- 30 Mayıs 2020
- 13.059
- 49.306
- 528
Öyle yapayımYa çok yazdım kpnuna ama
Bırak dinleme sen onları
Sana zarar. Olmuyorsa olmuyor
Hemen ikna oldum
Ama epey bi sütten bahsediyoruzYaa Allah bağışlasın demek doğdu minik :) Üstünüz tamamen çıplak olsun.
Onu teninize değdirin. Ağzına memeyi vermek için zorlamayın ama ağzı meme ucuna yakın dursun. Ucundan azıcık sıkın sütğn tadı kokusu da gelsin duysun.
O şekilde belki alabilir. Sağdığınız sütü çay kaşığı ile yada şırınga ile verin.
Bir de kaygılanmayın. Bebekler inanılmaz anlıyorlar kaygıyı ve siz o kaygı ile memeye götürünce almama ihtimali artıyor.
Olacak hepimiz bir şeyleri ilk başta başaramıyoruz ama öğreniyoruz.
Kaşıkla çokmuzun sürmüyor mu
Şırımgayla mesela 6 7 tur ediyordu
Ay nolue güldürme karnım patlayacak diye korkuyorumRuh halin için, sütün kesılmemesı icin senin strese girmemen gerekiyor. O yuzden hem memeyi dene
Hem sağ.
Sagmayı sakin bırakma, bırakırsan Bebek suan emmedıgı icin sütün azalır!
Alışacak merak etme zamanla.
Bazı bebekler cok inatçıdır
Sadece sabret biraz.
Koşarak emzırenı duydum ben
Emmediği her zaman sağıyorum işteYa sanırım bu bebeyle ilgili bir şey. Biz de uzun süre beceremedik. Hiç de öyle şapır şupur emmedi. Sağarsan sütün bitmez artar. Ama düzenli sağman lazım mutlaka. Ve her sağım en az 15 dk olmalı. İlk günler biberondan dolayı meme reddi olacağını sanmıyorum. Sen şu an doyurmaya odaklan bence. Memeyle de sürekli uğraşacaksın. Çocuk kendine geldikçe alacak inanıyorum
O sağılmışı emerken ben stoğu yeniliyorum
Ya böyle mesajlar okudukça ağlayasım geliyorBaşkasıyla emiyor ben yapamıyorum deme. Biri işin uzmanı, biri deneyimlisi. Sence de acemilik yaşaman çok normal değil mi?
Allah izin verirse yeni bebeklerimi de emziricem, kaygı ancak süreci zorlaştırır
Çok normal di mi emzirememek
Yalnız değilim
Henğz tartmadılar daSütü yeterli miymiş o ayrıntıyı atlamışım. İlk hafta bebek de emmediği için süt az geliyor ya onun için dedim ben.
Emebileceğinden fazla miktarda süt oluyor genelde
Bence tabi bu