• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirme derdi

Yanı 5 günde delirmek derseniz yol uzun diyorum:) zamanla bebek alışacak. Suan cok yeni ememesi coook normal. Eğer emzirmek istiyorsanız dayanmaktan başka care yok . Kolaya kaçıp mama da verebilirsiniz ama sonrasında bunun kolaya kaçmak olmadığını mama vermenin daha zor olduğunu görürsünüz. Sagma islemini sadece meme bosalmiyorsa yapin onun disinda ölmedikce emzirmeye devam:) sonu guzel emin olun.

Her emzirme zamanı deniyorum zaten
Ya gerçekten sağmak hiç konforlu değil
Bence de keşke emse boşaltsa
Vup vup vup sürekli vakum sesi en sevdiğim ses değil
Ama çocuğun sesi kısıldı ağlamaktan
Annem, kayınvalidem, o, şu, bu filan herkes ni kenarından çekiltiriyor göğsümü
Şehirde görmeyen 2 3 kişi kaldı yani 😂
Ama benle tekken asla emmiyoe çocuk
Kucuk doye iste kolay tutamiyir bence ogrenecek cnm tutmayi da benimki de oyle ya ben dilbagindan suphelendim dr goturcem siz de baktirin cnm

Ben henüz anne olmadım bilmiyorum.
Ama ten temasını çok önemsiyorlar. Bebişi soyup koynunda yatırsan birebir seninle temas etse memeyi almak istediği zaman alır mı? Hiç bildiğim bir şey değil ama seninle bağ kurunca belki daha kolay emer. Endişelenmeden bekle sev bebeğini kucağına alıp.

Benim hem sütüm gelmemişti hemde göğüs ucum yoktu önce 1 aya kadar sağıp verdim 2 saatte bir sonra silikon göğüs ucuna geçtim 3 ayda öyle devam ettim sonrasında rahatlıkla emzirmeye başladım. Daha çok yeni anne olmuşsunuz zamanla düzene girecektir. Bebeğiniz hayırlı olsun
Çok teşekkür ederim
Benle değil de herkesle emiyor ya
O yüzren sinir geliyor bana
Olmasa yok diyeceğim
Konu kapanacak
O zaman böyle devam mı etsem gittiği yere kadar deneye deneye tutarsa tutar
Tutmazwa zaten elimden geleni yaptım derim
Çocuk biberon seviyosa silikon göğüs ucu dene. Ben acıyo diye 1 ay öyle emzirdim sonra silikon ucu kaldırdım öyle emmeye devam etti
Onu da bırak asla alıştırma dedi hemşire bugün
Dün onunla 3 kere biberonsuz emzirebilmişyim
Bugün başladığım yere geri döndürdüler beni
Bırakır olayı bana çok saçma geliyor. Emzik de verdim kilo almıyo mama ver dediler diye kaç ay sağdığım sütü çocuğa vermedim (çünkü süt içerse mama içmiyodu doktor illa mama desteği ver çocuk kilo almıyo diyodu) mama yapıp biberonla içirdim.
Sonuç olarak 2 sene emdi. Ben bırakmasam daha da emerdi. Bilmiyorum bence annelere çok baskı yapıyolar.
Ben de artık süt konusunda baskı olduğunu düşünüyorum
Kendi sütümü sağıp veriyorum diye en kötü anne muamelesi görüyorum tüm sağlık çalışanlarından
Mama versem kesin taşlanırmışım

Tahminimce konu için en uygun yer burası değildir
Ama zaten feci dolmuş durumdayım
İnşallah taşınmadan şurda derdime çare bulabilirim
Sonuçta bu da büyük bi dert lu an benim için 🙄

Konuya gelirsek
5 günlük bebeği olan bir insanım
Gerçi artık ğek insana benzemiyorum 🙄
Doğduğundan beri çocuğu emziremedim
Emzirmeyü başaramıyorum
Göğsümün ucu var , sütüm var
Hepsine çok şükür
Ama bi türlü tutturamıyorum çocuğa
2 gün direndik hemşireyle ebeyle bilmem neyle sadece emsin diye
Çocuk nerdeyse hiç bez değiştirmez oldu
Eve gelince dayanamadım sağarak biberonla vermeye başladım
Ama hiçbi sağlık çalışanı onaylamıyor bu yaptığımı

Ben artık getçekten kafayı yemek üzereyim
Artık her 2 saatte bi karşılıklı ağlıyoruz en az bi saat
Almamak için her şeui yapıyor
Bugün emzirme hemşiresine gittik
Onunla gayet alıyor
Ben tek denerken asla beceremiyorum
Sürekli ağlamaktan yakında sütüm gidecek zaten

Emzirme hemşiresi de ne uç, ne biberon ne emzik hiçbirini kullanma
Sadece sağarsan da sütün bitecek zamanla dedi
Gerçektej delirmek üzereyim
Doktora gittik ona dedim belki acır halime diye
Emzireceksin başka yolu yok dedi sadece

Bi yanım diyor ki sağ sağ ver işte gittiği yere kadar herkesin sütü bitecek diye şart yoktur
Bi yanım emsin diye asla verme biberonla sağıp da diyor
Ama bugün vermedim işte çocuk resmen aç kaldı sabah 8den sınra ki öğünlerde
Zayıflatıp hasta etmek daha mı mantıklı bilmiyorum

O kadar moralim bozuk ki böyle bağırarak ağlamak istiyorum
Ki her emzirme seansında karşılıklı ağlıyoruz

Sağarak emzirmeli güzel hikayeleri olan ınsanlara çok ihtiyacım var şu an
Eline c harfi ver üstten sık alttan bastır tamamını ağzına sok filan diyecek olan varsa hepsini denedim arkadaşlar
Bi amuda kalkmadığım kaldı
Düz beceriksizim yani
O kısım kabul benim açımdan
Hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsün
Midesi kiraz kadar bir şey korkma az da olsa çekse doyar inşallah
Kendi başıma gelmedi fakat bi komşum aynı şekilde idi kucağında yürüyerek emziriyordu bi yandan da eliyle pışpışlıyordu başka türlü tutmuyor diyordu
Bir de ilk başlarda uykudan da gözlerini açıp tutamıyorlar sarılığında etkisiyle en 15 dakika uğraşıp uyandırıp tutturmaya çalışıyordum

Öncelikle rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
Kendinize bu kadar yüklenmeyin, daha çok yeni her şey zamanla öğreneceksiniz her ikinizde bu süreci ve emin olun geçip gidecek.

Bebeğim 8 aylık doğdu emme refleksi yok dediler ilk etapta, zaten göğüs ucumda yoktu hiç ememiyordu.
Aşağı yukarı 15-20 gün uğraştım, her meme vakti sütü sağdım kaşıkla verdim biberona alışmasın dediler diye.
Bir yandan da emzirmeye de uğraştım.
Bu süreçte çocuğum kilo verdi, sarılık oldu, hastanede yattık. (burası çok önemli mutlaka kaşıkla da olsa verin saat başı kaşığı almıyorsa biberonla günde iki defada olsa iyice beslendiğinden emin olun)
Ama sonra yavaş yavaş tutmaya ve emmeye başladı iki ay sonra ise hiç bırakmamaya sürekli emmek istemeye başladı :)))
Öyle ki vantuz gibi yapışıyordu, birde feci gazlı bir bebekti emdikçe gazlanıyor gazlandıkça emmek istiyordu.
2 yaşını geçti 25 aylık oldu dana hala emiyor...
Bu aralar memeye veda edecek ama nasıl edecek bilmiyorum :KK61:
Bu süreci annelerin büyük bölümü yaşıyor, ağlayarak kendinizi yıpratmayın.
Size verebileceğim en güzel tavsiye başkalarının tecrübelerini dikkate alın ama sizi boğmaya başladığında da kulak asmayın.

Youtube de emzirme pozisyonları ile ilgili videolar var onları da izleyin bazen bilmediğimiz ufak bir detayı öğrenebiliyoruz ve işimize yarıyor gerçekten.

Benim deneyimim yok tecrübeli anneler yardımcı olacaktır ama sizi yorumlarda hep görüyordum. Allah analı babalı büyütsün demek istedim 💟

Ay bu emmeyen bebeler beni benden alıyor. Biz hiç sevismedik bildiğin savaştık emerken :KK70:
Canim ben bir dönem üstümü çıkartıp ayağa kalkıp bebeğimde kucağıma alıp gezerek emzirdim ve arkada da sakinleştirici müzik (işte fön makinesi sesi falan filan)

Emzirme ile ilgili her konuya yazıyorum. Çünkü nasıl bir duygu olduğunu biliyorum. Nedeni önemli değil benim ilk oğlum da başlarda emmedi, emziği şap şap emen bebek göğsümü verince ağzını açıp var gücüyle ağlıyordu.
Emzirmezseniz sağıp da memeyi boşaltmazsanız mastist olursunuz. Ben ilk hafta sağıp verdim, sonra topuk kanı için sağlık ocağına gittiğimde hemşireye açıldım, çok çaresizdim. Bana silikon göğüs ucunu önerdi. Emzik gibi olduğu için oğlum onunla emdi çok şükür. 2-3 gün öyle emzirdim sonra arada çıkarıp direkt verdim, öyle emzirmeye devam ettim. Benim göğsüm dolmuştu artık patlayacak gibiydi, süt akıyordu çocuk sütü yalıyordu ama emmiyordu. Zaten gerginleştiği için ucu da çıkmıyordu. Yani başka çarem yoktu.
Bence her çözümü deneyin. Ben aç kalacağına sağıp vermeyi seçtim ilk hafta. Sizin bebeğiniz de 5 günlük daha aç kalmasın sarılık oluşabilir. Belki çok stres yaptığınızdan olmuyordur. Sağlıcakla büyütün bebeğinizi.

Bence sütüm var çok şükür
Sağınca gayet geliyoe yani
Çocuk da biberonla içirdiğimde gayet keyifli oluyor
Çocuğun gözünü, keyfini resmen biberonla besleyince görebildim
O zamana kadar illa emeceksin dediğim için hep açtı çocuk
Ama sağıyorum diye gidecek korkusu verdiler bana
Şimdi ikimiz de gergin ve mutsuzuz
Süt olmasaydı daha rahat olurdum inan yokmzaten ne yapayım diye
Şimdi hemşireler olan sütüne yazık edeceksin dedikçe boğuluyorum resmej
Biberon kolaylarına geliyor kendilerini yormadan armut piş ağzıma düş oluyor.
Bebeklerde işini biliyor :)
Söyleyin ona, emek vermeyi öğrenmesi lazım :)
Bu hayat emeksiz olmuyor.
Doymak için gayreti lazım, süt için emmesi lazım :)

Üzülme gerçekten, sonra da bıraksın diye gözünün içine bakıyosun :) al bebeğini sakin sakin emzirmeyi dene yatarak dene kucağına alarak dene, ben kucağıma yastık koyup üstüne bebeği koyarak emziriyodum. Sağ göğsümü uzun süre emziremedim tersime geliyodu ben de solu emzirip sağdakini sağıyordum. Sonra hepsine alıştı gitti. Yeter ki sakin olup strese girmeden deneyin. Başınızda emdi mi doydu mu diye sizi strese sokan biri varsa yanınıza almayın. Benim en büyük şansım evde eşimden başka kimsenin olmamasıydı.

Benim hem sütüm gelmemişti hemde göğüs ucum yoktu önce 1 aya kadar sağıp verdim 2 saatte bir sonra silikon göğüs ucuna geçtim 3 ayda öyle devam ettim sonrasında rahatlıkla emzirmeye başladım. Daha çok yeni anne olmuşsunuz zamanla düzene girecektir. Bebeğiniz hayırlı olsun
Silikon ucu nasıl bıraktınız, benim bebeğim 20gunluk silikon ucu biberon gibi kullanmaya başladı resmen ve meme ucumu beğenmiyor hanfendi 😂 silikon uç daha büyük çünkü.

Hayırlı olsun Allah analı babalı sağlıkla büyütsün inşallah, duşa girip ten tene temas yapbilirseniz çok iyi olur. Bebekler bu durumda emmeye alışıyorlar. Facebook emzirme akademisine üye olun. Hemşireyle alan bebek sizden de alacaktır. Bebeğinizi alıştırma bardağı ya da kaşıkla doyurabilirsiniz. Zaten mideleri minik daha.

Bir kere siz beceriksiz değilsiniz.
Bunu düşünüp de kendinizi üzmeyin.
Bebek güçsüz olabilir şuan.
Bu süreci de birçok anne yaşıyor.
Bir müddet sağarak verin madem.
Arkadaşımın bebeği hiç almadı sizin en azından bir şekilde alıyormuş hemşireyle de olsa.
Arkadaşım bir yıl boyunca sağdı sütü de azalmadı.
Eğer herşeye rağmen de almıyorsa yapacak birşey yok.
Bu sizin suçunuz değil kesinlikle.
Hemşireyle hergün alıştırma yapma imkanı var mı?
Yaptık işte sabah
Gayet emdi
Bennde yapabildim orda
Eve geldik yine aynı eski düzene döndü

Ayy doğurdun mu, hayırlı olsun sağlıkla büyüsün minik ☺️ Hiç moralini bozma demeye geldim, hemşireyle emip sen tek denerken emmiyorsa bebeğin memeyi tutmada problemi yok bence, senin stresinden etkileniyor olabilir mi? Uyurken nasıl, emebiliyor mu? Emecek olan bebek ne yaparsan yap biberon emzik vs de versen emiyor. Emmeyen emmiyor. Ben bunu gördüm. O aman şunu yapma emmez bunu vermez emmez sözlerinin anneleri strese sokmaktan başka bir işe yaradığını düşünmüyorum. 🤷🏻‍♀️ Biraz zaman tanı hem kendine hem bebeğe, 5 gün umutsuzluğa kapılmak için çok erken. Aylar sonra biberondan mamadan memeye dönebilen anneler var.
Bana da herhalde mutsuzluktan öleyim diye onu verme bunu veRme yapıyorlar
Ay içim umut doluyoe şu an damla damla
Aynı sağarkenki biberonum gibi 😂😂😂
Evet emecek olsaydı velki de her şeye rağmen emerdi
Özgür bi birey olarak emmemeyi seçti belki de 🤷‍♀️😂

Gigglessss bebişini öp kokla
Ağlama kıyamam
4 aylık oğlum
Hala her gün 2 kez sağıyorum
İlk günler tutamadı
Emme refleksi orta dereceydi
Kabus gibi günlerdi. Dönüp bakıyorum da ne çekmişim.
Aç kaldığı için sarılığı tavan yaptı. Mama artı meme artı sağdığım sütle toparladım

Biz iöyle yaptık. 15 dk sağ 15 dk sol emzirdim. Aktif emme şart değil. Bırak memen ağzında kalsın. Emmesede dili değsin. Bu süt üretimini sağlar.

Doktor hemşire vs biberona öcü olarak bakıyor. 4 aydır biberon kullanan biri olarak hiç zararını görmedim. Meme reddi yaşamadık aksine mememe aşık. Ama sütüm az mamaya devam.

Kaşık biberon denedim. Şırınga denedim. Bunları gecenin 2si 3ü yapmak zor geldi. Meme ucuna benzeyen 0 numara biberon aldım aventin. Onu kullandım hep. Gaz problemi olunca dr browns a geçtik.

Demek istediğim ilk günler tutamaz tabi. Paniklemen için çok erken. Daha 5 gün olmul. Üstelik midesi kiraz kadar. Azıcık bile çekse yeter ona. Srn memende emmese bile tutmaya devam et. Bineron ve sağmak kötüdür diyen yorumları dinleme. Seni en az strese dokacak yöntemi uygula. Biberonda hem ben rahat ettim hem bebeğim doydu. Diğer yöntemkeri rafa kaldırdım.

Back