• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eltimin hamileliği ve benim çocuğumun olmaması

canım benzer şeyler banada yapıldı eltim benimle aynı yaşta benden 2 ay sonra evlendi ben ayrı oturuyordum o kayınvalidemlerle oturuyordu.benim evime geldiğinde ayrı eve cıkmak istediğini anlatırdı eşimde bende hep yardımcı olduk bu arada hamile kaldı ağlıyordu ayrılmayacaz evden falan diye ben hep gececek bebeğin doğunca çok güzel şeyler olacak deyip durdum bir gün bana çocuğu erken mi yaptık acaba neyse allah vermeyince baskalarına tüyünü bile göstermiyor dedi alındım ama kötü niyetli değil diye düşündüm psikolojisi bozuk dedim sonra hanım bizi rüyasında görmüş ben evi terkediyormuşum benim eşim onun eşine yalvarıyormuş git eve getir emineyi falan diye sabah uyanınca kaynanamlara anlatıp tabiriinide yapıyor mahluk bence hiç huzurları yok çocukları yok diye ben bu gerizekalıya hep yardım ettim karsılığınıda böyle aldım.sonra anladım ki beni kıskanıyor cocuk benim zayıf noktam sanıyor eşimle birbirimize çok aşık olarak evlendik 4senedir evliyiz hala ilk günkü gibi aşığız birbirimize..ne zaman bizi arasalar ya romantik bir yemekte ya sinemada ya da geziyor olurduk ...çatladı tabi bir gün eşime dedi ki ahmet abi çocuk evin neşesidir çocuk olmayan evde neşe olmaz murat eve gelince çocuğu seviyor yorgunuluğu gidiyor durup dururken küfür eder gibi dedi bunu çok ağrıma gitti allaha havale ettim onun çocuğu küvözdeyken esimle ben doktorlarla özel görüştük bu çucuk çok kıymetli çok zor oldu sağlığı için ne yapılması gerekiyorsa maddi manevi söylesin biz yapalım falan dediko tuttu benim askıma böyle laflar etti hiç unutmuyorum imalarını 2.yi doğurdu görmedim eşime ettiği o laftan beri görüsmüyorum sadece ettiği laflardan onun adına korkuyorum allah bunları yanına bırakmaz bende allaha havale ettim içim çok rahat o yüzden sende esine daha sıkı sarıl mutluluğunla ez onu bir dahada evi terk etme gibi eltinin ekmeğine yağ sürecek seyler yapma bence hersey bizim için yarın ne olacağı belli olmaz evlat edinmek için basvuruda bulunduk sizde düşünmez misiniz

ne kadar iyilik yaparsan o kadar kötülük görüyorsun..sölemek istemiyorum ama benim ve eşiminde çok faydası oldu onlara kızının bezi mamasını çoğunu eşim almış eşim bekarken yalnız kalıyormuş onların alt katında kayınvalideler köyde yaşıyordu o zman..elti eğer ayda yılda yemek yaparsa kaynım eşimi gel yemek yiyelim diye akşamları çağırıyormuş eğer makinesi dolmazsa kirlin varsa getir diyormuş eşime eltim eşimde asla karşılıksız bırakmaz kutu kutu mamalar bezler kızına...hep o götürmüş çok severmiş yeğenini tabi biz evlendik kızı asla bizile görşmüyor annem kızıyor on larla konuşma diyor bana diyor...kızı bana ve eşime düşman gibi...daha 8 yaşında çocuk...evlendik alışverişe giderdik o da gelirdi tabi eşi asla para vermezdi oarasız gezmeye alışverişe yollardı onu oda ay şunu alayım abin verir bunu alayım abin verir alırdı birsürü şey sonra eşim gözü kalmasın diye eve ne alırsak aynılarından onlarada alırdı makarnası osu busu onalara da aynılarından ...eve kızarmış tavuk alır onlarada alırdı elti gelir bana ayy .... bize tavuk almış sanada almışmı almadıysa bizimkinden vereyim biraz ben dondum kaldım mantığa bak size alcak karısına evine almayacak sdece gülüyorum...kısaca eşim çok çok fazla yaptı ve ne kadar iyilik yaparsan o kadar kötülük görürsün...ya bide elti benim nikahıma bana çeyizlik alınan çeyizime konan pantolonumu giyipte gelmişti..şok olmuştum ayağındangörünce...ve o pantolonumu geri düğünden 2 ay sonra ve yıkamadan getirmişti...şaka gibi dimi...evlatlık konusunda da eşimi ikna edemiyorum o konuda çok katı...benim derim doğurmak değil evde bebek kokusu olsun istiyorum ama o olura bizim olsun diyor ikna olmuyor...sağdan soldan gelecek lafları en başta eltiden onun çıkaracağı lafları kaldıramamktan korkuyor sanırım...

dengesize bak yaa tavuk olayına co sasırdım alttan alttan havasını atacak sana. biz hep aynı hataları yapıyoruz elalemin tepkisini önemsiyoruz.bende cok takıyordm etrafı yavas yavas düzeliyorum.sen evinde onun yaptıkları için üzülürken belkide esini üzerken o kocasıyla gaz cıkara cıkara:)yatıyor böyle düşün rahatla.korkarım ki allah onu evlatlarıyla sınamasın bir de herkes soruyor ya çocuk yapmayacak mısınız bizim normal olsaydı bile atamam olmadan cocuk yapmayı düsünmüyordum bir tanesine cevabı yapışmıştırmıstım hiç unutmuyorum bana dedi ki sende cocuk yap iki kişinin meyvesi olması lazım bende biz meyveyi kendimiz yapmıyoruz dışardan alıyoruz demiştim dumura uğramıstı.cıtını cıkaramamıstı. bir arkadas da çocuk düşünmüyormusunuz lafına elini cenesine koyarak evet biz her aksam oturuyoruz ve cocuk çocuk diye düşünüyoruz demişti çok gülmüştüm evlatlık konusuna gelince henüz evde bir cocuk hasreti cekmiyorum illa bir cocugum olsun diye evlat edinmek istemiyorum ben sadece günahsız bir yavruya bana ihtiyacı olan benim ve esimin sevgisine ihtiyacı olan bir melek bizimle sevgiye doysun istiyorum tabi bizde onunla evlat sevgisini tadacağız .eltim eşime o lafı ettikten bir gün sonra diğer yeğen odada onlar yokken bebeğinin kafasına kumandayla defalarca vurmus hastaneye zor yetiştirmişerdi çok şükür ki bir sey olmadı ama bence rabbim ona bir uyarıda bulundu anladığını hiç sanmıyorum ya neyse iyi bir tavsiye değil ama eltini görünce o seni ezmeye calışmadan sen onu ez görür görmez bıyık altından gül sanki gülmek istemiyormussun da tutamıyormussun gibi manalı manalı bak içine bir kurt düşsün bu niyegülüyor diye bak bakalım suratı nasıl düşüyor

yazdıklarınızdan çok etkilendim..öncelikle çok geçmiş olsun..umarım ve inşallah tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz ve sizin iyi haberlerinizi buradan alırız..artık dualarımda sizlerde varsınız.evet bende hep allaha havale ediyorum ve rabbimden hep sabır diliyorum..çok ama çok etkilendim yazdıklarınızdan..rabbim çok büyüksün ama yinede evlatlarına zarar gelmesin rabbim hayırlısını sağlıklısını versin eltimin günahını evlatları çekmesin rabbim

mrb. cnm ben bekarım evli değilim ama çocukları bende çok severim.İnş. allah sana nasip eder , bu kadar üzülmene ve eltinin yaptıklarına bende üzüldüm.:50:

Eminim eşin dahada çok üzülüyordur senin bu kadar üzüldüğünü ve sorunun onda olmasından dolayı belki sana yansıtmasada çok üzülüyordur.Oyüzdn eşinide üzme sürekli bu konu için tartışmayın derim.Zamana bırakın , allah izin verdiyse 1 ay sonrada 5 ay sonrada 5 yıl snrada olur.Yeter ki allah izin versin , istesin , sen hep dualarını et.
Hayırlısını dile allahtan.Eltinlede görüşme bence onu dinleme dediklerini duyma , duymamazlıktan gel aklınada takma çünkü bunu seni üzmek için yapıyor ve sen üzülme:40:
Senin üzülmen ve bu konuyu duyunca verdiğin tepki onun hoşuna gidiyor , allah böyle insanlara akıl fikir versin diyorum.Üzme cnm kendini dediğim gibi allah izin vrdiyse elbet olur.:21:

Ne boş insanlar var ya şu hayatta:1:Allah'ın işine de karışır olduk artık,hastalık ya bu hastalık olmayabilir yani ne var,bunu eksiklikmiş gibi kullanan insanlar da var pes.
Gül geç arkadaşım sen ona fazla da uğraşıp yuvanı bozma sen:34::16:

Ne boş insanlar var ya şu hayatta:1:Allah'ın işine de karışır olduk artık,hastalık ya bu hastalık olmayabilir yani ne var,bunu eksiklikmiş gibi kullanan insanlar da var pes.
Gül geç arkadaşım sen ona fazla da uğraşıp yuvanı bozma sen:34::16:

zaten derdi yuvamı bozmak eşim benden ayrılsın hiç evlenmesin tek gelin o olsun tek onun çocukları torun olsun sevilsin bütün malar onlara onların çocuklarına kalsın eşim geç evlendi o eşim hiç evlenmeyecek sanıyormuş çünkü eşim hep evlenmeyecem dermiş hep kız bulmuş annesi babası istemiyorum demiş evlenmeyecem demiş eşim 32 yaşında evlendi tabi evlenince bu bozuldu sanki mezara götürcek malı evi.şimdide bana çektiriyor ama rabbim büyük...rabbim versin cezasını ben rabbime havale ettim

çok canım sıkkın ve ne yapacağımı bilemiyorum..dün gece eşim eğer bu kış gideceğimiz doktor çocuğun olmaz derse bana,senden ayrılacağım dedi...sen vaktinle gidip evlenirsin başkasınla çocuğun olur bende napayım çocuklu biriyle evlenirim dedi..şok oldum..ya çocuk istemeyen kendisindede sorun olan biriyle aevlencem yada çocuklu birini alırım dedi..ama ayrılcaz bunu bil kafana sok sonumuz böyle olacak dedi..bende sen kararını vermişin planlarını yapmışın dedim..öyle olcak dedi..peki dedim ayrılcağına çocuklu kadınla evleneceğine niye evlatlık istemiyorsun dedim asla dedi evlatlık istemiyorum....adam kafaya koymuş planlarını yapmış...çok üzgünüm ve şaşkınım

Arkadaşım eşindeki sorun ne bellimi sperm çıkışımı yok?
Tüp bebek denedinizmi?
veya tedavi gördümü?
Bizimde çocuğumuz olmuyor ama elimizden geleni yapıyoruz.
Ayrı gayrı hayat planları değil ..
Eşin kendini suçlu hissettiği için bunu demiştir.
sen vazgeçermisin eşinden.
belkide vazgeçmem demeni duymak için böylesi uç bi plan sundu sana..

çok canım sıkkın ve ne yapacağımı bilemiyorum..dün gece eşim eğer bu kış gideceğimiz doktor çocuğun olmaz derse bana,senden ayrılacağım dedi...sen vaktinle gidip evlenirsin başkasınla çocuğun olur bende napayım çocuklu biriyle evlenirim dedi..şok oldum..ya çocuk istemeyen kendisindede sorun olan biriyle aevlencem yada çocuklu birini alırım dedi..ama ayrılcaz bunu bil kafana sok sonumuz böyle olacak dedi..bende sen kararını vermişin planlarını yapmışın dedim..öyle olcak dedi..peki dedim ayrılcağına çocuklu kadınla evleneceğine niye evlatlık istemiyorsun dedim asla dedi evlatlık istemiyorum....adam kafaya koymuş planlarını yapmış...çok üzgünüm ve şaşkınım

bu yazdıkların gerçek mi? umarım değildir.
Allah yardımcın olsun.
yazamıyorum bile şok oldum :20:

acaba eşin senin yıprandığını görüyorda sana zarf mı atıyor?

Arkadaşım eşindeki sorun ne bellimi sperm çıkışımı yok?
Tüp bebek denedinizmi?
veya tedavi gördümü?
Bizimde çocuğumuz olmuyor ama elimizden geleni yapıyoruz.
Ayrı gayrı hayat planları değil ..
Eşin kendini suçlu hissettiği için bunu demiştir.
sen vazgeçermisin eşinden.
belkide vazgeçmem demeni duymak için böylesi uç bi plan sundu sana..

eşim azosperm..ve hormonları çok yüksek...hangi doktorla görüştüyse olmaz dendi..çok şaşkın ve üzgünüm..

tamam her eş gibi çocuğunuz olsun istiyorsunuz ama Allah vermiyorsa yapacak bir şey yok, tedavinizi olursunuz olmuyorsa olmuyordur, evliliği bitirmeye kadar gitmemeli, siz ömrünüzün sonuna kadar birlikte iyi günde kötü günde hep beraber olmak için evet dediniz, birbirinize destek olmalısınız, eltin ise gerçekten son derece basit bir insanmış, son derece cahil, ne yaptığını bilmeyen, akli melekeleri yerlerinde oturmayan, karakter sorunlarım var diye bağıran bir tip, onun fesatlıkları yüzünden yuvanın huzurunu bozamazsın, bırak önünden geçerken ister karnını tutsun ister amuda kalkarak yürüsün, seni bu kadar takması demek beyninin büyük bir bölümünü seninle bozmuş demek, demek ki kıskanılacak birisin, demek ki seni bu kadar çekemiyorsa kendinde eksik bulduğu noktaları sende gördü ve seni ezmeye kendi mevkisini doğurganlığıyla yükseltmeye çalışıyor, ne kadar da boş bir insan..

belli ki eşin de bu huzursuzluktan artık bunalmış, yumuşak bir ses tonuyla onu rahatlatmaya çalış tabi öncelikle sen rahatla, çocuğunuz olmayabilir, önemli olan sizin birlikte iyi olmanız, birlikte yürümeniz.. insanın aşamayacağı sorun, engel yok.. hele birlikteyken daha kolay aşarsınız..

bu ne be.. olacak işmi..
bence sen eltiyi filan boşver senin kocada sorun var..
kim karısını böyle laf eder..
düzgünce dese anlarım hanii seni çocuk sahibi yapamıyorum seni üzmeye hakkım yok dese anlarımda..
yok seni boşiycam çocuklu birini alcam.. lafa bak delirmiş..
eltiyi boşver kocanı adam etmeye bak.. yoksa bu gidiş gidiş değil..

Ha eltine gelincede o şimdiden böyle havalanırsa Allah gösterir ona havalanmak ve zorda olan birinin derdiyle dalga geçmek neymiş gösterir Allahın adaletine güven ve izle..

bu yazdıkların gerçek mi? umarım değildir.
Allah yardımcın olsun.
yazamıyorum bile şok oldum :20:

anlayamadım niye yalan konuşayım ki elime ne geçer ki böyle bi konuda yalan konuşarak canım sen inanmak istemediğin için öyle dedin galiba...tamamen gerçek yaşadıklarım..rabbim kimseye yaşatmasın..

tamam her eş gibi çocuğunuz olsun istiyorsunuz ama Allah vermiyorsa yapacak bir şey yok, tedavinizi olursunuz olmuyorsa olmuyordur, evliliği bitirmeye kadar gitmemeli, siz ömrünüzün sonuna kadar birlikte iyi günde kötü günde hep beraber olmak için evet dediniz, birbirinize destek olmalısınız, eltin ise gerçekten son derece basit bir insanmış, son derece cahil, ne yaptığını bilmeyen, akli melekeleri yerlerinde oturmayan, karakter sorunlarım var diye bağıran bir tip, onun fesatlıkları yüzünden yuvanın huzurunu bozamazsın, bırak önünden geçerken ister karnını tutsun ister amuda kalkarak yürüsün, seni bu kadar takması demek beyninin büyük bir bölümünü seninle bozmuş demek, demek ki kıskanılacak birisin, demek ki seni bu kadar çekemiyorsa kendinde eksik bulduğu noktaları sende gördü ve seni ezmeye kendi mevkisini doğurganlığıyla yükseltmeye çalışıyor, ne kadar da boş bir insan..

belli ki eşin de bu huzursuzluktan artık bunalmış, yumuşak bir ses tonuyla onu rahatlatmaya çalış tabi öncelikle sen rahatla, çocuğunuz olmayabilir, önemli olan sizin birlikte iyi olmanız, birlikte yürümeniz.. insanın aşamayacağı sorun, engel yok.. hele birlikteyken daha kolay aşarsınız..

çok güzel yazmışsınız açıklamışsınız çok teşekkür edrim fakat eşim beni her konuda kısıtlıyor elim kolum bağlı beni hep zora sokuyor..en başta her lafımı yanlış anlıyor hemen ondaki soruna getiriyor bazen gerçekten dayanamadığım oluyor ya kara desem tabi ben kısırım ya diye ona getiriyo her lafımı..ya ben ille doğurcam demiyorum ev bebek kokusu dolsun çocuk cıvıltısı olsun neşesi olsun istiyorum evlatlık alalım diyorum yer gök inliyor itirazlarıyla...dün gecede böyle konuşma yaptı yazdıklarımı söyledi şok oldum...anlayamıyorum..niye bukadar yıpratıyolar işimizi el birliğiyle niye zora sokuyolar anlayamıyorum...dayanamıyorum tüm bu olanlara..

bu ne be.. olacak işmi..
bence sen eltiyi filan boşver senin kocada sorun var..
kim karısını böyle laf eder..
düzgünce dese anlarım hanii seni çocuk sahibi yapamıyorum seni üzmeye hakkım yok dese anlarımda..
yok seni boşiycam çocuklu birini alcam.. lafa bak delirmiş..
eltiyi boşver kocanı adam etmeye bak.. yoksa bu gidiş gidiş değil..

Ha eltine gelincede o şimdiden böyle havalanırsa Allah gösterir ona havalanmak ve zorda olan birinin derdiyle dalga geçmek neymiş gösterir Allahın adaletine güven ve izle..

zaten eltinin derdi bizi ayırmaktı..eğer eşimde bu kafayla giderse benden aldıkları ah larla pek parlak bi hayat yaşayamayacaklar..rabbim çok büyük..rabbim sonumuzu hayır etsin

sadecik arkadaşım yazdıklarınızı okurken çok sinirlendim tabiki eltinizin davranış ve konuşmalarınıza.ne kadar komik ne kadar alçakca ve haince.siz sanırım susan ve alttan alan birisiniz.sizde ona farklı şekilde cevap verip sustursanız belkide bunları konuşmaya söylemeye cesaret edemez.görüşmemeye çalışın mümkün olduğunca bunu yapabilirmisniz.mesafeli durmaya çalışın yanyana gelmemeye çalışın.her hangi birşey söylediğinde sizde onu tersleyin bence bilmiyorum sessiz kalıyorsanız şayet üstünüze daha çok gelecektir.

sadecik arkadaşım yazdıklarınızı okurken çok sinirlendim tabiki eltinizin davranış ve konuşmalarınıza.ne kadar komik ne kadar alçakca ve haince.siz sanırım susan ve alttan alan birisiniz.sizde ona farklı şekilde cevap verip sustursanız belkide bunları konuşmaya söylemeye cesaret edemez.görüşmemeye çalışın mümkün olduğunca bunu yapabilirmisniz.mesafeli durmaya çalışın yanyana gelmemeye çalışın.her hangi birşey söylediğinde sizde onu tersleyin bence bilmiyorum sessiz kalıyorsanız şayet üstünüze daha çok gelecektir.

canım yaşadıklarım gerçekten zor..ve bilemiyorum ne yapacağımıda.evet ben çatapat laf söleyen biri değiim..sessizim he konuşurum ama boş ve gereksiz konuşmam..konuştuğumda hep ben suçlu olurum ben küçükmüşüm o büyükmüş ne varmış o laflarda alttan alsam nolurmuş falan hrkes benim üstüme gelir..2 senedir konuşmuyoruz..fakat hepimizin aynı apartmanda olduğumuz için zor oluyor yani hep laf sokmalarna maruz kalıyorum.eşimde dün gece eğer çocuk olmazsa benden ayrılacağını söledi.çok kararlı net..sonumuz bu bunu kafana sok dedi..sen gidip vaktinle başkasınla evlen çocuk yaparsın ben de ya sorunlu birini alırım çocuğu olmayan yada çocuklu birini dedi çok üzüldüm...allahım nası son bekliyor neler bekliyor beni ...

eşinize ben seninle mutlu bir hayat istiyorum çocuk değil. öncelik evliliğimiz diye anlatın.

şuan bizimde çocuğumuz olmuyor. ama son çare olarak evlat edinebiliriz diyoruz.
:20:
eşinizi alın karşınıza konuşun. beni seviyorsan benimle beraber mücadele ediceksin deyin.

çok zor bir durum. Allah yardımcınız olsun.

msj kutun dolu canım burdan yazayım zten çocuk sorunu olan hemen herkes bu ismi biliyor ve paylaşıyor
canım sana bi doktorun mail adresini vereceğim. ona hormonlarınızı ve ne tedavi gördüğünüzü yaz onunda fikrini al bizim doktorumuz kendisi ankarada bir prof draydos@gmail.com

Back