4 yıldır bebek için uğraşıyoruz fakat eşim azosperm ve bebeğimiz olmuyor eltim biz daha evlendiğimizden beri tavırlı bana evime eşyalarıma geinliğime herşeyime karıştı evlendik biz hemen bebek istiyoduk onlarda biliyordu.biliyordu çünkü ona neyse gitmiş bana doğum kontrol hapı almış hamile kalmayayım die ona ne oluyosa eşimde kızde bu hapları kullanmayacak dedi olursa osun hemen biz istiyoruz dedi bu olaydan 2 ay sonra eltimin hamile olduğunu öğrendim amann bi havalar bana benim üstümde oturuyor yok kayınpederime baba canım ekşi elma istiyor falan yok şunu alcam bunu yapçam yok çok güzel kiloyla hamile kaldım tamam anlatırsın ama bu imalı imalı konuşuyor gittiler köye torun geliyor diye sölemeye derkeeennn bu gebeliği boş gebelik çıktı kanaması başladı beni çağırdı yanında kürtaj oldu.bu sırada biz başladık çocuk için doktora gitmeye ve eşimin azosperm olduğunu öğrendik ben gittim buna ağladım yenge böle böle dediler çocuğumuz olaması çok zormuş dedim ay bu başladı bana gene laf sokmalara elalem yanında ben 3 tane yapçam allah veriyo bi sorunumuz yok demeye millet bu kez bana sen ne yapmıon artık yapsana demeye bu da kıs kıs gülüo millet beni sıkıştırınca..bi iş yapçak hemen ilk lafı ben insandan insan yaptım bu işimi yapamaycam oldu o kadar koyuyoki o lafı..sonra öğrendim çocuk için doktora gitmiş hemen istiyo die ben artık dayanamadım laf sokmalarına eşimlede aramız bozuldu evi terk ettim 3 ay ailemde kaldım tabi bu boş dururmu başlamış çocuğu olmuyor tedavi olmak zor geldi evden kaçtı yemek yapmayı bilmiyordu eşinin ihtiyacları nı karşılayamıyordu eşine kadınlık yapamıyordu sanki 2 yıl o yatmış kocamla neyse sonra eşimle barıştık fakat onla konuşmadık kaynanamlar hala bana bağırır ben küçükmüşüm o büyükmüş alttan alsam olmazmıymış ne varmış konuşmayacak ne onda suç varmış ne bende ...şaka gibiler ya... ve şimdi hamile..hamileliğini başkalarından duydum kaynanamlarda benden duydu...koca şehire duyurmuş fakat kaynanalara sölememiş..beni her gördüğünde gülüyodu kıskıs karnını elliyordu allah allah nedemk bu diyordum o gene hamileymiş sonradan öğrendim şimdi beni nerde görse karnını elliyor gülüyor çok üzülüyorum bebeğide erkekmiş köyü arattırmış kızına müjde istettirmiş erkek torun geliyor demiş erkek kız farkedrmi ya...dünde bi kadınla önümden geçtiler bana bakarak kadın bişeyler dedi buda güldü ohooo o yapana kadar ben üçüncüyü doğuracam dedi çok üzüldüm...artık dayanamıyorum ve kimseyi inandıramıyorum bana sen yanlış anlarsın diyo kaynanamlar aslında hiç sevmezler ama el üstünde nası oluyosa..dalavereyle çenesiyle kıvırıyo kandırıyo insanları..eşim takma onu diyor onun seviyesinemi iniyosun diyor ben ağlayınca oda ağlıyorne yapacağımı bilmiyorum eğer böle devam edrse ve doktorlar artık gezmeyin olmaz çocuğunuz derse dayanamam bunlara evliiğim tehlikeye girer...çok uzun oldu ama patlayacaktım rahatladım yazınca..n eyapmalıyım bilemiyorum..
çok güzel yazmışsınız açıklamışsınız çok teşekkür edrim fakat eşim beni her konuda kısıtlıyor elim kolum bağlı beni hep zora sokuyor..en başta her lafımı yanlış anlıyor hemen ondaki soruna getiriyor bazen gerçekten dayanamadığım oluyor ya kara desem tabi ben kısırım ya diye ona getiriyo her lafımı..ya ben ille doğurcam demiyorum ev bebek kokusu dolsun çocuk cıvıltısı olsun neşesi olsun istiyorum evlatlık alalım diyorum yer gök inliyor itirazlarıyla...dün gecede böyle konuşma yaptı yazdıklarımı söyledi şok oldum...anlayamıyorum..niye bukadar yıpratıyolar işimizi el birliğiyle niye zora sokuyolar anlayamıyorum...dayanamıyorum tüm bu olanlara..
bu kırmızıya boyadığım kısmı okudum kanım dondu. nasıl yzabilirsin böyle bişey
diğer konuya gelince, o yaptıklarını er geç öder. ya kendisiyle öder ya da evladıyla öder. bunu yaşayan biri olarak söylüyorum. allah büyük. üzülme..
bu kırmızıya boyadığım kısmı okudum kanım dondu. nasıl yzabilirsin böyle bişey
diğer konuya gelince, o yaptıklarını er geç öder. ya kendisiyle öder ya da evladıyla öder. bunu yaşayan biri olarak söylüyorum. allah büyük. üzülme..
çok canım sıkkın ve ne yapacağımı bilemiyorum..dün gece eşim eğer bu kış gideceğimiz doktor çocuğun olmaz derse bana,senden ayrılacağım dedi...sen vaktinle gidip evlenirsin başkasınla çocuğun olur bende napayım çocuklu biriyle evlenirim dedi..şok oldum..ya çocuk istemeyen kendisindede sorun olan biriyle aevlencem yada çocuklu birini alırım dedi..ama ayrılcaz bunu bil kafana sok sonumuz böyle olacak dedi..bende sen kararını vermişin planlarını yapmışın dedim..öyle olcak dedi..peki dedim ayrılcağına çocuklu kadınla evleneceğine niye evlatlık istemiyorsun dedim asla dedi evlatlık istemiyorum....adam kafaya koymuş planlarını yapmış...çok üzgünüm ve şaşkınım
canım benim ya kıyamam ben sana ... yasım cok büyük değil evli de değilim ama içim cız etti eltinin yaptıklarına...
s
ana birşey anlatayım 2009 yılında üniversiteden mezun oldum. 2 senem sakaryada gecti. yurtta kaldım. yurdun sahipleri enver baba ve ayse annemiz vardı. Onlarında cocukları olmamıs. diyeceksin şimdi niye anne niye baba cünkü öyle olmuslardı. onların cocukları yoktu bizim annemiz babamız yoktu. bizlerin annesi babası olmuslardı resmen. ve sunu söyleyeyim .. bütün kızlar onların asklarına imrenirdik resmen. 50 , 55 yaslarında enver baba ve ayse anne . ama birbirlerinin gözlerinin içine bakıyorlar birşey desede yapsam diye.. o kadar güzel aysem diyorki enver baba ... o kadar içten diyorki askım diye ayse annem bir görseniz onları.. o kadar rahatlıyorki insan. çocugumuz olmasada olur dersiniz onların askını sevgisini görseniz. bir yere gidiceklerse hemen enver babam kalkar ayse annemin montunu giydirir ayse annemde öle.. onların cocukları var her sene 60 kızlarını mezun ediyorlar 60 kızları geliyor.
sadecik boşver herkes ektiğini biçer sen kocanı sev o senin sevginle zaten mutlu olacaktır. seni de cok mutlu edecektir. rabbime dua et o herseye kadirdir. ve yoktan var eden bir tek o vardır.
yaşadıklarına çok üzüldüm maalesef böyle cahil insanlar var..aslında bilmiyorlar bir tırnak bile Rabbim istemedikçe yaratamayacaklar ki insandan insan yaptım demek ne demek..Rabbim can vermedikçe bu kadın kimki bunu yapabilecek..
sen içini ferah tut kimseye aldırış etmeden yaşamaya çalış..çalışki eşinle mutlu olasın..sen eğer üzüldüğünü belli edersen eşine aranız daha da açılabilir.
eşinde sorun aynı bizim sorunumuz gibi..inan şuanki durumundan daha beter durumda eşinin psikolojisi..onun yanında olduğunu çocuk için evlenmediğini ispatlaman lazım..eşinin çocuk olmazsa ayrılırız demesi bu yüzden..senin herşeyden çok çocuk istemen gibi görünmen ve sorunun eşinde olması, onunsa elinden hiçbirşey gelmemesi çaresizce bunları söyletiyor erkeklere.. biliyorum çünkü aynı şeyleri bende duydum zamanında eşimden..ama artık bu sorunları aştık sende bende sorun demeyerek bizde sorun demeyi başardık. ve elimizden gelen tüm tedavileri yapacağımızı olmazsada sağlık olsun diyip herşeyin Rabbimden olduğunu algıladık.
umarım söylemek istediklerimi anlatabilmişimdir canım. Senin eltinden yada başkalarının söylediklerinden çok eşine destek olup kenetlenip bu yola devam etmen lazım. hangi ildesin bilmiyorum istanbul yada antalyada isen doktor önerebilirim
canım eşin tabiri caizse sana zarf atmış
çünkü senin çocuğun olmasını çok istediğini biliyor
sen bu kadar isterken onun yüzünden anne olamadığını düşünüp bunun ezikliğini yaşıyor
dışarda ki insanların yaptığı salakça şeyler evinize çok yansımış
eşinde doğal olarak çok üzülüyo
eşinden ayrılmayı istemiyorsan mutluysan eşine hissettir bunu
ALLAH nasip eder inşallah sende anne olursun hayırlısıyla
evet eşimle dün gece konuştum ben anne olmayı çok istiyorum diye öyle sölemiş...bana sen beni nasılsa bırakacaksın olmazsa sen anne olmak istiyosun dedi ağladı beni bırakacaksın diye...eltiden sağdan soldan gelen laflardan çok yıprandığım ı usandığımı biliyor o yüzden çocuk olmazsa onu bırakacağımı sanmış...kendini ezdirmemek içinde sanki o ayrılmak istiyor gibi tavır yaratmış bana..bende biz şansımızı deniycez olmazsa olmaz napalım her şerde bir hayır vardır dedim..bizde çocuk okuturuz ihtiyacı olanlara yine harcarız çocuğumuza harcayacağımızı dedik güzelce konuştuk ama o ağlaması çocuk gibi başın eğip bırakacaksın beni demesi bitirdi beni..tekrar hepinize çok teşekkür ediyorum sayenizde evime eşime dha da bağlandım çünkü sayenizde eltimle daha yaşanılır oldu hayat çünkü sayenizde kafaya eskisi gibi kimseyi takmıyorum çok sağolun
canım ilgilendiğin için teşekkür ederim istanbulda önerebileceğin doktorlar hastane varmı?evet eşim hep beni düşündüğü için ayrılmak istemiş..sen çok istiyorsun bebek o yüzden sen beni bırakacaksın diye öyle söyledim nasılsa bırakacaksın beni dedi ağladı içim gitti eridim bittim o konuştukça..ahhh nası bırakırım onu nasıl bi düşünceki sen beni bırakacaksın çocuk çok istiyosun o yüzden ayrılalım.rabbim herkesin gönlüne göre versin..ayrılmakmı asla...sizlerle paylaştığımdan beri daha bir bağlandım yuvama..daha bir dayanılır oldu bu hayat bu elti bana...iyi ki sizler varsınız çok sağolun hepiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?