- 26 Ağustos 2016
- 110
- 129
- 33
Siz mi insaftan bahsediyorsunuz ay lütfen yaaBiraz daha insaflı yorum yapabilirdiniz.
Teşekkür ederim.
Belki de duymak istediğim buydu işte, ben çaba sarf ederken karşı tarafın umarsız oluşu beni rahatsız ediyor.
Neticede tabii ki gırtlağına basmayacağım gel diye, tabii ki illa ben sana gelicem mıcış olmamız lazım diye baskı kurmayacağım.
Eğitimli mantıklı insan ilişkilerini düzgün yürütebilen bir insanım.
O kadar da değil yani...
Ama bir an bu kadar sert yorumlar beni sersemletti açıkçası.
Ben sadece düzeyli yaklaşımınız için size tekrardan teşekkür ederim A AklinYolu1
@Mune @Kazen
Konu istemediğim gereksiz yerlere giderek beni çok gerecek.
Zahmet olmazsa kapatabilirsiniz. Alacağım cevapları ziyadesi ile aldım.
Teşekkür ederim.
Misal eltim yemeğe çağırır ben gerek yok senin kendine göre yemeğin vardır derim.
Israr ederse, giderken illaki yiyecek (et - tavuk - makarna vs. aklıma o an ne gelirse) alır giderim.
Genelde yemek sonrası gitmeyi tercih ediyorum ki mahçup olmasın veya yarına da kalacak yemeğini bize sunmak zorunda kalmasın diye.
Çaya bile gitsem eli boş gitmem.
Bilirim ya türk kahvesi kalmamıştır ya çayı ve alamamıştır.
Bir sefer evine gittiğimde sıvı el sabunu ve tuvalet kağıdı kalmamıştı.
İlk fırsatta eşime dedim ihtiyaçları var, alır mısın lütfen, yeğenin için en azından.
Çocuk var o evde diye.
Fakat olan son durumlardan dolayı, artık ben aramıyorum.
Benim tuhafıma giden, onun da aramaması....
sevgili souvKayınvalidem ile anlaşamıyor.
Sebebi kayınvalidem çok zor bir insan. Tartışmacı, anlayışsız ve idare bilmez.
Bütün dertlerini bana anlatır, telefonda abartmıyorum 2 saate yakın konuşurduk her gün.
Kayınpeder ile kaynımın işleri aynı. Fakat kaynım öğleden sonra 3 gibi çıkar yataktan.
Çalışmayan ve çalışmayı sevmeyen bir adam belli ki.
Gerekçe de babasına inat yapıyormuş. ama ben evlendim evleneli bu durum böyle.
Ne inatmış.
Eltim kıt kanaat birşeyler için çabalıyor, elinde para tutuyor, belli başlı ihtiyaçlar için evde bile iş yapmışlığı var.
Ben her gittiğimde eli boş gitmem, her sene eşime yeğenine bir ihtiyacını (yüksek meblalı) aldırırım.
Her evlerine gittiğimizde eltimin oğluna sevineceği oyuncak yiyecek alırım.
Ramazan aylarında, ay başında ilk işim onların erzaklarını almak olur.
Maddiyat anlamında biz de karun değiliz tabii ki.
Eşim ve ben çalışıyoruz, kirada oturuyoruz, fakat maddi bir düzenimiz var.
Elimizden geldiğince, daha doğrusu ben elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum.
Misal eltim yemeğe çağırır ben gerek yok senin kendine göre yemeğin vardır derim.
Israr ederse, giderken illaki yiyecek (et - tavuk - makarna vs. aklıma o an ne gelirse) alır giderim.
Genelde yemek sonrası gitmeyi tercih ediyorum ki mahçup olmasın veya yarına da kalacak yemeğini bize sunmak zorunda kalmasın diye.
Çaya bile gitsem eli boş gitmem.
Bilirim ya türk kahvesi kalmamıştır ya çayı ve alamamıştır.
Bir sefer evine gittiğimde sıvı el sabunu ve tuvalet kağıdı kalmamıştı.
İlk fırsatta eşime dedim ihtiyaçları var, alır mısın lütfen, yeğenin için en azından.
Çocuk var o evde diye.
Fakat olan son durumlardan dolayı, artık ben aramıyorum.
Benim tuhafıma giden, onun da aramaması....
Eğer görüşmek konuşmak istemese, kendisi beni yemeğe çağırmazdı.
Arayayım diye çağrı atarak, saatlerce konuşuyor olmazdık.
Fakat görüyorum ki KK kadınları biraz bu anlamda duyarsız kalmışlar.
"görüşme, zorlama, hiç birşey yapma, bırak kim napıyorsa yapsın, akrabalıkta neymiş, iki kardeş arasında ne varsa boşver, sen önüne kendi çocuklarına bak, diğerlerinin ne yaptığı ettiği umrunda olmasın"
Tamam böyle olsun, eee sonuç?
Görüşmeyen aileler, özellikle çabalamayan eşler yüzünden kopan bağlar.
Gelecek nesil için çok güzel bir örnek.
Ne de olsa biz anne-babamızdan böyle gördük.
Hepiniz çok haklısınız!
Doğru diyorsunuz.
Fakat canım sıkılıyor, eşimin abisi ile arasında bu derece mesafe olması beni rahatsız ediyor.
Neden diye sorarsanız da, bir tane oğlum bir tane de yolda gelen, amca sevgisindan yoksun kalsınlar istemiyorum.
Kaldı ki eşimin de yeğeni var, neden o da amca sevgisinden yoksun kalsın?
Ama dediğiniz gibi sanırım bu düşünceler tek taraflı.
Sırf benim çabam ile olacak birşey değil.
Yanlis anlamazsan asagidaki yorumu yaptim. Belki dikkate alirsin.
Aramamasinin nedeni hayir kurumu gibi davranmaya calistigindan olabilir mi?
Yardim etmek ile yardimi gozune sokmak arasinda fark var.
Sanirim aradaki cizgi biraz asilmis ondan bu tripler , aramamalar.
Arkadas olabilirsin, elti olabilirsin , yaninda olabilirsin ama evindeki eksiklerini saymaktan ve onlari tedarik etmeye calismaktan vazgec. Bu yanlis anlasilabilir . Nitekim de oyle olmus sanirim.
Disaridan bir goz olarak yaziyorum mesajimi yanlis anlamazsan sevinirim.
Ben 2 yillik evliyim. Abimler baska sehirde annemle ayni sokakta oturuyorlar. Annemlere gittigimde 1 defa da kardesimiz gelmis gidelim gorelim demediler. Ilk baslarda ben gidiyordum baktim soguk davraniyorlar hic gitmiyorum artik. Onlarda yigenlerimi bile yollamadilar en son gidisimde.
Dertleri ne biliyomusun diger yengelerim.
Onlarla iyi olmamizmis. Annemlerle bile gorusmuyorlarmis. Artik yengem nasil dolduruyorsa. Ustelik yenge hanim yabanci bile degil. Akrabadan.
Yani demem o ki biz kardesler bile gorusmuyoruz. Siz eltiyi niye bu kadar umusuyorsunuz ki?
Ikide sevinin benden uzak duruyor diye.
Yani anliyorum sizde samimi olmak istiyorsunuz aile icerisinde birlik istiyorsunuz ama bunlar gercekten hak etmiyorlar.
Keske sizin gibi bir yengem yada eltim görümcem falan olsaydi.
Hepsini okudum
Nekadan eltici bir elti dedim.
Yani ne gerek var?
Eltisiz yapamiyomusunuz siz?
Neden sürekli eltili planlar? Eltili oturmalar? Eltili alinmalar? Eltili beklentiler?
Ne gerek var buna
Kadin sık gorusmeyi sevmiyo olabilir
Seviyeli olmak isteyebilir.
Psikolojisi bozuk olabilir.
Yalnizligi seviyo olabilir.
Ne gerek var bukadar polyannaciliga.
Sizin eviniz tasinirken yardim etmek zoruda degil! Vicdanina kalmis o
Siz cagirdiginizda gelmek zorunda degil! O onun keyfi.
Sizene ,bizene bence.
Esinizde ailesine cok bagli demis bence size dusmemeli.
Eltiniz esiyle mutluysa mesele yok.
Sizin kız kardeşiniz var mı?SouvveniR
Belki tek çocuk olduğunuz için geniş aile özlemi var.Siz çocuklukta sıkıldınız ,evladınınızın sıkılmamasını istiyorsunuz ama zorla güzellik olmuyor malesef ki.Hayır tek çocuğum.
Sizin kendi yapınızdan kaynaklandığını düşünüyorum beklentilerinizin. Yani o hamile olsa o ev taşısa siz çok samimi davranırdınız. Ondan da sizin gibi davranmasını beklediniz. Yani mesela o ev taşısa siz yardıma giderdiniz. Ama o gelmedi ve sizi kırdi. Aslında sizdeki durum hayal kırıklığı gibi.Teşekkür ederim yorumunuz için.
Evet haklısınız, yeterince çabaladım sanıyorum.
Annemin yorumu ise şu olmuştu bu konuda: "o yaşadıklarını senin de yaşamanı istiyor, bazı insanlar böyledir kızım" fakat ben konduramadım işte. Aradaki muhabbete rağmen. ve annemin son sözü "ne görüş, ne de tamamen ilişkini kes, orta kararda olsa yeter"....
Anne tavsiyesi her zaman işe yarar sanırım.
Onu dinlemeliyim...
Işte bak bunun çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Siz ona kendi kardeşiniz gibi yaklaşmışsınız ama o ters tepmiş. Keşke siz benim hayatımda olsaydınız vallahi el üstünde tutardim sizi.Hayır tek çocuğum.
Sizin kendi yapınızdan kaynaklandığını düşünüyorum beklentilerinizin. Yani o hamile olsa o ev taşısa siz çok samimi davranırdınız. Ondan da sizin gibi davranmasını beklediniz. Yani mesela o ev taşısa siz yardıma giderdiniz. Ama o gelmedi ve sizi kırdi. Aslında sizdeki durum hayal kırıklığı gibi.
Bencede anneniz haklı yani ne samimi olun tekrar bu beklentiye girin. Nede çok uzak davranın.
Bu arada belkide eltiniz sizi kıskanıyordur. Okurken böylede düşünmedim değil. Kendisini sizinle bir yarış halinde görüyor olabilor. Kendine bile itiraf edemesede.