Elysion' ın Fotoğraflı Diyet Günlüğü ( 78'den 57'ye)

bu da başka bir diyetisyenin üyelerine verdiği sahur programı genel bilgiler içeriyor ben bu şekilde uyguluyorum zaten bilmek isteyen arkadaşlara yardımcı olsun die payşaıyorum izninle güzellikk

Sahurda ; 2 bardak su ile başlayıp güzel bir erken kahvaltı gibi düşünerek beslenmeliyiz ve yine 2 bardak su ile sonlandırınız .
protein içeriği yüksek gıdalar midenin boşalma sürecini uzatarak acıkmayı geciktirdiginden tokluk hissi verir! Mutlaka yumurta,yoğurt, süt,peynir,omlet,melemen,çılbırgibi protein kaynaklarına sahurda yer vermelidir ,tabiki miktarlar ve tercihler kişiye göre değişkenlik gösterir. ABD' li bilim adamları insan bünyesinin açlık ihtiyacını azaltan besinler arasında ilk sırada SÜT ü gösteriyor ( 5 saat tokluk sağlıyor.)
yağlı ve tuzlu yiyecekler su ihtiyacını artırdığından kızartma,börek, poğaça, kek ,tuzlu zeytin, turşu, sucuk vb. uzak durmalısınız!
mutlaka sağlıklı ekmekler tercih edilmeli! Tahıllı ekmekler sizi tok tutar beyaz ekmekten uzak durun çavdar, tambugday,cok tahıllı ekmekler tercih edilmelidir .
bol yeşillik, en azından söğüş domates,salatalık mutlaka tüketin ve üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağını eksik etmeyin böylece kabızlık cekmezsiniz! Kabızlık sorunu ramazanda en sık rastladigimiz durumdur bunun için sahura kuru kayısı, kuru incir,kuru erik gibi kuru meyveler miktara dikkat ederek ilave edilebilir.
Daha fazla tokluk hissi için sahurda süt yada yoğurda yulaf ezmesi , yulaf kepegi, chia tohumu kullanabilirsiniz.
Sahurdan sonra hemen yatmayın! Sahuru ne çok geç ne çok erken yapmayin. Acele ile yiyip yattiginizda ciddi anlamda sindirim ve mide rahatsızlığı çekersiniz

Güzellikler bu arada 2 aydır her gün yeşil çay mate içiyordum.
Diyetisyenim ara ver ona, vücudun unutsun dedi.
Şimdi beyaz çay içeceksin dedi. Günde 2 kez.
Metabolizma şaşırtmaca :KK76:
Günde iki kere çubuk tarçınlı, limonlu karanfilli falan içeceğim yoksa tadı berbat içemem :KK43:
canım yarasınn
bişi sorucam yeşil çayla mateyi karıştıtrp içiyorsun değil mi ayrı ayrı değil ben tek başına yeşil çay içiyorum hergün bir de liptonun karışık form çayına başlamıştım ama o midemi çok bozdu bıraktım karın ağrısından duramıyordum içtiğimde ee o_Oo_O

hemen

hemen baktımm bakıyorum canım emeğine sağlık
bence de yemekten sonra spor yapmak daha faydalı

Öyle gitmem lazım kuzum artık ama bugün de direkt gittim iş çıkışı, zor oldu :KK43:

süpersin kuzumm incecik olmuşsun maşallah daim olsun canım benimm

Kuzum benimmmm teşekkür ederim :KK15::KK200:

ojenin adı markası numarası nedir canımmm çok beğendimm güzelmiş :cool::cool:

Tatlım Pastel Nude serisinden 757 numara :KK200:

canım yarasınn
bişi sorucam yeşil çayla mateyi karıştıtrp içiyorsun değil mi ayrı ayrı değil ben tek başına yeşil çay içiyorum hergün bir de liptonun karışık form çayına başlamıştım ama o midemi çok bozdu bıraktım karın ağrısından duramıyordum içtiğimde ee o_Oo_O

Tatlım ben karıştırıyordum ama diyetisyenim bitki çaylarını karıştırmadan iç. Tek yeşil çay, tek mate gibi dedi
Etkisi daha iyi oluyor dedi. Şimdi tarçınlı limonlu beyaz çay yapayım :cool:

Daha değilim kuzum :anneadayı::KK48: Bacaklar incelsinnnnn :KK49:

Bi fıstık gördüm sanki :KK37:Aaa gerçekten bir fıstık :KK200:

Kimmiş ooooo ben göremiyorum :cool::KK68:

Kızlar oruç tutuyor musunuz bilmiyorum ama ben tutmadım bugün.

Menümü paylaşıyorum

Sabah 2 dilim ekmek, peynir, domates, salatalık, yeşil biber, filtre kahve

Ara 2 hurma türk kahvesi

Öğlen kabak, salata, yoğurt

Ara 1 hurma, kahve

Spor öncesi nesfit

Spor sonrası süt

bu da başka bir diyetisyenin üyelerine verdiği sahur programı genel bilgiler içeriyor ben bu şekilde uyguluyorum zaten bilmek isteyen arkadaşlara yardımcı olsun die payşaıyorum izninle güzellikk

Sahurda ; 2 bardak su ile başlayıp güzel bir erken kahvaltı gibi düşünerek beslenmeliyiz ve yine 2 bardak su ile sonlandırınız .
protein içeriği yüksek gıdalar midenin boşalma sürecini uzatarak acıkmayı geciktirdiginden tokluk hissi verir! Mutlaka yumurta,yoğurt, süt,peynir,omlet,melemen,çılbırgibi protein kaynaklarına sahurda yer vermelidir ,tabiki miktarlar ve tercihler kişiye göre değişkenlik gösterir. ABD' li bilim adamları insan bünyesinin açlık ihtiyacını azaltan besinler arasında ilk sırada SÜT ü gösteriyor ( 5 saat tokluk sağlıyor.)
yağlı ve tuzlu yiyecekler su ihtiyacını artırdığından kızartma,börek, poğaça, kek ,tuzlu zeytin, turşu, sucuk vb. uzak durmalısınız!
mutlaka sağlıklı ekmekler tercih edilmeli! Tahıllı ekmekler sizi tok tutar beyaz ekmekten uzak durun çavdar, tambugday,cok tahıllı ekmekler tercih edilmelidir .
bol yeşillik, en azından söğüş domates,salatalık mutlaka tüketin ve üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağını eksik etmeyin böylece kabızlık cekmezsiniz! Kabızlık sorunu ramazanda en sık rastladigimiz durumdur bunun için sahura kuru kayısı, kuru incir,kuru erik gibi kuru meyveler miktara dikkat ederek ilave edilebilir.
Daha fazla tokluk hissi için sahurda süt yada yoğurda yulaf ezmesi , yulaf kepegi, chia tohumu kullanabilirsiniz.
Sahurdan sonra hemen yatmayın! Sahuru ne çok geç ne çok erken yapmayin. Acele ile yiyip yattiginizda ciddi anlamda sindirim ve mide rahatsızlığı çekersiniz

Paylaşımın için çok teşekkürler kuzum :KK200::KK15:

Kabızlık için benim diyetisyenin bir tarifi var. Burada paylaştım mı hatırlamıyorum, yarın maillerimden bulup paylaşayım.

image.jpg

Kızlar yeni listem.
Yamuk oldu ama :110:

Günün imtihanları:

• Haziran ayında doğanlar için kesilen 2 pasta. Votka ve cupcake olayından sonra yemedim haliyle
  • Cola, çok özledim ama içmedim

Günün duygu, düşünce, hissiyat hede hödö köşesi :KK48:

Bugün nedense doymak bilmedim. Ama frenledim kendimi.

Şirketteki temizlik personelinden biri ''Aylin Hanım zayıfladınız zayıfladınız ama bacaklarınız incelmedi yahu, Pınarla baktık öyle düşündük'' dedi.
Kadın elimde kalıyordu :KK57::KK11: İşin gücün yok mu diyecektim.
Bozmadım hiç, kolay gelsin dedim çıktım.
Ama sinirim tepeme çıktı.

Spor yaptım 1 buçuk saat. Kızlar inanın spor yapmak insanı çok rahatlatıyor :21:
Zayıflamak, sıkılaşmak hepsi bir yana dursun. İnsan hiçbir şey düşünmüyor spor yaparken.
Zihni boşalıyor, ruhu arınıyor sanki.
Ter attıkça vücudunla birlikte için de arınıyor.
Tabii yan tarafta ağırlık çalışan abiler dışında sıkıntı yok :KK48::KK53:
''Hayyyyttt, höyyytt'' diye bağıra bağıra çalışıyorlar :KK48:

Ben de orada yürüyüş yapıyorum :KK49:

Cumartesi eğitimde bir çocukla tanıştım bizim şirketten. 3 yaş ufak benden ama resmen doğmamış kardeşim gibi, çok sevdik hepimiz. Bu kötü zamanımda iyi geldi onunla sohbet etmek.

Yediğim cupcake' in vicdan azabı var hala, ödül güya ama 60 olana kadar ödül falan yok :KK12:

Şimdi beyaz çayımı yapayım , tv karşısına geçeyim güzellikler hepinizi kocaman öpüyorum :KK15:

Oruç tutan herkese Allah yardımcı olsun :nazar::KK200:

Allah sabır versin kardeş milletin ağzı torba değilki büzesin.boşver kıskanmışlardır :KK48:

Eki Görüntüle 1560261

Kızlar yeni listem.
Yamuk oldu ama :110:
Cnm anlamadıgım bi nokta var neden ekmek yok ana ögünlerinde. Ara ögünde de sadece 1dilim ekmege denk. Karbonhidratı bu kadar yok etcek kadar kısmanın saglıklı oldugunu düşünmüyorum ben vakti zamanında günde 6 8 dilim ekmek yiyerek 15kilo vermiştim diyetisyen eşliğinde

Cnm anlamadıgım bi nokta var neden ekmek yok ana ögünlerinde. Ara ögünde de sadece 1dilim ekmege denk. Karbonhidratı bu kadar yok etcek kadar kısmanın saglıklı oldugunu düşünmüyorum ben vakti zamanında günde 6 8 dilim ekmek yiyerek 15kilo vermiştim diyetisyen eşliğinde
Tatlım aşağıda yazıyor günde 3 dilim ekmek hakkım var
Ben sabah 2 yiyorum öğlen 1 yiyorum
Spora gittiğim günler 4 yiyorum hatta
Benim listemde kısıtlanan bir besin grubu yok kuzum her şeyden boyuma ve kiloma uygun miktarda tüketiyorum

geçen sene bende 82.500 olmuştum hayatmda hiç olmadığım bi kiloydu sonra 73 e indim 1 yıl öle gezdim sonra 76 ya çıktım tartıda 76 yı görünce diyet yürüyüş yaptım 69.500 e indim snra hayati risk geçirdim yoğun bakmda yattım hastaneden çıktm evlendim derken 69.500 den geri 81.200 odum şimdide bir haftadır diyetteyim ve 77.900 üm . benimde hedefim şimdilik 68 . 68 oluncada ben de 58 falan oolmak istiyorum boyumda 175 . 63 kilodaykenki halin gerçekten çok süpermiş . İnşallah sen de verirsnn :)

Back