Eltim

Yanlis anlamazsan asagidaki yorumu yaptim. Belki dikkate alirsin.

Aramamasinin nedeni hayir kurumu gibi davranmaya calistigindan olabilir mi?

Yardim etmek ile yardimi gozune sokmak arasinda fark var.

Sanirim aradaki cizgi biraz asilmis ondan bu tripler , aramamalar.

Arkadas olabilirsin, elti olabilirsin , yaninda olabilirsin ama evindeki eksiklerini saymaktan ve onlari tedarik etmeye calismaktan vazgec. Bu yanlis anlasilabilir . Nitekim de oyle olmus sanirim.

Disaridan bir goz olarak yaziyorum mesajimi yanlis anlamazsan sevinirim.

sevgili souv
sakın bu yaptıklarınızdan ezilmiş olmasın
özendi kıskandı belki de
veya siz çok sıcaksınız onlar daha soğuk
uzun lafın kısası uğraşmayın bundan sonra

Ben 2 yillik evliyim. Abimler baska sehirde annemle ayni sokakta oturuyorlar. Annemlere gittigimde 1 defa da kardesimiz gelmis gidelim gorelim demediler. Ilk baslarda ben gidiyordum baktim soguk davraniyorlar hic gitmiyorum artik. Onlarda yigenlerimi bile yollamadilar en son gidisimde.
Dertleri ne biliyomusun diger yengelerim.
Onlarla iyi olmamizmis. Annemlerle bile gorusmuyorlarmis. Artik yengem nasil dolduruyorsa. Ustelik yenge hanim yabanci bile degil. Akrabadan.

Yani demem o ki biz kardesler bile gorusmuyoruz. Siz eltiyi niye bu kadar umusuyorsunuz ki?
Ikide sevinin benden uzak duruyor diye.

Yani anliyorum sizde samimi olmak istiyorsunuz aile icerisinde birlik istiyorsunuz ama bunlar gercekten hak etmiyorlar.

Keske sizin gibi bir yengem yada eltim görümcem falan olsaydi.

Ne bu görüşme tutkunuz anlayamadım yan bırakın az görüşün gelmek isterlerse gelirler bu ısrar neden yahu. Siz eşinizi kolundan sürükleyip götürüyor olabilirsiniz o yapamıyor demek ki neden aynı şeyi karşı taraftan da bekliyorsunuz ki. Ben kocamla kötü olamam demiş belli ki tartışacaklar gelme gitme mevzusundan. Ne demek ben kolundan tutup götürüyorum da o getiremiyor. Niye tatsızlık çıksın iki kardeş resmi olma yolunu seçiyorsa neden bu kadar irdeliyorsunuz çağırırsınız gelir ya da gelmezler. Hesap soramazsınız ki hele zorla tur getir kocanı hiç diyemezsiniz. Kimse de size yardım etmek zorunda değil.

Hepsini okudum

Nekadan eltici bir elti dedim.
Yani ne gerek var?
Eltisiz yapamiyomusunuz siz?
Neden sürekli eltili planlar? Eltili oturmalar? Eltili alinmalar? Eltili beklentiler?

Ne gerek var buna

Kadin sık gorusmeyi sevmiyo olabilir
Seviyeli olmak isteyebilir.
Psikolojisi bozuk olabilir.
Yalnizligi seviyo olabilir.

Ne gerek var bukadar polyannaciliga.

Sizin eviniz tasinirken yardim etmek zoruda degil! Vicdanina kalmis o
Siz cagirdiginizda gelmek zorunda degil! O onun keyfi.

Sizene ,bizene bence.

Esinizde ailesine cok bagli demis bence size dusmemeli.

Eltiniz esiyle mutluysa mesele yok.

Öhhhh ben okurken şiştim...
Bence bir birakin eltinizin pesini ya. Gorusmek istemiyorsa istemiyorlar yani yetiskin iki abi kardes olmuyorsa olmuyor zorlamanin ne anlami var?
Bir de neden surekli insanlardan beklenti halindesiniz kimse size tasinirken yardim etmek zorunda degil ki. Ki yine de laf olmasi diye gelip iki kolinin ucu dan tutmuslar. Ramazan bayraminda tasinmissiniz bayram yani millet bayramda gezmek yerine size yardima mi gelecek?
Ayrica kadin dogru soylemis ben niye illa kardesine gidicez diye tutturup kocamla arami bozayim ki?

Mutlu olmaniz cok kolay aslinda:
Kardeslik iliskilerine karismayin.
Eltinizi surekli aramayin.
Ve insanlardan birseyler beklemeyin.

Anlamadığım şey neden eltinizle bu kadar samimi olmaya çalışıyorsunuz. Bir de hamile kaldığınız için sanki özür diyecek gibi yapmışsınız. Yani bırakın ne düşünürse düşünsün? "Biz korunuyorduk böyle oldu?" Ne demek? Çocuğun için onlara açıklama mı yapıcaksın? Allah vermiş olmuş. Bu kadar.

Bir de eltim için eşimle kavga ettim ne demek? Niye böyle bir şey yaptınız ki? Eltinize bu kadar taviz vermeniz doğru değil. Bence siz de mesafeyi koyun. Açıkçası eltiniz sizden pek haz etmiyor ve bunu defalarca belli etmiş. Siz niye illla kendinizi sevdirme derdindesiniz? Bırakın gitsin.

Amca sevgisinden mahrum kalınca ne oluyor ki onu anlamadım.
Yıllarca amcamlarla rahmetli olana dek her ikisinin de sevgisinden mahrum kaldım inan ki dengesizliğimin sebebi onlar değil.

Yok hayır yanlış anlamıyorum.
Bilakis teşekkür ederim.

Belki de dediğin gibi.
Benim "yardım etmek, eksiğini tamamlamak" anlamında sessizce yaptığım şeyler onu rahatsız ediyor.
Bunu dile getirememiştir de böyle davranmıştır.
Ne bileyim...

Bu saatten sonra zaten yapacağım birşey yok.
Ararsa da hoş aramazsa da, bu noktada zaten ben daha fazla birşey yapma derdinde değilim.
Sadece bunca hukuka, dert paylaşımına, ortak paydada birşeylere rağmen niye böyle?
Onu anlayamadım, içimdekini paylaşmak istedim.
Taşlanacağımı aklıma getirmemiştim...

Teşekkür ederim yorumunuz için.
Evet haklısınız, yeterince çabaladım sanıyorum.

Annemin yorumu ise şu olmuştu bu konuda: "o yaşadıklarını senin de yaşamanı istiyor, bazı insanlar böyledir kızım" fakat ben konduramadım işte. Aradaki muhabbete rağmen. ve annemin son sözü "ne görüş, ne de tamamen ilişkini kes, orta kararda olsa yeter"....

Anne tavsiyesi her zaman işe yarar sanırım.
Onu dinlemeliyim...

Siz çok yanlış anlamışsınız meseleyi.
hayatım eltimin etrafında dönmüyor...
benim de bir hayatım, bir sosyal çevrem var elbette...

Yine de yorum için teşekkürler.
Tuhafsadım yani yorumunuzu...

Siz elinizden geleni yapmissiniz zaten. Cok da ustelemeyin derim. Belli ki arada ciddi bi anlasamamazlik var. Ben sizin kadar caba gostermezdim heralde. Benim de eltim son derece kiskanc ve fesat biri. Mecburi olmasa asla gorusmem.

Sizin kendi yapınızdan kaynaklandığını düşünüyorum beklentilerinizin. Yani o hamile olsa o ev taşısa siz çok samimi davranırdınız. Ondan da sizin gibi davranmasını beklediniz. Yani mesela o ev taşısa siz yardıma giderdiniz. Ama o gelmedi ve sizi kırdi. Aslında sizdeki durum hayal kırıklığı gibi.
Bencede anneniz haklı yani ne samimi olun tekrar bu beklentiye girin. Nede çok uzak davranın.

Bu arada belkide eltiniz sizi kıskanıyordur. Okurken böylede düşünmedim değil. Kendisini sizinle bir yarış halinde görüyor olabilor. Kendine bile itiraf edemesede.

Hayır tek çocuğum.
Işte bak bunun çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Siz ona kendi kardeşiniz gibi yaklaşmışsınız ama o ters tepmiş. Keşke siz benim hayatımda olsaydınız vallahi el üstünde tutardim sizi.

Kız kardeşiniz olsa eminim eltiniz hic umurunuzda olmazdı. Hatta hareketleri sizi rahatsiz ederdi. Cünkü sizin kardeş özleminiz var anladığım kadarıyla.
Samimiyet istiyorsunuz. Hersekilde destek olabileceginiz ve size destek olacak birisini istiyorsunuz. Ve bunun icin eşinizin kardeşinin hanımını secmeniz cok normal aslında sonucta esleriniz kardes sizde kardes gibi olmak istemis olabilirsiniz. Ama dedigim gibi karsinızdaki insan ne sizin iyi niyetinizi nede sevginizi hak etmiyormuş. Davranışları tavırları bunu gösteriyor. Siz çok iyi niyetli davranmışsınız.

Belki de bilmiyorum ki.

Ama ben evlenmeden önce, nişanlılık dönemimde kayınvalidem hakkında beni çok uyarmıştı.
Ve direkt bana demişti "bak zamanında bana bu şekilde davrandı, beni kimse uyarmadı bu konularda ve ben çok sıkıntılar yaşadım. Ben seni arkadaşım olarak görüyorum ve hep bir arkadaş olarak devam eder ilişkimiz umarım" diyerek bir bir anlatmıştı başından geçenleri.

Nitekim gün geldi çattı bütün evlilik hazırlıklarına.
Dediği herşey bir bir oldu.
Ağzım açık kalmıştı.
Ve o zaman demiştim ki "ya bu kadın gerçekten iyi niyetli, yoksa neden anlatsın bunları, neden uyarsın"
Bir nevi onun sayesinde bir çok şeyi bertaraf etmiş ve kayınvalidem ile gereken mesafeyi kendimce kurmuştum.
Ha kayınvalidem entersan bir insan ona yapacak birşey yok.

Fakat ben kayınvalidem ile her zaman belli bir mesafedeyimdir.
Lafımı sözümü sakınmayacağımı bildikleri için bana çok karışamıyorlar.
Eltime de yapmadıklarını bırakmıyorlar o ayrı mevzu.

Belki de bundan diyorum.
Ben onun yaşadıklarının zerresini yaşamadım.
Ne maddi sıkıntılar, ne eşimden yana yaşadıklarım ne de kayınvalidemden yana yaşadıklarım onun yaşadıkları yanında hiç kalır.

Belki de bu anlamda kıskanıyordur veya kıskanmasa da hayıflanıyordur.
Ne bileyim... Kondurmakta istemiyorum açıkçası...

Ne bu ısrar?
Görüşmek istemiyorsa görüşmezsiniz olur biter.
Gerçekten birbirine bağlı iki kardeşi zaten kimse ayıramaz, siz biraz işgüzarlık yapmışsınız.
Kadın kocam gelmek istemiyor diyor ertesi gün arayıp hala sorguluyorsunuz.
İnsanları kendi haline bırakın Allah aşkına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…