Eltimi aramalı mıyım?

Okumak cahilliği alır eşeklik baki kalır derler ama bundaki cahilliği de almamış baksanıza. Doktora yapan eğitimli insan bile elti kayınvalide kavgası edip sülale karıştıracaksa ben bu başlıklarda okuduklarıma şaşırmayacağım artık

ibreti alem olsun diye okudum ben de. hem avukat hem doktora yapmış , müvekkilleri varsa vay haline hakim aleyhte karar verdiği zaman da küsüyor mu acaba? şaka bi yana bizim ülkemizdeki insanların bazılarının yetiştirildiği aile yapısı gereği çok kıskanç ve rekabetçiler. Büyüseler de geçmiyor. Böyle 6 yaşındaki kız çocuğu gibi küsüp kopuyorlar habire.

Sadece elti kv falan değil kim size nasıl geliyorsa siz de ona öyle gideceksiniz bence , bu dünyaya sorunlu tipleri idare etmek için gelmiyoruz 1 kere geliyoruz ki siz üstünüze düşeni yapmışsınız, sizinle samimiyet kurmak ya da görüşmek istemediği çok açık kararına saygı duymak lazım onu kendi sorunlarıyla başbaşa bırakın

Konu sahibi umarım aramamışsınızdır.
Zira sizi engelleyip görüşmek istemeyen birinin üzerine düşmeniz hiç doğru değil.
Sorarsa kv. numaramı engellediği için aramam doğru değil görüşmek istemiyorlar bunu da söylüyorlar zaten üzerine gitmeyelim bence deyip konuyu kapatın bir daha da asla konuşmayın onlarla ilgili.
Dediniz ya hep konusu geçiyor diye kv.
bana ondan bahsetme yerine her konusu açıldığında sizde başka bir konudan bahsedin hiç onlarla ilgili yorum yapmayın konuyu değiştirin.
Kötülerse yine değiştirin konuyu havalarda soğuk sıcak gibi…
Hiç arkasından konuşmayın kimsenin yanında çünkü kv. Sizin söylediklerinizi eltinize anlatır o yapıda biri belli ki.
Akıllıca davranmalısınız yüzyüze gelince sıcak ama mesafeli yoklarsa da yoklar telefon falan hiçbir şekilde iletişime geçmeyin.

Konunun üzerinden zaman geçmiş ama genel bir sorun gördüğüm için yazmak istedim. Konu sahibi siz gereğinden fazla ince düşünüyorsunuz bu yüzden basit olayları göremiyorsunuz. İsteme gününde yardım bahanesiyle eltimle kaynaşalım diye arkadaşlarınızı çağırmamışsınız ama bu dışarıdan sanki eltiniz de hizmet etsin diye kasıtlı olarak arkadaşlarınızı çağırmamışsınız gibi gözüküyor. Diğer taraftan eltiniz sizinle kaynaşmak istemiyor olabilir (sonradan yaşanan olaylar da onu gösteriyor zaten) ama siz bu basit şeyi düşünememişsiniz. Siz boşverin eltiyi kayınvalideyi de bir yaşam koçuna veya psikoloğa gidip destek alın, bu haddinden fazla ince düşünmek konusunda. Bu sizin diğer sosyal ilişkilerinizi de etkiliyordur. Hayatta bazen dümdüz düşünmek gerekir çünkü bazı olaylar gerçekten düzdür ama biz gereğinden fazla “ince” düşünerek olayları karmaşıklaştırırız. Sonra da yorumlar da okuduğunuz üzere artniyetli gibi algılanırsınız.

Dip not: yorum yapan arkadaşlara bir sözüm yok. Misafirlikte eğer yaşlı başlı değillerse hizmet etmeye ben de karşıyım. Ha çok kalabalık olur, kadın tek başına yetişemez o ayrı. Ama nedir bu genç kadınların çektiği ya. Misafir gelsin hizmet et, misafirliğe git hizmet et.

Yalniz ben eltinin mesafeli durusuna ve herkese hakli veya haksiz had bildirmesine hayran kaldim ya

Eltinizin daha ne yapması gerek arayip sormamaniz icin anlamadim ki, istemiyor iste neden bu israr kiyamet?

yuzume telefon kapatacak olan insanin da mezarina gitmem

Konuyu ve yorumlari okumadim. Cevap veriyorum : Eltinizi hic bir zaman aramamalısınız.

Kendi ailenize, kendi hayatiniza, kendi kocaniza ve cocuklariniza, kendi işlerinize bakın.

Anladığım kadarıyla meslektaşımız sevgili arkadaşımm sende iyi bilirsin ki narsist kişiliklerin cevreye yansıttıkları toplalar bu şekilde hep pohpohlanmak hep bi ilgi bencillik kıskançlık ..
Sen üzerine düşeni fazlasıyla yapmışsın eşinde abisini aramış yengesi için sonucta siz bi ailesiniz ha sen ha eşin sonuç önemli oda aranmış yani.
Bukadar üstüne düşüp kendinş birşey sanmasına izin vermeyin.
Tez yazmak zor tabiki ama tıp fakültesi okumakda kolay değil 6yıl ne ceremelrr çekiyor insan asistanlık zaten başlı başına amelelik siz ondan daha kutsal bi öeslek icra ettiğinizden kıskanıyor tabi haliyle çatlasın

Siz yapacaginizin fazlasini yapmissin o yüzden aranıyor temiz bir dayak hakkı böylelerinin sakın aramayın. Siz sanırım doktorsunuz.

Problemli bir insan olduğu baştan belliydi. Neden üstüne düşüyorsun neden bukadar detay arayıp ince ince düşünüyorsun? Sana mesafeyi isteme günü zaten belli etmiş çok güzel etmiş yani istemeyebilir sende tanımayı ver bu insanı. Açıkçası bu devirde kimseyi tanımamak en güzeli. Gereksiz samimiyet sevmiyordur ? Kayınvalideyle olan kısmı seni ne ilgilendirir o onun özeli sen kendi ailenle mutlu olmaya bak bu onun dünyası. Seninle asla alakası yok. İnsanlar kendileriyle mutlu olmadıkları zaman problem yaratırlar. Benimde bir eltim var yaptığım iyilikleri burda saysam sığmaz ama bir çürük elmayı bile nasip görmeyen pislik mi pislik bir insan. Yarım ağızla özür diledi geldi geçti sırf içimdeki yükten üzüntüden kurtulmak için affettim ve bıraktım. Hayatını yaşa böyle boş şeyleri kafana takma eşinle mutlu olmaya bak. Sır verip ser verme ! Sakın ulu orta bir özelini herhangi birşeyini anlatma kayınvalide bile olsa … kayınvalideni şimdi tatlı dilli olarak biliyorsun. Bu onun gerçek yüzü değil bir kavga da tanırsın onu. Zamanı gelecek bekle Allah nasip ederse onunla yaşayacağınız çok zamanlar olacak… yaşayıp herşeyi tecrübe edineceksin. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…