eltimin hamileliği ve benim çocuğumun olmaması

bu kırmızıya boyadığım kısmı okudum kanım dondu. nasıl yzabilirsin böyle bişey

diğer konuya gelince, o yaptıklarını er geç öder. ya kendisiyle öder ya da evladıyla öder. bunu yaşayan biri olarak söylüyorum. allah büyük. üzülme..

Son düzenleme:

tabi alınganlık onda hat safhadadır. erkek ya kabullenmesi beklenemez maalesef... anlayışlı olması lazım... sana destek olması lazım.. evlatlık istememesi de aslında normal değil ama bizim kültürümüzde erkeğin başkasının çocuğunu kabullenmesi çok zor. onu kendi evladı gibi göremez. en iyisi siz bu konuları kapatsanız. evliliğiniz birlikteliğiniz daha önemli.. sinirler yatışsın, sakinleşsin herkes..

Himm insandan insan yapmis demek...
Sen yapana kadar o uçuncuyu yaparmis...
Cok merak ediyorum boylesi bir cahil cuhelanin akibeti ne olacak...
Allah islah etsin...
Boyle luzumsuz bir asalak seni etkilememeli... Cehalet paçalardan akiyor..

eğer senin eltin gidip herkese benim hakkımda kocasına cinsel yönden kadınlık yapamıyor die sağa sola yaysa bu konuda dedikodunun yapsa sende sanki 2 yıl omu yatmış kocamla diye sölersin sana bu lafı taşıyanlara!

üzülme arkadaşım eltin normal değil...insan insn yapmak nasıl mış ya varmı olebişey o mu yapmış...tırnağını yaratabilir mi acaba...allah nasip etmekdikten sonra..bi şey demek istemiyorum allah çok büyük..verir da alır da verdğiyle imtihanda eder...bunun örneklerini hepimiz biliyoruz...sen hiç üzülme...bence allaha yalvar...unutma bizm bhayır bildiklerimiz şer..şer bildklerimiz hayır olabilir...

neler var ya benim eltime doktor dünya yıkılsa senin çocuğun olmaz dedi...2 yaşında bir kızımız var hamd olsun...tıp ilerledi herşeyin çözümü var artık...benim babam ölümlerden döndü...felç olacak konuşamayacak dediler ..çok şükür toparlıyo yavaş yavaş...sana söyleyeceğim şu eltin çok kibirli ve senide baya baya kızkanıyo sallama..umursama ve bunu belli et o zaman o sinir olmaya başla...etrafındaki insanlar da bu konuyla ilgili bişeyler derlerse...herşeyin zamanı var...ne zaman allah kısmet ederse o zaman olur..bi bizim özleimiz kime ne de çık işin içinden

sakın o cahilinde cahili eltinin söylediklerini takma kafana.o bebeği kendimi yapmış ki sana hava atıyor.eltin eğer kendini düzeltmezse onu bir felaketin beklediğinin farkında değil.siz sadece tedavinizi olun eşinle ve allaha sığının çokca dua edin.o eltinde aynı şeylere devam ederse allaha havele et.muhattab bile olma.bişey söyleyeceği zamanda seni dinlemiyorum de geç.

canım herşerde bi hayır vardır allah herşeyin hayırlısını versin öncelikle malum elti bütün eltiler arasında hep sorun olur ama seninki baya bi cahilmiş boş ver sen allaha dua et bol bol allah sanada nasip eder işallah bende eltimle aynı aparmanda oturuyorum üst katta o oturuyo bizimde farklı sorunlarımız var oyüzden ben konuşmuyorum onunla böylece canımıda sıkamıyo sende ciddiye alma vede muhattap olma eşinle aran iyimi gerisi boş

canım benim ya kıyamam ben sana ... yasım cok büyük değil evli de değilim ama içim cız etti eltinin yaptıklarına...
s
ana birşey anlatayım 2009 yılında üniversiteden mezun oldum. 2 senem sakaryada gecti. yurtta kaldım. yurdun sahipleri enver baba ve ayse annemiz vardı. Onlarında cocukları olmamıs. diyeceksin şimdi niye anne niye baba cünkü öyle olmuslardı. onların cocukları yoktu bizim annemiz babamız yoktu. bizlerin annesi babası olmuslardı resmen. ve sunu söyleyeyim .. bütün kızlar onların asklarına imrenirdik resmen. 50 , 55 yaslarında enver baba ve ayse anne . ama birbirlerinin gözlerinin içine bakıyorlar birşey desede yapsam diye.. o kadar güzel aysem diyorki enver baba ... o kadar içten diyorki askım diye ayse annem bir görseniz onları.. o kadar rahatlıyorki insan. çocugumuz olmasada olur dersiniz onların askını sevgisini görseniz. bir yere gidiceklerse hemen enver babam kalkar ayse annemin montunu giydirir ayse annemde öle.. onların cocukları var her sene 60 kızlarını mezun ediyorlar 60 kızları geliyor.
sadecik boşver herkes ektiğini biçer sen kocanı sev o senin sevginle zaten mutlu olacaktır. seni de cok mutlu edecektir. rabbime dua et o herseye kadirdir. ve yoktan var eden bir tek o vardır.

yapilanlara,soylenenlere,tavirlata kaniniz donmadi da buna mi dondu!!!pes yani,

canım eşin tabiri caizse sana zarf atmış
çünkü senin çocuğun olmasını çok istediğini biliyor
sen bu kadar isterken onun yüzünden anne olamadığını düşünüp bunun ezikliğini yaşıyor
dışarda ki insanların yaptığı salakça şeyler evinize çok yansımış
eşinde doğal olarak çok üzülüyo
eşinden ayrılmayı istemiyorsan mutluysan eşine hissettir bunu
ALLAH nasip eder inşallah sende anne olursun hayırlısıyla

yaşadıklarına çok üzüldüm maalesef böyle cahil insanlar var..aslında bilmiyorlar bir tırnak bile Rabbim istemedikçe yaratamayacaklar ki insandan insan yaptım demek ne demek..Rabbim can vermedikçe bu kadın kimki bunu yapabilecek..

sen içini ferah tut kimseye aldırış etmeden yaşamaya çalış..çalışki eşinle mutlu olasın..sen eğer üzüldüğünü belli edersen eşine aranız daha da açılabilir.

eşinde sorun aynı bizim sorunumuz gibi..inan şuanki durumundan daha beter durumda eşinin psikolojisi..onun yanında olduğunu çocuk için evlenmediğini ispatlaman lazım..eşinin çocuk olmazsa ayrılırız demesi bu yüzden..senin herşeyden çok çocuk istemen gibi görünmen ve sorunun eşinde olması, onunsa elinden hiçbirşey gelmemesi çaresizce bunları söyletiyor erkeklere.. biliyorum çünkü aynı şeyleri bende duydum zamanında eşimden..ama artık bu sorunları aştık sende bende sorun demeyerek bizde sorun demeyi başardık. ve elimizden gelen tüm tedavileri yapacağımızı olmazsada sağlık olsun diyip herşeyin Rabbimden olduğunu algıladık.

umarım söylemek istediklerimi anlatabilmişimdir canım. Senin eltinden yada başkalarının söylediklerinden çok eşine destek olup kenetlenip bu yola devam etmen lazım. hangi ildesin bilmiyorum istanbul yada antalyada isen doktor önerebilirim

canım benim inan yazdıklarına çok üzüldüm ama eltin hakkında şunu söylüyorum allahın verdiğinede inansın aldığınada rabbimin işi çok güzel sen ona sığın herkese hakettiğini verecektir allah ıslah etsin böyle insanları bak benimde çocuğum olmuyo bende çok şeyler yaşadım allaha sığındım ve halada sığınıyorum şuna inan bigün hepimiz anne olucaz inşallah bidefa tıp çok gelişti normal yolla olmazsa tüp bebek var bi şekilde kavuşucağız inşallah bebeklerimize kendini üzme tatlım hiç kimse senden değerli değil

eşimde bana çok ilgilidir aslında bizi rahat bıraksalar biz çok mutluyuz çocuk olmasa da olur diyecek kadar da seviyoruz birbirimizi ama dış etkenler çok yıprattı bizi aramızda soğuk rüzgarlar estirdiler fakat eşim gerekten çok ilgili..devamlı güzel sözler ağzındadır devamlı bana bişeyler alıp mutlu etme çabasında ağzımdan bişey çıksın hemen gidip alır şunda gözüm kaldı gönlüm kaldı diyemem elti de bu yüzden yapıo galiba...onun eşi çok ilgisiz hatta ben şuraya gidicem der kocası defol git be amann der ona..eşim ise gidebilecenmi uzak götüreyimmi yada arar gittinmi gidince ara falan..bana süprizler yapmasını çok sever beni çocuk gibi kollar kalın giyin üşütme üstümü ince giydiyse alır elin ebişey bunu giy bak daha kalın hasta oldummu başımda uyumadan sabaha kadar bekler ateşimi ölçer çorba pişirir yedirir onu çok seviyorum fakat bizi rahat bırakmadılar yada biz cahillik yaptık başkalarını sorun ettik kafaya taktık..çocuk olmasa da olurmu evet olur fakat keşke herkes çenesini tutsa..

canım ilgilendiğin için teşekkür ederim istanbulda önerebileceğin doktorlar hastane varmı?evet eşim hep beni düşündüğü için ayrılmak istemiş..sen çok istiyorsun bebek o yüzden sen beni bırakacaksın diye öyle söyledim nasılsa bırakacaksın beni dedi ağladı içim gitti eridim bittim o konuştukça..ahhh nası bırakırım onu nasıl bi düşünceki sen beni bırakacaksın çocuk çok istiyosun o yüzden ayrılalım.rabbim herkesin gönlüne göre versin..ayrılmakmı asla...sizlerle paylaştığımdan beri daha bir bağlandım yuvama..daha bir dayanılır oldu bu hayat bu elti bana...iyi ki sizler varsınız çok sağolun hepiniz

Sadecik sana verdiğim mail adresine mail attınmı?
Bırak artık onu bunu inan susmuyorlar. çevre baskısı insanı yıldırıyor ama yapacak bişi yok sen eşinle arandaki ilişkiye yansıtma yeter.

evet eşimle dün gece konuştum ben anne olmayı çok istiyorum diye öyle sölemiş...bana sen beni nasılsa bırakacaksın olmazsa sen anne olmak istiyosun dedi ağladı beni bırakacaksın diye...eltiden sağdan soldan gelen laflardan çok yıprandığım ı usandığımı biliyor o yüzden çocuk olmazsa onu bırakacağımı sanmış...kendini ezdirmemek içinde sanki o ayrılmak istiyor gibi tavır yaratmış bana..bende biz şansımızı deniycez olmazsa olmaz napalım her şerde bir hayır vardır dedim..bizde çocuk okuturuz ihtiyacı olanlara yine harcarız çocuğumuza harcayacağımızı dedik güzelce konuştuk ama o ağlaması çocuk gibi başın eğip bırakacaksın beni demesi bitirdi beni..tekrar hepinize çok teşekkür ediyorum sayenizde evime eşime dha da bağlandım çünkü sayenizde eltimle daha yaşanılır oldu hayat çünkü sayenizde kafaya eskisi gibi kimseyi takmıyorum çok sağolun

ahhh okurken içim parçalandı,ağlayasım geldı kendı kocamı düşündüm,nası zor bı durum,güzelim sen öle baskıcı ısrarcı olmamaya çalış,pek takmıyomuş gibi dawran,öle bebk kokusu felan olsun evımızde dersen adam yıkılır,şöle düşün senın yuzunden olmasaydı çocuk,eşinn nasıl hassas dawranmasını ısterdn,sende öle dawran,ilk öncelık sensın de,ve öylede olsun zaten,bızım de yok bebişimiz henuz,aslında baktıgn zaman acı bişi ama Rabbım verınce sabrınıda werıyo,fakaaaattt dışetkenler insanı delirtiyo,aklına gelmeyenlerı aklımıza getırıolar,üzlmemek lazım,GÖRELİM MEVLA NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER DE,bekleeee

Dün Van depreminde kaç saat sonra sağ çıkan bir Azra bebek ve annesi varya..
Annesi onu 1 ay erken doğurduğu içün çok üzülmüş, ağlamış..
Ama diyor ki şimdi, iyiki erken doğmuş. Enkaz altında hamile olsam halim ne olurdu?
Yani bize şer gibi görünen olaya, 1 ay, 1 sene bazen 10 sene sonra bir bakarsın ki aslında senin için hayırlısı olmuş.

Eltine diyeceksin ki "sana veren Allah bana vermeyi bilmiyor mu, elbet vardır bildiği".. Bu kadar..
Tasavvufta en sevilen şey kırık kalptir, çünkü kalbi kırık olanın duası geri çevrilmez. Bu durumu fırsata çevir, aç ellerini dua et. Hayırlı bir evlat dile. O zavallıya da acı, bak senin yüzünden günaha giriyor, evlatlarının sağlığını bile riske atıyor. Sırf senin kalbini kırmak için ve senin duan kabul görsün diye. O zavallının davranışını böyle yorumla.

Eşini de üzme, aksine hemen bugün yeni bir başlangıç yap. Evliliğine 4 elle sarıl, inanıyorum ki anne olacaksın, ama olamasan bile bu mutsuz bir evliliğe sebep değil. Ne kadar mutlu olduğunu göster hem eltine hem tüm aileye. Eltinle de konuş, küs kalma. Küs kalmak bir tepkidir ve önemsediğin birine tepki verirsin. Konuş, laylay lom şeklinde, geyik şeklinde konuş ve umursamadığını göster. Mutluyum ben, hep bu mesajı pompala etrafına. Şuraya gittik, buraya gittik, ay dün bir pilaki yaptım, kocam parmaklarını yedi, yahu bıktım her gece her gece sevişmek olur mu falan bu tarz anladın mı. Onunla konuş ki, bunları ona anlatma fırsatın olsun.

Ne haddine senin evliliğine karışmak, ama işte bu fırsatı sen tanımışsın. Çekip gitmişsin. O da meydanı boş bulmuş, döktürmüş. Basit bir insanı düzeltmek elinde değil, ama yok saymak elinde.

Bir süre sonra seninle uğraşmayı keseceğine eminim.

daha iyi olmana sevindim..ben sana memorial ataşehir cem beyi önerebilirim.herşey gönlünce olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…