"bütün kahvaltı takımlarımı çelik çaydanlığımı ne varsa attım çok abartıyorsunuz diyosunuzda haksızmıyım Allah aşkına yaaa"
Evet bu esyalari attiginiz icin sizi abartili buluyorum. Bakamayacagim cocugu yapmam diyorsunuz ama olursa sizin cocugunuz da pisletecek sagi solu. Tuvalete alistirirken haliniza, koltugunuza, yatagina saga sola kaciracak mutlaka cisini kakasini. Atacak misiniz tüm bunlari. Cöpteki kakali mendille sagda solda kacirdigi ayni sey olmayacak mi? Evi mi yikip bastan yaptiracaksiniz. Bi kendinize gelin artik.
Eltiniz bence de dikkatsiz ve temizlik fakiri. Misafirlikte cocuguyla ilgilenmeyen sorumsuz, bencil ve temizlik kurallarini uygulamayan biri. Ama siz de esyalari atip mutfagi havaya ucurmayi düsünerek normal olmuyorsunuz. Ben kendi evimde cocugumun bezlerini hep balkonda bir torbaya atardim. Birak kayinvalidemi kendi annemin evinde bile mutlka iki torbaya sarar öyle atardim cöpe.
Kücük kizimi yeni alistirdik tuvalete. Ama bezi cikarinca hemen tuvalete kosmuyor ki bu cocuklar. İlk günler sanki bezliymis gibi saldi hep. Bagirip cagirip sinir krizi gecirip cocugu mu korkutayim ya da kimyasallarin icinde aglaya aglaya zehirleneyim mi? Gecen hafta iki cocuk ta hasta oldu pespese. İshal, kusma... Bunlari sizi igrendirmek icin yazmiyorum. Anne olunca mutlaka karsiniza cikacak bunlar. Daha sabirli tahammüllü olun diye yaziyorum. Her gün kullandiklari mutfak esyalarini kaynattim, yerleri dezenfekte edici ilac damlattigim suyla sildim, tuvaleti banyoyu ayni sekilde temizledim, iki üc defa üstlerini degistirip kirlilerini hemen yikadim. Mikroplar kirilsin diye. Her batirdiklarinda da öptüm oksadim cocuklarimi, bir sey olmaz annecim hemen temizlerim ben hic üzülme diye diye. Cocuklarim oldugu icin cocukla ilgili bu sikayetlerinizi cok rahatsiz edici buldum acikcasi.
Sabah kahvaltida süt dökülür, yemek yerken yerlere artiklar dökülür, sandalyelerini veya tuzluk biberligi yaglarlar... Sedece güzelce uyaririm " annecim bak kirli ellerinizle tutunca nasil kirlendiler ya da siz artik bebek degilsiniz bardaginizi dikkatli tutun" derim. Onlar kalkinca da bir güzel temizlerim hepsini heryeri.
Evinize her gelen insani bence göz hapsine aliyorsunuz. Nereye oturdu, mutfakta banyoda ne yapti, neyi nasil yedi elini yikadi mi... Böyle saglikli bir hayat süremezsiniz. Ellerini camasir suyuyla yikayan hastalara dönersiniz bir gün. Burada vardi bir konu okudunuz mu bilmem. Yeni aldigi sifonyeri küvette camasir suyuyla yikayan biri vardi. Daha dogrusu aldigi herseyi camasir suyuyla yikiyordu. Baska biri de esinin sokak kapisinda soyunup sonra iceri girmesine izin veriyordu.