Eltim

Ne bu ısrar?
Görüşmek istemiyorsa görüşmezsiniz olur biter.
Gerçekten birbirine bağlı iki kardeşi zaten kimse ayıramaz, siz biraz işgüzarlık yapmışsınız.
Kadın kocam gelmek istemiyor diyor ertesi gün arayıp hala sorguluyorsunuz.
İnsanları kendi haline bırakın Allah aşkına.

Size bir samimiyet güvemcesi vermiş bak. Sende ona dayanarak iyi niyetli sanarak yaklaşmışsın hep. Ama zamanla işler degismis onun açısından. Belki en başında oda seni gercekten kardes gibi gordu. Ama sonra sonra bak bana bunu yaptilar ona yapmiyorlar. Onunun bunu var benim yok vsvs. Kendince kurdu kurdu icinden sana karsı doldu. Bilemiyoruz ki. Ama öyle görünüyor canım. Sen sıkma canını daha ne yapacaksın ki.

Ya evet, çekirdek bir aileyiz biz.
Annem babam ben.
Yıllarca yurtdışında yaşadık, yalnızlığı çok iyi bilirim.

Eltim de gerçekten diyorum ya diyaloğumuz farklıydı.
Eltimin arkadaşları da der hep, ben de çoğunu tanırım, siz nasıl eltisiniz?
Kardeş gibisiniz maşallah, ben birbirine bu kadar düşkün insanlar görmedim derler.
Bende hep derdim "herkesin kötü günü olur, bizim de oluyor anlaşamadığımız anlar ama önemli olan saygı, bir birimize saygı duyuyoruz, ters anlarımızda dikkat ediyoruz" diye.
bana böyle çıkışı tuhaf geldi, yapmadığı birşeydi, başkalarına karşı bu tarz tavırları vardı.
Fakat bana böyle tavır almazdı.
Beni sersemleten de bu aslında.

Yoksa ben görüşsem ne görüşmesem ne, göbek bağım beraber kesilmedi.
Eşim ile abisi görüşmek istemiyorsa görüşmesin, bana ne... Kendi kardeşi o düşünsün.
Veya otursun kayınvalidem düşünsün iki kardeş niye görüşmüyor diye.

Yeğenlere gelince, tamam görüşmesinler.
Özel günlerde, bayramda seyranda bir araya gelsinler, önemli değil.
Nasılsa yeterince sosyal çevrem var ve bu sayede de çocuğumun görüştüğü yeterince arkadaşı var.
Sosyalleşebileceği ortamlar yaratıyorum onun için.

Fakat benim mantelitem şunu diyor: kan bağından daha önemli hayatta ne var?

Karşılıksız fedakarlık her zaman seni yıpratir. Bunu hiç bir zaman unutma. Tecrübe konuşuyor. Sen son adımını attin. Bundan sonra sıra onda.

Yok zaten yapmıyorum birşey bu saatten sonra.

Dün mesaj atmış.
Oğlunu sünnet ettirdi, kimseye haber vermedi benden başka.
Aile bile sonradan öğrendi de kızdı hatta.
Ben koşa koşa gittim, iş yerinden izin alamama rağmen, 1 saat erken çıktım.

Herneyse, sünnet için okuma yapacak.
Bu okumada malum illa hediyelik birşey dağıtılır.
Kendi maddi imkanı olmadığı için bana demişti bir araştırır mısın ne kadar diye.
Bende internetten araştırdım bir kaç fiyat çıkarttım ona.
Pahalı gelmişti, ben sonra kendim yaptırıcam dedi.
Tamam dedim.

Benim de biliyor bu tarz şeylerde durmam yerimde illa yaparım birşeyler.
istersen ben yaptırtayım hediye olsun demiştim, hayır dedi kabul etmedi.
Ben kendim vereceğim sipariş dedi.
Peki dedim ben de.
Sonrasında da mesaj göndermiş "ben iptal ettim siparişleri haberin olsun" diye.
Ben de sadece "peki, sen bilirsin hayırlısı olsun" dedim.

Başka zaman olsa, neden yaptıramadın? Eğer maddi sorun ise istersen ben yaptırayım? diye sorardım.

Ne bu ısrar?
Görüşmek istemiyorsa görüşmezsiniz olur biter.
Gerçekten birbirine bağlı iki kardeşi zaten kimse ayıramaz, siz biraz işgüzarlık yapmışsınız.
Kadın kocam gelmek istemiyor diyor ertesi gün arayıp hala sorguluyorsunuz.
İnsanları kendi haline bırakın Allah aşkına.

Bence eşinizin abisi kadını kısıtlıyor, size söylemediği bir eş baskısı olabilir. Abi kardeşini istemiyormuş ya, sizi de istemiyordur ve eşine sizden uzak durması için baskı yapıyordur. Hele ki son konuşmada eşimle kötü olamam derken size mesaj vermiş.

Abisinin eşinizle sıkıntısı nedir?

Ayrıca bu KK kadınları da şeytan taşlar gibi üye taşlıyor yani konu okurken aklıma gelmeyen her detaydan sizi vurdular. Yapmayın arkadaşlar size basit gelen bu bayana üzüntü vermiş olabilir, siz kendiniz en ufak sorunları büyütürsünüz ama burada "nölcakki gitmeyiver, gelmeyiver, sen eltinin gözüne şunu soktun da kadın o yüzden sana gelmiyo, kadın seni istemiyor falan". Kadın sekiz kişinin katili olsa bu kadar tepki alırdı ancak. 5 satırla herşeyi çözebilmenize de hayranım. Ben de yapabiliyorum bazen bunu ama bu kadar da abartmayın.

Hayır tek çocuğum.

bu konuda haklısınız. ben kaynımda da eltimden de çok hoşlanmam eşim de bilir ancak görüşürüm. oğlum için.
bugün biz varız yarın olmayabiliriz. kime emanet olacak yavrumuz kendi canından kanından amcası var, kuzenleri olsun bir arada oynasınlar. zaten büyük şehir doğru dürüst kimimiz var evde görüşebilecek kadar kaç kişiye güvenebiliyoruz. ama karşı taraftan aynı samimiyet yoksa yapabilecek bir şey yok. biraz çekin kendinizi, onlar düşünsün.

Çok teşekkür ederim nazik yorumunuz için.

Eşim ile kardeşi arasındaki en büyük uçurumu söyleyeceğim, sanırım en doğru şekilde tabir bu olur.

Eşim doğduğunda kayınvalidem diğer oğlunu 4 gün başkasında bırakmış, ne aramış ne sormuş.
Eşimin abisinin burnunda kocaman bir çıban çıkmış üzüntüden.
Zaman geçtikçe hep eşimi kayırmış kayınvalidem "sen onlara bakma, sen gel benimle otur" diye
Kuzenleri ile de arası açıktır eşimin, toplu bir cemiyette genelde annesinin babasının yanında takılır
Diğer kuzenleri çıkar terasta/balkonda oturur, benim eşim içerde, yapısı bu diyorum kabulleniyorum

Çocukluklarında eşime annesi bir fiske dahi vurmamış
Ama abisini duvar ile dolap arasına sıkıştırıp süpürge hortumu ile dövermiş...
En dehşetide bu, psikolojisi bozuk bir kayınvalidem var bana sorarsanız.
Eşimin abisi de eltime zamanında anlatmış bunları ve "niye ben" diye ağladığını anlatmıştı eltim.

Dahası, hala eşim el üstünde tutulur.
Eşim ile anne babası kavga ettiklerinde veya tartıştıklarında eşime pek bişey deme ailesi
"neden böyle diyorsun, hiç hoş değil dediklerin vs." gibi çıkışır o ayrı, ama sürdürmez tartışmayı
Fakat abisi ile anne/babasının tartışmasına bir sefer şahit oldum
Kayınvalidem özellikle demediğini bırakmaz, ne bedduası kalır ne hayırsız evlatlığı...

Belki aralarında benim bilmediğim, öğrenmediğim bir konu, bir sorun vardır daha derin
Bilemem, ama o kadarını da irdelemiyorum.

Bu saatten sonra "ne halleri varsa görsünler" modundayım esasen.
Hele eltimden de böyle görünce...

Benim eltime yakınlığım aslında bir noktada da buradan.
İki kardeş problemli olmasın, yarın öbürgün anne-baba göçer gider iyice selam kalmaz diye.
Diğer yandan da bunca şeyler yaşamışlar ve daha neleri, bari düzgün bir ilişki kurulsun diye.

Evet işte benim de bir diğer maksadım bu.
İstanbul hayatı malesef, kime ne güveneceksin?
Ama anlatması zor oldu bütün bunları işte.
Ne diyeyim...

Ya benim mantelite bozuk...

Ben çektim kendimi zaten, dediğiniz gibi bu noktadan sonra benim açımdan düşünecek birşey yok.
Bana adım atmayan insana ben koştursam ne fayda.

Belkide yine senden yaptirmanı bekledi. Ne demek haberin olsun. Yani bence samimiyet demek kardeşlik demek canim bana cok pahali geldi suan yapamiyorum demek. Yada durduk yere degilde mesela konusurken sen sorarsın ne yaptin siparis verdin mi diye bende söylerim.

Size yapın diyememis belli ki ama haber vermis yaparsan yap gibisinden. Bana öyle geldi. Sizden süpriz mi bekliyor acaba.

Yani eski samimiyetiniz olsa neyse.
Galiba tamam canım ben halledeyim o zaman sen dert etme demenizi bekledi.

Yani ben böyle insanların karsıdakini kullanma egiliminde oldugunu dusunuyorum genelde. Ama tabi eltinizide tanımıyorum.

Tek söyleyecegim ne yaparsaniz yapın. Eskisi gibi olmayin. Yani derdinizi paylasmayin. Gidip gelin ama yüz vermeyin mesafenizi koruyun.
Ona karsı beklentiyede girmeyin.

Üzlen sizsiniz baksaniza. Insan biraz utanır bence.
Hem böyle sert cıkısıp yüzüstü bırakip hemde hala birseyler beklemeye.
Mesela eşimin üvey ablası var. Ben 8 aylik hamile halimle ev tasıdım arayipta ihtiyacin var mi geleyim mi demedi.
Ama birde babasının amcasinin kizi yani ne kadar uzak degil mi?
Ama kız surekli mesaj atar arar. Geleyim evini temizleyeyim dedi. Bir ihtiyacin var mi dedi. Hatta dogumumda yanimdaydi. Hastanede o kaldi eve geldi. Yani kız bana o kadar yakın davrandiki. Ama hicbir beklentisi yoktu. Yani öbür üveyi öyle birseyki kendisi birsey yapmuyor ama hep benden bekliyor. Mesela kendime parfum aliyorum utanmasa bana niye almadin diyecek. Kendisinin bana ufacik faydasi olmadi. Kizim dogdu o zaman bile faydasi dokunmadi.
Tabi zamanla uzaklastirdim kendimden.

Herkese hak ettigi degeri vermek gerekiyor.

Sen cok iyi niyetli yaklasiyorsun.

Ya kesinlikle ama kesinlikle kaynın eltine baskı kurmuştur. Benim eşim de normalde çok iyi biridir ama bir kez çok yakınım olan birine kızmıştı ve o kişiyi her gördüğünde gereksiz triplere girdi, o kişinin evine gidemedim, o gelmesin diye çabaladım. Hani gidip o kişiye eşim sana kıl oldu görüşmeyelim de diyemedim, diyebileceğim biri de değildi. Aşırı yakınım çünkü. 1 yıla yakın böyle sürdü sonra Allah'tan kendiliğinden düzeldi her şey. Ama kaç kez bu sebepten ağladım, arada kaldım anlatamam.

Bence zaman bırakın su akar yolunu bulur. Eltinize de kızmayın, gerçekten zaruri sebepleri vardır ve emin olun ilerde anlatır.

Ben şaşırdım açikçası bu konuyu okuyunca,yanlış anlamayın ama çok makul ve mantıklı yorumlarınız var çoğu zaman,empati yapabilen bir tarzınız, ama bu konuda ben makul bir souvvenir göremedim,neden bunca ısrar anlayamadım. Sanki eltiniz olmadan yaşayamayacakmışsınız gibi,aradım,gittim,onu yapmadılar boşverdim unuttum,bunu dedi kapattım konuyu,farkındamısınız bilmem ama ciddi anlamda taviz vermişsiniz kendinizden. Fazlaca fedakarlık yapmış hatta fazlaca ılımlı davranmışsınız,öyle bir hal almış ki "amaaan ne yaparsam yapayım unutulur gider"kafasında takılıyor eltiniz. Boşverin,siz bunca adım atarken size bir adım gelmeyen birine çok fazla değer vermeyin,gerekiyorsa görüşmeyin. Eminim eltiniz olmadan daha huzurlu olursunuz. Oda istemiyor belliki çok sıkı fıkı olmak,sizde durun bence artık. Ne kadar iyi niyetli olsanızda sanki zorlar gibi oluyorsunuz üsteledikçe.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.

Ama bak böyle deme, şimdi sana da diyecekler "yardım etmek zorundamı, niye parfümü gözüne sokuyosun sen de, sormak zorunda mı ihtiyacın var mı diye"

Şaka bir yana, benim ailemden aldığım terbiye böyle.
Elimde değil.

Durumu tersine çevirelim.
Varsayalım ki benim eltim hamile ve taşınma aşamasında.
Fakat şartlar aynı durumda olsun.
Ben çalışıyorum ve çalışmama rağmen gider yardım ederim.
Erinmem, iki kolisi ortadan kalksa fena mı olur?

Bu içimden gelir, yapmak zorunda olduğum için veya biri benden bir beklenti içinde olduğu için değil.
İnsani görevdir bu, ihtiyacı olana koşmak kimseye zarar getirmez.
Yoksa tabii ki kimsenin görevi değil bir başkasına yardım etmek.

fakat bakış açıları öyle bir noktaya geliyor ki ben şaşırıyorum.
"kimse kimseye yardım etmesin, herkes kendi işini görsün, iyi niyet beslemeyelim, motor halinde hayat yaşayalım"

Böyle yaşıyor herkes o zaman, ben absürtüm...

Yoksa ben evimi de yanlız taşıyıp yerleştirebilecek kapasiteye sahibim, doğan çocuklarıma da gül gibi bakacak kimseden yardım almadan lohusalığımı geçirecek kapasitedeyim. Rabbime şükürler olsun, elim ayağım tutuyor sağlığım yerinde.
Fakat biraz önce yazdığım gibi, menfaatsiz iyilikler beklemek (ki hamd olsun gerçekten etrafıma iyilik etmeyi, menfaatsiz beklentisiz severim) çok mu?

Ben de biliyorum buradaki bir çok kişiyi taşlaya taşlaya yorum yazmayı.
Ama kırdığım gönül ile kalırım...
Beni kıranlara söylüyorum, kırdığınız gönül ile kaldınız.
Yaptığınız negatif ve ağır yorumlar sizi yüceltmedi, benim gözümde düşüncesiz insan halini aldınız o kadar.

Dediğiniz doğru sanırım.
Eltime şu noktada kızıyorum.
kaynımın adı X olsun, ne zaman sohbet etsek bana dediği
"X seni yeterince tanımıyordu şu son zamanlarda yaptığımız görüşmelerden sonra daha iyi tanıdı, o yüzden seni seviyor gerçekten... ama işte iki kardeş anlaşamıyor ortak paydada birşeyler paylaşamıyorlar bu yüzden oluyor bütün bunlar" muhabbeti yapardı...

Bexy yaptığı bir yorumda demişti, belki de eltim gereksiz yere bana arkadaş gibi samimi olduğunun işaretini verecek davranış ve söylemlerde bulundu ve ben buna istinaden böyle davrandığım için ondan gördüğüm davranış ile söylemlerde tutmayınca garipsedim...

Haklısınız.
Ben de kendime şaşırdım.
Terzi kendi söküğünü dikemez hesabı diyelim biz buna...

Teşekkür ederim nazik yorumunuz için.
Gerçekten oluruna bıraktım, gerekli durumlarda görüşülür o kadar.
Ben hep başkalarına derdim fazla iyi niyet maraz doğurur diye.
Sanırım ben de aynı pozisyona düştüm...

Herşeyde vardır bir hayır diyeceğim artık...
Bunda da bir hayır vardır elbet.

şaşıracak bişey yok.
insanlar mesafeli durmayı tercih etmiş.
senin ısrarın yersiz olmuş.
iyi aile ilişkileri istemişsin ama koca ailede bu tek senin çabanla olamazdı.
olmamış ta zaten.
herkesi kendi haline bırak

bende ailemden sizin gördüğünüz terbiyeyi gördüm ama inanın artık insanlar nasıl davranırsa öyle davranıyorum. Benim eltim zaten nişan zamanından beri uzaktır. İlk zamanlarda aradım, sordum, mesaj attım ama o bir kere bile aramadı. Sonra eşim dedi ki. Bir daha asla aramıyorsun. Şimdi de ben 7 aylık hamileliğimdeyim bir kere arayıpta bir şey lazım mı, iyi misin hoş musun demedi. Bir kaç defa yüzyüze görüşmüşüzdür o kadar. Ha bu durum umrumda mı tabi ki hayır. Beni aramayanı hiç aramam. Kimse kusura bakmasın. Eltiniz muhtemelen kıskanıyor belki benim de öyle ama umrum da da. Bebeğimi veren Allah, rızkını verecek olan da elti değil, Allah

Kendini paraliyosunuz hamile halinzle. Size yazik yani. Neden ayaginizi uzatip bi dinlenmiyosunuz? Kardesler bile gorusmek istemezken sizin cabaniz tabikide bosa cikiyor.
Eltim benimle gorusmek istemiyor eyvah ta neymis? Eltim her aksam bizde eyvah daha bi dert olunasi bi konu. Siz yatip kalktip sukredin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…