Silivri tuzla gibi yerlerde oluyordu TOKİ çoğunlukla. Silivri zaten depremde çok riskli değil mi? Bana kalsa İstanbul'dan gidelim derim ama eşim hiç istemiyor.1 milyona evmi kaldı. Çok sasirdim. Sizin yerinizde olsam Tokiden ev alırım. Hem finansal açıdan daha güvenilir hemde can guvenligi açısından :) Ülkemizde bir deprem gerçeği var ki benim için en ağır basan şey bu olurdu.
Saçma yaa söz onlara para veriyorsunuz onlar parayı değerlendirip size kredi çektiriyor. Özetle bir bankaya bir devlete bir size ev alırken bir de eminevime ev alıyorsunuz üstelik ald8gınız eve oturmanız baya zaman alıyorMerhabalar, kenarda birikim var ve eşimle ev almak istiyoruz. TOKİ düşünüyorduk ama Eminevim ile de görüşme kararı aldık. Daha görüşme olmadı ama bizim aklımızda bazı sorular mevcut. Birincisi bu sistem güvenilir mi bazı kişilere kura çıkmıyormuş yıllarca. Sistemden çıkmak da zormuş. Mağdurları vardı hatta çok şikayet vardi. Forumlarda da memnun olanlar var. Biz bir milyon civarinda ev almayı düşünüyoruz. Bu miktarın hemen hemen yarısını ödeyebiliriz. Eşya konusunda sıkıntı yok. Bankadan beş yüz bin gibi kredi çeksek faiz nedeniyle ödemeler çok uçuk kalıyor. Eşim muhasebeci iyi bir maaşı var ben de işe gireceğim. Asıl sorum emin evim mi TOKİ mi? Hangisi daha iyi olur?
Zaten mağdurları çok ve paraya çöküyorlar evet.Saçma yaa söz onlara para veriyorsunuz onlar parayı değerlendirip size kredi çektiriyor. Özetle bir bankaya bir devlete bir size ev alırken bir de eminevime ev alıyorsunuz üstelik ald8gınız eve oturmanız baya zaman alıyor
Bir de yüksek ödeme alıyorlar. Ve ev geç veriliyor. İnsanlar faize bulaşmamak için oraya gidiyorsa çok komik zira onlar aldıkları paa ile bankadan faiz yiyor zaten. Direkt gidin bankadan kredi çekin. Albenisi ne tam olarak anlayamadım. Gerçi bizim millet dolandırılmaya hep çok müsaitZaten mağdurları çok ve paraya çöküyorlar evet.