Eltimle beraber yaşayan nişanlım ve sorunlar.

Başta nişanlım hiç istemedi annesi o bildiğiniz yalvardılar abisine kaçırmaması için ama dinlemedi işte. Kız geldi 2 ay oluyor yaklaşık. Nişanlıma ailesi silah çekti bunun yüzünden abi kendisini anlatamadı araya birileri girdi zar zor tatlıya bağlandı ama 10 gün falan diken üstündeydik hepimiz. Kızın nikahı kıyıldı 2 hafta sonra evden uzaklaşmaya başladı bir aydır akrabalarında kalıyor işte sürekli.

Emin misiniz?
Bence bunlar cok uc ve cirkin dusunceler. Milyarda bir bile olsa ihtimal verdigim adamla nasil evlilik dusunurum..

Başlığı eltimle yaşayan nişanlım diye açmışsınız. Ben de sandım ki abisinin evinde kalıyor ve abisi de uzun iş seyahatlerine çıkıyor. Adam aynı ortamda bile bulunmuyormuş.

Büyük ihtimalle bu kız ve az zihin engelli abi uygunsuz konuşup davranıyorlardır. Nişanlınız siz de cephe almayın diye anlatmamış olabilir. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü vs iyi misiniz, abartmamış mısınız?
Belki de Nuranka'nın dediği gibi sizin planlı evliliğinizi kıskanmışlardır. Ailelerin bilgisinde planlı programlı evlilik hazırlığı yapıyorsunuz ama onlara ne isteme ne nişan.

Böyle dertleneceğime ben olsam cevabını öğrenirim. Bana sebebini söylemek zorunda. Söylememeyi tercih ediyorsa da anlatana kadar o düğün ertelenir. Ketummuş, sanki bana uranyum zenginleştiriyor. Alt tarafı abi-yenge-kaynana-nişanlı-elti sarmalı. Bizim topraklarda bundan bol ne var?

Nisanliniz sizinle her şeyi paylaşan biriyse bunu da zamanı gelince anlatacaktir. Varsayımlarla soracağınız hersey yanlış anlaşılabilir ve aranızdaki guven sarsilabilir.
Eğer alacaginiz cevap ilişkinizin ilerleyişi açısından bir sey değiştirmeyecek ise sabırlı olun ve onun anlatmasını bekleyin. Acele edecek bir şey yok bence.

Yengeden rahatsız olduğuna göre belki yengeyi sıklıkla müstehcen şekilde gördü veya kız taciz etti nişanlınızı. Nişanlınız durum her ne ise hoşlanmadığı için evden uzaklaşmış.

amaaan niye boyle bir ailenin icine giriyorsun? kendi ailen cok probemli de onlardan mi kaciyorsun. isterse dunya iyisi olsun, bir sekilde ustunuze sicrayacak, haberin olsun.

Peki böyle bir durumda benim ne yapmam nasıl davranmam gerekir
Olayın üzerine gitmeyin bence nişanlınız akıllı adammış eve gitmekle en iyisini yapıyor.
Adam size bu durumu anlatamaz ama tutum davranışları süper.

Eltinizi görünce de siz cin çarpmış gibi davranın, asıl siz ona surat asın konuşmayın.
Hiç oralı olma.

Ben olsam ben de merak ederdim ama şimdi kıriksa kızın kafası ne desin nisanliniz. Ya usturupsuz davranıyorsa diline dolamak istememiş olabilir. Belki özel zamanlarına dikkat etmiyorlar . Mahremiyet sorunları varsa vs . Bence doğru olanı yapıyor nisanliniz .Ne kadar kontak da olsa abisinin eşiyle ilgili kötü konuşmayı yakistirmiyor olabilir. Sizi de dolduruşa getirmek istemiyor olabilir . Bosverin derim ben.

Elbette öyle bana anlatmak zorunda fakat ben böyle bir konuyla onu incitmek istemiyorum zaten problemli bir ailesi var ben ondan yana bir hata beklemiyorum ki. Sadece işte uygun bir dille nasıl konuşabilirim bu noktada ondan emşn değilim

Emin misiniz?
Bence bunlar cok uc ve cirkin dusunceler. Milyarda bir bile olsa ihtimal verdigim adamla nasil evlilik dusunurum..
Hanımefendi ben bir kadın olarak her şeyden önce kendimi korumakla yükümlüyüm dolayısyla bütün seçenekler aklıma geliyor fakat ben nişanlıma güveniyorum onu suçlamıyorum adamın yaptığı bir şey yok ki kızdan yana böyle bir durum veya başka bir şey varsa bunu bilmek istemek hakkım değil mi?

Ben bu konuyu onunla konuşmamalı mıyım? Evet tutumu davranışları konusunda ona hiçbir şey söyleyemem. Eltimle asla muhatap olmayacağım zaten nişanlım da öyle düşünüyor.

amaaan niye boyle bir ailenin icine giriyorsun? kendi ailen cok probemli de onlardan mi kaciyorsun. isterse dunya iyisi olsun, bir sekilde ustunuze sicrayacak, haberin olsun.
Hayır tam tersine ailem problemli değil ne kadar geç evlensem o kadar sevinecekler. Nişanlım çok iyi bir insandır ben ona çok aşık olduğum için evlilik kararı aldım. Ailesi yüzünden onu suçlamak benim en son istediğim şey zaten kendiside bundan korkuyor. Kızın ailesi ona silah çektiğinde ben çok ağladım üzüldüm biz ne olacaktık sana bir şey olsa dedim bunu söleyince çok üzüldü benim ailem böyle sana bunu yaşatmaya ne hakkım var falan dedi.

Ben olsam tutamazdim içimde sorardım. Sonuçta bunu öğrenebileceginiz başka bir yer yok. "En baştan beri istemedin şimdi de evden resmen kaciyosun, aynı ortamda bulunmak bile istemiyorsun. İnsanın aklına türlü türlü şey geliyor acaba yengemle önceden tanışıyor olabilir misiniz? Ya da buna benzer herhangi bir şey olabilir mi? Mantıklı bir açıklama duyana kadar içim rahat etmeyecek. Sana güveniyorum ama daha fazla senaryo kurmamak için de kafamda çözmem lazım artik bu soru işaretlerini" tarzı bir konuşma yapardım. İnsanın illaki bir mimigi tavrı belli eder kendini.

Ben bu konuyu onunla konuşmamalı mıyım? Evet tutumu davranışları konusunda ona hiçbir şey söyleyemem. Eltimle asla muhatap olmayacağım zaten nişanlım da öyle düşünüyor.
Ben olsam konuşmam.
Adam gerçekten utanır, anlatamaz ve anlatmak istemez.
Olay ortada zaten…

Hayatta bazı şeyler böyle değil mi; anlarız biliriz ama konuşmak istemeyiz.
Yan komşunun aaa ooo ıh seslerini duyarız biliriz ne oluyor ama konuşmayız sen gece ne yaptın diye…

o zaman dertsiz basina niye dert aliyorsun, yasin gec, ilerde uzulursun ben sana soyleyeyim.. yarin o abi cocuguna amca o elti de yenge olacak.

Yalnız evlilikte veya evlilik yolunda incitmek istemiyorum ondan sormuyorum diye bir şey olmaz. Olur derseniz de evlendikten sonra katlanarak gider bu sistem. İşyerinde canı sıkılmıştır, patrona kızmıştır vs bunları konuşmak istemeyebilir. Ya üstüne gitmeyeyim koca adam, halleder, başka iş bulur vs denir. Ama ev aile hayatında olanlar sizi de etkileyecek. Hiç mi kayınvalideyi ziyarete etmeyeceksiniz veya bu yarım akıllılar %milyon üreyecekler, bebek için gitmeyecek misiniz?

Belki siz de tartışıp kavga edeceksiniz ve nişanlınız -o zamanki kocanız- alıp başını gidecek teyzesinde orada burada kalacak? Size anlatmayacak konuşmayacak günlerce gelmeyecek belki eve??

Buradaki sorunlu evlilik konularını incelerseniz, bir çok üyenin aynı hatayı yaptığını görürsünüz. Evlenince düzelir sandım.
Hayır düzelmiyor, rahatsız olduğunuz konuyu ilk anda açıklığa kavuşturup çözülmesini sağlamalısınız. O kırılmasın diye siz kırılıyorsunuz, hafta sonu buluşun ve konuşturun. Bilmek öğrenmek benim de hakkım deyin.

Yalnız silah çekme vs gördüm şimdi. Bu ne ya, nişanlınız belanın ortasına düşmüş.

Yani inanın bende her şeyi konuşma taraftarıyım fakat elinde olan şeyler değil biliyorum. Alıp başını gidecek bir adam değil normalde zaten sadece bu konuda bu kadar susması kaçması beni çok endişelendirdi. Evlenince ondan yana düzelir diye düşündüğüm bir şey yok ama ailesi çok sorunlu. Şimdi ben bunu sorsam eğer yengeden bir yanlış gördüğü için yapıyorsa ve bana söylerse bir daha nasıl aynı ortama gireceğiz yüz yüze bakacağız bilmiyorum. Sormazsam ben rahat etmeyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…