• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elti ve kayın sorunsalı

Dobra anne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2021
733
987
33
Merhaba arkadaşlar, aslında çok büyük dert olarak görmüyorum ama kendimle ikilem içindeyim.
Özetle bahsedecek olursam; bir bebek doğumgünü için giyindik süslendik eşim ve küçük çocuklarımla bu davete gittik. Gittiğimiz davette eltim kaynım ve çocuklarıyla karşılaştık(eltimle yıldızlar pek barışmıyor bu arada,ama her zaman saygımı, sınırımı korumuşumdur) ve aynı masada oturduk haliyle, havadan sudan muhabbet ederken, kaynımın 22 yaşındaki kızı,ben kendisi ile konuştuktan sonra ağzıma ökenme hareketi yaptı annesine bakıp gülerek ve annesi de güldü.İnanın şok oldum herkes gördü ve ne diyeceğimi ne yapacağımı bilemedim,bir şey de diyemedim. Biraz zaman geçince kalktım başka akrabaların masasında hal hatır sormak bahanesiyle oturdum.Çok rahatsız olmuştum. Bir şey de söylesem asla kabul etmeyeceklerdi, çünkü..Önceden de kendi evlerinde olsun,bir kaç kere daha, çocukları kendi dahil buna benzer, böyle terbiyesizlik yapmıştı ama aldırmamıştım. Bu sefer toplum içinde olması beni üzdü ama çocukla da çocuk olmak istemedim sonuçta o terbiyeyi ben değil,ailesi vermeliydi. Ne yapardınız sizce?
Bu arada arayıp siz şöyle yaptınız denecek tipler değil asla kabul etmezler kendileriyle alakalı bir eleştiriyi,kendileri her türlü konuşurlar ama niye böyle dedin dersen hayatta kabul etmezler. Eşime de artık kolay kolay bir araya gelmeyeceğini belirttim.

Merhaba arkadaşlar, aslında çok büyük dert olarak görmüyorum ama kendimle ikilem içindeyim.
Özetle bahsedecek olursam; bir bebek doğumgünü için giyindik süslendik eşim ve küçük çocuklarımla bu davete gittik. Gittiğimiz davette eltim kaynım ve çocuklarıyla karşılaştık(eltimle yıldızlar pek barışmıyor bu arada,ama her zaman saygımı, sınırımı korumuşumdur) ve aynı masada oturduk haliyle, havadan sudan muhabbet ederken, kaynımın 22 yaşındaki kızı,ben kendisi ile konuştuktan sonra ağzıma ökenme hareketi yaptı annesine bakıp gülerek ve annesi de güldü.İnanın şok oldum herkes gördü ve ne diyeceğimi ne yapacağımı bilemedim,bir şey de diyemedim. Biraz zaman geçince kalktım başka akrabaların masasında hal hatır sormak bahanesiyle oturdum.Çok rahatsız olmuştum. Bir şey de söylesem asla kabul etmeyeceklerdi, çünkü..Önceden de kendi evlerinde olsun,bir kaç kere daha, çocukları kendi dahil buna benzer, böyle terbiyesizlik yapmıştı ama aldırmamıştım. Bu sefer toplum içinde olması beni üzdü ama çocukla da çocuk olmak istemedim sonuçta o terbiyeyi ben değil,ailesi vermeliydi. Ne yapardınız sizce?
Bu arada arayıp siz şöyle yaptınız denecek tipler değil asla kabul etmezler kendileriyle alakalı bir eleştiriyi,kendileri her türlü konuşurlar ama niye böyle dedin dersen hayatta kabul etmezler. Eşime de artık kolay kolay bir araya gelmeyeceğini belirttim.
Kız ergen
Annesi yüzünden böyle
Annesi sürekli evde sizden bahsediyor belli ki
Kız size kinlenmiş

Ağzına ökenme hareketi ne demek anlamadım ama 22 yaşındaki kişi çocuk değildir. Çocukla çocuk olmazsınız yani rahatsız olduysanız verseydiniz ağzının payını. Gayet yaptığının sorumluluğu alacağı bir yaş. Sonrasında arayıp siz böyle yaptınız demeniz zaten saçma olur. Bir tepki verecekseniz o anda vermeliydiniz

Kız ergen
Annesi yüzünden böyle
Annesi sürekli evde sizden bahsediyor belli ki
Kız size kinlenmiş
Ya bende öyle düşündüm,kendi yapsa beni bu kadar üzmezdi ama çocuklarını inanın kendinyegenlerim gibi çok seviyordum, kendiler de,çocuklarda öyleydi aslında ama herhalde annesi doldurmuş dediğiniz gibi

Ağzına ökenme hareketi ne demek anlamadım ama 22 yaşındaki kişi çocuk değildir. Çocukla çocuk olmazsınız yani rahatsız olduysanız verseydiniz ağzının payını. Gayet yaptığının sorumluluğu alacağı bir yaş. Sonrasında arayıp siz böyle yaptınız demeniz zaten saçma olur. Bir tepki verecekseniz o anda vermeliydiniz
Yani benim konuşma taklidimi gicik şekilde yaptinagiz hareketleriyle,doğru anlattım sanırım ☺️ O an nutkum tutuldu ve hiç o dalaşa girmek istemedim,güzel bir gün sonuçta zehir etmek istemedim kendime ve çocuklarıma, çünkü biliyorum o çocuk kendi kendine hayatta akıl edemez onu

Yani benim konuşma taklidimi gicik şekilde yaptinagiz hareketleriyle,doğru anlattım sanırım ☺️ O an nutkum tutuldu ve hiç o dalaşa girmek istemedim,güzel bir gün sonuçta zehir etmek istemedim kendime ve çocuklarıma, çünkü biliyorum o çocuk kendi kendine hayatta akıl edemez onu

O yaşta evliydim ben, muhtemelen buradaki bir çok kadın da öyledir. Çocuk diyip basite indirgemeyin, 22 yaşında çocuk mu olur yahu? 24 yaşında doktor oluyor insanlar

22 yaş çocuk değil artık, asla görüşmez, aynı ortama girmezdim.

Biri bana sadece bir kere terbiyesizlik yapabilir, ikincisine izin vermem bu yüzden ilkinde keser atarım.
Ben de öyle diyorum ama o kadar huzursuzluk olmasın istiyorum ki, asla kolay kolay görüşmeyeceğim daha bir yandan da ben iyi olayım kendi utansın diyorum ama her defasında aynı

20 yas çocuk mu ki çocuk olasınız aile terbiyesinim dışında bir mevzu bu
Sizin sınırınızı ihlal etmiş sınırını bildirecektiniz size kimse böyle davranamaz hoşt

Ökenme ne anlamadim. Yani foruma yaziyorsunuz genel kullanilan kelimelerle yazsaniz daha iyi olurdu.

22 yaşında biri çocuk değildir. Kendinizi savunanamamiş olmanizi "cocukla cocuk olmadim" diye düşünüyor olabilirsiniz ama bu kişilerden ve kızından bayağı cekiniyorsunuz siz, herkesin gördüğünü söylediğiniz hareketi bile soylemekten korkuyorsunuz. Evet kız sorunlu ama her şeyden once sizin de kendinizle alakalı ozguven sorununuz var bunu cozerseniz rahat edersiniz. Tabi ki kavga kıyamet kopartin anlaminda demiyorum ama bu kadar bozulduysaniz kendinizi ifade edebilmeliydiniz en azından.

Nasıl bir daha bir araya gelmeyeceksin ki eşinizin kardeşi, yeğeni bu kişiler sonuçta, nereye kadar kaçacaksınız.

Back
X