- 8 Nisan 2011
- 6.716
- 141
Kızlar bu bisikletlerde dikey eliptik yatay ayrımları neye göre oluyor bi anlatır mısınız. Bisiklet düşünüyorum ama hangisi iyi hangisi tırt bilemedim. Almışken iyi bişey alıyım diyorum. Bi de cidden işe yarıyo mu.
ay pedallara çıkan ikizleri yerim kanım kaynadı
sadece diyetle verilen kilolar çabuk alınıyor.çünkü diyet yağ hücrelerini küçültüyor spor ise parçalıyor.sporla verilen kilo çok zor geri alınıyor.
ben de geçmiş günlerde hep ya diyet yaptım usandım ya da sadece spor yapıp yemeye devam ettim.geçen yıl sadece spor yaparak verdiğim 4 kiloyu 1 yıl boyunca ancak almışım diyetsiz olmasına rağmen.ilk defa bu kadar kararlıyım.
özel bir diyet yapmıyorum çünkü yemek yapmayı zaten sevmiyorum.bir de evdekilere ayrı yemek kendime ayrı diyet yemek yapmaktan usanıyorum.
ama yıllardır hep diyetle ilgili konuları araştırdığım için ne yapacağımı biliyorum kendimce.bir de her diyet programı her eve uymuyor.yani listedekileri uygulayamıyorsam ben de evime ve mutfağıma uygun yaparım dedim.mesela akşam yemeğine somon balığı diyor.bulamadığım oluyor.ben de tavuk yerim ton balık yerim.
kahvaltımı kral gibi yapıyorum ki en sevdiğim öğündür kahvaltı.ekmek yiyceksem kepek ama ona bie gerek kalmıyor doyuyorum çünkü.haşlama yumurta ,peynir,zeytin,domates,salatalık,yeşi ne varsa zaten yetiyor.
öğlen de ne pişirdiysem ekmeksiz ,az ve ve salatası ya da cacığı bol olan bir yemek yiyorum.
3,5-4 gibi 1 saat sporumu yapıyorum.duş alıp dinleniyorum.1 saat bir şey almıyorum ağzıma.akşam yemeğini kestim 1 mayıstan itibaren.süt içiyorum,meyve yiyorum,ton balık salata,salatalık ,domates,kuruyemiş ...
yani atıştırır gibi yiyorum bunları.ama sütümü içiyorum kaslarım için.
bir de öğlenleri tavuk haşlıyorum kendime spordan önce güç versin diye.yani yine kaslarım içim.
sabah uyanır uyanmaz da bir kavanozum var 2 bardak su alıyor içine 1 limonu sıkıp hafif ılık su içiyorum.
benim zaafım ekmek hamur işine karşı, pazar gününden beri bunlara dikkat ediyorum ama bu sefer de geç saate kalıyor yediklerim. ve o yüzden kilom çok etkilenmiyor. kesinlikle akşam yemeğini hafif tutmak geç saatte yememek bende de çok etkili oluyorgenelde ilk ay hızlı kilo verilir ya ... benim 2. ayım şu anda sanki daha hızlı kilo vermeye başladım.sebebi bence akşam yemeğini kesmek ve daha etkili spor ..kaslarım ve kalbim ancak açıldı.
hep spor eğitmenleri der günde 45-60 dakika yeter.ama ben yine de yooook günde 2 saat yapacam diye bi inanç vardı.ama onlar haklıymış etkili 40 dakika yetiyormuş.fazlası boşuna yorulmaymış deneyerek anladım.çünkü 2 saat hep aynı tempoda yapıyodum yoruluyodum ve sıkılıyordum.şimdi daha etkili yapıyom ve daha mutluyum.
ama şu güzelliği oldu,2 satten sonra 1 saat yapmak gözümde büyümüyor.
sen baya diyet yapıyorsun iştehadi sağlıklı beslenme diyelim anlaşalım ben de senin gibi...sadece pek düzen kuramadım bi öyle bi böyle gidip geliyordum, yani senin anlattıklarını yaparsam diyetteyim diyorum
6 kilo kadar verdin ya merak etmiştim sadece spor mu diye, değilmiş, zaten beslenmene dikkat etmeden yani hamur işi abur cubur yiyerek zaten kolay kolay gitmezdi kilo.
en etkilisi eliptik bisiklet. dikey veya yatay bisiklet oturduğun yerde pedal çevirme hareketi yaptırıyor sadece bacakları çalıştırıyor, bacağın veya kalçanın farklı bölgesi için yataya ihtiyaç oluyor. ama eliptik bisiklet kollar dahil bütün bedeni çalıştırıyor, bacak,karın hepsi...ilginçtir belki 1 yıldır göbeğim 97 cm bu sabah 95 ölçtüm, yanlış mı ölçtüm bilmiyorum, 4 günde spordan bu kadar etkileniyorsa heeeeer gün yaparım ben sporumuKızlar bu bisikletlerde dikey eliptik yatay ayrımları neye göre oluyor bi anlatır mısınız. Bisiklet düşünüyorum ama hangisi iyi hangisi tırt bilemedim. Almışken iyi bişey alıyım diyorum. Bi de cidden işe yarıyo mu.
benim zaafım ekmek hamur işine karşı, pazar gününden beri bunlara dikkat ediyorum ama bu sefer de geç saate kalıyor yediklerim. ve o yüzden kilom çok etkilenmiyor. kesinlikle akşam yemeğini hafif tutmak geç saatte yememek bende de çok etkili oluyor
ben bugn zorla 35 dk. yapabildim sporumu. hem yapması hem de vakit bulmak zor oluyor bana. sabah 5te kalkıp yaptım artık
ayyyy ya bu öğle yemeği öncesi söylenir mi şimdiiiievet canım..tabi dikkat ediyorum.
mesela şu anda mercimekli köfte yapıyorum öğlene.marulu ve yeşilliği bol yiycem,köfteyi az .... yani bu şekilde ayarlıyorum.
ayyyy ya bu öğle yemeği öncesi söylenir mi şimdiiii
yenisini alırsın,daha iyisinihaa bi de bu arada eşim baskülümün kenarına bastı yanlışlıkla ve bozuldu.çok sinirliyim çooooooooook
35 dk eliptik az oldu gibi geliyordu (senin sporun yanında), öğle arasında 45 dk. yürüyüşümü ytaptım oldu bitti gitti
Merhaba, ben de eliptik bisklet almayı düşünüyorum. yardımcı olabilir misiniz? sessiz sağlam az yer kaplayacak...
Önerilerinizi bekliyorum.
en etkilisi eliptik bisiklet. dikey veya yatay bisiklet oturduğun yerde pedal çevirme hareketi yaptırıyor sadece bacakları çalıştırıyor, bacağın veya kalçanın farklı bölgesi için yataya ihtiyaç oluyor. ama eliptik bisiklet kollar dahil bütün bedeni çalıştırıyor, bacak,karın hepsi...ilginçtir belki 1 yıldır göbeğim 97 cm bu sabah 95 ölçtüm, yanlış mı ölçtüm bilmiyorum, 4 günde spordan bu kadar etkileniyorsa heeeeer gün yaparım ben sporumu
ama yağın sindirilmiş yanmış hali bildiğimiz yağa benzememez deniyorhaaaa hep şunu soracağım unutuyorum.
spor yaptığım zamanlar idrarımın üstünde yağ var sanki.böyle pul pul.acaba idrarla yağ mı atıyorum...fikri olan var mı..