Eliptik Bisikletle zayıflama marotonuna girelim diyenler buraya :)

bayanlar ben bugün bir değişiklik yapıp 2 saat oynadım.müzik açtım.

bisiklette sıkıldım.arada böyle iyi olur .

79 u görmeme az kaldı.yani 70 li sayılara inmek güzel olacak .

sabah 80 i gördüm.mutluyum.

kızlar dün 79.5 oldum sabah.yani 5 kilo verdim.1 ay oldu.

hep aynı gidip yağ yakımım durmasın diye biraz değişiklik yaptım.

örnek,akşam yemeklerini çok az yani 2-3 kaşık yedim ne varsa yemekte.

birde oynamaya devam.bisiklet artı oynama.hareketler de değişirse iyi oluyor.

sporum şimdi bitti ,duş aldım dinleniyorum.

ben diyet yapmadım,yediklerimi azalttım.ayranı,suyu,maden suyunu çok içtim.maden suyu günde 1 ya da 2 tane çok dediysem abartmadım.ama ayran ve suyu içtim.

sabah çaya attığım yarım çay kaşığı şekerden başka tatlı ,çikolata yemedim.

spor sonrası 2 dilim bitter çikolata yedim enerji versin diye.

kızlar,12 güdür yazmamamın sebebi,kilo vermem durmuştu ve ben sinirliydim. :KK70:

ama bugün tekrar vermeye başladım.79 oldum.diyet ve spor düzenimden vazgeçmedim.

yani şunu anladım,hiç vazgeçmeden devam edeceksin mutlaka ama mutlaka veriyorsun.

vermemen için hiçbir neden yok yani. bunu anladım.

-----------------------------------------------İSTİKRAR----------------------------------------------

Merhaba ben de eliptik aldim ve dun calismaya badlafim.uzun suredir diywt gruplari da olmama raen henuz saglikli beslenme duzenimi kuramadim.ogle aradi disinda yurumeye veya spora da vaktim yoktu brn de eve eliptik almaya karar vetdim.dun 45 bgn henuz 35 dk.calistim.hafi hayirlisi umari. Hepimuz azimle de am eder kililardan kurtulur ve gene spora devam ederiz

• Beğen
Reactions: s u
Merhaba ben de eliptik aldim ve dun calismaya badlafim.uzun suredir diywt gruplari da olmama raen henuz saglikli beslenme duzenimi kuramadim.ogle aradi disinda yurumeye veya spora da vaktim yoktu brn de eve eliptik almaya karar vetdim.dun 45 bgn henuz 35 dk.calistim.hafi hayirlisi umari. Hepimuz azimle de am eder kililardan kurtulur ve gene spora devam ederiz

hadi hayırlı olsun canım..inşallah azimle verecez kiloları.

sana tavsiyem ne olursa olsun bırakma devam et.

diyelim ki bir gün bozdun yedin olsun hemen kaldığın yerden devam.....

diyelim ki bir gün sporunu yapamadın ertesi gün devam et sır burada...

hadi hayırlı olsun canım..inşallah azimle verecez kiloları.

sana tavsiyem ne olursa olsun bırakma devam et.

diyelim ki bir gün bozdun yedin olsun hemen kaldığın yerden devam.....

diyelim ki bir gün sporunu yapamadın ertesi gün devam et sır burada...
teşekkür ederim en baştan beri konuyu okudum, sen azimlşe devam ediyorsun diğer arkadaşlardan devam eden olmamış. umarım yeni arkadaşlar da katılır aramıza.
sende dikketimi çeken birşey var 2saat 3 saat spor , çok değil mi?
konuları ayrıntılı bilmemekle beraber paylaşmak istediğim bir kaç mevzu var.
kardiyoyu bu sayfayı açtıktan sonra duymuşsun genel olarak yağ yakan tempolu egzesizlere verilen ad. bir de interval diye bişey var. twitter da falan bazı fitness eğitmenlerini takip ediyorum 'mesele 2 saat 3 saat spor yapmak değil mesle yağ yakmak' diyorlar hatta gününün yarısını kadınlar spor salonunda geçiriyor, kilo veremiyorlar vs...
değişik bir konu,araştırmak isteyebilirsin.
bir de aşırı spor yapmak kadınlarda atlet kız üçlüsü diye bişey sebep oluyormuş. üçlü nedir hala anlamadım ama adet falan görmez oluyorlarmış aşırı spor ytapan kadınlar.
interval araştırdıkça burada da paylaşırım.
dün 65 dk. eliptik yaptım. bu sabah 20 dk ile güne başladım:21:
ben kendimi çok yormadan kilo vermek istiyorum:KK53:

• Beğen
Kaslarınıza zarar gelmeden yağlarınızın nasıl yandığına şaşıracaksınız. Fitnessseviyeniz inanılmaz artacak.

İnterval Antrenman Sistemini Kullanarak Metabozlizmanızı Nasıl Hızlandırabilirsiniz?
Genelde insanlar haftada 3-5 defa olmak üzere 30-60dk arası kardiyo antrenmanı yaparlar. Eğer bu tip antrenmanların yeteri kadar işe yaradığını düşünüyorsanız hala niye yağ yakmakta ve kaslarınızı belirginleştirmekte sorun yaşıyorsunuz?

İnsanlar genelde kendi programlarına haftalık 7-8 saat olacak şekilde değişik zamanlarda kardiyo antrenmanları eklerler. Bu kişiler sonuçta hayal kırıklığına uğradıkları zaman onlara daha fazla kardiyo yapmaları gerektiği hakkında öğütler verilir ve cesaretlendirilirler, sonuca ulaşmalarına az kaldığına dair. Hatta bu öğle durumlara ulaşır ki, bazı insanlar her sabah 45-60dk koşmalarına rağmen, hala istedikleri sonuçlara ulaşmakta zorlanırlar. (Nerden mi biliyorum? Çevremde durmadan koşup hala poposunu ve göbeğini eritemeyen insanlardan)

Peki bunun çözümü ne?

Daha fazla kardiyo yapmak mı? Tabi ki değil. Daha fazla kardiyo bize yardımcı olmaz. Aslında haftada 6-7 saat kardiyo sizin metabolizmanızı hızlandırmanıza yardımcı olmaz aksine yavaşlatır.

Aerobik çalışma hakkında yanlış bilinen çok şey var. Yağ yakmanın sihirli çözümünün aerobic çalışma olduğuna inanan birçok insan var. Yağ yakmanın çözümü uzun süren yavaş ve sıkıcı kardiyo antrenmanları değildir. Kaslarını belirginleştirmek ve fazla yağlarından kurtulmak için interval çalışma sistemini kullanmak en başarılı yol olacaktır.

Şimdi uzun süren sıkıcı ve yavaş antrenmanların neden yağ yakmaya yardımcı olmakta yetersiz kaldığını açıklamaya çalışalım.

Uzun süren koşuları yapan maratoncular ve kısa sprint koşuları yapan sporcuları kafamızda canlandıralım, hangisi gibi olmak istersiniz? 100m 400m koşucuları gibi olmak mı yoksa 10.000m koşucuları gibi olmak mı hoşunuza gider? Kesinlikle bir sprinter gibi olmak herkesin hoşuna gider.

Şu konudan da bahsetmeden geçmeyelim, yavaş koşular kondisyonunuz düşükken 5dk ile başlar, zamanla 10dk, 20dk derken haftada 45-60dk 5-6 defa olmaya başlar. Peki bu yaptığınız uzun koşu antrnmanları sizi istediğiniz yağsız fiziğe ulaştırdı mı? Sanırım hayır.

Zaman içerisinde aerobik çalışmalara devam ettikçe kalbiniz ve ciğerlerinizin oksijen kapasitesi artacak, buna bağlı olarakda kondisyonunuz gelişecektir.Artan kondüsyonunuz gün geçtikçe ilerleyecek ve saatlerce uzun mesafe koşabilecek duruma geleceksiniz. Bu sizin kas yapmak için harcamanız gereken karbonhidrat ve proteinlerinizi de harcamanıza sebep olacaktır. En önemlisi kıymetli zamanınızın büyük bir kısmını bu işe ayırmanız gerekecektir. Bu gelişmeler sonucunda 30dk içinde önceden 300 kalori yakarken zaman içinde 45dk da 300 kalori yakar duruma geleceksiniz. Kardiyo sürenizi de arttırmak bir müddet sonra çözüm olmayacaktır. Peki yağlarımız ne zaman yanacaklar?
Zaman içinde daha çok kalori yakmak için fazla fazla aerobik antrenman yapmaya başladıkça, vücudunuz enerji elde etmek için kaslarınızı da kullanmaya başlayabilir.Enerji ihtiyacını karşılamak için,kelimenin tam manasıyla vücudunuz kas dokularınızı kullanabilir. Kas dokularınız aerobik antrenman esnasında enerji ihtiyacını karşılamak için glukoza dönüşebilir.Aerobik antrenman kas yapmanızı sağlamaz, fakat fazlası kaslarınızı kaybetmenizi sağlayabilir. Peki aerobik antrenman yerine nasıl bir yöntem kullanmalıyız?

İnterval Antrenman (Aralıklı Yüklenme – Anaerobik)
İnterval antrenman şekli sizin metabolizmanızı, aerobik antrenman şekline göre çok daha fazla hızlandırır. Durağan uzun süren aerobik antrenmanlar metabolizmanızı hızlandırmazlar. Aerobik antrenmanlar esnasında kalori yaktığınız doğrudur. Fakat siz antrenmanı bitirdikten kısa süre sonra metabolizmanız normale dönecektir.

Bunların aksine interval antrenman şeklinde 1dk içinde bile yüksek kalori yakacaksınız ve metabolizma hızınız saatler boyunca yüksek kalacaktır. Doğru ağırlık antrenmanları ve yoğun interval antrenmanları kombine edilirse metabolizmanız 24-48 saat arası hızlı olacaktır. Vücudunuzun gece gündüz kaslarınıza zarar vermeden yağ yaktığını düşünürseniz, istediğiniz sonuçlara ulaşmak çok kısa sürecektir.

Sadece günde 30-60dk antrenman yaparak 24 saati kurtarmayı düşünürsek, bize gerçekten işe yarayacak antrenmanların lazım olacağını unutmamalıyız.

İnterval Antrenmanı Uygularken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
İnteval antrenmana başlamadan önce mutlaka 5-6 dk lık sınma koşusu yapıılmalıdır. Bitirildiğinde ise 5-6 dk lık soğuma koşusu yapılmalıdır. Isınma koşusundan sonra, interval antrenmana geçişte koşu brakılmaz, koşarken geçiş yapılır. İnterval antrenmandan soğuma koşusuna geçilirken, koşu bırakılmaz, koşuya devam edilirken, tempo düşürülerek soğuma koşusuna geçiş yapılır.

İnterval (aralıklı yüklenme) esnasında hız baremlerini doğru şekilde anlamalıyız. Hız şiddeetlerini yavaştan hızlıya doğru 1-10 arasında puanlandırmak gerekirse, 1 en yavaş koşunuz, 10 en hızlı koşunuz olacaktır. Diyelimki hıznız 5 olsun, bu hız sizin %50 temponuz olacaktır.

Sağlık Uyarısı – Diz Sağlığıİnterval uygulaması esnasında koşu yöntemini tercih edecekseniz, beton-asfalt zeminleri tercih etmemeli, koşu bandın da ise haftada 2 defadan fazla uygulamamalısınız. Daha çok seçimleriniz, tartan, kum ve çim pistler olmalı. Koşu esnasında, koşuya uyumlu yumuşak tabanlı bir ayakkabı seçmelisin.
1 Set İnterval:
5-6 dk boyunca 3-5 Şiddetinde Isınma (Düşük Şiddet)

1 dk boyunca 8-10 Şiddetinde Koşu (Yüksek Şiddet)
2 dk boyunca 5-6 Şiddetinde Koşu (Orta Şiddet)

5-6 dk boyunca 3-5 Şiddetinde Soğuma (Düşük Şiddet)

1 Set interval de ısınma-interval-soğuma şeklinde bir uygulama yapıldı. Eğer 3 set interval yapsaydık, ısınma-interval-interval-interval-soğuma olacaktı. Yani ısınma ve soğuma sadece 1 defa başlarken ve bitirirken yapılmalı. Çoklu set uygulaması esnasnda da, interval setleri arasında dinlenme verilmez, durulmaz, koşu devam eder.

1 set uygulama : 5dk + 3dk + 5dk = 13 dk sürer.

4 set uygulama : 5dk + 3dk + 3dk + 3dk + 3dk + 5dk = 22 dk sürer.

• Beğen
aynen canım.ben 2 saat yaptım ilk ay.ama yine de 5 kilo verebildim.yani geçen yıl 1 saat yaptığımda da 4 kilo vermiştim diyetsizdi o.

günde 1 saat yetiyormuş aslında haklısın.zaten 1 saate düşürdüm.bir ara durdu kilo vermem şimdi tekrar başladı.

yukarda dediğin yöntem de doğru.

yazacam yine canım

evet şimdi youtube den izledim .doğru.

zaten bisiklet üstünde bilnçsizce ama bunu deniyorum gerçekten ani terleme oluyor vücut ısım ani artıyor.

tabi güç lazım 3-5 dakika hızlı tempo için.ben çok güçsüzüm yaaa.

ama doğru böyle deniycem.. :KK31::KK6:

evet şimdi youtube den izledim .doğru.

zaten bisiklet üstünde bilnçsizce ama bunu deniyorum gerçekten ani terleme oluyor vücut ısım ani artıyor.

tabi güç lazım 3-5 dakika hızlı tempo için.ben çok güçsüzüm yaaa.

ama doğru böyle deniycem.. :KK31::KK6:
ben belki hasta olduğumdndır 5 dk.da terlemeye başlıyorum:KK48:
interval vs. matematiksel hesap işleri de sıkıyor koşu bandında uğraşıyordum şimdi hiç denemedim,sadece arada sabırsızlanıp hızlı sürüyorum sonra yorulup yavaşlıyorum, interval oluyordur inşallah

• Beğen
selam
3 gündür sabahları da eliptik yapıyordum iyi oluyordu, bgn sabah yapamadım. hastayım biraz yaaaa...bir iyileşseydim.
dün 25+12 dk yaptım umarım bu akşam da en az yarım saat yapabilirim. evde televizyon da bozuldu:KK43:diğer televizyonu kurayım da bari karşısında yapayım,çocuklar da başka türlü oyalanmazki

• Beğen
iyileştikten sonra devam edersin yeter ki bırakma.

ben bugün sabah 78 i gördüm çok mutluyum.

herkese söyleyip duruyom sevincimden :KK70:

dün dediğin şekli denedim hızlanıp yavaşlama tekniği...gerçekten de daha çok terledim.

yeşil bir penyem var sporda onu giyiyorum özellikle,çünkü teri çok belli ediyor.baktım dün çok daha fazla terlemişim ...

84,5 tan 78,5 a..yani 6 kilo.

1,5 ay oldu.yani haftada 1 kilo vermişim.:KK49:

bu 1,5 içinde 9 gün de bekledim.koşu bandım yandı eliptik bisikleti alana kadar yani...

84,5 tan 78,5 a..yani 6 kilo.

1,5 ay oldu.yani haftada 1 kilo vermişim.:KK49:

bu 1,5 içinde 9 gün de bekledim.koşu bandım yandı eliptik bisikleti alana kadar yani...
çok güzel ya maşallah:nazar::KK9::KK9::KK9::KK9:
bi de koşu bandının motoru bile dayanamamış senin sporuna, motoru yakmışsın yaaa:KK70:

• Beğen
benim boyum 1,57
kilom cuma günü 66,1di(eliptik cuma-22 mayıs- akşam geldi)
......
kilo durumumu da özetliyim: uzuuuuun zamandır 65-66 kiloyum ve neredeyse 2 yıldır zayıflama takımlarındayım malesef. 63,2ye kadar düştüğüm de oldu ama 1 hafta sonra 64 65 diye çıktım hep...diyette bir yere kadar kısabiliyorum 10 gün kendimi tutup kilo veriyorsam 2-3 haftada verdiğim kiloyu geri alıyorum:KK72:. çocuklar yüzünden hareketim çok kısıtlı. düzenli yürüyüş yapmak için sadece öğle arasında vaktim var. öğle arasında da çoğu zaman alışveriş işini hallediyorum çünkü iş çıkışı alış veriş de yapamıyorum.
ilkokul 4. sınıftan 25yaşıma kadar günde 1,5 saat yürüyüşüm vardı. sonra sonra azaldı çoluk çocuk derken kımıldamaya vakit bulamaz oldum. 6 ve 3,5(ikiz) yaşlarında 3 çocuğum var. koşu bandımı bekarken almıştım . ikizler 3 yaşına gelene kadar çalıştırmaya korktum,sakatlanırlar diye. geçtiğimiz aylarda koşu bandını açtım ama sağolsun bizimkilerden bana sıra gelmiyor, gene de tehlikeli ve başlarında durmam gerekiyordu. dedim bu iş böyle olmaz. alayım eliptik bisikleti salona koyayım, hem ses yüzünden komşularla sıkıntı olmasın hem de tehlikeli gözükmüyor çocuklar üstüne çıksa da zarar vermez. hakikaten de öyle. biri bir pedala çıkıyor diğeri öbürüne :) çocuklara zarar vermedikten sonra salonu ortasında durmasından da rahatsız değilim, kah tv seyrederken kah cep telefonunundan dizi açıp yaparım artık sporumu:KK49:
dün akşam da pek iyi değildim sanki bu sabah daha iyi kalktım, bir ana önce iyileşip sporumu da aksatmicam.
bu arada ben diyetime de dikkat ediyorum. 2. takımdayım. h e i d i h e i d i sen herhangi bir diyet takımında var mısın?
diyet yapıyor musun merka ettim:KK36:

• Beğen
ay pedallara çıkan ikizleri yerim kanım kaynadı :KK70:

sadece diyetle verilen kilolar çabuk alınıyor.çünkü diyet yağ hücrelerini küçültüyor spor ise parçalıyor.sporla verilen kilo çok zor geri alınıyor.

ben de geçmiş günlerde hep ya diyet yaptım usandım ya da sadece spor yapıp yemeye devam ettim.geçen yıl sadece spor yaparak verdiğim 4 kiloyu 1 yıl boyunca ancak almışım diyetsiz olmasına rağmen.ilk defa bu kadar kararlıyım.

özel bir diyet yapmıyorum çünkü yemek yapmayı zaten sevmiyorum.bir de evdekilere ayrı yemek kendime ayrı diyet yemek yapmaktan usanıyorum.

ama yıllardır hep diyetle ilgili konuları araştırdığım için ne yapacağımı biliyorum kendimce.bir de her diyet programı her eve uymuyor.yani listedekileri uygulayamıyorsam ben de evime ve mutfağıma uygun yaparım dedim.mesela akşam yemeğine somon balığı diyor.bulamadığım oluyor.ben de tavuk yerim ton balık yerim.

kahvaltımı kral gibi yapıyorum ki en sevdiğim öğündür kahvaltı.ekmek yiyceksem kepek ama ona bie gerek kalmıyor doyuyorum çünkü.haşlama yumurta ,peynir,zeytin,domates,salatalık,yeşi ne varsa zaten yetiyor.

öğlen de ne pişirdiysem ekmeksiz ,az ve ve salatası ya da cacığı bol olan bir yemek yiyorum.

3,5-4 gibi 1 saat sporumu yapıyorum.duş alıp dinleniyorum.1 saat bir şey almıyorum ağzıma.akşam yemeğini kestim 1 mayıstan itibaren.süt içiyorum,meyve yiyorum,ton balık salata,salatalık ,domates,kuruyemiş ...
yani atıştırır gibi yiyorum bunları.ama sütümü içiyorum kaslarım için.

bir de öğlenleri tavuk haşlıyorum kendime spordan önce güç versin diye.yani yine kaslarım içim.

sabah uyanır uyanmaz da bir kavanozum var 2 bardak su alıyor içine 1 limonu sıkıp hafif ılık su içiyorum.

genelde ilk ay hızlı kilo verilir ya ... benim 2. ayım şu anda sanki daha hızlı kilo vermeye başladım.sebebi bence akşam yemeğini kesmek ve daha etkili spor ..kaslarım ve kalbim ancak açıldı.

hep spor eğitmenleri der günde 45-60 dakika yeter.ama ben yine de yooook günde 2 saat yapacam diye bi inanç vardı.ama onlar haklıymış etkili 40 dakika yetiyormuş.fazlası boşuna yorulmaymış deneyerek anladım.çünkü 2 saat hep aynı tempoda yapıyodum yoruluyodum ve sıkılıyordum.şimdi daha etkili yapıyom ve daha mutluyum.

ama şu güzelliği oldu,2 satten sonra 1 saat yapmak gözümde büyümüyor.

asında en önemli şey ....................
.-----------------------İSTİKRAR, KARAR VE İRADE----------------------------------

X