Emzikli Diyet Doğum Kilolarını Birlikte Verelim

Yok canim ya saat basi uyaniyo ve meme isteyem bi cocuk hemen baska seyle avunmuyo. Bizimki cok aaglayan bi bebek oldugu icin esim zatem hemen bana getiriuo. Annem sagolsun yardimci oluyo ben bazen icwri gidiyorum falan ama yetmiyo bilmiyorum yani cocugun aglamasi beni istemesi o sorumluluk kafamda oldugu surece bej rahatlayamiyorum zaten
meme bağımlısı olanlardan biride benim oğlum çocuğun geçen aya kadar çok güzel uykusu vardı ramazan girdi gireli mahvoldu 9. Ayda gece beslenmesini kestim kesintisiz uykuyu yakaladık oh dedim bu iş bitti ama devami çok zor geldi nasıl olduysa tekrar alıştı meme ye şimdi gece 30 dk bir 1 saate bir uyanıp ağlıyo ve meme dışında hiç bişey sakinleşmiyo onu 😔 geçen hafta uyanıp 3-4 dk emip geri dönüyodu uykuya ama dün den beri ona da kanamaya başladı dün gece her uyanmasında 25 dk ya yakın emip uyudu yalnışım olmasın 5 saate yakın meme de kaldı desem yalan olmaz. Ama inan ki sabrım azaldı artık çarşamba doktora da götürücem ve sonra kararlı bi şekilde ya sütten kesicem yada gece beslenmesini kesicem kolay olmuycak ama yapmak zorundayım çünkü zaman ilerledikçe içinden çıkmaz bi hâl almaya başlıycak bu durum

Anlıyorum canım annelik gerçekten zor seni çok iyi anlıyorum. Ama kendini üzmeni hiç istemem inanki hepsi geçecek zaman çok çabuk geçiyor Bi bakmışsın kocaman olmuş bebeğin. Şu an bebeğinin tek güvendiği insan sensin o kendi başına bişey başaramıyor sana muhtaç en çok sevdiği insan sensin uyanınca senin kokunu arıyor. Ben çok bunalınca bebeğimin yoğun bakımdaki hali gözümün önüne geliyor o küçücük hali bunalım hissi hemen geçiyor. Lütfen kendini üzme 🌺
Evet canim bu dediklerini iman derinden hissediyorum devamli. Sadece bazen eski Mysonismysun Mysonismysun da bir insandi diye dusunuyorim cok yoruldugum zman. Dmek bazen insan gercekten yorulabiliyor. Evet bu gunlerfe gececek

meme bağımlısı olanlardan biride benim oğlum çocuğun geçen aya kadar çok güzel uykusu vardı ramazan girdi gireli mahvoldu 9. Ayda gece beslenmesini kestim kesintisiz uykuyu yakaladık oh dedim bu iş bitti ama devami çok zor geldi nasıl olduysa tekrar alıştı meme ye şimdi gece 30 dk bir 1 saate bir uyanıp ağlıyo ve meme dışında hiç bişey sakinleşmiyo onu 😔 geçen hafta uyanıp 3-4 dk emip geri dönüyodu uykuya ama dün den beri ona da kanamaya başladı dün gece her uyanmasında 25 dk ya yakın emip uyudu yalnışım olmasın 5 saate yakın meme de kaldı desem yalan olmaz. Ama inan ki sabrım azaldı artık çarşamba doktora da götürücem ve sonra kararlı bi şekilde ya sütten kesicem yada gece beslenmesini kesicem kolay olmuycak ama yapmak zorundayım çünkü zaman ilerledikçe içinden çıkmaz bi hâl almaya başlıycak bu durum
Bin bir emekle kesmissij tekrar olmasi kotu olmus insallah tejrardan kesersin de rahat edersin canim o donem geldiginde neler yaptigini ozelden ya da buedan yazarssan ben de bilgilenmis olurum

Bin bir emekle kesmissij tekrar olmasi kotu olmus insallah tejrardan kesersin de rahat edersin canim o donem geldiginde neler yaptigini ozelden ya da buedan yazarssan ben de bilgilenmis olurum
Kizlar benim oglumun da ozellikle 9. Aya girdiginde uykusu cok bozuldu. Dis çıkardı bu ayda. Ben disten oldugunu dusunuyorum. Bir de her uyandiginda direk memeye almayin bence cunku ac oldugu icin uyanmiyor. Emzik ya da su verebilirsiniz. Ben oyle yapiyorum. Zaten uykusuz kaldigim icin ve surekli emzirdigim icin dogru duzgun sut olmuyor ki. Ben de biberonla su veriyorum, ya da emzik veriyorum, yataginda sirtina hafifce vurarak pispisliyorum. Her zaman ise yaramiyor ama bazen yariyor. Belki fikir olur diye yazayim dedim

Günaydın kizlar bende diyeti bayram girdi bıraktim gibi oldu. Sacma sapan bi halde yedim de yedim. Bu sabah kalktim sadece bir yumurta ve menemen yedim az. Canim bi sey istemiyor. Bende yorgunum. Ustelik bebis haziranda 6 aylik olacak ama mama ve sut seklinde gidiyorduk sütüm iyice kesildi. Her seyi yaptim ama cogalmadi. Ona kafayi taktikca yemeye basladim ama yok gelmiyor yani.
Zaman zaman anneliğimi sorgulamaya basladim. Mutsuzum kisacasi.

Günaydın kizlar bende diyeti bayram girdi bıraktim gibi oldu. Sacma sapan bi halde yedim de yedim. Bu sabah kalktim sadece bir yumurta ve menemen yedim az. Canim bi sey istemiyor. Bende yorgunum. Ustelik bebis haziranda 6 aylik olacak ama mama ve sut seklinde gidiyorduk sütüm iyice kesildi. Her seyi yaptim ama cogalmadi. Ona kafayi taktikca yemeye basladim ama yok gelmiyor yani.
Artik ek gidaya baslayacak nasilsa canim. Ona giden birkac damla bile yeter. Benim de sütüm baya azaldi. Ne kadar emerse kar. Hic kafaya takip uzme kendini. Emdikce gelir, hic stres yapma

Merhaba uykusuz anneler kulübü, beynim salça kıvamında resmen uykusuzluktan. Dün 21 Haziran’da teslim edilecek bir çalışmayı günü geçti diye apar topar bitirmeye çalıştım ve kafamda Pazartesi ye kadar bitirmem gerek diye stres oldum. Aylardan Mayıs olduğu ve kafamdaki gibi dünün Perşembe değil Pazartesi olduğunu gece yarısı anladım. Arkadaşıma mesaj attım dün neden demedin bana diye(bayram bayram onu darladım bi de hadi hadi diye) o da anlamamış Benim halimi daha bir ay var niye telaş yaptım gibi düşünmüş... neyse saçma sapan çalışmaya başladı aklım.
Sabah bebeği eşime bıraktım ne kadar uyuyacaksın diye daha almadan. Kendi kendime uyanana kadar dedim, tabi! Dedi. Yarım saat sonra getirdi tok çocuğu bir daha zorla doyurdum altını değiştirdim. Bi daha yattım bir saat sonra kalktım. Bıraktı bebeği üst kata kaçtı hemen sinir oldum. 2,5 saattir kucağımda şimdi uyudu. Nasıl bu kadar uyku sevmeyen bir bebek olabilir deliyorum resmen. Kızım ne rahattı koy uyusun ver yesin. Bu yatağı görünce kıyamet kopuyor.
Bu savaş arasında bisküvi çikolata ekmek yedim resmen...korona bit artık ya bittt

Kizlar benim de ruh halim hic iyi degil. Evi cok severim normalde, evde kalmaktan hic sikayetim yoktu simdiye kadar ama bu hafta ruh halim asiri dalgali. Bi coşuyorum bi çöküyorum. Amaçsiz gibiyim. Ustelik gunlerim cok guzel geciyor.eşim evde bebegi uyutmaya yardim ediyor, cocuklar cok kavga etmiyor ama hep uyumak istiyorum normalde kosturmaya mucadele etmeye alismisim belki de ondan bu rahatlik batti:KK43:
Neyse yediklerime geleyim. 2gun icinde fazladan baklava ve cikolata yedim. Bugun ise
Kahvalti ve oglen birlesik oldu.
1firinda patates
2d.ekmek
Tahin pekmez
1d.peynir
1yumurta
3d.sucuk
Domates
2zeytin

Kizlar benim oglumun da ozellikle 9. Aya girdiginde uykusu cok bozuldu. Dis çıkardı bu ayda. Ben disten oldugunu dusunuyorum. Bir de her uyandiginda direk memeye almayin bence cunku ac oldugu icin uyanmiyor. Emzik ya da su verebilirsiniz. Ben oyle yapiyorum. Zaten uykusuz kaldigim icin ve surekli emzirdigim icin dogru duzgun sut olmuyor ki. Ben de biberonla su veriyorum, ya da emzik veriyorum, yataginda sirtina hafifce vurarak pispisliyorum. Her zaman ise yaramiyor ama bazen yariyor. Belki fikir olur diye yazayim dedim
Onlari da gerci olmuyo meme kokusu duycak illa

Ek gidaya gececk ya rahatlarsin canim merak etme... Anneler ne zaman zaten yaptigindan tatmin olabiliyoki

Ben de basindan beri sut sikintisi cekenlerdenim canim. Her gun 1 olcu mama vermeden uyumuyor hatta bazen 2. Cok cok yersem artiyor ama sutten cok kilo oluyor. Ustelik 1 hafta sonra 7 aylik olacak ve hala ek gidaya gecemedik. Emzirme bitene kadar bu süt var yok davasi devam edecek demek ki. Emzirmek zaten yorucu. Bir de bu durum Psikolojik olarak daha yorucu

Ben de basindan beri sut sikintisi cekenlerdenim canim. Her gun 1 olcu mama vermeden uyumuyor hatta bazen 2. Cok cok yersem artiyor ama sutten cok kilo oluyor. Ustelik 1 hafta sonra 7 aylik olacak ve hala ek gidaya gecemedik. Emzirme bitene kadar bu süt var yok davasi devam edecek demek ki. Emzirmek zaten yorucu. Bir de bu durum Psikolojik olarak daha yorucu
Bende de ayni durum. Dusunmemeye calisiyorum artik napim. Bi de bizde süt alerjisi var sanirim bize de doktor ek gidaya gec geceriz dedi. Bende de oyle bak tam 2 kilo almisim 2 haftada. Ki yedigim zaman bile süt sadece cocugu doyurmuyor. Demekki vücut uretmiyor napim. Ilk once emziriyorum ki zaten cok cok az sonra mama veriyorum ardindan.

İlk madde corona bitsin cidden. Yoksa hem sıkıntıdan, hemde ev hapsinden bunaldım. İkinci maddem de aynı. Ya bu çocuklar beni delirtecek. Büyük küçükten beter. Sırf çocuğa yetemiyoruz diye kreşe vermiştik 2 ay gidemeden kreş kapandı. Bide üstüne istediğim hiç bir şeye zaman ayırtmamak ve kilo almak iyice delirtiyor beni. 😭😭😭

Mysonismysun Mysonismysun canım valla çok özür dilerim. Bu ara bi iş üzerinde çalışıyorum dedim ya o bağladı beni. Artık daha rahatım. Daha çok gelcem 😍
lindalinda lindalinda canım sütüm azaldı diye düşünme. Süt işi tamamen hormon işi. Hormon salgılatmak da beynimizin işi. O yüzden ha gayret.
limelemon limelemon hoşgeldin. Eylül annelerindeydin dimi? Burda süreklilik sağlarsan acayip motive olursun. Ben 13 kilo verince bıkkınlık safhasındayım. Bana uymayın.

Canım yanlış hatırlamıyorsam uyku eğitimi vermiştin galiba. Ama davulculardan bozulmuştu. Eğer uyku eğitimi varsa merak etme düzene geri girer. Hem gece beslenmesini bir kere kesmişsin. İkinci neden olmasın? Merak etme halledersin. Ama ben ilk oğlumda 10 aylık gece beslenmesini kestiğimde beşiğine suluk koymuştum. Uyanıp onu içiyordu. İlk uyanmalarında ben içirdim. Sonra kendi kalktı içti. Şimdi de inş öyle yapıcam. Tamamen kesmek için çok erken bence ama sen bilirsin tabiki.

Evet Kızlar çok büyük laflar edip sonra onları yemek istemiyorum 🤣🤣🤣 ama eski suukaa geri döndü. Bugün akşam cozutabildiğim kadar cozutup yarın incecik olma yolunda tekrar ilk adımımı atıyorum. Hadi bismillah. (Allahım beni mahçup etme) 🙈🙈🙈

X