• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzikli Diyet Doğum Kilolarını Birlikte Verelim

Kızlar antibiyotiğe başladım göğsümden dolayı. Mastit olmuş yine . Canım öyle acıyordu ki. Şükür biraz daha iyiyim bugün. Keyfim yerine geldi. Bir de dün iş yerini aradım izin için temmuza kadar izin aldım. Bu perşembe başlıcaktım işe neyse ki 45 gün verdiler. Ohhh beeee dedim biraz daha çocuklarımla evdeyim şükür. Hem ozamana kadar biraz daha zayıflarım :21:
Canım bende kaç kere mastit oldum ateşlenip kaç kere acillik oldum. Yoğun bakımdan çıkınca bebeğim emmeyi istemedi 2 ay sağdım göğüs ucum 2 saatte bir sağmaktan parça parça olmuştu emmeyi öğrettik bu sefer öyle acıyordu emerken ağlıyordum.

İlk üniversite bitene kadar yanı 24 yaşına kadar hep annem babam çok zayıfım yemek yemiyorum diye üzülüyordu. Aslında çok yiyordum sabah üniversitede Kürt böreği simit öğlen burgerler akşam Bebek’te waffle gece taksimde ıslak hamburger. Ama her yere yürüyordum neredeyse zevkine. Mesela bebekten taksime Bostancıdan Kadıköy’e eğer İstanbul’u biliyorsanız bunlar epey mesafe demek. Sonra evlendim ve Kurtköy e taşındık. Market bile yoktu yakında araba ile gidiyorduk her yere. Jandarmanın baktığı ıssız yerlerdi. Bi de yeni evlisin sürekli yemek yiyorsun falan kilo almaya başladım. Sonra Doğum filan derken m beden oldum diye üzülüyordum Doğum sonrası (hep xs ve s giyince) kızımdan sonra kilom kalmadı ama göbek vardı biraz. Ama asıl üzüntüler mahvetti beni önce abimi sonra oğlanı sonra babamı toprağa koyunca yemek teselli etti herhalde bilmiyorum. Bir de mesaim çok ağırdı iş yerinde bazen ekmek arası söyleyip devam ediyordum bilgisayarda. Beden algım da iyisin ya kilon çok değil diyordu. Bir gün bir arkadaşın toplantıda resmimizi çekmesi ile farkettimki çok kilo almışım daha doğrusu şeklim bozulmuş baya. Yürümeye başladım filan 72 kadar düştüm sonra yine stres yemek geç saatte filan.
O yüzden artık enerjim ve Hormonlar eskisi gibi olmasa da hareket etmeye çalışıyorum bu bebekte. Kilo kaybı kadar sıkılaşmaya da ihtiyacım var. Hedefim az az ama kalıcı zayıflamak al ver al ver vücut da direniyor
Ya neler diyosun gercekten cok uzuldum basin sagolsun Allau gani gani rahmet eylesin hepsine... Allah taksiratini affetsin

Ben de universte de cok yedim ama cok hareket ettigimiz icin benim de okul istanbulda gez babam gez hic kilo almadim. Benim kilo alisim is hayatiyla oldu cunku cok gec cikiyoduk 11-12 yi buluyodu gece ve yiyodum cok

Canım bende kaç kere mastit oldum ateşlenip kaç kere acillik oldum. Yoğun bakımdan çıkınca bebeğim emmeyi istemedi 2 ay sağdım göğüs ucum 2 saatte bir sağmaktan parça parça olmuştu emmeyi öğrettik bu sefer öyle acıyordu emerken ağlıyordum.
Hadi ya o kadar oluyomu mastitte allah allah yogun bakimlik olunacak kadar ilk defa duydum cok kotuynus

Hadi ya o kadar oluyomu mastitte allah allah yogun bakimlik olunacak kadar ilk defa duydum cok kotuynus
Göğsümde taş gibi yumrular oluyordu. Çok kötü acıyordu. Zonkluyordu resmen. yoğun bakımlık olmadım ama ateşim çıkıyordu canım. Ateşlenince acile gidiyorduk. Antibiyotik bende çok kullandım en son genel cerrahide gittim göğüs ucum ayrılmıştı demiştim ya sağmaktan doktor bu yaralar oldukça mastit olursun açık yerden bakteri giriyor gibi bişey demişti göğüs kremleri de vermişti. Gerçekten de benim göğüs ucu yaralarım acım geçti sonra mastit olmadım.

Bebeğim emmediği ben sağdığım için bence hep oldu sağmak sütümüde çoğaltmıştı sürekli üstüm süt oluyordu öyle akıyordu göğüs pedi yetmiyordu. Nemden ğöğsüm iyi olmuyordu. Kızım emmeyi öğrenince sağmayı bırakınca göğsümde terbiye oldu. İyi oldu.

İlk üniversite bitene kadar yanı 24 yaşına kadar hep annem babam çok zayıfım yemek yemiyorum diye üzülüyordu. Aslında çok yiyordum sabah üniversitede Kürt böreği simit öğlen burgerler akşam Bebek’te waffle gece taksimde ıslak hamburger. Ama her yere yürüyordum neredeyse zevkine. Mesela bebekten taksime Bostancıdan Kadıköy’e eğer İstanbul’u biliyorsanız bunlar epey mesafe demek. Sonra evlendim ve Kurtköy e taşındık. Market bile yoktu yakında araba ile gidiyorduk her yere. Jandarmanın baktığı ıssız yerlerdi. Bi de yeni evlisin sürekli yemek yiyorsun falan kilo almaya başladım. Sonra Doğum filan derken m beden oldum diye üzülüyordum Doğum sonrası (hep xs ve s giyince) kızımdan sonra kilom kalmadı ama göbek vardı biraz. Ama asıl üzüntüler mahvetti beni önce abimi sonra oğlanı sonra babamı toprağa koyunca yemek teselli etti herhalde bilmiyorum. Bir de mesaim çok ağırdı iş yerinde bazen ekmek arası söyleyip devam ediyordum bilgisayarda. Beden algım da iyisin ya kilon çok değil diyordu. Bir gün bir arkadaşın toplantıda resmimizi çekmesi ile farkettimki çok kilo almışım daha doğrusu şeklim bozulmuş baya. Yürümeye başladım filan 72 kadar düştüm sonra yine stres yemek geç saatte filan.
O yüzden artık enerjim ve Hormonlar eskisi gibi olmasa da hareket etmeye çalışıyorum bu bebekte. Kilo kaybı kadar sıkılaşmaya da ihtiyacım var. Hedefim az az ama kalıcı zayıflamak al ver al ver vücut da direniyor

Çok üzüldüm canım benim başın sağolsun. Mekanları cennet olsun.

Allah rahmet eylesin.Sabrını arttırsın.Sıkılaşma şart oluyor doğumdan sonra benim de ihtiyacım

Sabah:
10cilek
3-4 yk yulaf
1 tatli kasigi hindistan ceviz
1 su bardagi sut
5-6 ceviz toplamindan smoothie

Ogle:
Lilalif aycekirdekli domt. Yulaf topu minik bi paketti icinde 8 adt vardi
1 sutlu nescafe 1 adt seker var icinde

Aksam:
1 urfa durum
Yarim tavuk durum
Esim kek yapmis suan bu kadar yemek yedin yemezsen kusucem falan diycek kesin kekten yerim belki bi dilim simdi yalan soylemim zaten yeterince cozuttum

Spor:
30 dk hiphop tabata

İzlenim:
Su yaotigim 2. Tabatayi bugun cok daha rahat yaptim yani hic sikayet etmeden. Sporun ustune smoothie cok iyi gitti ama kisa zamanda aclik olustu. Suan icin iyi gidiyo diyet bakalim devam 💪

Teşekkür ederim kızlar ölüm de Doğum da bizim için. Allah herkesin sevdiklerine uzun sağlıklı ömür versin.
Ben Bugun verilecek kıyafetleri boşalttım dolaplardan ve utandım. Ayır ayır şakla sakla nereye kadar. Eşim zayıflayınca alırsın dedi gaza geldim koydum poşetlere. Hamilelik ve öncesinde daha şişman olduğum kıyafetleri de koydum. Dolaplara in çık baya bir yoruldum.
İkindi de bir bardak Ayran 3 ceviz 1 kaşık labne yedim.
19:30 da akşam yemeğinde bir kase bulgur pilavı (haftada 2 gün maksimum tüketiyorum bu ara) bir tabak da suyuyla haşlanmış et yedim.

Öğlen
kıza Şehriye çorbası yapmıştım ondan yedim Bi kase 1 tane de tam buğday ekmeği
Ara 2 ceviz, 2 yenidünya, 5 tane çilek
Akşam
Tavuk sote
Salata
1 dilim tam buğday ekmeği
Bu saatten sonra 1 porsiyon meyve
Birde Türk kahvesi içerim yanında 2 hurma yoksa şekersiz içemiyprum

Teşekkür ederim kızlar ölüm de Doğum da bizim için. Allah herkesin sevdiklerine uzun sağlıklı ömür versin.
Ben Bugun verilecek kıyafetleri boşalttım dolaplardan ve utandım. Ayır ayır şakla sakla nereye kadar. Eşim zayıflayınca alırsın dedi gaza geldim koydum poşetlere. Hamilelik ve öncesinde daha şişman olduğum kıyafetleri de koydum. Dolaplara in çık baya bir yoruldum.
19:30 da akşam yemeğinde bir kase bulgur pilavı (haftada 2 gün maksimum tüketiyorum bu ara) bir tabak da suyuyla haşlanmış et yedim.

Allah sabir versin sizlere omur versin canim.

Benim kızım herşey yerdi çok seçmeye başladı kızlar ya sabahları yumurta yemek istemiyor artık haşlıyorum, yağda yapıyorum, patatesle Omlet yapıyorum yok zorla azıcık yiyor. Mesele bugün tavuk sote var tavuğu didikleyim suyuna ekmek içi bandırıp yediriyordum ne güzel yiyordu şimdi denesem hayatta yemez direk tükürüyor ne versem 😅
Şehriye çorbası hafif ekşili çok seviyor hergün onu yapayım tek onu yiyor diğer çorbalarıda yemiyor şaşırdım 🙄

Merhaba herkese. Bugun sabah kahvaltisiyla ogle yemegi birlesti. Sabah iki yumurtadan omlet, 1 yk labne, 6 zeytin, domates, biber, salatalik, 3 parca kasar ve 3 dilim tam bugday ekmegi yedim. Cok acikmistim, ekmek biraz fazla oldu.
Aksam firinda levrek, salata, bir dilim tam bugday ekmegi
Aksam yemeginden once 1 kayisi ve bir nektari yedim, yarim fellas bar yedim.

Göğsümde taş gibi yumrular oluyordu. Çok kötü acıyordu. Zonkluyordu resmen. yoğun bakımlık olmadım ama ateşim çıkıyordu canım. Ateşlenince acile gidiyorduk. Antibiyotik bende çok kullandım en son genel cerrahide gittim göğüs ucum ayrılmıştı demiştim ya sağmaktan doktor bu yaralar oldukça mastit olursun açık yerden bakteri giriyor gibi bişey demişti göğüs kremleri de vermişti. Gerçekten de benim göğüs ucu yaralarım acım geçti sonra mastit olmadım.

Bebeğim emmediği ben sağdığım için bence hep oldu sağmak sütümüde çoğaltmıştı sürekli üstüm süt oluyordu öyle akıyordu göğüs pedi yetmiyordu. Nemden ğöğsüm iyi olmuyordu. Kızım emmeyi öğrenince sağmayı bırakınca göğsümde terbiye oldu. İyi oldu.
Anladim canim ben de ogrenmus oldum bu kadarini bilmiyodum

İyi akşamlar
Sahur;sucuklu yumurta,domates,biber,bal-kaymak,2 dilim ekmek
İftar;bulgurlu-kıymalı dolma biber,yoğurtlu semizotu,kaşık salata,şekersiz hoşaf.
İftar sahur arası
filtre kahve,meyve,soda,kuruyemişten biri oluyor yazmayı unutuyorum.

Dogumu da olumu de ne guzel karsilamissin masallah sana. Allah cennette kavustursun sizi insallah.
Siz eskiden zayifmissiniz ya ondan simdi bu kadar kilo vermeye odaklisiniz. Ben hep 62lerdeydim. Yani universitede bile balik etliydim. Ama sonralarda da pek formum degismedi.yani evlenip 10kilo alanlardan olmadim. O yuzden bu halim kendime cok yabanci gelmiyor. Ha memnun muydum halimden? Hicbi zaman degildim. Hep kilo verme dusuncesiyle yasayan bi insanim. Her yil diyetisyene gider 4 5 kilo verir sonra 1 yil icinde yavas yavas onu geri alir o sekilde kilo koruma yaparim:) ama artik gercekten kolay verilmiyor.ramazandan sonra daha dikkatli baslayacagim

Başın sag olsun canım. Mekanları cennet olsun.

Benim kızım herşey yerdi çok seçmeye başladı kızlar ya sabahları yumurta yemek istemiyor artık haşlıyorum, yağda yapıyorum, patatesle Omlet yapıyorum yok zorla azıcık yiyor. Mesele bugün tavuk sote var tavuğu didikleyim suyuna ekmek içi bandırıp yediriyordum ne güzel yiyordu şimdi denesem hayatta yemez direk tükürüyor ne versem 😅
Şehriye çorbası hafif ekşili çok seviyor hergün onu yapayım tek onu yiyor diğer çorbalarıda yemiyor şaşırdım 🙄
Aynı benim kızla. Kaç aylık seninki?

Sabah:
1 orta boy haşlanmış yumurta
Yarım orta boy salatalık
3 kiraz domates

Öğle:
372 gr zeytinyağlı taze fasülye

Akşam:
200 gr mezgit fileto
2 tortilla lavaş
2 büyük parça gobek marul
Yarım kırmızı biber