Elimden öylece kaydı gitti hayat

soyle 1 hafta filan sessiz kalsaniz..hani hic ne tlf edin ne de tlf ederlerse acin..bildigin ustunu sogutun olayin..zaman verin hem siz iyice dusunun hemde esiniz dusunsun..bu durum artik restlesmeye donusmus.
bakin kayinvalideniz istedigi kadar oglunun beynini yikasin,Allahin dedigi olur.yeni dogum yapmissiniz,hirsiniza teslim olmak yerine bol bol dua edin gercekten dogum yapmis insanin duasi makbul.bi laf var kisi susarsa ruh konusurmus..tlfla msjla ne esinizle ne sulalesiyle muhattap olmayin,ailenize de tembih edin onlarda uzak dursun.hem yalvaran konuma dusmus olmazsiniz hemde su gergin ortam yatisir.1-2 hafta sonra evladinizin hatrina bir araya gelmeyi teklif edin yani gorusmeyi kastediyorum,evladini gorunce dayanamz esiniz ,sakin olun ama,aileler degil siz konusun..siz de 3 kisilik bi ailesiniz artik..

çok üzüldüm...
kılan kaynana..
insan evladının yuvasının yıkılmasını niye ister ki.....

bence de nasıl olsa arıyıp soruyorsunuz ailecek diye tıpış tıpş gelecek moduna gırmısler heralde...biraz sessiz kalıp düşünmek sakinleşmek gerekir..bakalım sizin taraftan ses çıkmayınca ne olcak? şimdi siz ısrar etmişsiniz gibi bi durum olmuş,barışmaya hevesli gibi görünmüşsünüz onların gözünde ,benim anladığım kadarıyla..bekleyin ve bence ayrı ev olmazsa iyice düşünün derim....

Hattımı kırdım hiç onlar gibi çirkin hesaplar peşine düşüp birgün lazım olur düşüncesi aklımın ucundan bile geçmedi,ucuz insanların işidir insanların öfkeli hallerinden faydalanıp mesajlarla üzerine üzerine gidip alacaklarını alıp başkalarıyla bak bana,sana,ona ne dedi diye yayınlayıp ifşa etmek.Başka akıllarla hareket edecek kişilikte olsam onların akıllarına karşı gelmez bana dayatılan hayatla otururdum yerime ki mücadelem şahsi fikrimin alınmaması isteklerime kulak verilmemesi.Ailem şükür ki arkamda,onlar başından beri yuvanı yinede yıkma biraz sabırlı davran ve kötülüklere karşı evladın için güçlü ol ama ne kendini ne evladını ezdirme diye beni ikna etmeye çalıştılar ama dünkü konuşmalardan sonra kızım oturun burada dilediğince biz seni o insanlara kul köle ol diye dünyaya getirmedik tek evladımızsın yolda bulmadık diye hak verdiler. Elde yıkanan bez abartı olmuş ,hani gerekirse tabiki onuda yaparım ama Allaha bin şükür gerek yok.Bez konusuna açıklık getirip eşten bebeğimizin masraflarını karşılamasını isteyişimin asıl sebebinin kendimizi hatırlatmak olduğunu söylemiştim

Niye duaların kabul olmazmış sanki başka adamla kaçmışsın gibi konuşmuş?
Hacılık lafla olmuyor görüldüğü gibi. Lohusa bir kadını ve küçücük sabinin hakkını yiyenler bizzat kendileri. Anlayacaklar ama zaman geçmiş olacak.

bebek kimde ? en ufak ağlamada annesine çıkan kocada mı yoksa konu sahibinde mi anlayamadım.
Bebek bende ,eğerki onlarda olsa çok afedersin ama yuva yıkılmış ben perişan olmuşum hiçbiri iplemezdi.Bende olduğu için annemi arayıp kızını ikna et gelsin diyorlar zaten,ha bide gelsin ama bizle işi olmaz bu saatten sonra sadece torunumuzun anasıdır okadar diyede çetrefilli laflar ediyorlar.

çok üzüldüm ya başından sonuna kadar haklısınız ne deyim bilemedim.....ya ne demek habersiz ev taşımak.....umarım herşey düzene girer.....

allah kahretsin onları ne anlıyorlar ya hiç mi vicdanları yok

Bahsettiğiniz hatamın farkına varıp çiçek atıp karşılığında kurşun yediğimi gördüm ve bu sabah dünkü üzüntülerimden arınmış içim rahat uyandım,ileride neden o yaklaşmadıysada ben adım atmadımki demeyeceğim için ve çocuğuma karşı ileride görüş zamanlarında beni suçlayacakları bir koz ellerinde olmayacağı için.Dünden razı olsam okadar çok teşfik etmeye çabalayan yakınlarımız varki kulak asmıyorum arkadaşım çok basit geliyor milletimize .Sanki kadın her daim ezilmeli,eşine eşinin ailesine boyun eğmeli mecburmuş bunun için yaratılmış gibi.Hayır efendim ,ortada küçücük bir çocuk var evet ama ben iyi olmazsam onuda iyi edemem psikolojisi bozuk mutsuz bir anne ne derece sağlıklı bir nesil yetiştirsinki.Cevabınız için çok teşekkür ederim...

bir arkadaş asıl yöntemi söylemiş bir kaç hafta hiçbir şekilde iletişime geçmeyin aradıklarında görüşmeyin aileniz dahil...

çok doğru söylediğinizi düşünüyorum..evet kadın hep ezilmeli herşeye boyun eğmeli çünkü çocuk var arada
,kadının görevi zaten çocuk vermek sonrasında köle olmak gibi..

Doğum ve lohusalık döneminde annenlerin yanında olmana eşinin gönülden rızası var mıydı mutlukardelen?
Senden habersiz sana ait olanı başka mekana taşıdıktan sonra buna sürpriz diyebilmek için insanın içinde intikam duygusu barındırıyor olması gerekir. Yani sen beni yok sayarsan, yok saymak nasıl olurmuş gör bakalım gibi
bir mesaj algısı oluştu bende. Allah yardımcınız olsun.

Sizin evliliğinizde hiçbir şey baştan iyi değil, adam sizden korkmuş olmalı ki size hiçbir şey demeden evi taşımış. Siz herşeye bağırıp çağıran, itiraz eden biri misiniz? Yoksa aranız madem çok iyiydi, neden söylemesin? Sadece bu konuda haklısınız yani size fikir sorulmadan evin taşınması konusunda. Diğer konularda haksızsınız. Evinize gidin, eşinizin de kızgınlığı geçer, kısa vadeli değil, uzun vadeli düşünün, bebeğinizi babasız büyütmeyin, bunun okul çağı var, insanların acıyarak bakması var diyeceğim ama faydasız artık hem siz istemiyorsunuz hem de bebeğinizin babası. Çok talihsiz bir olay yaşamışsınız ama bu talihsizlikler devam etsin diye de uğraşmışsınız. Maalesef dünya sizin etrafınızda dönmüyor, bu dünyada hiçbir şey istenildiği gibi olmuyor, ne olması gerekiyorsa o oluyor.
Şimdiden ikinci yolu tercih ettiğiniz, bir babayı çocuğundan ayırdığınız için sanırım en büyük dersi de vermiş oldunuz. Ne için? Bir dünya malı için. Siz kocanızı sevseydiniz, nerede yaşadığınızın bir anlamı olur muydu? Çocuğunuzun kaderini kendi elinizle yazıyorsunuz, vebali sizin.

Hayır herşeye bağırıp çağıran biri değilim,evlenirken tek arzumun ailelerden biraz olsun uzak yaşamak olduğunu bildiği için ''söylersem gelmez benden boşanır'' diyerek sonucu kabul edip bile bile bana danışma gereği duymamış ki danışsaydı herşey çok daha farklı olabilirdi o fikre belki kendimi yavaş yavaş hazırlar ve ona göre dönerdim.Konuyu tam okumadığınızın farkındayım dönersem nelerle karşılacağım mesela; bana saygısını yitirmiş,kendi yuvasını ailesinin rahatına değişmiş ve evde artık sadece 2 yabancı olacağız senin tek işin çocuğa bakmak olacak benden habersiz adım atmayacaksın diyerek beni artık karısı değil kölesi olarak gören ,herhangi olumsuzlukta birdaha çocuğu da bırakıp çıkacağımı ve tabi bunları hakaretlerle dile getiren bir adam... kısa kesiyorum. Dünya malı umrumda olsa o adamla evlenmezdim,hiçbirşeyi yoktu ama kalbi güzeldi incitmezdi kötü alışkanlıkları yoktu enönemliside beni mutlu ediyordu...Ev istemedim onlardan kirada oturur bulduğumuzu yerdik, 1 sene olacak daha parmağımda alyansım yok keşke gözüm olsaydı belki kıymetim olurdu.Gerçekten sevmiş olmasam hayattaki tek varlıklarım olan ailemden kopup çok uzaklarda onunla yaşlanmak istemezdim. Baştan sona yanlış anlaşılmışım bir çocuk babasız büyümesin diye hergün ailesi tarafından ezilip hor görülmeye hayatı bana zindan etmelerine razı gelecek kadar başka seçeneği olmayan bir insan değilim,bugün benim ailem bile beni evden kovsalar yinede beni hiçe sayanların kollarına atlamam.O eğer gerçekten baba olsaydı bana olan öfkesini çocuğundan çıkarmaz 10gündür hali hatrı nasıl diye bi merak ederdi . Neyse okadar çok söylenecek söz varki ,bu artık benim meselem değil benden çıktı içim oldukça rahat mücadele edecek olan artık onlar yeterince yıprandım

Bence siz kayınvalide yanında çocuk büyütmediniz.Benim eşimin ailesi çok iyi olmasına rağmen 8 ay zor kaldım oğlum Doğunca hemen evime geçtim.Aynı apartman aynı evin içi gibi uzaktan kulağa hoş gelir kalsaydında çocuğu büyütseydin diye hele gelelim emri vaki var dayatma var !!!

Tabiki vardı ,onunla beraber geldik kendide 2 hafta kalıp çalışmak üzere memleketine gitti.Ben başına buyruk eşine danışmadan yada rızası dışında hiçbirşey yapmamıştım bugüne kadar.İntikam değil ama kaybedeceğine emin olarak oynadığı bir kumar gibi bilinçli atılmış bir adım.Amacı belkide hayatından bizi kapı dışarı etmek,belki evliliği sindiremedi ona uygun olmadığını anladı ,heleki baba olmanın yükü belki ona daha ağır geldi.Ama haksız bulunmak istemedi ve bu yola başvurdu kabul etmedi ve çekti gitti diyerek beni haksız gösterip üzerindeki o yüktende kurtulmak için.Bilemiyorum aklıma herşey geliyor artık...

Bende hep eşimin ailesi çook iyi derdim,kayınvalidem kapınızı dahi çalmam siz çağırırsınız siz bana çıkarsınız dedi sonra zırt pırt kapı çaldı karın kapıyı açmıyor diye oğluna yakındı ha bide hep iyi niyetindenmiş açmıyım tokmuyum diye düşünmüş beni.Şuanda anlıyorumki ta ozamanlardan zemini hazırlamış oğlunun gözünde kötü olmam soğuması için,çok iyi etmişim yuvanızı yıkmaya çalışmakla dediği an dank etti kafama.Bu sebeple iyi kaynanalarda var düşüncesi bile artık çok uzak

Canım benim eşimin ailesi çok iyidir ama öyle dahi 8 ay zor kaldım özel hayat kalmıyor sürekli zil çalıyor lahusayken kayınvalidem uyu kızım derdi ama misafir gelecek laf söz olacak diye uyuyamazdım aynı apartmanı düşünecek olursak eğer yarın misafirleri gelse gelin çıkmadı olur temizlik yapsa uğramadı olur tabi karar sizin asla boşan diyemem

Evlenmeden evvel ailesi melek gibi insanlar der kendimi şanslı görürdüm ama yinede aynı çatı altında yaşamayı ne kabul ettim ne istedim.Şuanda bu düşüncemde çook haklı olduğumu görüyorum evimizi taşıyıp eşimide hipnoz altına almışlar gibi sürekli onların tesirinde.Buzamana kadar ailesiyle en ufak sürtüşmemiz dahi olmamıştı busebepten belkide benimle iyiydi şuan kötü olduğuna göre.Çok iyi etmişsiniz uzaklaşmakla, sizde hiç tv izlerken 1 alt katta eşinizin halasının ve babannesinin hakkınızda dedikodu ettiğini duyup tv sesini yükseltseniz.Kayınvalide o insanların ona neler çektirdiğini anlattı bol bol sayesinde midem bulanıyordu onları gördükçe ve şimdi tutup beni o ikisinin ortasına oturttu ben bunda artniyet ararım malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…