• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirme derdi

Tahminimce konu için en uygun yer burası değildir
Ama zaten feci dolmuş durumdayım
İnşallah taşınmadan şurda derdime çare bulabilirim
Sonuçta bu da büyük bi dert lu an benim için 🙄

Konuya gelirsek
5 günlük bebeği olan bir insanım
Gerçi artık ğek insana benzemiyorum 🙄
Doğduğundan beri çocuğu emziremedim
Emzirmeyü başaramıyorum
Göğsümün ucu var , sütüm var
Hepsine çok şükür
Ama bi türlü tutturamıyorum çocuğa
2 gün direndik hemşireyle ebeyle bilmem neyle sadece emsin diye
Çocuk nerdeyse hiç bez değiştirmez oldu
Eve gelince dayanamadım sağarak biberonla vermeye başladım
Ama hiçbi sağlık çalışanı onaylamıyor bu yaptığımı

Ben artık getçekten kafayı yemek üzereyim
Artık her 2 saatte bi karşılıklı ağlıyoruz en az bi saat
Almamak için her şeui yapıyor
Bugün emzirme hemşiresine gittik
Onunla gayet alıyor
Ben tek denerken asla beceremiyorum
Sürekli ağlamaktan yakında sütüm gidecek zaten

Emzirme hemşiresi de ne uç, ne biberon ne emzik hiçbirini kullanma
Sadece sağarsan da sütün bitecek zamanla dedi
Gerçektej delirmek üzereyim
Doktora gittik ona dedim belki acır halime diye
Emzireceksin başka yolu yok dedi sadece

Bi yanım diyor ki sağ sağ ver işte gittiği yere kadar herkesin sütü bitecek diye şart yoktur
Bi yanım emsin diye asla verme biberonla sağıp da diyor
Ama bugün vermedim işte çocuk resmen aç kaldı sabah 8den sınra ki öğünlerde
Zayıflatıp hasta etmek daha mı mantıklı bilmiyorum

O kadar moralim bozuk ki böyle bağırarak ağlamak istiyorum
Ki her emzirme seansında karşılıklı ağlıyoruz

Sağarak emzirmeli güzel hikayeleri olan ınsanlara çok ihtiyacım var şu an
Eline c harfi ver üstten sık alttan bastır tamamını ağzına sok filan diyecek olan varsa hepsini denedim arkadaşlar
Bi amuda kalkmadığım kaldı
Düz beceriksizim yani
O kısım kabul benim açımdan
Ay daha bugün öğrendim emzirme sondasi..yaz YouTube a izle çok müthiş bişey bence ve mantıklı alışana kadar öyle yapabilirsin hem tek başına yapılabilir hemde emmeye alışır..ama biraz mama takviyesi yap bence günde iki kez falan..sağlıkla büyüsün inşallah Aralık annelerinden takip ediyordum sizi sevgiler...

meme reddi geçicidir sakin olun, sütünüz varsa işiniz de kolay demektir. EDS yöntemini denediniz mi ? Bu işe yarayabilir. Kesinlikle biberon kullanmayın malesef tecrübe etmiş biri olarak eğer biberonun hızlı gelişine alışırsa işiniz çok daha zorlaşacaktır. Bir de tam acıkmasını beklemeyin o zaman hiç emmez. Uğraşmak istemez hemen hızlı bir şekilde doymak ister. Bir de gerçekten hissediyorlar stresi. Ben 1 ay ağlayıp emmezse emmesin deyip boşverdikten 10 dk sonra emmeye başladı. Tabi o ara da sarılık sebebiyle biberona alışmıştı ve asla bırakmadı. Fazla fazla kilolar aldı ama kesinlikle emmeyle beraber o biberonla mamayı yemeden uyumadı. Siz bence EDS deneyin araştırın bir medikalden temin edebilirsiniz hepsini çok basit bir şey.
Red mi ediyor ben mi beceremiyorum bilmiyorum hiç
Ama onu giç duymamıştım
bi de ona bakayım
Ben ucunu veremediğim için alamıyorsa ne denesem işe yaramayacak ama denerim
Eve emzirme danışmanı almaya kadae yolu var 😂

Bana da herhalde mutsuzluktan öleyim diye onu verme bunu veRme yapıyorlar
Ay içim umut doluyoe şu an damla damla
Aynı sağarkenki biberonum gibi 😂😂😂
Evet emecek olsaydı velki de her şeye rağmen emerdi
Özgür bi birey olarak emmemeyi seçti belki de 🤷‍♀️😂
Ayyy biz ne yaptık bi de bilio musun. Emmiyordu. Mememi ağzına soktum. Annem mememe ağzının olduğu yere sütümden veya mamadan damlatıp durdu. O ağzına aktıkça mecburen emdi. Kuzenim de ilk zanan böyle öğretti emmeyi. İlk 2 haftamız bçyle geçti

Silikon ucu nasıl bıraktınız, benim bebeğim 20gunluk silikon ucu biberon gibi kullanmaya başladı resmen ve meme ucumu beğenmiyor hanfendi 😂 silikon uç daha büyük çünkü.
Bana sormamışsınız ama ben de cevap vereyim, ben 2-3 gün kullandım, ve göğüs ucum çok küçük gerçekten. Emerken ara ara duruyorlar ya o zaman çıkarıp direkt verdim, silikon ucu ile emzirirken zaten ucu çıkıyor o yüzden çok farketmedi emdi. Bir kaç gün öyle denedim silikonla verip arada çıkarttım verdim. Öyle alıştı. Allah yardımcınız olsun.

Red mi ediyor ben mi beceremiyorum bilmiyorum hiç
Ama onu giç duymamıştım
bi de ona bakayım
Ben ucunu veremediğim için alamıyorsa ne denesem işe yaramayacak ama denerim
Eve emzirme danışmanı almaya kadae yolu var 😂
Zaten emzirme danışmanının yapacağı ilk şey EDS dir bence direkt yapın, çare olacağını düşünüyorum

Ya hemşireyle veya becerebilen biriyle emiyoe çocuk
Büyük ihtimalle benim beceriksizliğim tamamen
Ama olmuyor
Gerçekten olmuyor
Artık oturup ağlıyoruz karşılıklı saatlerce
Hazır olan sütüm azalmasın diye emziremediğim için ağlamaktan kesilecek süt sonunda
Yine de her şeye rağmen her emzirme zamanı deniyorum
En son dayanamayıp biberona dönüyoruz
Bizimki de hemşireyle alıyo benle almıyordu. Sadece şunu bil. O kadar ama o kadar normal bir süreç ki

Hayırlı olsun, sağlıkla büyüt bebişini. 🥰 Umarım mama da veriyorsundur arada, çok aç bırakma sarılık olmasın. Arkadaşım hep süt alsın diye mama vermedi, bebişin sarılığı yüksek çıkınca küveze aldılar mecburen. Bir de sağdığın sütü neden biberonla veriyorsun ki? Biz çay kaşığıyla vermiştik biberona alışmasın diye. Sık sık emzir, ten teması yapın bol bol. 5 gün umutsuz olmak için henüz erken. Her bebek doğar doğmaz emmiyor. Benimki de anca bir haftada alışmıştı.

Canım öncelikle hayırlı olsun. Ben ilk doğumunda 5 ay boyunca hem sağdım, hem emzirdim. Sonra sağmayı bıraktım ve emzirmeye devam ettım. Sağmamın nedeni sütüm daha fazla olsun diye yaptım.

Yok biberon verme alışır
Yok emzik verme şöyle olur...bunlar hikaye
Herkes yaşadığını bilir. Hiç kendini strese sokma yoksa sütünde kesilir.

Sonuç ne olursa olsun bebek anne sütü alıyor mu alıyor!
Bir yandan da muhakak memeyi tutturmayı dene
Karanlık ortamda dene

Ve netten reklamsız olan anne karnındaki sesleri indir
Fön sesi indir
Bunlarla da dene
Sabret, Bir sekilde alacak . Kavrayamadıgı icin sinirleniyor ce almak istemiyor
Ben de öyle düşünüyorum bi sağlık çalışanı görene kadar
Sonuçta bu çocul sadece anne sütüyle besleniyor
Tamam emmiyor da
Mama da gerekmiyor en azından
Ama denemeye debam edeyim bari 🙄

Çok teşekkür ederim
Benle değil de herkesle emiyor ya
O yüzren sinir geliyor bana
Olmasa yok diyeceğim
Konu kapanacak
O zaman böyle devam mı etsem gittiği yere kadar deneye deneye tutarsa tutar
Tutmazwa zaten elimden geleni yaptım derim

Onu da bırak asla alıştırma dedi hemşire bugün
Dün onunla 3 kere biberonsuz emzirebilmişyim
Bugün başladığım yere geri döndürdüler beni

Ben de artık süt konusunda baskı olduğunu düşünüyorum
Kendi sütümü sağıp veriyorum diye en kötü anne muamelesi görüyorum tüm sağlık çalışanlarından
Mama versem kesin taşlanırmışım
Ya çok yazdım kpnuna ama
Bırak dinleme sen onları
Sana zarar. Olmuyorsa olmuyor

Bebeğinizle çıplak sarılın. Sakin olun. Gerginliği paratoner gibi çekiyorlar. Zorlamayın. Teklif edin. süt emzirdikçe gelir. Sağıp verirseniz sütünüz gider. Bebek de biberonun rahatına alışırsa hiç emmez. Elbette tüm bebekler anne sütü emmiyor. Ama anasının sütü varken niye mamayla beslensin. Hem boşa masraf.

Yaa Allah bağışlasın demek doğdu minik :) Üstünüz tamamen çıplak olsun.
Onu teninize değdirin. Ağzına memeyi vermek için zorlamayın ama ağzı meme ucuna yakın dursun. Ucundan azıcık sıkın sütğn tadı kokusu da gelsin duysun.
O şekilde belki alabilir. Sağdığınız sütü çay kaşığı ile yada şırınga ile verin.
Bir de kaygılanmayın. Bebekler inanılmaz anlıyorlar kaygıyı ve siz o kaygı ile memeye götürünce almama ihtimali artıyor.
Olacak hepimiz bir şeyleri ilk başta başaramıyoruz ama öğreniyoruz.

Ben de öyle düşünüyorum bi sağlık çalışanı görene kadar
Sonuçta bu çocul sadece anne sütüyle besleniyor
Tamam emmiyor da
Mama da gerekmiyor en azından
Ama denemeye debam edeyim bari 🙄
Ruh halin için, sütün kesılmemesı icin senin strese girmemen gerekiyor. O yuzden hem memeyi dene
Hem sağ.
Sagmayı sakin bırakma, bırakırsan Bebek suan emmedıgı icin sütün azalır!
Alışacak merak etme zamanla.
Bazı bebekler cok inatçıdır
Sadece sabret biraz.

Koşarak emzırenı duydum ben 😀

Tahminimce konu için en uygun yer burası değildir
Ama zaten feci dolmuş durumdayım
İnşallah taşınmadan şurda derdime çare bulabilirim
Sonuçta bu da büyük bi dert lu an benim için 🙄

Konuya gelirsek
5 günlük bebeği olan bir insanım
Gerçi artık ğek insana benzemiyorum 🙄
Doğduğundan beri çocuğu emziremedim
Emzirmeyü başaramıyorum
Göğsümün ucu var , sütüm var
Hepsine çok şükür
Ama bi türlü tutturamıyorum çocuğa
2 gün direndik hemşireyle ebeyle bilmem neyle sadece emsin diye
Çocuk nerdeyse hiç bez değiştirmez oldu
Eve gelince dayanamadım sağarak biberonla vermeye başladım
Ama hiçbi sağlık çalışanı onaylamıyor bu yaptığımı

Ben artık getçekten kafayı yemek üzereyim
Artık her 2 saatte bi karşılıklı ağlıyoruz en az bi saat
Almamak için her şeui yapıyor
Bugün emzirme hemşiresine gittik
Onunla gayet alıyor
Ben tek denerken asla beceremiyorum
Sürekli ağlamaktan yakında sütüm gidecek zaten

Emzirme hemşiresi de ne uç, ne biberon ne emzik hiçbirini kullanma
Sadece sağarsan da sütün bitecek zamanla dedi
Gerçektej delirmek üzereyim
Doktora gittik ona dedim belki acır halime diye
Emzireceksin başka yolu yok dedi sadece

Bi yanım diyor ki sağ sağ ver işte gittiği yere kadar herkesin sütü bitecek diye şart yoktur
Bi yanım emsin diye asla verme biberonla sağıp da diyor
Ama bugün vermedim işte çocuk resmen aç kaldı sabah 8den sınra ki öğünlerde
Zayıflatıp hasta etmek daha mı mantıklı bilmiyorum

O kadar moralim bozuk ki böyle bağırarak ağlamak istiyorum
Ki her emzirme seansında karşılıklı ağlıyoruz

Sağarak emzirmeli güzel hikayeleri olan ınsanlara çok ihtiyacım var şu an
Eline c harfi ver üstten sık alttan bastır tamamını ağzına sok filan diyecek olan varsa hepsini denedim arkadaşlar
Bi amuda kalkmadığım kaldı
Düz beceriksizim yani
O kısım kabul benim açımdan
Sağlıkla büyütün yavrunuzu.
Daha dün akşam düşündüm
Çok benzer bir sey yaşadım ben de.
5,5 aylık ikizlerim var.
Birinde 3.ay birinde 4.ay meme reddi başladı
Keşke o zaman bebekler daha küçükken çabalasaymışım kaşık biberonla falan
Şimdi ikisi de asla emmiyor
Ve ben hayatımın sonuna kadar bebeklerimi emziremedigimi hatırlayıp üzüleceğim.

Bebeğiniz daha çok küçük
Biberonla değil kaşık biberonla verebilirsiniz
Veya eds hortumunu serçe parmağınıza sabitleyip bebeğin parmağınızı emmesini sağlayabilirsiniz
O parmağınızı emerken siz de enjektöre hortumdan mama veya süt verirsiniz

Pes etmeyin lütfen
Sonrasında insan daha çok pişman oluyor.

Son düzenleme:
Ya sanırım bu bebeyle ilgili bir şey. Biz de uzun süre beceremedik. Hiç de öyle şapır şupur emmedi. Sağarsan sütün bitmez artar. Ama düzenli sağman lazım mutlaka. Ve her sağım en az 15 dk olmalı. İlk günler biberondan dolayı meme reddi olacağını sanmıyorum. Sen şu an doyurmaya odaklan bence. Memeyle de sürekli uğraşacaksın. Çocuk kendine geldikçe alacak inanıyorum 🙏🏻

Ben 2 hafta denedikten sonra normal bir şekilde emzirebildim.bıkmadan devam edeceksiniz..kendinizi hirpalamaniza yada aglamaniza gerek yok .zamanla hallolur

Hayırlı olsun, sağlıkla büyüt bebişini. 🥰 Umarım mama da veriyorsundur arada, çok aç bırakma sarılık olmasın. Arkadaşım hep süt alsın diye mama vermedi, bebişin sarılığı yüksek çıkınca küveze aldılar mecburen. Bir de sağdığın sütü neden biberonla veriyorsun ki? Biz çay kaşığıyla vermiştik biberona alışmasın diye. Sık sık emzir, ten teması yapın bol bol. 5 gün umutsuz olmak için henüz erken. Her bebek doğar doğmaz emmiyor. Benimki de anca bir haftada alışmıştı.

Sütü varmış sağıp verebilir mamaya gerek yok ki.

Benim de kuzularım 4 günlük. Hayirli ugurlu olsun🤍

Emzirmek, anne sütü tabi ki muhteşem ama kendini suçlamak, yetersiz bulmak, beceremiyorum demek kendi hakkına girmek olur, yüklenme bu kadar.
Sütüm yeni yeni gelmeye başladı daha, dün aksam 2 3 damla ancak... Mecburen mama verdim. (Biberon kullanmadık, kaşıkla yedirdik) Gelen sütü de ememiyorlar şuan, zaten erken doğdular ve cok minikler.

Büyük çocuğum da ilk başlarda emememişti, çene kasları çok kuvvetli değil tutamıyor memeyi demişti emzirme hemşiresi. Bebegin agzini dayayıp kendim c şekliyle ağzına sıkıyordum resmen 🥲 9. Gün yapışmaya ve kuvvetli şekilde emmeye başlamıştı.

Başkasıyla emiyor ben yapamıyorum deme. Biri işin uzmanı, biri deneyimlisi. Sence de acemilik yaşaman çok normal değil mi?

Allah izin verirse yeni bebeklerimi de emziricem, kaygı ancak süreci zorlaştırır 🌼🤗😍

yaa başka konuda yorumunu görünce hamilelik günlüğünü gördüm doğdu demek ki bebiş diye kendi kendime sevindim:halay:hayırlı olsun demeye geldim...çoook mutlu olun birlikte inşallah.

Bana sormamışsınız ama ben de cevap vereyim, ben 2-3 gün kullandım, ve göğüs ucum çok küçük gerçekten. Emerken ara ara duruyorlar ya o zaman çıkarıp direkt verdim, silikon ucu ile emzirirken zaten ucu çıkıyor o yüzden çok farketmedi emdi. Bir kaç gün öyle denedim silikonla verip arada çıkarttım verdim. Öyle alıştı. Allah yardımcınız olsun.
Cevap için çok teşekkür ederim 😍 kullanan herkesin yorumuna ihtiyacım var aslında. Şuan emziriyorum uyku moduna geçti hemen deneyeceğim yoksa iş yaş, çok hava yutuyor malûm 😬🙄 Allah razı olsun 🌹

Back