle olmasaymısta olurmus saglıklı olsunda dıyorsun
Bi yandan da aklıma ne geliyor biliyor musun
Ben işe başlayınca sağdığım sütleri kim deli gibi şırıngayla verecek bu çocuğa mecbur biberonu dayayacaklar diyorum
E madem 2 3 ay sonra biberon alacaksa şimdiki işkencenin amacı ne diye de kendimi ikna ediyorum 😂
Beyin müthiş bi organ 😂😂

Canımmm gigişşş💕💕
Hoş geldin anneler kulübüne :KK70:
Yaşadıkların o kadar normal ki. Bende aynını yaşadım. Hatta ben 4 gün hastanede yattım ve bebek hemşireleri benden bıkmıştı :KK70:
Son gün artık kendi başıma halletmem lazım demiştim , ve bebeği yanıma yatırdım. Kendim de yan döndüm ve öyle başarabilmiştim.
Diğer türlüsünde ise meme ucunu çekip damağına değdirmen gerekiyor. Eğer bu dönem emziremiyorsan , inat sakın etme mama ver. Kaşık biberon al ve sarılık olmasını önle.
Ben bir de asla doğru yaptım demiyorum ama meme ucuna hurma sürüyordum. O da yalana yalana emiyordu.
Ayrıca ayvanın çekirdeklerini çıkart ve kavanoza koy. Azıcık üzerini geçecek bir su ekle. Emzirme sonrası göğüslerine sür. Bak gör nasıl rahatlatacak.
Ama üzgünüm bir gerçek var ki çocuk emdikçe süt artıyor. Bende sağıp veriyordum ve sonrasında cidden azalma oldu. Sen sakin olmadıkça asla almaz.
Burdaki hemşire de benden bıktı
Akrabalarım da benden bıktı
Herkes benden bıktı emzirme konusunda
Büyük ihtimalle o işi çözünce kimse benle görüşm2k istemeyecek 😂
Ama keşke mentorluk gibi herkese bi emzirme ablası atansa doğurunca
Biribirine destek olsalar yol gösterseler filan

Çocuğa yaklaşık 50 birik süt veriyoruz şırıngayla 10 tur ediyor
Tamam ilk bi iki gün 10 birim filan veriyorduk mantıklıydı da şu an saçma geliyor
Bi de hep dökülüyor yarısı üstüne başına
Kendi evimize geçince bi de yatarak emzirmeyi deneyeceğim
Şimdi ona müaait ortam yok
1 hafta daha biberon meme karışık emse çatlamaz herhalde

oktorlar ve emzirme hemşirelerine falan göre hepsi korkunç şeyler. Valla emziği daha hastanedeyken tıktım ağzına. Emzik olmasa asla bebek büyütemezdim.
Bu saçma sapan baskılar sadece bizim ülkede var.
Emzik vermemeye .çalışıyorum ama memeyi tutana kadar
Somsuza kadar gibi bi iddiam isteğim asla yok 😂

mama da vermeniz gerekebilir şu süreçte çünkü aç kalması sizi emmemesinden daha riskli, mamayı da emzirme pozisyonunda verin, kokunuzu alsın, göz temasınızı kurun.
bebeğiniz büyüyecek, siz onu o sizi sevecek bunu emerek ya da mama ile beslenemsi değiştirmeyecek. her şeyden önce size ihtiyacı var. mamayla da besleyen sizsiniz.
Pazartesi başka bi doktıra gideceğim
Bezi çişi kakası filan iyi duruyor ama kilo aldı mı bilmiyorum
Miktar olarak bakarsam yeterli süt var
Mama gerekmiyor yani
Ama kilo almıyorsa ben mamaya karşı hiç değilim

Pes etmeyin emzirme hemsiresiyle devam edin. Başlangıçta insana o stresi çekmektense mama vermek daha kolay geliyor ama inanın emzirmek çok rahat. Elinizde her an hazır imkan gece yarısı kalkıp biberonla mamayla uğraşma derdi yok. Benim kızım zorla üç ay emdi sonrasında sagarak verdim ama çok zordu. Şimdiki aklım olsa kesinlikle emzirme konusunda destek, eğitim alırdım. Çünkü ben de sizin gibi beceremedigimi düşünüyordum. O düşünce insanda stres, isteksizlik oluşturuyor. Bebek bunu hissediyor bence. Annedeki isteksizlik bebeğe geçiyor. Hemşireyle alıyor diyorsunuz ya muhtemelen yapamayacağınızi düşünüp strese giriyorsunuz
Küçük bi yerde yaşıyorum
O meslek olarak yapanların burda olduğunu sanmıyorum doğrusu
Kayınvalidem harika bu konuda
O da bize taşımır mı bilmiyorum
Çaresizliğim o derece 😂😂

Belki benim tedirgibliğimden cesaret alıyordur çocuk da
Çünkü tedirgin giriyorum emzirme işine
Ama çok isterdim şıp diye emen bi Çocuk olmasını

Oncelikle gozunuz aydin, sag salim dunyaya gelmis ya illa buyuyecek oyle dusun💞

Bence sagmakta sknti yok.. sagmazsan ya da emzirmezsen evet sut biter ama biraz sagdin diye neden sut bitsin? Benim
Kuzenimin karisi hic tutturamadi memeyi, bebe almadi ve 1 seneden fazla sagarak verdi. Sorun su ki emmek daha cok tetikliyo icerdeki daha yagli
Olan sutu cikariyo filan.. ama sagmakla sut bitmez diye biliyorum.. agzini actiginda hoop agzina sokacaksin tum memeyi nereye kadar alabilirse agzina..hem hic almiyo degilmis zamanla vermeyi basarirsin
Ben de istiyorum ki emsin
Hem gerçekten daha kolaydır
Israrla sağarsan sütün bitecek dedikleri için gerildim ama

Neyse ben silikon göğüs ucuyla denemeli sürecime devam edeceğim sanırım
Üstü biberon
Fikrini değiştirir de tamamen emerse ben burdayım her zaman
Bi arkadaşım demişti ki emzik bir annenin çocuğuna söylediği ilk yalandır :KK70:
Bunlar ne saçma düşünceler ya
Ben anne sütü ilk 1-2 ay alabilmişim annem ailesindeki bir olaya kahrolacak şekilde üzüldüğü için sütü kesilmiş. Mama ile beslenmişim. Aptamil :) Kardeşim ise 2 sene anne sütü aldı. sağlık sorunu ya da psikolojik sorun yaşamadık ikimiz de..mamayı övmek için yazmıyorum. Önceliğim anne sütü alsın oldu benim de ama olmazsa olmaz bişey değil bu yapılan baskılar bence kadınların kendini yetersiz hissetmesine neden oluyor.

Ya öyle bi hale geldim ki doktor dese ki sütün yaramıyor biberonla mama ver
Sevinç çığlığı atarak çıkacağım odadan
Çünkü üstümden emziremiyorsun baskısı kalkmış olacak sonuçta
Böyle bi rezalet var mı?
Oluyır işte 😂
Değişik pozisyonları denediniz mi?
İnternette araştırın bence ben mesela bir dönem çocuk yataken üstünde anne köpek gibi ayakta üstünde durup emziriyordum. Bir süre sonra alışıyorsunuz. İlk zamanlar ben de bir göğsümü tuttururken diğer göğsümü beceremezdim. Zamanla alıştım, pratik kazandıkça kolaylaşacak.
Sağıp sizin dediğiniz gibi biberonla veren arkadaşım sonradan çok pişman oldu. Her yere pompa, biberon, soğutucu çanta taşırdı. Sürekli biberon yıkamaktan gına gelmişti. İlk aylardaki adaptasyon zor ama sonra emziren anne rahatlığı var. Sağ, sakla, ısıt, besle, tıka kurut derdin yok. Neredeyse çıkar emzir kapat. Büyğk kolaylık. Sonrasında çok rahat edersiniz.
Sizin için demiyorum kesinlikle
Yanlış anlamak istemiyorum kendimi
Ama bazen yanlış anlaşıldıpımı hissediyorum
Ben kesinlikle emzirmeyi daha kolay,konforlu ve daha faydalı buluyorum
Sağma işi kolayıma geldiğinden değil yani
Kim ister ki gece 3tE biberon verdikten sonra süt sağ temizle kurut bilmem ne diye ayrıca uğraşmayı?
Emzirmekten 2 kat fazka iş yapıyorumdur totalde
Denemeye yine de devam edeceğim ama aramızdaki ilişkiyi feda etmekmuğruna değil sanırım
Canım öncelikle bebeğini sağlıkla buyutmeni dilerm🌺
Bende senn gıbydm İlk 1 hafta süt var gogus ucu var ama asla veremıyordum gogsumu tutturamıyordum. O ağlıyor ben aglıyordum emzirme uzmanı şak dye verıyordu memeyi ve gayet emıyordu oğlum. Kendını sulamaya başlamstm ki eşim Bi gün aventin emzirme uçlarından aldı geldi 2 ay onlarla emzirdim sonra normal emmeye devam etti. Emsinde nasıl alırsa alsın sütü ve evet mumkun olduk a bıberonla vermemeye çalış 😘 denemedysen onları denemenin öneririm..
Silikon göğüs ucuyla iyi kötü 5 dk bile olsa emziriyorum ağlasa da
Ina daha az tepkili göğsümden
artık ağlaması hiç durmayınca sakinleştirip biberon veriyorum ben de
Ama biberonda kendi sütüm oluyor

Benim kızım hiç emmedi bir kere bile ağzına sürmedi memeyi çığlık çığlığa bağırıyordu meme verdiğimde 3 4 ay sagdim verdim ama 3 kere kendi sütümü veriyorsam 4 kere mama veriyordum..sonra oğlum doğduğunda göğüs ucu kalkan mi diyorlar ona ondan kullandım çok rahat emdi o şekilde 1 yaşına kadar emdi oğlum..sana tavsiyem bebegin çok küçük ac kalırsa sarılık geçirir hem sağıp ver hem emzirmeye calis ve aç kalmaması için mama ver yazık bebeğe..
Aç bırakmak istemiyorum işte inatlaşma uğruna
O yüzden kendi sütümü biberonla veriyorum emzirme savaşlarımızdan sonra
Sütüm az değil miktar olarak
Şimdilik mama gerekmiyor beslemek açısından
Doktor beslemiyor derse mamaya da sıcağım zaten
Aynı sorunu yaşadım ilk bir hafta. Afedersiniz tüm sülale kadınları göğsümu gördü ,süt gelsin diye elledi kizimin ağzına vermeye çalıştılar🤦🏻‍♀️
Bende siz gibi buhranlı bir havaya girmiştim ki, silikon göğüs uçlarından almıştık kızım kabul etmedi ilk baş,sonra tekrar deneyeyim dedim çok şükür kızım emmeye başladı.bir kaç ay sonrada direk memeden emdi🌺 Mümkün olduğunca sakince süreci yönetmek gerekiyor. Klasik bir söz ama anne gergin olunca bebekler daha çok geriliyor.
Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi, sağlıkla insAllah🌺🧿
Silikon uç deniyorum ben de
Olduğu kadar devam edeceğim
Sadece emzirmeue çalışırsam gerçekten tüm gün gergin ve ağlamaklı oluyorum
Ondan vazgeçmem gerek
Yazılmıştır diye düşünüyorum ama

İkiniz de üst beden tamamen çıplak emzirme denediniz mi? Üstünüzde battaniyeyle. Mutlaka deneyin bunu.
Ayakta hafif sallanarak emzirme, olmadı duşta emzirme(bunun için çok küçük sanırım).
Bazen öyle dümdüz meme almıyorlar.
Pozisyonu beğenmiyor veya sakinleşemiyor.
Bir yol tutturursunuz zamanla.
İlk 6 ay zorlandım ben de biraz 2 çocukta da.

Elinizden geleni yapın ama olmuyorsa da dünyanın sonu değil.
Bu pozisyon işlerini kendi evimize geçince deneyeceğim
Herhalde 1 hafta sonrası çok geç değildir çocuk için
İlk kontrolde illa ki kilo vermiş oluyorlar. Bu da çok normal. Buna da ayrı üzülme sakın. 😂 Doktor zaten söyler az ya da çok olduğunu. Devam et hep emzirmeye. Ben ilk bir hafta on gün meme+mama verdim, sonra sadece anne sütü. 25 ay böyle emdi. Tutturana kadar canın çıkıyor, sonra da bıraktırmaya uğraşıyorsun. 🥴
Ay onu biliyorum
Besleyemiyorsam bi çaresine bakılır hatta
Ama emziremşyorsun işi farklı bi kafaymış😂

Sütüm az geldiği için mama takviyesinr başladım on günlükken ve ister istemez biberonla besliyordum 9 aylık ve hala emiyor meme reddi yaşamadım onun için şuan tek önemli olan ikinizinde huzuru bir süre biberonla doymasını sağlayabilirsiniz. Ama siz sürekli memeyi teklif edin şuan çok küçük onun için çabuk yoruluyor. Ve o c şeklinde tut yok hepsini alsın cümlelerini okadar çok duydum ki onun için lütfen kendinizi suçlamayın doğar doğmaz bu güncelleme bize yüklenmiyor ve emzirmeyi bile zamanla öğreniyoruz bebişler sayesinde
İşte aradığım hikaye bu benim
Emmeyecek baskısı iliğimi kuruttu benim
İnanırsam meme reddi yaşamam biberon sonrası
Veya belki sütüm hiç bitmez 🤷‍♀️
Yatarak emzirmeyi denediniz mi ? Benim bebeğim altı aylık oldu hala yatarak emziririm. Oturduğum zaman ağlamaktan kasılıyor. Denemissinizdir belki ama fikir olur belki. emmeyen bebek çok zor ama bir müddet sonra rayına oturuyor. Vazgeçmeyin.
Onu denemedim
Şu an ona müsait ortam da yok
Ama kendi evime geçince ilk işim olacak
Bi de şimdi aklıma geldi
Sezaryen oldum da yan durma konusunda çok iyi değilim şu an
Oo gigless hayirli olsun gule güle güle büyüt öncellikle...eger emzirmezsen sarılık gecirebilir..buaralar ozellikle bol bol emzirmelisin. Bol bol deniceksin alisana kadar zaten bebek kavradiginda gerisi gelir.
Çokteşekkür ederim
Emzirmezlik yapıyorum da sarılık olmasın diye sütsüz bırakmıyorum çocuğu

O örnek benim sanirim. 15 ay sagarak besledim kizimi. Sagdikca azalir denmesi yanlis fikir sizi korkutmasın . Benim kizim ilk bas emdi 4 aylikkn meme reddi yasadim sagma seruvenim bu sekilde baslamis oldu. Daha da devam ettirirdim ama coklu besin alerjisi vardi kizimda. benim yediklerimden de geciyordu bisey yiyemedigim icin de azaldi sütüm bende kesmek zorunda kaldim.
Sagma da en en en onemli sey 2 3 saatte 1 duzenli sagmak siz daha yeni dogum yaptiginiz icin 2 saati asla gecirmemeniz gerekiyor. 1.5 saatte bi sagmalisiniz ki ne kadar sağarsanız o kadar artiyor sütünüz benim 24 saatte 900 ml sutum geliyordu. Unutmayin devamli ve surekli sagmak onemli. eger saatini kacirirsaniz aninda sutunuzde azalmayı gorursunuz zaten ben 15 ay makinayla yasadim diyebilirim gittigim heryerde yanimda tasidim. Bayagi zorlu oluyor ama mamadan daha iyidir sutunuz varsa sagarak verin napalim yapacak bisey yok. Geceleri de saati kurup kalkip sagiyordum . Sorunuz varsa cevaplarim
Ay o kadar uğraşıp meme tutturur da sonra 4. ayda red yaşarsam şimdiki gözyaşlarıma acırım sanırım 😂
15 ay o süt azalmadıysa daha azalmaz bence
Hatta bence benimki de azalmayacak
Şimdilik gördüğüm artıyor günden güne
Damla kullanacaktım vazgeçmek zorunda kaldım

24 saatte 900 ml az mı çok mu demek süt için?

Şu an aç bırakamazsınız sarılık riski var biberonsa biberon mamaysa mama verin
Yok aç bırakmamaya çalışıyorum
Kendi sütümü sağıp veriyorum en kötü

Hayır bebek beceremiyor. İkinci bebekte yaşadım. İlk bebek sorunsuz emdi. Hemde sütum bile yoktu. İki sene emzirdim. Çok tecrübeliyim sandım. Ama ikinci canımı okudu. Hastanede hep hemşireler zorla tutturdu memeyi. Ben yapamadım. İki hafta erken doğdu. Solunum sıkıntısı yaşadı. Bence yorgundu doğduğunda. Eve gelince bikac gün daha zorladı beni. Her pozisyonda tutmadı. Çok zorladı. Ama sonra alıştı. Korkma aliscak. Öyle bi alıştı ki iki sene emdi zor ayırdım 😂😂 sagarak vermek çok zor. Aç kalıyorsa önce emzirmeye çalış . Sonra sagdigin sütten ver. Olmadı yine mama desteği ver. Sıkma canını. İnan düzelecek. Kilo kaybı iyi olmaz. Bı şekilde doymak zorunda. Yenidoğan da şeker düşerse sıkıntı olur. Aç kalmasin.
Bilmem kaçıncı aydan sonra alışanları duyunca kendimi daha az kötü hissetmeye başladım doğrusu

Her turda önce silikon uçla vermeye çalışıyorum alışkanlığı oluşsun diye
Çok ağlaması durmazsa artık biberonla veriyorum doysun diye
Her yol var bizde 😂
Alışır alışır
Yıpratmayın kendinizi
Silikon ucla daha güzel tutuyor aslında ama sürekli kaynatma olayı beni bıktırmıştı, ve alışınca onsuz memeyi kabul etmeyebiliyorlar bebeler o yüzden küçük kızımda çok az kullandım, onsuz emmeye alıştırdım sonradan
Doysun da nasıl doyarsa doysun moduna geçtim sizlerle dertleştikten sonra
Bi şekilde ikimizden biri biöşeylere alışacak sanırım 😂

Şırıngayla verecekmişim sağdıklarımı
Yarısını döke saça veriyorum
Biberonla versem çocuğa içireceğim sütleri şırıngayla üstüne içiriyorum
Çok mantıklı di mi 🙄
Yaa hadisinler ordan bebe. Millet bebesini nişastalı suyla büyütmüş birşey olmamış da şimdi sen sagdigin sütü biberonla verince mi tuu kakaa

Ay o kadar uğraşıp meme tutturur da sonra 4. ayda red yaşarsam şimdiki gözyaşlarıma acırım sanırım 😂
15 ay o süt azalmadıysa daha azalmaz bence
Hatta bence benimki de azalmayacak
Şimdilik gördüğüm artıyor günden güne
Damla kullanacaktım vazgeçmek zorunda kaldım

24 saatte 900 ml az mı çok mu demek süt için?

Yok aç bırakmamaya çalışıyorum
Kendi sütümü sağıp veriyorum en kötü
daha ne olsun 1 lt süt resmen :D bilmiyorum da bana normal geldi

Yaa hadisinler ordan bebe. Millet bebesini nişastalı suyla büyütmüş birşey olmamış da şimdi sen sagdigin sütü biberonla verince mi tuu kakaa
Ay bilmiyorum valla
Ben yapınca bunkadar dikkat çekyi galiba
Sinirimi bozmak için

Doğuran kadar ben emzirmenin ogretilecek bir sey olduğunu bilmiyordum
Günlerce uğraştım beceremedim tutamiyorum olmuyor
Bir gün sabah 8den akşam 6ya kadar uğraştığımız biliyorum ama başardım
Siz de yaparsınız tecrubesizlikten oluyor maalesef etmese hemşireyle de emmez

Ya benim öyle bi derdim yok çok şükür
Ama doktor ve hemşire deyince sen ne bilirsin diyemiyor iç sesim
Bakınca benden uzmanlar konuda 😂

Bi yandan da aklıma ne geliyor biliyor musun
Ben işe başlayınca sağdığım sütleri kim deli gibi şırıngayla verecek bu çocuğa mecbur biberonu dayayacaklar diyorum
E madem 2 3 ay sonra biberon alacaksa şimdiki işkencenin amacı ne diye de kendimi ikna ediyorum 😂
Beyin müthiş bi organ 😂😂
oyle ama gercekten dogru dusunuyorsun benım doktorum aynen boyle soyledı ıste... gercekten bosuna ezıyet etme kendıne bebekde strese gırer sızde gerılırsınız aılecek ne gerek var...

Öncelikle bebeğinizi sağlıkla büyütün 😍 sorun bence tamamen sizin stresli olmanız ne yazık ki . Sakin olun derin nefes alın ve kulaklarınızı herkese kapatın . Sizin stresiniz bebeğe geçiyor doğal olarak tutup emmiyor ağlıyor . Sağıp verme konusunda ne yazık ki haklılar görümcemin kızı hiç tutmadı ve 3 ay sağarak verdi ve sütü bitti . Çünkü ten teması sorunu oluyor o yüzden. Siz sakin olursanız herşey yoluna girer çünkü emzirme hemşiresi ile başarıyormuşsunuz

Back